Αγώνες Αντοχής προτάσεις/προβληματισμοί/απορείες

stavrosd

Re: Αγώνες Αντοχής προτάσεις/προβληματισμοί/απορείες

Post by stavrosd »

Όπως τόνισα υπάρχουν πολλά που δεν έχω συνολική εικόνα για να κρίνω.
Επισης σαφώς με υποκειμενικά κριτήρια βάζω συντελεστές στα παραπάνω στοιχεία.
Εμένα προσωπικά με νοιάζει πιο πολύ να είναι σωστά και έγκαιρα τα αποτελέσματα παρά να γίνει ο τεχνικός έλεγχος σε ΚΤΕΟ. Πιο πολύ με νοιάζει να βλέπω κόσμο πανω στο βουνό και σωστούς κριτές παρά ένα καλοστημένο γραφείο τύπου!
Σαφώς και σε πολλά πράγματα ο 24ωρος είναι παράδειγμα προς μίμηση αλλά όχι σε όλα.

Γιώργο κουβέντα κάνουμε και σαφώς πολλές φορές διυλίζουμε τον κώνωπα , αλλά ποιά κάμηλο καταπίνουμε?
cuspid wrote:Σταύρο, στον επόμενο αγώνα που θα τρέξεις πήγαινε να βρείς τον υπεύθυνο ασφαλείας και ζήτα του να σου δείξει το πλάνο ασφάλειας και τα μέσα.
Μην μας βάζεις όμως όλους στο ίδιο καλάθι...
Αν σε κάποιον αγώνα εγκαταλείψω νωρίς (φτου φτου) θα έρθω να σας ανακατώσω :D
Αλλά δεν κατέκρινα κανέναν απλά είπα οτι δεν ξέρω, οπότε θεωρώ οτι όλοι κάνετε αυτό που πρέπει σε αυτά ;)
Δημητριάδης Σταύρος
cuspid

Post by cuspid »

stavrosd wrote: Γιώργο κουβέντα κάνουμε και σαφώς πολλές φορές διυλίζουμε τον κώνωπα , αλλά ποιά κάμηλο καταπίνουμε?
Αν ψάχνεις για... καμήλες, υπάρχουν μπόλικες στον χώρο μας. Ήδη έχετε αναφέρει αρκετές, ο Γιάννης επίσης, το πιο σημαντικό αυτήν την στιγμή είναι η εικόνα διάλυσης της αρχής του σπορ... :(
stavrosd wrote:Αν σε κάποιον αγώνα εγκαταλείψω νωρίς (φτου φτου) θα έρθω να σας ανακατώσω :D
Σταύρο εννοούσα να πας πριν την εκκίνηση του αγώνα και να ζητήσεις να σου εξηγήσουν το πλάνο ασφαλείας.... και φυσικά δεν μίλησα μόνο για τα Trail Ride, γενικά μίλησα...
stavrosd wrote:Αλλά δεν κατέκρινα κανέναν απλά είπα οτι δεν ξέρω, οπότε θεωρώ οτι όλοι κάνετε αυτό που πρέπει σε αυτά ;)
Να' ξερες τι έχουν δει τα μάτια μου...

Τέσπα, πολλά έγραψα, τα λέμε κατ' ιδίαν, δεν μου αρέσει να “φορουμιάζομαι”, με βρήκες σε στιγμή αδυναμίας – είναι αργά, έχω πιει και μπύρα – και με έχει πιάσει λογοδιάρεια, καληνύχτα, γυρνάω πίσω στο κλουβί μου.... :mrgreen:
manos

Post by manos »

φιλε cuspid , Γιώργο

Οσο αφορα στα μηχανακια , μονο μια διαπίστωση κανω . Εγώ 'φωναζω' παντα , ευτυχώς που υπαρχουν τα μηχανακια και μπορούν τα αυτοκίνητα να μετεχουν σε σωστα οργανωμενους αγώνες και οικονομικα βιώσιμους , τουλάχιστον στην Ελλαδα. Δείτε τι γίνεται στα Enduro φετος . Ενας αγώνας εγινε με τη συνεισφορα των διοργανωτων και ο άλλος αναβλήθηκε , δηλαδή ακυρώθηκε.

Το θεμα του ΄ταξί' εκνευρίζει τους αναβατες , ετσι ακούω απο τους ίδιους . Μου ελεγε καποιος , φοβαταν να φρεναρει για να μη πεσει επανω του ο 'πελατης'.
Εννοείται ότι τα παρεάκια είναι αλλο πράγμα !
Γιάννης Αθανασίου

Post by Γιάννης Αθανασίου »

Σταύρο

αυτό είναι η ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟΥ ΑΓΩΝΩΝ ΡΑΛΛΥ που ζητά η ΕΘΕΑ. Δεν έχει συντελεστές και δε προβλέπεται να έχει. Κάθε μία από τις "απαιτήσεις" βαθμολογείται από 1 εως 5...

Απο εκεί και πέρα είπαμε πως αποφεύγεις να είσαι αντικειμενικός. Δε θα μπω στη διαδικασία να συζητήσω και να αξιολογήσω το κάθε ένα σημείο. Απλά χρίζεις "περιττά" τα όσα ο 24ωρος δεν έχει αντίπαλο και "ουσιαστικά" εκείνα στα οποία το μέγεθός του επιβάλει κάποιους συμβιβασμούς. Και γνωστά σου μόνο όσα στα οποία έχεις να μας επιρρήψεις κάτι. Η προσπάθειά μας είναι να μην υστερεί ο 24ωρος σημαντικά σε κανένα σημείο και σε γενικά πλαίσια το έχουμε πετύχει. Συμβαίνει το ίδιο και με τους υπόλοιπους αγώνες;

Με εκπλήσεις αρνητικά, εδώ και πολύ καιρό.
mitsos

Post by mitsos »

Eγω ενα δεν μπορω να καταλαβω, γι αυτο κ απεχω τις τελευταιες μερες....
Μα το συζηταμε απο δω, μα το συζηταμε απο κει, παλι στον 24ωρο γυρναμε!

Το τοπικ λεει "Αγώνες Αντοχής προτάσεις/προβληματισμοί/απορείες"
Εγινε μιση κουβεντα ποιο πριν απο τον Ντινο κ τον Σταυρο, για την μορφη των RB's κ αντι να συζηταμε αυτο που ολοι το βρισκουμε συνεχεια μπροστα μας, ξαναλεμε τωρα παλι τα ιδια για το οτι οι αγωνες που δεν εχουνε πολλες συμμετοχες δεν θα επρεπε να ειναι στο προγραμμα κ πανω απο ολα ξανα ο 24ωρος!!

Μηπως θα επρεπε να επικεντρωθουμε σε αυτα που προβληματιζουνε εμας ως αγωνιζομενους ωστε να εχουνε μια ιδεα κ οι οργανωτικα εμπλεκομενοι με τους αγωνες στο τι μας αρεσει κ τι οχι??
stavrosd

Post by stavrosd »

Γιάννης Αθανασίου wrote: αυτό είναι η ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟΥ ΑΓΩΝΩΝ ΡΑΛΛΥ που ζητά η ΕΘΕΑ. Δεν έχει συντελεστές και δε προβλέπεται να έχει. Κάθε μία από τις "απαιτήσεις" βαθμολογείται από 1 εως 5...
Μάλιστα!
Δηλαδή αυτά:
3. ΑΣΦΑΛΕΙΑ
3.1 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ , ΠΛΟΗΓΑ
3.1.1 Ικανοποιήτικος αριθμός πλοηγών αυτοκινήτων (τουλαχιστον δύο)
3.1.2 Ωράριο κίνησης πλοηγών
3.1.3 Χρησιμοποιήθηκαν καρνέ
3.1.4 Είχαν σαφείς οδηγίες
3.1.5 Ήταν εξοπλισμένα με φάρους και σειρήνες,
3.1.6 Ήταν ένα μέλος του πληρώματος τουλάχιστον πτυχιούχος κριτής.
3.1.7 Είχαν επικοινωνία με το αρχηγείο του αγώνα καθ’όλη την διάρκεια.
3.1.8 Υπήρχαν αμοιβά πλοηγά αυτοκίνητα.
έχουν το ίδιο βάρος αξία και ευκολία με αυτά:
5.4 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
5.4.1 Κατάλληλη τοποθεσία, εύκολα προσβάσιμη
5.4.2 Διαπιστεύσεις δημοσιογράφων
5.4.3 Κατάλληλος εξοπλισμός, επικοινωνίες & συνθήκες εργασίας.
5.4.4 Ικανός υπεύθυνος τύπου
5.4.5 Ενημέρωση στα ΜΜΕ πρίν τον αγώνα
5.4.6 Ενημέρωση στα ΜΜΕ κατα την διάρκεια του αγώνα
5.4.7 Ενημέρωση στα ΜΜΕ μετά το τέλος του αγώνα
ή αυτό :
3.2.1 Ασθενοφόρα, 2 τουλαχιστον σε Ε.Δ. }15 χλμ.
με αυτό:
2.2.2 Παρουσία αρχών του τόπου
Δεν ξέρω αν προβλέπετε ή όχι να υπάρχουν συντελεστές αλλά νομίζω οτι επιβάλλετε να υπάρχουν.
Αλλιώς ο καθένας θα ψάχνει για τους "ευκολους" βαθμούς.
Αυτή η λίστα έχει πράγματι αρκετά πράγματα που θα πρέπει να προσέχουμε και στους δικούς μας αγώνες τόσο οργανωτικά, όσο και αγωνιστικά και βέβαια απο άποψη προβολής.

Το 2006, επειδη έχει ξαναειπωθεί στο παρελθόν, τί προτάσεις, ιδέες υπήρχαν που χάθηκαν?
Μήπως και ξεσηκώσουμε καμιά ιδέα!

Τα περι αντικειμενικότητας τα έχουμε πεί! Ποιός έχει λόγω να είναι αντικειμενικός και ποιός όχι είναι νομίζω σαφές. Αν το επιτυγχάνω δεν ξέρω αλλά αυτή είναι η πρόθεση μου.
cuspid wrote:το πιο σημαντικό αυτήν την στιγμή είναι η εικόνα διάλυσης της αρχής του σπορ...
Να σου πώ την αμαρτία μου αν εξαιρέσουμε την έκδοση της license και την απονομή στο τέλος του κάθε έτους για εμένα η ΕΘΕΑ είναι σαν να μην υπάρχει.
Μόνοι μας (εννοώ άνθρωποι του χώρου μας) αποφασίζουμε ποιοί αγώνες θα γίνουν, τί είδους, πότε, και σε μεγάλο βαθμό (μόνο στην ασφάλεια παρεμβαίνουν) με τί κανόνες.
Η διάλυση ή όχι της ΕΘΕΑ, αν μπουν φυλακή ή όχι δεν πιστεύω να μας επιρεάσει, παρα μόνο νομικά/ασφαλιστικά ίσως.
Το οτι ο Dista ομως δεν έχει ανακοινώσει ακόμα βαθμολογίες (ΑΚΟΥΣ DISTA??) ή οτι ακόμα δεν ξέρουμε τι γίνεται με τους αγώνες για μετά το καλοκαίρι (ποιοί, με τι μορφή και πού) με εξαίρεση τα trail ride και τον 24ωρο με έχει ενοχλήσει πολύ, και δεν το θεωρώ ευθύνη τόσο της αρχής!
cuspid wrote:Σταύρο εννοούσα να πας πριν την εκκίνηση του αγώνα και να ζητήσεις να σου εξηγήσουν το πλάνο ασφαλείας....
Σε ποιόν αγώνα βρε Γιώργο έχουμε αυτήν την άνεση χρόνου να πάμε να μας δείξετε και να μας εξηγήσετε τα πλάνα αφαλείας, τα μέσα, τους χάρτες κτλ?
Στην τελική ο παρατηρητής της Εθεα (ο Dista σε εμάς) δεν κάνει αυτή την δουλειά?!
cuspid wrote:δεν μου αρέσει να “φορουμιάζομαι”, με βρήκες σε στιγμή αδυναμίας – είναι αργά, έχω πιει και μπύρα – και με έχει πιάσει λογοδιάρεια, καληνύχτα, γυρνάω πίσω στο κλουβί μου....
:lol: :lol: :lol: αυτο το "φορουμιάζομαι" όλα τα λεφτά :lol: :lol: :lol: κάτι σε "σεληνιάζομαι" μου φέρνει :lol: :lol:
Να πίνεις πιο συχνά μπιρίτσα κάνει καλό και στην πίεση ;)
Last edited by stavrosd on Wed May 19, 2010 10:47, edited 1 time in total.
Δημητριάδης Σταύρος
stavrosd

Post by stavrosd »

Δήμητρα το πρόβλημα των λίγων συμμετοχών εμπίπτει στο "προβληματισμοί" ;)

Και θέματα όπως το RB αλλά και θέματα όπως η λίστα αξιολόγησης των αγώνων εμπίπτει στη θεματολογία μας νομίζω.
Συζητιόταν το θέμα RB και κάποιος έφερε στο τραπέζι και άλλον προβληματισμός και στο επόμενο post μπορεί κάποιος να φέρει άλλο προβληματισμό έτσι πάει! Αν βέβαια κάποιος έχει να προσθέσει κάτι το ξαναφέρνει μπροστά. Εγώ αυτό κάνω αν μου έρθει κάτι καινούργιο για παλιό θέμα.
Για το κομμάτι του RB προσωπικά καλύφτηκα (σε συνδυασμό με αυτά που γράφτηκαν στο offroadteam.gr) για αυτό και προχώρησα.
Για το θέμα του 24ωρου έχουμε πεί πολλά , τελικά θα γίνει και αυτό είναι πολύ ευχάριστο... τέλος. Πλέον για εμένα είναι ένας αγώνας αναφοράς και προτάσεων για αυτόν και απο αυτόν ;) !
Δημητριάδης Σταύρος
DINIE

Post by DINIE »

Υπάρχει ανάμεσα μας (στους αγωνιζόμενους) κάποιος που δεν είναι αντικειμενικός? :o . Και αν υπάρχει, ποιό είναι το όφελος του? Δηλαδή ο Σταύρος δεν είναι αντικειμενικός απέναντι στον 24ωρο, με ποιό όφελος? :roll: Γιατί τον αγώνα τον γουστάρει και παίρνει μέρος κάθε χρόνο. Εγώ ας πούμε, γιατί να είμαι με το μέρος ενός οργανωτή? Τι όφελος θα έχω? Αγώνες όλοι θέλουμε να κάνουμε και εδώ συζητάμε το πως τους θέλουμε. Τα roadbook, τα όρια και ότι άλλο έχουμε συζητήσει εδώ, είναι πράγματα που αντιμετωπίζουμε σε κάθε αγώνα. :geek:
Τα υπόλοιπα που αφορούν την οργάνωση του κάθε αγώνα, γιατί δεν ανοίγουμε ένα άλλο θέμα στο forum? Να μπορούν να γράφουν και οι οργανωτές μεταξύ τους και εμείς να παρακολουθούμε? Να δούμε και ποιοί οργανωτές ενδιαφέρονται. ;) . Αρκεί να διατηρήσεται ένα επίπεδο, όχι όπως την προηγούμενη φορά. :oops: .
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ
http://www.laskari.gr/
Γιάννης Αθανασίου

Post by Γιάννης Αθανασίου »

Αν το μόνο που σας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι το τί σας αρέσει και τί όχι, και όχι η κατάσταση των αγώνων, τί να πει κανείς;

Μόλις ματαιώθηκε ένας αγώνας. Από τους τρεις που έχουν γίνει, δύο σώθηκαν από ξένες συμμετοχές, ο ένας κουτσοέγινε και η κατάσταση είναι δραματική, με την ΕΘΕΑ να είναι ανύπαρκτη και τις εξελήξεις να τρέχουν. Και σε όλα αυτά το θέμα μας είναι το RB! Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου...

Ζούμε άραγε στην ίδια χώρα; Συνευρισκόμαστε στον ίδιο χώρο; Μάλλον όχι...

Τώρα για το θέμα του τί κανει ο καθείς και γιατί το κάνει, δεν είναι δικό μου θέμα. Απλά το σημειώνω...
stavrosd

Post by stavrosd »

DINIE wrote: Να δούμε και ποιοί οργανωτές ενδιαφέρονται. ;)
Δεν θα το καταλάβεις απο αυτό όπως δεν καταλαβαίνεις και για τους αγωνιζόμενους :cry:
Δυστυχώς πολλοί ακόμη θεωρούν οτι "φορουμιαζόμαστε" (κορυφαίο :lol: :lol: ) και δεν θέλουν ή μπορούν να συμμετάσχουν σε φόρουμ.
Μη κοιτάς την κουβεντούλα μας που έχει κρατηθεί σε καλά επιπεδα, έχουν γίνει κάτι πάρτι εδω μέσα... μούρλια :mrgreen:
Δημητριάδης Σταύρος
Post Reply

Return to “Αγώνες 4Χ4”