Οι θέσεις της Επιτροπής για τους αγώνες 4Χ4

Μ.βαξεβάνης

Re: Οι θέσεις της Επιτροπής για τους αγώνες 4Χ4

Post by Μ.βαξεβάνης »

Ναι ρε Μπάμπη, μήπως ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε και αγάλματα! :!: Γιατί μερικοί απ' έξω απ' έξω μας το ζητάνε...
Γιώργο μου δεν είπα αυτο , αλλα καποια πραγματα δεν μπορούμε να μην τα βλέπουμε.

Ο καθένας απο τους παραπάνω αλλος λιγοτερο αλλος περισσοτερο εχει προσφέρει στο χώρο και σίγουρα
αγαπάνε αυτο που κάνουν.
Λάθη κάνανε , και εμεις κανουμε.

Αλλα με 42 σελίδες ξεκατίνιασμα τι νόημα βγαίνει ??????

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - ΕΛΕΟΣ - ΟΧΙ ΑΛΛΟ !!!!!
ΛΕΣΧΗ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
http://www.lesvos4x4.com
stavrosd

Post by stavrosd »

Γιατί? αφού δεν έχει τίποτα καλό η τηλεώραση!
Συγνώμη :oops: :oops: :P :oops:

Δοκίμασε το Star
PERFUME: THE STORY OF A MURDERER
friar
Δημητριάδης Σταύρος
Pet4x4

Post by Pet4x4 »

GENERAL LEE wrote: Ο Δημητρης να εισαι σιγουρος ότι θα σου βρει τις εναλακτικες γιατι θελει να γινει ο 24ωρος . Δηλαδη ας πουμε προπερσι που ειχατε σταση 6 ωρων χαλαστηκε κανεις αγωνιζομενος ?
mitsos wrote: Το μονο καυτο θεμα με τους Νεους Κανονισμους Αγωνων Αντοχης αφορα τον κ.Αθανασιου κ τον 24ωρο οπως εκεινος θελει να τον κανει, κ οχι αμεσα τους αγωνιζομενους μιας κ ο αγωνας μπορει να γινει με λιγο διαφορετικη δομη αλλα να γινει, πραγμα το οποιο θελουνε.

Άρη και Δήμητρα, το ξέρω, τα γράψατε αρκετές σελίδες πίσω αλλά είναι μόλις χθες που γράφτηκαν, οπότε επανέρχομαι μιας και είναι θέματα ουσίας και όχι το «τσίρκο» που ακολούθησε και ακολουθεί.

Άρη δεν έχει τύχει να γνωριστούμε αν και θα το ήθελα, οπότε δεν ξέρω αν ήσουνα σε εκείνον τον αγώνα που αναφέρεσαι (Ακροπολικές Ιχνηλασίες). Αν ήσουν θα θυμάσαι, αν δεν ήσουν όπως και η Δήμητρα τότε πρέπει να σου πω πως καμία σχέση δεν είχε με 24ώρο και πως ή κούραση ήταν τουλάχιστον διπλάσια. Σε αυτές τις 6 (ή 8?) ώρες που είχαμε στην Αγόριανη, σχεδόν κανείς δεν κοιμήθηκε και κανείς δεν ξεκουράστηκε. Άλλοι μάζευαν τα αυτοκίνητα, άλλοι έμειναν στην ταβέρνα να κουβεντιάζουν, άλλοι πήγαν για καφέ, και αυτοί που έφτασαν τελικά μέχρι το δωμάτιο του ξενοδοχείου, δεν κατάφεραν να κοιμηθούν από την υπερένταση του αγώνα αλλά και από το άγχος μιας και ο αγώνας ήταν στην μέση ακριβός. Έτσι λοιπόν ο 24ώρος έγινε τουλάχιστον 30ώρος και ο τερματισμός ήταν πολύ πιο μακριά από αυτόν του 24ώρου! Αυτό δεν λέω πως είναι κακό, αρκεί να το γουστάρεις όπως εγώ! Δεν είναι όμως η λύση που θα ξεκουράσει τα πληρώματα! Το ακριβός αντίθετο θα έλεγα γίνεται!

Άρα πριν προτείνετε τέτοιες αλλαγές σκεφτείτε (ή θυμηθείτε) καλά τι σας περιμένει! 24ώρος με διαφορετική δομή, δεν υπάρχει! Ή θα είναι 24ώρος ή αλλιώς διήμερος! Διήμερους και πολυήμερους έχουμε αρκετούς, 24ώρους όχι! Αλλαγές λοιπόν σε άλλους τομείς του αγώνα ίσως να μπορούν να γίνουν αν κάπου χρειάζεται, σίγουρα όμως δεν μπορούν να γίνουν στις 24 ώρες non stop.

Ελπίζω το θέμα των 12 ωρών καθώς και της νύχτας να λυθεί σύντομα από την ΕΘΕΑ όπως λύθηκε και το θέμα με τις μηχανές και αυτοκίνητα μαζί, γιατί τότε θα μιλάμε για φωτογραφικούς κανονισμούς που τελικά έπληξαν επιλεκτικά έναν και μόνο αγώνα! Κάτι τέτοιο κατά την γνώμη μου, τελικά θα δικαιώνει τον Αθανασίου που μιλάει για σκοτεινές διαδικασίες.
mitsos

Post by mitsos »

Pet4x4 wrote: Άρα πριν προτείνετε τέτοιες αλλαγές σκεφτείτε (ή θυμηθείτε) καλά τι σας περιμένει! 24ώρος με διαφορετική δομή, δεν υπάρχει! Ή θα είναι 24ώρος ή αλλιώς διήμερος! Διήμερους και πολυήμερους έχουμε αρκετούς, 24ώρους όχι! Αλλαγές λοιπόν σε άλλους τομείς του αγώνα ίσως να μπορούν να γίνουν αν κάπου χρειάζεται, σίγουρα όμως δεν μπορούν να γίνουν στις 24 ώρες non stop.

Ελπίζω το θέμα των 12 ωρών καθώς και της νύχτας να λυθεί σύντομα από την ΕΘΕΑ όπως λύθηκε και το θέμα με τις μηχανές και αυτοκίνητα μαζί, γιατί τότε θα μιλάμε για φωτογραφικούς κανονισμούς που τελικά έπληξαν επιλεκτικά έναν και μόνο αγώνα! Κάτι τέτοιο κατά την γνώμη μου, τελικά θα δικαιώνει τον Αθανασίου που μιλάει για σκοτεινές διαδικασίες.
Υποθετικο σεναριο:
Αν ξεκινησει στις 12 του Σαββατου, κανει ενα σκελος 12ωρες (μεχρι τις 24.00 Σαββατο προς Κυριακη) κ μετα 8ωρες αναπαυση, εκκινηση 8.00 Κυριακη πρωι κ 12ωρες σκελος, τερματιζει 8 το βραδυ της Κυριακης.
-Ειναι 24ωρος
-Εχει νυχτερινο κομματι
-Καλυπτει τους κανονισμους.

Δεν λεω οτι ετσι ειναι καλυτερα η χειροτερα απο την τωρινη μορφη απλα λεω οτι ειναι μια λυση για να γινει συννομος ο αγωνας κ να μην γινεται τοση φασαρια.... κ φετος με μια ωρα σταση ανα σκελος non-stop παλι δεν ηταν..... Δεν νομιζω οτι με αυτον τον τροπο θα ειναι πολυ ποιο κουραστικος απο εναν 2ημερο.....ουτε λεω οτι με 8ωρες θα "ξεκουραστουν" τα πληρωματα....
stavrosd

Post by stavrosd »

Πέτρο ήμουν σε εκείνο τον αγώνα και είναι απο τους αγαπημένους μου :P
Συμφωνώ με αυτά που γράφεις, όντως εκείνος ήταν πιο κουραστικός.
Η αλήθεια είναι οτι πράγματι αυτοι οι αγώνες είναι παρα πολυ κουραστικοί και θέλει πολύ καλη προετοιμασία τόσο του αυτοκινήτου όσο και του πληρώματος (περισσότερο απο οποιονδήποτε άλλο αγώνα έχω συμμετάσχει).
Όπως έγινε φέτος νομίζω οτι το κομμάτι κούραση ήταν σχετικά εύκολα διαχειρίσιμο, ίσως με ένα ακόμα διάλειμμα, ίσως με μία χάραξη που να καταλήγει πιο κοντα στο τέρμα και να μη χρειάζεσαι να κάνεις πολλά χλμ στη άσφαλτο στο τέλος (δεν λεώ τα Πλαζα-Πειραια αλλά τα Εύβοια-Πλάζα)ίσως ισως ...ισως και τίποτα αφού δεν είχε κανένα παρατράγουδο.

Βέβαια και νυχτερινός 2ημερος δεν υπάρχει ;)
Δημητριάδης Σταύρος
stavrosd

Post by stavrosd »

Dista wrote:Παρακαλώ όλους όσοι μου στέλνουν ΠΜ, είτε με απορίες - διευκρινήσεις είτε με προτάσεις είτε με απειλές, να τα βάλουν εδώ ή σε κάποιο νέο Θέμα ώστε να ενημερώνονται και οι υπόλοιποι.
Να ανοίξουμε ένα άλλο θέμα μιας και εδώ έχουμε ξεχάσει τί έχουμε γράψει και αντε να το βρείς? :?:
Δημητριάδης Σταύρος
mitsos

Post by mitsos »

stavrosd wrote:
Dista wrote:Παρακαλώ όλους όσοι μου στέλνουν ΠΜ, είτε με απορίες - διευκρινήσεις είτε με προτάσεις είτε με απειλές, να τα βάλουν εδώ ή σε κάποιο νέο Θέμα ώστε να ενημερώνονται και οι υπόλοιποι.
Να ανοίξουμε ένα άλλο θέμα μιας και εδώ έχουμε ξεχάσει τί έχουμε γράψει και αντε να το βρείς? :?:
Για κανε την αρχη.....!
Pet4x4

Post by Pet4x4 »

stavrosd wrote: Εμένα μου φαίνεται οτι αντι να τεκμηριώσεις τον αντίλογο σε αυτούς που θεωρουν τον 24ωρο ασύμμετρα επικίνδυνο (όλοι οι αγώνες είναι επικίνδυνοι) μιλάς για το τι κάνουν οι άλλοι στραβά.
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπορεί να θεωρηθεί πιο επικίνδυνος από τους άλλους…. Το αντίθετο θα έλεγα! Δεν θυμάμαι σε κανέναν 24ώρο κανένός οργανωτή να έχουν έρθει ποτέ μετοπική αγωνιστικά αυτοκίνητα ή και αγωνιστικό με πολιτικό αυτοκίνητο. Η νύχτα το διασφαλίζει αυτό! Αντιθέτος πολύ γρήγορα μου έρχονται 3 παραδείγματα που έγιναν μέρα, Βασιλόπουλος στην Δράμα μετωπική με Vitara κυνηγών, Παϊδας στο Πευκί μετωπική με αγωνιστικό Land Rover και Καραφωτιάς με ένα Υugo στο Ναύπλιο που του πετάχτηκε από έναν χωματόδρομο στα δεξιά. Παραθέτω τα γραπτά του Σταύρου με τα οποία συμφωνώ απολύτος…

stavrosd wrote:
Για το θέμα νύχτας βέβαια όπως είπα και στον Αλέκο στο Ναυπλιο θεωρώ οτι κακώς θεωρείτε πιο επικίνδυνο απο αυτούς που διεξάγονται ημέρα .
Ναι μεν νύχτα και η ορατότητα είναι πιο περιορισμένη αλλά υπάρχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα που εξισώνει τον κίνδυνο (μάλιστα ίσως το κάνει πιό ασφαλές).
Δεν υπάρχει κίνδυνος για τρίτους αφού και η κυκλοφορία είνα ελάχιστη αλλά και όσοι κυκλοφορούν φαίνονται απο μακριά.
Ο 24ωρος έχει άλλον ένα συντελεστή δυσκολίας/επικινδυνότητας, τις πολλές ώρες, αλλά και αυτός φαίνεται και εκ του αποτελέσματος οτι το ωράριο του αγώνα και η χάραξή του, τον αντιμετωπίζει επαρκώς.
…και προσθέτω πως σαν οδηγός αναγκάζομαι την νύχτα να κατεβάσω ρυθμό γιατί η ορατότητα μειώνεται αισθητά, έτσι ακόμα και σε κάμπο να είμαι με 1 χιλιόμετρο ευθεία να έχω μπροστά μου ή και με ανοιχτές καμπές που έχω ορατότητα μακριά την μέρα και δεν σηκώνο το πόδι από το γκάζι, την νύχτα αναγκάζομαι να το κάνω γιατί βλέπω μέχρι τα 60-70 μέτρα μπρωστά μου. Και 20 προβολείς να έχεις πάλι δεν έχεις ξεκάθαρη εικόνα τι γίνεται από εκεί και πέρα, οπώτε ΚΟΒΕΙΣ αναγκαστικά!
Επίσης τα φώτα του αυτοκινήτου το βράδυ δημιουργούν σκιές στις ανομαλίες του δρόμου τις οποίες άν μάθεις να "διαβάζεις" σου δίνουν πολύ περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση του δρόμου απο αυτές που μπορεί να δεί το μάτι με το φώς την μέρας.

Όσο για της πολλές ώρες?
stavrosd wrote: Εφόσον έχεις συμμετάσχει ξέρεις και εσυ απο πρώτο χέρι οτι σε έναν εικοσιτετράωρο μετά το πρώτο 8ωρο οι ταχύτητες πέφτουν και κύρια προτεραιότητα γίνεται ο τερματισμός του σκέλους με όσο το δυνατόν λιγότερες ζημιές, ενώ σε ένα 150-200 ημερήσιο μπορεί να πηγαίνεις τάπα συνέχεια.

Η κούραση είναι κάτι που θέλει διαχείριση.....
Με καλύπτει για άλλη μια φορά ο Σταύρος! (Μες το μυαλό μου είσαι ρε φούστη? :D )
Ύμαρτον δηλαδί, αυτή είναι η αίγλη του αγώνα… Είναι ο μοναδικός αγώνας Αντοχής μου έχει το στοιχείο της αντοχής μέσα!

aapo wrote:Πως θα διασφαλισουμε την ασφαλεια των αγωνιζομένων την νυκτα.
Αυτή είναι η αποψή μου την οποια και λεω δημόσια. Και την είπα και στην ΕΘ.Ε.Α

Αλέκο μου η εμπειρία σου είναι τέτεια που επιβάλεται να έχεις άποψη! Θα ήθελα όμως να την τεκμηριώσεις! Ποιά είναι η διαφορά μέρας-νύχτας΄από την στιγμή που τα δορυφορικά συστήματα σου δίνουν την θέση του οχήματος που έχει πρόβλημα με ακρίβεια μέτρου? Έχεις κάνει 24ώρους που έχω συμμετάσχει, δέν θυμάμαι να είχες ποτέ πρόβλημα την νύχτα... πόσο μάλον τώρα που ο οποιοσδήποτε οργανωτής μπορεί πλέον να ξέρει ακριβός που είμαστε!

"Ρούλαααα..... πάγο και λιόσπορα... μου τελείωσαν." :lol: :lol: :lol:
Pet4x4

Post by Pet4x4 »

mitsos wrote:
Υποθετικο σεναριο:
Αν ξεκινησει στις 12 του Σαββατου, κανει ενα σκελος 12ωρες (μεχρι τις 24.00 Σαββατο προς Κυριακη) κ μετα 8ωρες αναπαυση, εκκινηση 8.00 Κυριακη πρωι κ 12ωρες σκελος, τερματιζει 8 το βραδυ της Κυριακης.
-Ειναι 24ωρος
-Εχει νυχτερινο κομματι
-Καλυπτει τους κανονισμους.
Πρώτον, αυτό σου εξυγώ... 8 ώρες ανάμεσα σε 2 σκέλοι δέν είναι ανάπαυση, είναι επιπλέον ταλαιπορεία! Αν την αντέχετε... Πάμε! 8-) Επιπλέον αυτές οι 8 ώρες δίνουν σε μερικούς απο εμάς που έχουν οργανομένο service ή σε αυτούς που υποστηρίζονται απο οργανωμένο service (οπως είχε γίνει τότε απο την Τετρακίνηση Τρικάλων) την δυνατότητα να ξεκινήσουν με καινούργια αυτοκίνητα για το δεύτερο σκέλος. Ακόμα και κινητήρα προλαβαίνουμε να αλλάξουμε σε 8 ώρες! Αυτό όμως δέν είναι στοιχείο του 24ώρου. Στον 24ώρο πρέπει να το φυλάξεις το αυτοκίνητο μέχρι το τέλος γιατί στην μισή η μία ώρα που έχεις στην διαθεσή σου, λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις.

Δεύτερον, πάυει να είναι 24ώρος! Είναι ένας διήμερος με τερματισμό πρώτου σκέλους αργά το βράδυ και έναρξη δεύτερου νωρίς το πρωί. (Την δεύερη μέρα θα είσαι κομμάτια και εκτός ρυθμού και αυτό θα είναι επικίνδυνο!)
mitsos wrote:
κ φετος με μια ωρα σταση ανα σκελος non-stop παλι δεν ηταν.....
Πιό παλιά ήταν μόνο με μία ώρα στάση για φαγητό και ανασυγκρότηση του αγώνα κάπου στην μέση του. Μετά έγινε με δύο ημίωρες στάσεις, γιατί ζητούσαμε χρόνο για service ώστε να "μαζέψουμε" τα συντρήμια μας. Ο σκοπός που έγινε αυτό ήταν φυσικά για να μειωθούν οι εγκαταλείψεις αφού δέν υπήρχε χρόνος για να μαζέψεις το παραμικρό και η παραμικρή ζημιά σε έβγαζε αυτομάτος εκτός αγώνα. Τώρα έχεις κάτι να περιμένεις, δέν εγκαταλείπεις απο γυαλοκαθαρηστήρες, κάνεις υπομονή μέχρι το service και την βρήσκεις εκεί την λύση. Πέρσι, η μισή ώρα ζητήθηκε να γίνει μία, μιάς και σε κάποιους δέν έφτανε η μισή. Εμένα η 1 ώρα μου φάνηκε πολύ και με έβγαλε απο τον ρυθμό μου, φαντάζομαι το ίδιο έπαθες και εσύ για να το λές αυτό. Η μισή ώρα είναι λίγη και ο αγώνας γίνεται πραγματικά non stop αφού όλο το μισάωρο "τρέχεις". Η μία είναι πολύ, μάλον κάπου στην μέση είναι η χρυσή τομη. Το θέμα μας όμως εδώ δέν είναι αυτό, οπώτε το προσπερνάμε!

mitsos wrote: ....ουτε λεω οτι με 8ωρες θα "ξεκουραστουν" τα πληρωματα....
Αι΄γειά σου! Τώρα τα λές καλά Μήτσο μου! :D :D :D
Last edited by Pet4x4 on Sat Mar 27, 2010 03:52, edited 1 time in total.
Pet4x4

Post by Pet4x4 »

stavrosd wrote:Γιατί? αφού δεν έχει τίποτα καλό η τηλεώραση!
Συγνώμη :oops: :oops: :P :oops:
:lol: :lol: :lol: Ρούλααα, τι γίναν εκείνα τα λιόσπορα, έρχονται? Το έργο συνεχίζεται! :lol: :lol: :lol:
Post Reply

Return to “Αγώνες 4Χ4”