Γιάννης Αθανασίου wrote:Νικόλα
διαφωνώ μαζί σου.
Αν μπορούμε να τους καλύψουμε όλους, γιατί να μην το κάνουμε;
Και απο τη στιγμή που ξέρουμε το πώς, που η αντίρρηση; Στο ότι θα πρέπει να αλλάξει κάτι στα enduro; Ε, ας αλλάξει. Από το 2003 έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω πως τα enduro δεν ταιριάζουν στο 4Χ4 που θέλει αγώνες με διάρκεια, όπου να μετρούν πολύ παράγοντες, αλλά ποιός ακούει;
Γιάννη μου, αν μπορείς κάντο και εγώ μαζί σου. Αλλά δεν γίνεται.
Η μείωση της μουαγέν είναι αστείο. Ή στραβή μπορεί να γίνει είτε με 40 είτε με 20. Και στον γκρεμό δεν θα πέφτεις με μουαγέν.
Επιπλέον, είσαι πολύ έμπειρος και γνωρίζεις καλύτερα από όλους οτι μουαγέν 40 σημαίνει οτι θα πας και με 80.
Μουαγέν 35 σημαίνει οτι θα πας και πάλι με 75-80. Ωστόσο τα crash test γίνονται με 40.
Επιπλέον, στους αγώνες μας είναι πολύ συχνό φαινόμενο οι επιπόλαιες ζημιές. Λάστιχο, στράβωμα τροχού κλπ.
Όταν λοιπόν στην 4η από τις δέκα τουλίπες γίνει το μικροατύχημα και χάσεις 10 λεπτά πόσο τάπα θα πας
μετά για να προλάβεις την μουαγέν σου? Έχει πραγματικά νόημα το μουαγέν 35?
Γιάννης Αθανασίου wrote:
Με τα Trophy καταλάβαμε τί πρέπει να γίνει και ακολουθήσαμε το δρόμο της Ορεστιάδας, που ήξερε πως να κάνει έναν πετυχημένο αγώνα. Στους αγώνες αντοχής γιατί δεν ακολουθούμε το δρόμο του 24ωρου; Εκτός αν πιστεύετε ότι έχω το μαγικό ραβδάκι και έχει τέτοια επιτυχία ο αγώνας. Είναι οι αποφάσεις, οι κανονισμοί, που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Αν είχαμε ενδώσει το 2005 και τον είχαμε κάνει αντίστοιχο με τους υπόλοιπους, θα κλέγαμε και εμείς τη μοίρα μας σήμερα.
Συγνώμη που στο λέω, εκτιμώ απεριόριστα τις ικανότητές σου στην διοργάνωση αγώνων, αλλά η γνώμη μου είναι
οτι και εσύ και όλοι οι οργανωτές είστε απλά τυχεροί που δεν έχει γίνει ακόμα η στραβή.
Θυμήσου τις περιγραφές των αγωνιζομένων από το 24ώρες 2008 που πήγαιναν με 100 στο λασπωμένο χώμα με ομίχλη και πες μου
οτι είχε νόημα η μουαγέν που επέβαλλαν οι κανονισμοί...
Γιάννης Αθανασίου wrote:
Πάρτε το παράδειγμα της FIA: θέλησε να φέρει το Dakar στα μέτρα της. Και το Dakar πήρε το δικό του δρόμο. Σήμερα οι αγώνες του Dakar Series έχουν 100+ συμμετοχές και όλες τις ομάδες μέσα και της FIA 20 με 30, και ελάχιστους κορυφαίους κάθε φορά. Δε θέλει κόπο. Θέλει τρόπο!
Γιάννη, εγώ επικεντρώνομαι στο θέμα της ασφάλειας και δεν με απασχολεί καθόλου ποιός θέλε να φέρει στα μέτρα του τι.
Βρείτε μου ένα αγωνιστικό του Dakar και βάλε μου μουαγέν 300.
Όσο όμως οδηγούν ψηλωμένα samurai, χωρίς κλουβί, η μουαγέν δεν έχει σημασία. Οι στραβές γίνονται και με μηδέν.
Αυτή εναι η ταπεινή μου γνώμη.
"Η σιωπή μας, μόνο με τον κατήγορό μας γίνεται σύμμαχος".
Από την άλλη όμως, "Όσο πιο αθόρυβος είσαι, τόσα περισσότερα ακούς".