ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

S.Doukeris

Re: ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Post by S.Doukeris »

nikman wrote:
nikman wrote:Φίλε "ΦΩΚΙΩΝ" πολυ σωστός ο προβληματισμός σου στο "τραβηγμένο σκεπτικό'.
Ομως η απάντηση ειναι πολύ απλή ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ.
ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ROLL CAGE.
Τα μη εχοντα ΔΕΝ ΝΟΟΥΝΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ άρα τα έχουμε για εκδρομές και λοιπά.
Καλησπέρα σε όλους.
20 !!!!!!σελίδες και 10 ημέρες μετα συζητάτε ακόμη τι αλήθεια????
Σε ΟΟΟΛΑ τα είδη αγώνων σε ΟΟΟΛΟ τον πλανήτη ΟΟΟΟΛΑ τα ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ εχουν κέητζ.
Φίλε Γιάννη ολα τα αυτοκίνητα σχεδόν του χώρου μας είναι παράνομα και δεν περνάνε ΚΤΕΟ απο την "κυρία είσοδο"γιατί π.χ. έχουν απλά εργάτη.Η μήπως δεν είναι έτσι?
Επίσης πολλά "βολτάδικα" 4χ4 με τις αναρτήσεις "5ου-6ου ή 7ου ορόφου" είναι ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ για τον δρόμο.Η μήπως δεν είναι έτσι?
Οταν λοιπόν αποφασίσεις οτι θές να πάς σε ΑΓΩΝΕΣ κάθεσαι μετράς,ζυγίζεις τι χάνεις και τι κερδίζεις και αναλόγως αποφασίζεις.(ο υπογράφων το έκανε το 1991 με το LR 90 ως ΜΟΝΑΔΙΚΟ αυτοκίνητο),και μετά όσον αφορά ΚΤΕΟ-παρανομία κλπ,"ο έχων τα γένια έχει και τα χτένια"δυστυχώς στην Ελλαδάρα.
Που άκουσες ΕΣΥ,με την τόση εμπειρία,ποτέ να συζητάνε ομάδες-κατηγορίες-κλάσεις,ή οτιδήποτε άλλο με γνώμονα τα γκέητζ και γενικά τα μετρα ασφαλείας ??? Εγώ με τα λίγα που ξέρω,αγαπητοί μου φίλοι,το ακούω και το βλέπω ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ,ΕΔΩ,ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ και η αλήθεια είναι αναρωτιέμαι γιατί?? Γιατί συζητάμε τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ??
Πρώτα στήνεται η καρότσα του αγωνιστικού ΚΟΜΠΛΕ ΜΕ ΚΛΟΥΒΙΑ ΚΛΠ ΚΛΠ και μετά,με τα διάφορα "καλούδια" αποφασίζεται άν θα πάει στήν entry-open-close-K1-Κ101-ΝΙ-ΕΕ12 κλπ,κλπ.
Τώρα επειδή πιθανόν να μου "ορμήξετε" :D :D για νέους-φυτώριο κλπ,θα σας απαντήσω οτι οι νέοι έρχοντε να δοκιμάσουν ένα σπόρ κατ'αρχήν ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ,που λέγεται ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ και διέπεται από ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ.
Εάν θέλουν να δοκιμάσουν σε ΠΑΙΔΕΙΕΣ τότε ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ειστε υποχρεωμένοι να οργανώσετε ΠΑΙΔΕΙΕΣ με ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ δηλαδή δεξιοτεχνίες-κυνήγια θησαυρού-κλπ,κλπ.
Τέλος οι αγώνες γίνοντε ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ με ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ που δυστυχώς στην Ελλάδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.(Αλλωστε το ίδιο ισχύει με όλα τα ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, το 90% των οποίων σήμερα είναι πινακιδάτα)
ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ.
Καλό απόγευμα σε όλους
Νίκο δεν έχει νόημα να το συζητάμε περισσότερο. Πόσοι είναι οι αγωνιζόμενοι που διεκδικούν πρωτάθλημα; Αυτοί που έχουν πάει σε όλους τους αγώνες, καμιά τριανταριά; Πόσοι από αυτούς τρέχουν στη νορμάλ; Γι αυτούς συζητάμε και όχι για 100 και 150 κέητζ για αυτούς που έρχονται να δουν αν τους αρέσει. Αντί λοιπόν όλοι εμείς να πιάσουμε τον ΝΙΝΟ και να κάνουμε καμιά μαζική παραγγελία πιέζοντας τον για μια καλή τιμή αντί μέσω του περιοδικού του να βρει καμιά φτηνή ζωνούλα και κανα κράνος της προκοπής (και ας διαφημίσουμε κανα μαγαζί στην ανάγκη) αντί ακόμα και αυτό που έγραψε ο Φωκίων να δώσουμε ένα πριμ σε αυτούς που θα έρθουν με σωστά μέτρα ασφαλείας, καθόμαστε και λέμε Ιστορίες σαν να μιλάμε σε παιδιά δημοτικού και με μαγκιά του στυλ "Θέλεις να τα ακούσεις τώρα τσουτσέκι".
Πήγαμε στην Έλπα και προσπαθούσε να πείσει τον Παυλόπουλο πως σε όλο τον κόσμο έτσι γίνονται οι αγώνες. Στο Dakar έχει και αυτοκίνητα που τρέχουν χωρίς συστήματα ασφαλείας πίσω από τα αγωνιστικά έλεγε. Στο Dakar δεν έχουν τα συστήματα ασφαλείας της ΦΙΑ αλλά του οργανωτή έλεγε. Στο transiberico τρέχουν σε ανοιχτό δρόμο απλά αυτοκίνητα έλεγε. Τι ψάχνεις να βρεις τώρα; Ας το λήξουμε εδώ.
S.Doukeris

Post by S.Doukeris »

pc4x4n wrote:Ζητούμε γενική συνάντηση ΕΔΩ και ΤΩΡΑ….
Αν κάποιος μας ακούει και μπορεί ας αναλάβει πρωτοβουλία…….για συνάντηση το αργότερο τέλος Αυγούστου- αρχές Σεπτέμβρη.
Με επιχειρήματα να μας πείσετε και να αποφασίσουμε δημοκρατικά.
Η επιτροπή 4Χ4 έχει το πρόσταγμα και πρέπει να συγκαλέσει μια τύπου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ !!!!!

ΚΥΡΙΟΙ …συνομιλητές αρκετοί από εσάς βλέπω να έχετε τάσεις διάλυσης και όχι σύνθεσης , το πράγμα άρχισε να κουράζει…τολμήστε δημοκρατικότερα πρέπει να μας πείσετε

Ιδου το πήδημα που είναι η ΡΟΔΟΣ….. ;;;;;;;;;;;;;;;;
Υπομονή, θα γίνει κι αυτό.
nikman

Post by nikman »

stavrosd wrote:
nikman wrote:Τώρα επειδή πιθανόν να μου "ορμήξετε" :D :D για νέους-φυτώριο κλπ,θα σας απαντήσω οτι οι νέοι έρχοντε να δοκιμάσουν ένα σπόρ κατ'αρχήν ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ,που λέγεται ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ και διέπεται από ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ.
Εάν θέλουν να δοκιμάσουν σε ΠΑΙΔΕΙΕΣ τότε ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ειστε υποχρεωμένοι να οργανώσετε ΠΑΙΔΕΙΕΣ με ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ δηλαδή δεξιοτεχνίες-κυνήγια θησαυρού-κλπ,κλπ.
Αυτή είναι και η δική μου θέση.
Αλλά απο οτι καταλαβαίνω ο Γιάννης πιστεύει οτι μπορεί να επιτευχθεί ο μηδενικός βαθμός επικινδυνότητας με τα μέτρα παρακολούθησης που έχουν προταθεί!?
Έτσι και αλλιώς για το 2009 δε μπορεί να αλλάξουν πολλά!
Υπάρχουν αρκετοί αγώνες για να δοκιμαστούν τα νέα μέτρα.
Αρχής γινομένης απο τον επόμενο όμως, μή περιμένουμε το 2010 για να τα δούμε :!:
Σαφώς και δεν πρέπει να περιμένουμε το 2010 για να δούμε.
Σαφώς και να δοκιμαστούν οι οποιεσδήποτε προτάσεις για νέα μέτρα παρακολούθησης άμεσα μέσα στο 2009.
Αλλά ρε παιδιά ΜΑΛΛΙΑΣΕ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ αλλά θα συνεχίσω να το λέω :
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΝΤΑΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΑΠΟ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΠΡΩΤΑ-ΠΡΩΤΑ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Αν θέλουμε να ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ-ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ καλώς.
Δέν μπορει ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ :oops: να ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ-ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ δλδ.τα ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ γμτ.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
LAND ROVER - ONE LIFE LIVE IΤ
stavrosd

Post by stavrosd »

Να ξεκαθαρίσω οτι τουλάχιστον για τη προσωπική μου ασφάλεια κάνω οτι καλύτερο μπορώ. Έχω ένα αυτοκίνητο που οι βασικές μετατροπές έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και όχι με τις επιδώσεις.
Αυτή ήταν πάντα η φιλοσοφία μου, πρώτα η παθητική ασφάλεια και μετά η ενεργητική, γιατί ο διάολος έχει πολλά ποδάρια! (Ειδικά τώρα που έχουμε γίνει τρεις ;) )
Το χόμπι με το οποίο ασχολούμαστε είναι σαφώς πιό επικίνδυνο απο πολλά άλλα. Όχι όμως τόσο επικίνδυνο όσο νομίζουν πολύ που είναι απο έξω. (πχ τα 5χ5 είναι πολύ πιό επικίνδυνα για τραυματισμού και θανάτους στατιστικά).

Απλά το παιχνίδι έχει σοβαρέψει αρκετά. Απο εκέι που 28 ΜΩΤ ήταν υψηλή τώρα κάτω απο 34-35 θεωρείτε χαλαρή, και όχι γιατί τρέχουμε σε επικίνδυνα μέρη, φλαταδούρες, χωριά άσφαλτο κτλ (ρωτήστε και το συνοδηγό μου που ο τρελαμένος μου λέει συνέχει ελα εδω μπορείς να χώσεις, μή πας πιο αργά απο ότι στα σφιχτά!").(Υπάρχουν πολλοί που το κάνουν :evil: )
Οπότε νομίζω οτι και ο εξοπλισμός ασφαλείας θα πρέπει να αναβαθμιστεί ανάλογα για αυτές τις ταχύτητες (όχι να τα κάνουμε Rally, αλλά κράνη, κλωβό ή Roll bar, ζώνες και κάποια ακόμη που εσείς ξέρετε καλύτερα νομίζω οτι πρέπει να γίνουν ελάχιστες απαιτήσεις).

Στη Normal τώρα τα πράγματα είναι όντος πιό πολύπλοκα.
Να βάλεις τους "επισκέπτες"να τρυπάν αυτοκίνητα και άλλα τέτοια είναι νομίζω υπερβολή (τα κράνοι όμως δεν είναι!).
Αν όμως συναγωνίζονται με ίσους όρους (επικινδυνότητας και ρίσκου, καθότι για τους επισκέπτες με μικρότερη εμπειρία θεωρητικά η μικρότερη ΜΩΤ είναι το ίδιοι επικίνδυνη) τη "μεγάλη" τότε νομίζω οτι θα πρέπει να διέπονται απο παρόμοιους κανόνες.
Γι αυτό νομίζω οτι έχετε τη φαντασία και γνώση να διαμορφώσετε τους αγώνες της Normal έτσι ώστε να αποτελεί εισαγωγή στη "μεγάλη" κατηγορία και όχι ανταγωνίστριά της. Όπως η δική μας "μεγάλη" κατηγορία αποτελεί εισαγωγή σε άλλες πραγματικά μεγάλες 8-) με αντοίστιχα μεγαλύτερα ρίσκα.
Δημητριάδης Σταύρος
gvp

Post by gvp »

(πχ τα 5χ5 είναι πολύ πιό επικίνδυνα για τραυματισμού και θανάτους στατιστικά).
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Σταυρο γελαω γιατι και εγω κατι τετοια λεω οταν μου λενε διαφορα για τα μηχανοκινητα!!!!
"With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high..." Ayrton Senna
stavrosd

Post by stavrosd »

gvp wrote:
(πχ τα 5χ5 είναι πολύ πιό επικίνδυνα για τραυματισμού και θανάτους στατιστικά).
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Σταυρο γελαω γιατι και εγω κατι τετοια λεω οταν μου λενε διαφορα για τα μηχανοκινητα!!!!
Δυστυχώς είναι πραγματικότητα! Αν πας στο ΚΑΤ είνα τιγκα στα τροχαία και στα αθλητικά ατυχήματα :?
Δημητριάδης Σταύρος
gvp

Post by gvp »

Ναι αλλα ουσιαστικα συμβαινει αυτο επειδη το 90% του κοσμου παιζει μπαλα!!! ;)
"With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high..." Ayrton Senna
stavrosd

Post by stavrosd »

Όχι αναλογικά είναι μεγαλύτερα τα ρίσκα!
Στατιστικά δηλαδή είναι πιο πιθανό σε 10 αθλητές 5χ5 να πάθουν κάποιο σοβαρό τραυματισμό απο ότι σε 10 στο μηχανοκίνητο χώρο!!
Το είχα διαβάσει σε ένα άρθρο που έλεγε οτι το 5χ5 είναι απο τα πιό extreme sport που υπάρχουν!! :shock:
Τώρα πόσο αξιόπιστα είναι αυτά τα άρθρα...?
Δημητριάδης Σταύρος
Φωκίων

Post by Φωκίων »

Ουφ......
3 μερες χωρις internet και λυσαξατε....!!!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Πόσο μεσοβεσικο θεωρητε ( ναι με "ε") ενα ρολλμπαρ οχι cage, στην νορμαλ???? στην οποια οπως καταληξει νορμαλ????
συνδιαζομενο παντα με προτασεις περι "κοψιματος οπισθιων" ελεγχωμενο με τον ενα η με τον αλλο τροπο??
Ποσο "ανοιχτοι" εισαστε σε μια σκεψη οτι οκ, αν θελει να βαλει κι ενα ΣΩΣΤΟ ΜΟΝΟΚΟΜΑΤΟ bucket θα παραμεινει νορμαλ αν ολο το υπολοιπο αυτοκινητο ειναι τετοιο???
GENERAL LEE

Post by GENERAL LEE »

S.Doukeris wrote:Αντί λοιπόν όλοι εμείς να πιάσουμε τον ΝΙΝΟ και να κάνουμε καμιά μαζική παραγγελία πιέζοντας τον για μια καλή τιμή
ImageImage

Εεεεεεεεεεεεεχμμμμμμμμμ

Ο ΝΙΝΟ είναι πολύ απασχολημένος αυτή την εποχή και δεν μπορεί ούτε το τηλέφωνο να σηκώσει …..Άσε που κάθομαι όλη την εβδομάδα έξω απ την πόρτα του και όποιος τον ζητήσει του παίζω κι ένα χέρι ξύλο !!! ( που λέει ο λόγος )

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply

Return to “Αγώνες 4Χ4”