Όχι δε μας χτύπησε κανένας κεραυνός
Απλά εφαρμόστηκε στο Ναύπλιο και συζητιέται και ατα trail Ride
http://www.offroadteam.gr/index.php?opt ... =13&id=834
Η λογική πίσω απο αυτό είναι οτι κινούμαστε σε ανοιχτούς στην κυκλοφορία δρόμους.
Δεν έχω κατασταλάξει πώς θα μου άρεσε αλλά καλό είναι να το λάβουμε υπόψην.
Μακάρι να μπορέσουμε να έχουμε κλειστές και να μη τίθεται θέμα αλλά...
Η αλήθεια είναι οτι τόσο εγώ όσο και οι οργανωτές τρέμουν την περίπτωση σοβαρού τροχαίου με τρίτο όχημα τόσο στο χώμα αλλά ακόμη περισσότερο στην άσφαλτο.
Ίσως να πρέπει να θεσπιστεί στη Ζ3 και Ζ0 μόνο ή ίσως θα έπρεπε κάθε κατηγορία να έχει διαφορετικό όριο αλλά κακά τα ψέματα υπάρχουν κομμάτια που πηγαίνουμε με πολλά για να μπορέσουμε να αντιδράσουμε σωστά σε περίπτωση συνάντησης. Τα 100 με τα 140 έχουν μεγάλη διαφορά στα περιθώρια αντίδρασης ενώ έχουν πολύ μικρή αξία στην επίτευξη στόχου (δεν υπάρχουν οι τεράστιες ευθείες, ή τουλάχιστον δεν θα πρέπει)
Απλά ένα όριο των 70 ή και 80 είναι τραγικό απο άποψη ευχαρίστησης.
Τώρα όσο αφορά το sudoku (καλο

) είναι μιά αλήθεια οπότε αν γίνει χρήση τόσων πολλών ορίων θα πρέπει να είναι απλά στην ανάγνωση τους (RB)
Τα όρια του ΚΟΚ είναι μεν γνωστά, όπως πολύ όμορφα παρέθεσε ο Στάθης αλλά επειδή εμείς βγαίνουμε απο το πουθενά στην άσφαλτο και μπορεί να μήν δούμε καν πινακίδα ή να κατατάξουμε το δρόμο σε κατηγορία, δεν θα πρέπει τίποτα να θεωρείτε αυτονόητο
Δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεν μπορούμε να γυρίσουμε στην αρχαιότητα, θα πρέπει να βοηθήσουμε τα νέα μέτρα και μέσα να είναι αποτελεσματικά αλλά να μην μας την σπάνε κιόλας(υπερβολικά).
Νομίζω όμως οτι θα πρέπει και σαν αγωνιζόμενοι ΜΟΝΟ να συζητήσουμε και δύο ακόμα θέματα.
1ον τους νυχτερινούς αγώνες και
2ον τον 24ωρο
Η επιχειρηματολογία στο να καταργηθούν αυτοί οι δύο αγώνες στηρίζεται στο οτι έχουν μεγαλύτερο δείκτη επικινδυνότητας απο τους άλλους
Θεωρώ οτι πρέπει να μας απασχολήσει γιατί η νύχτα είναι ωραία

αλλά και γιατί ο 24ωρος είναι κάτι τελείως διαφορετικό απο τους άλλους αγώνες συν οτι είναι αποδεδειγμένα το καλύτερο φυτώριο που έχουμε αυτή τη στιγμή.
και παραθέτω
stavrosd wrote:
Για το θέμα νύχτας βέβαια όπως είπα και στον Αλέκο στο Ναυπλιο θεωρώ οτι κακώς θεωρείτε πιο επικίνδυνο απο αυτούς που διεξάγονται ημέρα .
Ναι μεν νύχτα και η ορατότητα είναι πιο περιορισμένη αλλά υπάρχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα που εξισώνει τον κίνδυνο (μάλιστα ίσως το κάνει πιό ασφαλές).
Δεν υπάρχει κίνδυνος για τρίτους αφού και η κυκλοφορία είνα ελάχιστη αλλά και όσοι κυκλοφορούν φαίνονται απο μακριά.
Ο 24ωρος έχει άλλον ένα συντελεστή δυσκολίας/επικινδυνότητας, τις πολλές ώρες, αλλά και αυτός φαίνεται και εκ του αποτελέσματος οτι το ωράριο του αγώνα και η χάραξή του, τον αντιμετωπίζει επαρκώς.
και
stavrosd wrote:
Για την κόπωση συμφωνώ οτι είναι ένας σημαντικός παράγοντας επικινδυνότητας αλλά με τη σωστή σχεδίαση φαίνεται να αντιμετωπίζετε!
100% ασφαλής δεν είναι κανένας αγώνας (εκτός αν το κάνουμε τελείως ξενέρωτο το άθλημα).
Και οι πίστες των enduro έχουν μεγάλη επικινδυνότητα και όπως λέ και εσύ και οι τύπου RR έχουν (και μάλιστα και προς τρίτους που το θεωρώ χειρότερο).
Ο 24ωρος και γενικά οι νυχτερινοί έχουν μία άλλη διάσταση και χάρη που είναι κρίμα να καταργηθούν.
Ίσως θα πρέπει να γίνονται περισσότερα διαλείμματα, ίσως μεγαλύτερα, ίσως οι ειδικές να είναι περισσότερες και μικρότερες για να κρατιούνται σε μεγαλύτερη εγρήγορση τα πληρώματα ίσως, ίσως...
Τρόποι μπορούν να βρεθούν, αν και μέχρι τώρα δεν έχει φανεί να χρειάζονται.
Εφόσον έχεις συμμετάσχει ξέρεις και εσυ απο πρώτο χέρι οτι σε έναν εικοσιτετράωρο μετά το πρώτο 8ωρο οι ταχύτητες πέφτουν και κύρια προτεραιότητα γίνεται ο τερματισμός του σκέλους με όσο το δυνατόν λιγότερες ζημιές, ενώ σε ένα 150-200 ημερήσιο μπορεί να πηγαίνεις τάπα συνέχεια.
Η κούραση είναι κάτι που θέλει διαχείριση, όπως και η κυκλοφορία σε ανοικτούς δρόμους, όπως και τα γκρέμια όπως και χιλιοιδυό άλλοι κίνδυνοι.
Μέτρα υπάρχουν για όλα.
Μή φτάσουμε να λέμε " Α γκρέμια πάνω απο 5 μέτρα δεν επιτρέπονται" ή "Σε ακτίνα 5χλμ απο χωριά δεν επιτρέπετε να κινούμαστε " γιατί θα καταλείξουμε σε αγώνες πίστας που είναι τελείως άλλο πράγμα.
και για να μή ψάχνεις Πέτρο φέρνω και
Pet4x4 wrote:stavrosd wrote:
Εμένα μου φαίνεται οτι αντι να τεκμηριώσεις τον αντίλογο σε αυτούς που θεωρουν τον 24ωρο ασύμμετρα επικίνδυνο (όλοι οι αγώνες είναι επικίνδυνοι) μιλάς για το τι κάνουν οι άλλοι στραβά.
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπορεί να θεωρηθεί πιο επικίνδυνος από τους άλλους…. Το αντίθετο θα έλεγα! Δεν θυμάμαι σε κανέναν 24ώρο κανένός οργανωτή να έχουν έρθει ποτέ μετοπική αγωνιστικά αυτοκίνητα ή και αγωνιστικό με πολιτικό αυτοκίνητο. Η νύχτα το διασφαλίζει αυτό! Αντιθέτος πολύ γρήγορα μου έρχονται 3 παραδείγματα που έγιναν μέρα, Βασιλόπουλος στην Δράμα μετωπική με Vitara κυνηγών, Παϊδας στο Πευκί μετωπική με αγωνιστικό Land Rover και Καραφωτιάς με ένα Υugo στο Ναύπλιο που του πετάχτηκε από έναν χωματόδρομο στα δεξιά. Παραθέτω τα γραπτά του Σταύρου με τα οποία συμφωνώ απολύτος…
stavrosd wrote:
Για το θέμα νύχτας βέβαια όπως είπα και στον Αλέκο στο Ναυπλιο θεωρώ οτι κακώς θεωρείτε πιο επικίνδυνο απο αυτούς που διεξάγονται ημέρα .
Ναι μεν νύχτα και η ορατότητα είναι πιο περιορισμένη αλλά υπάρχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα που εξισώνει τον κίνδυνο (μάλιστα ίσως το κάνει πιό ασφαλές).
Δεν υπάρχει κίνδυνος για τρίτους αφού και η κυκλοφορία είνα ελάχιστη αλλά και όσοι κυκλοφορούν φαίνονται απο μακριά.
Ο 24ωρος έχει άλλον ένα συντελεστή δυσκολίας/επικινδυνότητας, τις πολλές ώρες, αλλά και αυτός φαίνεται και εκ του αποτελέσματος οτι το ωράριο του αγώνα και η χάραξή του, τον αντιμετωπίζει επαρκώς.
…και προσθέτω πως σαν οδηγός αναγκάζομαι την νύχτα να κατεβάσω ρυθμό γιατί η ορατότητα μειώνεται αισθητά, έτσι ακόμα και σε κάμπο να είμαι με 1 χιλιόμετρο ευθεία να έχω μπροστά μου ή και με ανοιχτές καμπές που έχω ορατότητα μακριά την μέρα και δεν σηκώνο το πόδι από το γκάζι, την νύχτα αναγκάζομαι να το κάνω γιατί βλέπω μέχρι τα 60-70 μέτρα μπρωστά μου. Και 20 προβολείς να έχεις πάλι δεν έχεις ξεκάθαρη εικόνα τι γίνεται από εκεί και πέρα, οπώτε ΚΟΒΕΙΣ αναγκαστικά!
Επίσης τα φώτα του αυτοκινήτου το βράδυ δημιουργούν σκιές στις ανομαλίες του δρόμου τις οποίες άν μάθεις να "διαβάζεις" σου δίνουν πολύ περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση του δρόμου απο αυτές που μπορεί να δεί το μάτι με το φώς την μέρας.
Όσο για της πολλές ώρες?
stavrosd wrote:
Εφόσον έχεις συμμετάσχει ξέρεις και εσυ απο πρώτο χέρι οτι σε έναν εικοσιτετράωρο μετά το πρώτο 8ωρο οι ταχύτητες πέφτουν και κύρια προτεραιότητα γίνεται ο τερματισμός του σκέλους με όσο το δυνατόν λιγότερες ζημιές, ενώ σε ένα 150-200 ημερήσιο μπορεί να πηγαίνεις τάπα συνέχεια.
Η κούραση είναι κάτι που θέλει διαχείριση.....
Με καλύπτει για άλλη μια φορά ο Σταύρος! (Μες το μυαλό μου είσαι ρε φούστη?

)
Ύμαρτον δηλαδί, αυτή είναι η αίγλη του αγώνα… Είναι ο μοναδικός αγώνας Αντοχής μου έχει το στοιχείο της αντοχής μέσα!
aapo wrote:Πως θα διασφαλισουμε την ασφαλεια των αγωνιζομένων την νυκτα.
Αυτή είναι η αποψή μου την οποια και λεω δημόσια. Και την είπα και στην ΕΘ.Ε.Α
Αλέκο μου η εμπειρία σου είναι τέτεια που επιβάλεται να έχεις άποψη! Θα ήθελα όμως να την τεκμηριώσεις! Ποιά είναι η διαφορά μέρας-νύχτας΄από την στιγμή που τα δορυφορικά συστήματα σου δίνουν την θέση του οχήματος που έχει πρόβλημα με ακρίβεια μέτρου? Έχεις κάνει 24ώρους που έχω συμμετάσχει, δέν θυμάμαι να είχες ποτέ πρόβλημα την νύχτα... πόσο μάλον τώρα που ο οποιοσδήποτε οργανωτής μπορεί πλέον να ξέρει ακριβός που είμαστε!
"Ρούλαααα..... πάγο και λιόσπορα... μου τελείωσαν."

δε φέρνω τις απαντήσεις καθώς θεωρώ οτι στη παρούσα φάση συζητάμε μόνο τις δικές μας απόψεις.