Αγώνες Αντοχής προτάσεις/προβληματισμοί/απορείες

souki

Re: Αγώνες Αντοχής προτάσεις/προβληματισμοί/απορείες

Post by souki »

mitsos wrote:[

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι αν ο δρομος ειναι ενα σταδιο πριν την ασφαλτοστρωση με το 3Α ετοιμο, τοτε χανεται το "παιχνιδι" (οπως το βλεπω εγω τουλαχιστον)..... να πηγαινεις με ενα πισωκινητο αμαξι κ αντι για terratrip με το κοντερ (επειδη διασταυρωση απο διασταυρωση ειναι 500μετρα αποσταση κ αυτα ειναι παλι αρκετα κεντρικα, ε σε βγαζει απο το νοημα του αγωνα πλοηγησης κ 4χ4.....

.
συμφωνω με αυτο ;)
stavrosd

Post by stavrosd »

souki wrote:
stavrosd wrote: Εσύ πως το χρησιμοποιείς και σου είναι τόσο χρήσιμο??Για λέγε, για λέγε 8-)
Ας αρχισω απο το οτι απο τοτε που θυμαμαι να τρεχω δεν ειχα καν gps
Σε εναν αγωνα πηγα με gps γιατι δεν εμπαινε terratrip και να σου πω την αληθεια θεωρω αδικη την χρηση του ιδιως οταν ξερεις να το χειριζεσαι.
Το 2009 στη Λειβαδεια σε μια απλη εμειναν ποσα αυτ/τα μεσα στη λασπη,την οποια εμεις περασαμε παραλληλα γιατι ειδα κατα τυχη στο gps οτι και ο διπλα δρομος εβγαζε στο ιδιο σημειο...το θεωρεις δικαιο?ειπα απο μεσα μου.."ατσα αβαντες που εχουν οσοι το χρησιμοποιουν!"
και γιατι εγω που χανομαι να πρεπει να διαβαζω το rb αναποδα και ο αλλος απλος να ακολουθει το ιχνος του?
Ας μην αναφερθω σε κοπανες...ποσο ευκολο ειναι να κανεις.. ;)
Χμμμ δεν το είχα σκεφτεί!
Πάντως τώρα κοπάνες κομμένες o big brother παρακολουθεί ;)
mitsos wrote: Αυτο που θελω να πω ειναι οτι αν ο δρομος ειναι ενα σταδιο πριν την ασφαλτοστρωση με το 3Α ετοιμο, τοτε χανεται το "παιχνιδι" (οπως το βλεπω εγω τουλαχιστον)..... να πηγαινεις με ενα πισωκινητο αμαξι κ αντι για terratrip με το κοντερ (επειδη διασταυρωση απο διασταυρωση ειναι 500μετρα αποσταση κ αυτα ειναι παλι αρκετα κεντρικα, ε σε βγαζει απο το νοημα του αγωνα πλοηγησης κ 4χ4.....
Συνφωνώ!
ΔΩΣΤΕ ΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΑΓΚΑΔΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ!! Να χανει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα!! :lol:
Ένα σημείο είναι αρκετό για να δώσει και τη διάσταση της πλοήγησης.
Απλά να μην χρειάζεται να βγαίνουμε απο το αυτοκίνητο και να χρησιμοποιούμε εξάντα ;)

Να ρωτήσω κάτι ακόμη ?
Με τον συντελεστή που λέγαμε τί γίνετε?
Δημητριάδης Σταύρος
mitsos

Post by mitsos »

stavrosd wrote: Να ρωτήσω κάτι ακόμη ?
Με τον συντελεστή που λέγαμε τί γίνετε?
Ποιο συντελεστη?
stavrosd

Post by stavrosd »

Συντελεστή βαθμολογίας!

Είναι άδικο να μετράει το ίδιο ένας μονοήμερος με ένα τριήμερο ή ένας 250 με ένα 1000 χλμ. ;)
Δημητριάδης Σταύρος
souki

Post by souki »

Σταυρο το gps εχω την εντυπωση οτι δεν αναγνωριζει τους παραλληλους δρομους...αλλα αυτο θα το ξερει καλυτερα και ο μελετης να μας πει...
π.χ αν πρεπει να περασω μεσα απο ξεροποταμο και εγω πηγαινω παραλληλα δεν μπορει να το καταλαβει ο οργανωτης

Δεν εχω ακουσει τιποτα για τον συντελεστη...το οτι ειναι αδικο ειναι...
aapo

Post by aapo »

Σουλα οταν γίνεται η καταγραφή απο τον αργανωτή σωστά , τοτε αν εσυ πας απο αλλο δρόμο παράλληλο μπορεί εύκολα να το διαπιστώση.
Γιάννης Αθανασίου

Post by Γιάννης Αθανασίου »

souki wrote:Σταυρο το gps εχω την εντυπωση οτι δεν αναγνωριζει τους παραλληλους δρομους...αλλα αυτο θα το ξερει καλυτερα και ο μελετης να μας πει...
π.χ αν πρεπει να περασω μεσα απο ξεροποταμο και εγω πηγαινω παραλληλα δεν μπορει να το καταλαβει ο οργανωτης

Δεν εχω ακουσει τιποτα για τον συντελεστη...το οτι ειναι αδικο ειναι...
Εξαρτάται απο την απόσταση ανάμεσα στις δύο εναλλακτικές. Αν είναι 4-5 μέτρα δεν μπορεί, γιατί το GPS δεν έχει τέτοια ακρίβεια. Αν είναι πάνω απο 10 μέτρα... κάηκες!
Φωκίων

Post by Φωκίων »

Απο την αλλη μερια ο καλός οργανωτής μπορει να προβλεψει τις..... παραλληλες καβατζες.. και πεταει ενα... ΣΕΔ που δεν ειναι γραμμενο βεβαια στο RB...

Αυτο εγινε ΚΑΙ στον 24ωρο ( ο ΣΕΔ ημουν ) και στο Πευκι οπου επεισεις ημουν παρον παρεα με τον μελετη κι ελεγχαμε ακριβως αυτα...

Εχει και το οργανωτικο την πλακα του...
meletis

Post by meletis »

Απο το tracking δεν ξεφεύγεις, γιατι η απεικόνιση δεν είναι σε χάρτη αλλά σε Google Earth, οπότε βλέπεις ακόμα και τα παγκάκια στις πλατείες.
Απο τα καταγραφικά μπορεί, λόγω ακρίβειας, τα 10 μετρα είναι πολλά πιά, αλλά ανάλογα με την λήψη που έχεις στο δεδομένο σημείο μπορεί να χάνεις απο 4-8 μέτρα.
Αν ένα σημείο είναι τέτοιο, όπως ο ξεροπόταμος στον Σχοίνο π.χ, ο διοργανωτής πρέπει να έχει ΣΕΔ, αλλιώς το χασες το παιχνίδι. Αλλιώς πρέπει να επικεντρωθείς σε αυτό αφήνοντας τον υπόλοιπο αγώνα. Το κάναμε στους Αγ.Θεοδώρους (τσίμπησε ο CBI την ποινή του, αλλά ένας άνθρωπος έκανε αυτό και κάποιος άλλος όλο τον αγώνα).
Αλλά και πάλι το νόημα ολων αυτών των συστημάτων δεν είναι αυτό που συζητάμε αλλά η ασφάλεια του αγώνα και η διαχείριση του recovery, αλλά και οι ποινές υπέρβασης.
manos

Post by manos »

[quote="stavrosd"]Και έτσι για μαγιά ξαναματαπαραθέτω κάποιες σκέψεις μου

Ασφάλεια
1. Ομάδες άμεσης επέμβασης σε ακτίνα μικρότερη των 25 χιλιομέτρων σε όλο το μήκος των διαδρομών.

2. Λίστα τηλεφώνων επαφής με τη οργάνωση, σκούπες, διασώστες κτλ. πάνω στα RB

3. Παρατηρητής από την ΕΘΕΑ

4. Σήμανση σε όλες τις κεντρικές εισόδους στα τμήματα της διαδρομής

5. Ενημέρωση όλων των χωριών, συνοικισμών κτλ που βρίσκονται σε ακτίνα 10 χλμ από τη διαδρομή του αγώνα για το ωράριο διεξαγωγής αυτού.

Για να μη ξεχναμε πως ξεκίνησε η ενότητα :

1. Νομίζω ότι οι επαγγελματίες διοργανωτες εχουν το θεμα υπό έλεγχο . Φοβαμαι λιγο τις Λεσχες που διοργανώνουν αγώνες και δεν εχουν τη ρουτίνα ενός επαγγελματικού team.

2. Αυτό το απλό και χρήσιμο πράγμα κοστίζει ενα επιπλέον φύλλο στο Road Book. Νομίζω ότι περιτευει η συζήτηση

3. και 4. Σταυρο , τι εννοείς ;

5. Οι διοργανωτες μαλλον πρέπει να επιμενουν περισσοτερο στους δήμους , που φιλοξενούν τους αγώνες. Οι Δήμοι προφανώς υπόσχονται ότι θα ενημερώσουν τα χωριά και μετα το αμελούν. Βρήκα πολύ αστείο , στα Ψαχνα , ότι καποιοι προύχοντες διαμαρτυρήθηκαν γιατί ΔΕΝ ΤΟΥΣ ενημερωσε ο Δήμος, ενώ οι αγωνιζόμενοι είναι καλοδεχούμενοι !!
Post Reply

Return to “Αγώνες 4Χ4”