24 Ώρες 4Χ4 2009

stavrosd

Re: 24 Ώρες 4Χ4 2009

Post by stavrosd »

friar wrote: ...
Κύριος, μη μέλος της Επιτροπής μου έλεγε στο Ναύπλιο για μία απόφαση της Επιτροπής (που δε μπορούσε ((η δεν ήθελε))να μου αποκαλύψει τις λεπτομέρειες αφού δεν ανήκω στην Επιτροπή) και αυτήν την απόφαση δύο μέλη της που ήσαν εκεί παρόντα αγνοούσαν. Τρίτο κι τέταρτο μέλος που ρωτήθηκαν τηλεφωνικά και αυτοί αγνοούσαν.
Ξέρω πλειοψηφική απόφαση.
Επίσης θα ήθελα να δίνουμε κάποιες λεπτομέρειες παραπάνω σε τέτοιου είδους αναφορές όχι τόσο το ποιος λεει τί (που έχει την αξία του για να βρούμε μία άκρη του τί συμβαίνει) άλλα κυρίως στο τι ;)
Δημητριάδης Σταύρος
Μ.βαξεβάνης

Post by Μ.βαξεβάνης »

Επιτροπή ??? ποιά επιτροπή????
Δεν το είδατε όταν η πενταμελής παρουσιάστηκε στην ΕΘΕΑ πως έτρεξαν να την κάνουν δεκαμελή για να την φιμώσουν και την στελέχωσαν με πρόσωπα που στην Λάρισα δήλωναν την αντίρηση τους να συμπεριληφθούν σε επιτροπή, για κάνω πάλι λάθος???
Πες τα Στάθη !!!!!!!! :evil: :evil:

Η επιτροπή ακυρώθηκε αυτοματα μετα το τελος της συνάντησης στη Λάρισα, με το έξυπνο τέχνασμα της ΕΘΕΑ να την κάνει 10μελή.
Για την ιστορία και μόνο, η επιτροπή που ψηφισε η Λάρισα ήταν: Σιδέρης, Αθανασίου, Μήλας, Γώγου,Βλασακίδης (5μελής)
φυσικά σε κάποιους δεν άρεσε η παραπάνω σύνθεση και ετσι βρέθηκαν στην επιτροπή άτομα που δεν ήταν καν παρόντα στην Λάρισα για να λάβουν την ψήφο της συνέλευσης, με αυτη την απλή κίνηση η ΕΘΕΑ (και όχι μόνο) επέβαλε το γνωστο " αποφασίζωμεν και διατάζωμεν " γραφόντας στα πάλια της τα παπούτσια την γνώμη και την ψήφο των περίπου 25 λεσχών και συλλογων που έλαβαν μέρος στη σύνσντηση.
Ολοι αυτοι οι παραπάνω σύλλογοι και λέσχες ειναι οι ίδιοι που καθε χρόνο γεμίζουν τα ταμεια της ΕΛΠΑ με χρήματα απο τους αγώνες τους χωρις κανένα ουσιαστικό αντάλαγμα, αλλα οταν ερθει η ώρα να πουν την γνώμη τους δεν γίνεται σεβάστη γιατι δεν ταιριάζει με την γνώμη των "μεγάλων αφεντικών".
Ενα καλύτερο χρονικό μοίρασμα των αγώνων θα έφερνε περισσότερα πληρώματα στην εκκίνηση , αλλα αφού οι διοργανωτές δε μπορούν ή δε θέλουν να συντονιστούν........
Πως μπόρει μια επιτροπή να παραγει έργο οταν τα μισα μέλη δεν μιλάνε με τα αλλα μισά ??????????
Πώς μπόρει μια επιτροπή να βάλει τάξη σε θεματα κανονισμων και να μοιράσει ημερομηνίες οταν δεν μπορουν ουτε μια μεταξύ τους συνάντηση να κανονίσουν ?????

Τα αποτελέσματα ολων των παραπάνω ειναι αυτα που κουβεντιάζουμε εδω και καιρό:
Κανονισμοι αγώνων που αντι να εξελίσονται μαζι με τα αυτοκίνητα μας γυρίζουν κάποια χρόνια πίσω.
Αγώνες που ξεφυτρώνουν απο το πουθενά.
Απίστευτα χιλιομετρα και πολλες μέρες αγώνων μαζεμένα σε ενα μικρό χρονικά διάστημα.
Ενα πρωτάθλημα MIX GRILL ( που λένε και στη δουλειά μου ) με enduro,trail ride, 24ωρο, 3ημερο,rally raid, κάντε και ενα τελικό με trophy για να βγει ο μεγάλος νικήτης.
ΛΕΣΧΗ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
http://www.lesvos4x4.com
Μ.βαξεβάνης

Post by Μ.βαξεβάνης »

Ας οργανωθούμε για να βοηθήσουμε και να ενδυναμώσουμε την όποια επιτροπή θα καλεστεί να λύσει θέματα και να δρομολογήσει το πρωτάθλημα.
Αυτό υποτείθεται οτι έγινε στη Λάρισα αγαπητέ Σταυρο.
Οργανωθήκαμε (λέμε τώρα ε!! )
Ας έρθει μετά ο οποιοσδήποτε Αθανασίου, Κατσιμαλής, DOC, Αποστολίδης και Δουκέρης και να καταστρατηγήσει τα συμφωνημένα δίνοντάς μας υποπροϊόντα ή κάνοντας του κεφαλιού του με ρίσκο να είναι αυτός και οι άνθρωποι του μόνοι στα βουνά.
Διάβασε παραπάνω ποσο ευκολα καταστρατηγούνται τα συμφωνημένα.
Σε καμία περιπτωση ομώς δεν συμπεριλαμβάνω και τα παραπάνω ονόματα , απλα κάνω παράθεση τα λεγόμενα σου.
ΛΕΣΧΗ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
http://www.lesvos4x4.com
stavrosd

Post by stavrosd »

Μ.βαξεβάνης wrote: Αυτό υποτείθεται οτι έγινε στη Λάρισα αγαπητέ Σταυρο.
Οργανωθήκαμε (λέμε τώρα ε!! )
...
Διάβασε παραπάνω ποσο ευκολα καταστρατηγούνται τα συμφωνημένα.
Μα αν θυμάμαι καλά την επιτροπή τη βγάλαν και τη στήριξαν(???) οι λέσχες και οι οργανωτές?(διόρθωσε με αν κάνω λάθος).
Και καλός έγινε έστω αυτό αλλά δεν είδα πουθενά τους αγωνιζόμενους.
Οι "συνήθεις ύποπτοι" αγωνιζόμενοι δε ανήκουν σε λέσχες ή forum (απο όσο γνωρίζω).
Όσο αφορά τα συμφωνημένα...
Τα περισσότερα ήταν γενικές οδηγίες και για αυτά που ήταν κάπως πιο ξεκάθαρα ή αυτονόητα και καταστρατηγήθηκαν δε είδα κανέναν αγωνιζόμενο να μπορεί ή να θέλει να κάνει κάτι (συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου).

Υπάρχει και η αποχή, υπάρχει και η επιτόπου εγκατάλειψη, αλλά κανένας δε θέλει να χαλάσει τον αγώνα του και σίγουρα δε θα το κάνει αν είναι ο μόνος.

Δε μιλάω για το 2009 γιατί δε μπορείς να τιμωρήσεις-συμμορφώσεις κάποιον αν δεν είναι ξεκάθαρο το συμφωνηθέν.
Αυτό θα ήταν αυθαιρεσία όσο σωστό και να φαινόταν.

ΥΓ.Τα ονόματα που παρέθεσα παραπάνω ήταν για παράδειγμα. Για το 2009 δεν έχω δικαίωμα να γκρινιάξω σε κανέναν αφού δε μπορώ να θεωρήσω κανέναν υπαίτιο για τίποτα. Δε καταστρατηγήθηκε κάτι στο οποίο συμφώνησα!
Last edited by stavrosd on Wed Jun 24, 2009 11:46, edited 2 times in total.
Δημητριάδης Σταύρος
Ιχνηλάτης

Post by Ιχνηλάτης »

Ήρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους; Μήπως θα πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, οι της επιτροπής; Ή θα αφήσουμε να πλανάται το χάος, μήπως και φορτωθεί το βάρος στους υπόλοιπους και εμείς μείνουμε καθαροί;

Προσωπικά και μόνο για μένα θέλω να απολογηθώ για τα εξής πράγματα:

1. Που στο όνομα της ενότητας της επιτροπής και της παρουσίας της σαν ένα αδιαίρετο σώμα, δεν μίλησα τόσο καιρό για τα όσα συμβαίνουν.

2. Που δεν κατάφερα, ανεξάρτητα αν προσπάθησα ή όχι, να πετύχω την εφαρμογή όλων όσων συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στη Λάρισα.

3. Που επέτρεψα σε άτομα ξένα προς την επιτροπή να δρουν και να παρουσιάζονται σαν εντολοδόχοι της, παρόντων ατόμων της επιτροπής ή μάλλον γιατί το έκανα με πολύ έντονο τρόπο, που τελικά παρεξηγήθηκε.

Για την ιστορία και μόνο, σας λέω ότι ο κανονισμός του πρωταθλήματος, έργο των κ.κ. Κατσιμαλή και Δουκέρη, δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που κατατέθηκε από την επιτροπή στον κ. Παυλόπουλο και τον κ. Μαρατζίδη προς έγκριση. Αλλά δεν είναι ώρα για ιστορίες...

Δυστυχώς αποτύχαμε, απλά και μόνο γιατί κάποιοι δε θέλησαν ποτέ να πετύχουμε. Ακόμη και σήμερα, με όλα αυτά που συμβαίνουν, υπάρχει άτομο που δεν θέλει να γίνει συνάντηση της επιτροπής και κωλυσιεργεί. Δυστυχώς απέναντι σε μία ευέλικτη 5μελη επιτροπή, στάθηκε μία αρτηριοσκληροτική 10μελής, που έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

Κύριοι, ποτέ δεν τέθηκε στο τραπέζι το καλό των αγώνων. Σε κάθε περίπτωση, από τις δύο-τρεις που συνεδρίασε η επιτροπή, η συζήτηση ήταν το μοίρασμα και όχι η βελτίωση. Μην απορείτε λοιπόν που φτάσαμε ως εδώ σήμερα, να έχουμε τρεις αγώνες 1000 χιλιομέτρων μέσα σε 1,5 μήνα. Δεν ενδιέφερε κανέναν αυτό, ειλικρινά. Αντίθετα μεταφέρθηκε αυθαίρετα αγώνας από τους τρεις από τον Μάη στον Οκτώβριο, να δέσει το γλυκό.

Ειλικρινά λυπάμαι που τα αποτελέσματα όλων συτών δεν δικαίωσαν τη σοβαρότητα και τον ενθουσιασμό όλων στη Λάρισσα. Φταίω περισσότερο από όλους εγώ, που αντίθετα με ότι συνηθίζω και με ότι είναι η συνήθης κατηγορία εναντίον μου, δεν φώναξα όσο έπρεπε, δεν δημοσιοποίησα όσο έπρεπε τα συμβάντα, για να σας δώσω το χρόνο να αντιδράσετε. Τώρα απλά θα χαθεί ακόμη μία χρονιά... Και μακάρι να είναι η τελευταία.

Υ.Γ. Σταύρο Δημητριάδη, δυστυχώς έχει γίνει και κίνηση οδηγών, που βρίσκεται εδώ και τέσσερα χρόνια στα χαρτιά, στο μάζεμα των υπογραφών. Κάποιοι θέλουν να εξουσιάζουν το χώρο και μόνο τους όπλο είναι η αποτυχία των μαζικών κινήσεων.

Πάει ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων 4Χ4, πάει η Λάρισσα... τί άλλο να πει κανείς; Προσωπικά, απλά, λυπάμαι, γιατί στο χώρο υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά αξίζουν. Και αγωνιστικά, αλλά περισσότερο σαν άτομα. Και θα το καταλάβουμε όταν καταφέρουμε να τους διώξουμε επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια λάθη.

Γιάννης Αθανασίου
Αγωνιζόμενος
Οργανωτής
Δημοσιογράφος
Κριτής
Ενδιάμεσος
Τεχνικός έφορος

- τί βλακίες λέω; Περισσότερο από όλα εραστής των αγώνων!
stavrosd

Post by stavrosd »

Γιάννη ίσως ως νεώτερος στο χώρο (και στην ηλικία :) )να είμαι λίγο ρομαντικός.
Πιστεύω οτι μπορεί να γίνει κάτι.
Αυτόν τον σύνδεσμο αγωνιζομένων δεν το γνωρίζω, ούτε τί ήταν ούτε που έφτασε ούτε που κώλυσε.
Αλλά κάτι που έχει νόημα και απλά απέτυχε στη πρώτη του προσπάθεια δε νομίζω οτι πρέπει να το ξεγράφουμε.
Το ίδιο πιστεύω και για την επιτροπή 4χ4
Όπως προανέφερα θεωρώ τη δύναμη των αγωνιζομένων πιό καταλυτική απο αυτή των οργανωτών μιας και χωρίς αυτούς οι δεύτεροι δεν έχουν λόγο ύπαρξης ενώ το αντίθετο γίνεται (θα γυρίσουμε ισως χρόνια πίσω σε επίπεδο οργάνωσης αλλά γίνεται).
Το σχήμα που σιγά σιγά μορφοποιείτε στο μυαλό μου είναι ένας τυπικός ή άτυπος (αδιάφορο)σύνδεσμος αγωνιζομένων (βλέπε εκκλησία του δήμου) που θα δίνει δύναμη στη όποια επιτροπή να αποφασίζει και κυρίως να υλοποιεί τα δέοντα.
Με κόστος πιθανός να ακυρωθούν πρωταθλήματα. (λές και το να είσαι πρωταθλητής έχει τόση διαφορά απο το να είσαι κυπελούχος, επαθλούχος ή απλώς τερματίσαντας στο τέλος της ημέρας).
Ναι προϋποθέτει κόστος για τους αγωνιζομένους αλλά αν θέλουμε δικαιώματα πρέπει να έχουμε και ευθύνες.
Δημητριάδης Σταύρος
Ιχνηλάτης

Post by Ιχνηλάτης »

Δεν είναι τόσο απλό.

Σκηνή 1η: τρέχεις με το Jimny και κερδίζεις. Και όλοι στο σύνδεσμο αγωνιζομένων έχουν Patrol. Επιβάλουν λοιπόν ελάχιστο βάρος 2650κιλά -οπότε πάπαλα το Jimny.

Σκηνή 2η: Επειδή τα μέτρα ασφαλείας κοστίζουν ο σύνδεσμος αγωνιζομένων δεν τα κάνει υποχρεωτικά να μην βαρύνει τους αγωνιζόμενους με πρόσθετο κόστος. Οπότε κάποιοι, όπως εσύ, έχουν μέτρα ασφαλείας κανονικά, κάποιοι έχουν αυθαίρετα και κάποιοι καθόλου.

Σκηνή 3η: αύριο μπαίνουν οι αντιπροσωπείες στο χώρο -αμήν, αλλά χλωμό. Ο αγωνιζόμενος ποιανού το συμφέρον θα προβάλει στον σύνδεσμο; Το δικό του ή της αντιπροσωπείας, της ομάδας ή όπως αλλιώς θες;

Σε κανένα είδος αγώνων που ξέρω δεν έχουν το πάνω χέρι οι αγωνιζόμενοι. Συνήθως υπάρχει μία ανεξάρτητη αρχή που διοργανώνει το θεσμό - πρωτάθλημα; - όπως π.χ. η ΕΛΠΑ. Αυτή βάζει τις προδιαγραφές οι οποίες πρέπει να καλύπτουν τους αγωνιζόμενους - απαραίτητο για να συμμετάσχουν, την ασφάλεια και βέβαια την τήρηση όλων αυτών από τους οργανωτές. Στις επιτροπές του διοργανωτή υπάρχουν συνήθως και αγωνιζόμενοι, μεταξύ άλλων, με δικαίωμα ψήφου.

Οι αγώνες είναι ένας κύκλος από αγωνιζόμενους, θεατές και χορηγούς. Τον κύκλο ελέγχει η αρχή του ΣΠΟΡ - ΕΛΠΑ στη περίπτωσή μας. Με έξυπνους κανονισμούς φέρνει καινούριους αγωνιζόμενους και προωθεί το θέαμα, ώστε να έρθουν θεατές και να προκληθούν χορηγοί. Οι χορηγοί φέρνουν χρήματα, καλύτερα αυτοκίνητα, περισσότερο θέαμα, πιό πολλούς θεατές κ.ο.κ. Οι οργανωτές είναι απλά οι "οικοδεσπότες" του όλου σκηνικού. Πρέπει να φροντίζουν την ικανοποίηση του διοργανωτή, των χορηγών, των θεατών και πάνω από όλα των αγωνιζόμενων. Και είναι οι μόνοι που ελέγχονται, που αξιολογούνται, ακριβώς γιατί είναι οι μόνοι πάροχοι υπηρεσιών στον κύκλο. Έτσι λειτουργεί πετυχημένα το σκηνικό σε όλον τον κόσμο. Εδώ απλά κάνουμε τα δικά μας και προσπαθούμε μέσα από τους αγώνες να ικανοποίησουμε τα απωθημένα μας.
Pet4x4

Post by Pet4x4 »

Πραγματικά λυπάμαι με όλα αυτά που μαθαίνω! Είμαστε άξιοι τις μοίρας μάς τελικά... :| Στο ίδιο έργο θεατές! ΑΛΛΑ:
Ήρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους; Μήπως θα πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, οι της επιτροπής; Ή θα αφήσουμε να πλανάται το χάος, μήπως και φορτωθεί το βάρος στους υπόλοιπους και εμείς μείνουμε καθαροί;

Προσωπικά και μόνο για μένα θέλω να απολογηθώ για τα εξής πράγματα:

1. Που στο όνομα της ενότητας της επιτροπής και της παρουσίας της σαν ένα αδιαίρετο σώμα, δεν μίλησα τόσο καιρό για τα όσα συμβαίνουν.

2. Που δεν κατάφερα, ανεξάρτητα αν προσπάθησα ή όχι, να πετύχω την εφαρμογή όλων όσων συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στη Λάρισα.

3. Που επέτρεψα σε άτομα ξένα προς την επιτροπή να δρουν και να παρουσιάζονται σαν εντολοδόχοι της, παρόντων ατόμων της επιτροπής ή μάλλον γιατί το έκανα με πολύ έντονο τρόπο, που τελικά παρεξηγήθηκε.

Για την ιστορία και μόνο, σας λέω ότι ο κανονισμός του πρωταθλήματος, έργο των κ.κ. Κατσιμαλή και Δουκέρη, δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που κατατέθηκε από την επιτροπή στον κ. Παυλόπουλο και τον κ. Μαρατζίδη προς έγκριση. Αλλά δεν είναι ώρα για ιστορίες...

Δυστυχώς αποτύχαμε, απλά και μόνο γιατί κάποιοι δε θέλησαν ποτέ να πετύχουμε. Ακόμη και σήμερα, με όλα αυτά που συμβαίνουν, υπάρχει άτομο που δεν θέλει να γίνει συνάντηση της επιτροπής και κωλυσιεργεί. Δυστυχώς απέναντι σε μία ευέλικτη 5μελη επιτροπή, στάθηκε μία αρτηριοσκληροτική 10μελής, που έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

Κύριοι, ποτέ δεν τέθηκε στο τραπέζι το καλό των αγώνων. Σε κάθε περίπτωση, από τις δύο-τρεις που συνεδρίασε η επιτροπή, η συζήτηση ήταν το μοίρασμα και όχι η βελτίωση. Μην απορείτε λοιπόν που φτάσαμε ως εδώ σήμερα, να έχουμε τρεις αγώνες 1000 χιλιομέτρων μέσα σε 1,5 μήνα. Δεν ενδιέφερε κανέναν αυτό, ειλικρινά. Αντίθετα μεταφέρθηκε αυθαίρετα αγώνας από τους τρεις από τον Μάη στον Οκτώβριο, να δέσει το γλυκό.
Πραγματικά διαβάζοντας μέχρι εδώ, εχώ ήδη εκνευριστεί πολύ και μαζί σου γιατί τόσο καιρό όλα αυτά τα θέματα βρήσκονται στην αφάνεια λές και εμάς δέν μας αφορούν καθόλου! Λές και είναι δικά σας (η 10μελής επιτροπή) θέματα που έχουν να κάνουν με την εταιρία που διευθήνετε ας πούμε χωρίς να χρειάζεται να λογοδοτίσετε σε κανέναν για το τι γίνεται!!! Διαβάζοντας παρακάτω όμως...
Ειλικρινά λυπάμαι που τα αποτελέσματα όλων συτών δεν δικαίωσαν τη σοβαρότητα και τον ενθουσιασμό όλων στη Λάρισσα. Φταίω περισσότερο από όλους εγώ, που αντίθετα με ότι συνηθίζω και με ότι είναι η συνήθης κατηγορία εναντίον μου, δεν φώναξα όσο έπρεπε, δεν δημοσιοποίησα όσο έπρεπε τα συμβάντα, για να σας δώσω το χρόνο να αντιδράσετε. Τώρα απλά θα χαθεί ακόμη μία χρονιά... Και μακάρι να είναι η τελευταία.

... βλέπω πως το αναγνωρίζεις σαν λάθος σου και πραγματικά σε τιμάει και που το αναγνωρίζεις αλλά και που είσαι ο πρώτος απο τα μέλοι της επιτροπής (- του Μ.Βαξεβανη) που βρήσκει το θάρρος και μας ενημερώσει ακόμα και τώρα για το τί ακριβός γίνεται τόσο καιρό με την επιτροπή, χωρίς αυτό να σε απαλάσει απο τις ευθήνες σου! Αλλού κολλάω όμως... Τι έγινε ο Γιάννης Αθανασίου που δέν σηκώνει μύγα στο σπαθί του? Αυτός που βροντοφωνάζει κάθε τι στραβό! Τί έπαθε? Γιατί δέν τα έβγαλε όλα στην φόρα απο την πρώτη στιγμή? Φοβήθηκε όπως λές παραπάνω μήν σε κατηγορήσουν πάλι οτι είσαι φωνακλάς? ΧΕΣΤΟΥΣ! Η πρώτη φορά θα είναι? Άστους να λένε, αυτός που έχει μάτια βλέπει... Τί θα πεί "...να μας δώσεις χρόνο να αντιδράσουμε?" Εξυγησε μου σε παρακαλώ τι εννοείς! Επιμένω πως έπρεπε απο την στιγμή που τα είδες αυτά να είχες φέρει τα πάνω-κάτω! Τι έπαθες? Χάλασες? Έχει λήξει και η εγγύηση, γαμώτ... :lol: :lol: :lol:

Υ.Γ. Σταύρο Δημητριάδη, δυστυχώς έχει γίνει και κίνηση οδηγών, που βρίσκεται εδώ και τέσσερα χρόνια στα χαρτιά, στο μάζεμα των υπογραφών. Κάποιοι θέλουν να εξουσιάζουν το χώρο και μόνο τους όπλο είναι η αποτυχία των μαζικών κινήσεων.
Σταύρο είναι όπως τα λέει ο Γιάννης και ακόμα χειρότερα! Για την ιστορία και μόνο, πρίν επιχειρήσουμε τον ΣΟΑΑ 4Χ4 (ο οποίος στην πορεία έμεινε στα χαρτιά) είχαμε επιχειρήσει σε μία συνάντιση στο καφενείο του Γιαννακούλη στην Κηφησιά όπου παραβρεθήκαμε αυστηρά και μόνο αγωνιζόμενοι να εκλέξουμε 5 αντιπροσώπους μας με σκοπό να πάρουμε το παιχνίδι στα χέρια μας και ορίζουμε εμείς τους κανόνες απέναντι στους οργανωτές. Τους αντιπροσώπους τους εκλέξαμε (ατύπος) αλλά τα γεγονότα μας προλάβανε, το Έπαθλο Αντοχής (τότε) τινάχτηκε στον αέρα, και μέσα σε ένα αβέβαιο και χωρίς πρόγραμμα μέλλον για τους αγώνες, οι 5 αντιπροσώποι δέν είχαν πλέον λόγο αντιπροσώπευσης!
Ακόμα παλαιότερα, κανονίσαμε απο αυτο εδώ το forum και μαζευτήκαμε στο Ατταρτ off road park ένα βραδάκι η πλειοψηφία των αγωνιζόμενων και με προτάσεις - σκέψεις δικές μας αλλά και του Αθανασίου επί των κανονισμών, συζητήσαμε, αναλύσαμε και τέλος ψηφίσαμε πλειοψηφικά όλους τους κανονισμούς, της κατηγορίες και τα θέματα ασφαλείας ένα - ένα μέχρι τα ξημερώματα! Την επόμενη μέρα είχαν αναρτηθεί στο forum αυτό όλα αυτά που εμείς οι αγωνιζόμενοι είχαμε ψηφίσει και απαιτούσαμε. Το αποτέλεσμα?
Να αγνοηθούν πλήρως οι κανονισμοί αλλά και εμείς απο τους υπόλοιπους οργανωτές επειδή ο Αθανασίου ήταν αυτός που "είδε" την ανάγκη γίνει κάτι τέτειο, αυτός το οργάνωσε απο εδώ μέσα και αυτός διεύθηνε τον διάλογο και την ψηφοφορία! Προσωπικές διαμάχες, εγωισμοί και έλλειψη πραγματικής αγάπης για τους αγώνες αυτούς απο τους οργανωτές, έβαλαν τα "θέλω" μας σε δεύτερη μοίρα!

Γι'αυτό πάψε να είσαι ρομαντικός! Και εγώ ήμουν, αλλά εδώ θα πρέπει να ξαναγράψουμε την ιστορία απο την αρχή :!:

Υ.Γ. Συγνώμη απο όλους για την μακροσκελή απάντηση...
Elias Nicolaou

Post by Elias Nicolaou »

Το να γινονται αγωνες χωρις να υφισταται πρωταθλημα το σκεφτεστε;
Με απλους κανονισμους, ελαχιστα μετρα ασφαλειας που θα τηρουνται ομως ευλαβικα, και οποιος τους παραβαινει παιρνει δρομο.
Λιγοι αγωνες, 3-4 το χρονο, ουτε κουπες, ουτε τιποτα, μονο μεταξυ μας να βρισκομαστε να κανουμε το κεφι μας, και να λεμε «... ο Νικος- Γιωργος- Πανος κερδισε τον αγωνα αυτο»

Η παραπανω σκεψη εγινε εχοντας στο νου μου τους αγωνες αντοχης (επειδη αυτοι μου αρεσουν)
Ηλιας Νικολαου
stavrosd

Post by stavrosd »

Ιχνηλάτης wrote:Δεν είναι τόσο απλό.

.....

Σε κανένα είδος αγώνων που ξέρω δεν έχουν το πάνω χέρι οι αγωνιζόμενοι. Συνήθως υπάρχει μία ανεξάρτητη αρχή που διοργανώνει το θεσμό - πρωτάθλημα; - όπως π.χ. η ΕΛΠΑ. Αυτή βάζει τις προδιαγραφές οι οποίες πρέπει να καλύπτουν τους αγωνιζόμενους - απαραίτητο για να συμμετάσχουν, την ασφάλεια και βέβαια την τήρηση όλων αυτών από τους οργανωτές. Στις επιτροπές του διοργανωτή υπάρχουν συνήθως και αγωνιζόμενοι, μεταξύ άλλων, με δικαίωμα ψήφου.

Μάλλον είμαι λίγο πιό πίσω :D .
Αρχικά δε μιλάω για κάποιο σύνδεσμο που θα έχει το πάνω χέρι και θα καθορίζει τους όρους του παιχνιδιού στη λεπτομέρεια του.
Αλλά για μια συνεννόηση μεταξύ των αγωνιζομένων ώστε να λειτουργήσουν ως θεματοφύλακες και να προστατέψουν τα συμφωνημένα.
Δε θεωρώ αρμοδιότητα των αγωνιζομένων να αποφασίσουν για τεχνικούς κανονισμούς και κανονισμούς ασφαλείας(απλά να καταθέσουν τις απόψεις τους).
Αλλά θεωρώ υποχρέωση μας να δημιουργήσουμε ένα πυρήνα που όποιος δε συμμορφώνεται με τα συμφωνηθέντα ή κωλυσιεργεί ή γενικά εμποδίζει την ομαλή εξέλιξη και βελτίωση του χώρου θα μας βρεί απέναντί του.
Όπως λέει και ο λαός "και ο άγιος φοβέρα θέλει" :D

Όσο για τις αντιπροσωπείες.... έχει ο θεός
Ιχνηλάτης wrote:Οι αγώνες είναι ένας κύκλος από αγωνιζόμενους, θεατές και χορηγούς. Τον κύκλο ελέγχει η αρχή του ΣΠΟΡ - ΕΛΠΑ στη περίπτωσή μας. Με έξυπνους κανονισμούς φέρνει καινούριους αγωνιζόμενους και προωθεί το θέαμα, ώστε να έρθουν θεατές και να προκληθούν χορηγοί. Οι χορηγοί φέρνουν χρήματα, καλύτερα αυτοκίνητα, περισσότερο θέαμα, πιό πολλούς θεατές κ.ο.κ. Οι οργανωτές είναι απλά οι "οικοδεσπότες" του όλου σκηνικού. Πρέπει να φροντίζουν την ικανοποίηση του διοργανωτή, των χορηγών, των θεατών και πάνω από όλα των αγωνιζόμενων. Και είναι οι μόνοι που ελέγχονται, που αξιολογούνται, ακριβώς γιατί είναι οι μόνοι πάροχοι υπηρεσιών στον κύκλο. Έτσι λειτουργεί πετυχημένα το σκηνικό σε όλον τον κόσμο. Εδώ απλά κάνουμε τα δικά μας και προσπαθούμε μέσα από τους αγώνες να ικανοποίησουμε τα απωθημένα μας.
Το ερώτημα είναι πώς μπορούμε να μην αφήνουμε τον καθένα να βγάζει τα απωθημένα του?
Και τελικά σε ποιόν τα βγάζει? Ποιος πληρώνει το λογαριασμό?
Αυτός που πληρώνει νομίζω οτι πρέπει να απαιτήσει κιόλας! ;)
Δημητριάδης Σταύρος
Post Reply

Return to “Κανονισμοί. Απορίες-διευκρινήσεις”