Ακριβώς έτσι είναι. Σε κάθε αγώνα καλιμπράρουμε γιατί κάθε ένας είναι διαφορετικός. Γιατί ο κάθε οργανωτής έχει μετρήσει με δικά του μέτρα και σταθμά, γιατί το αυτοκίνητο έχει σχεδόν κάθε φορά διαφορετικά λάστιχα (καινούργια ή χρησιμοποιημένα, με διαφορετικό προφίλ), γιατί οι ζάντες μπορεί να είναι διαφορετικές (παίζουμε με 15άρες και 16άρες ανάλογα με το terrain). Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν έχουμε άλλη περίμετρο ελαστικού, άρα άλλη μέτρηση κάθε φορά και το οδόμετρο είναι μόνο για την εθνική οδό… στο περίπου.vspili wrote:..........Τι χιλιόμετρα για να καιμπράρεις κλπ. Στον αγώνα περιμένεις να καλιμπράρεις τα οδόμετρά σου να μετράνε σωστά;
Έτσι γίνεται σε όλους τους αγώνες που έχω τρέξει τα τελευταία 4 χρόνια (Trail Ride, Rally Raid και Enduro). Γι’ αυτό καλιμπράρουμε κάθε φορά. Στου διήμερους μάλιστα αν έχουν κοινό σημείο εκκίνησης, μετά το τερματισμό της πρώτης μέρας ξανακαλιμπράρουμε για να αντισταθμίσουμε τη φθορά των ελαστικών. Ίσως λίγο υπερβολικό αλλά αρκετοί το κάνουν.
Αν λοιπόν τα μέτρα έβγαιναν, τότε έχω άδικο και το GPS του Γιάννη καταγράφει μια χαρά. Ζητάω μόνο να μου φτιάξει ένα χιλιόμετρο για να καλιμπράρω σύμφωνα με το σύστημα που χρησιμοποίησε ο οργανωτής.
Το πρόβλημα όπως καταλαβαίνεις είναι στις μεγάλες τουλίπες 3, 4, 5και χιλιόμετρα και όχι στις μικρές. Εκεί δεν το καταλαβαίνεις καν. Μην το κάνουμε και τόσο θέμα όμως. Πρόταση βελτίωσης έκανα για τον επόμενο, γιατί άκουσα να γκρινιάζουν αρκετοί. Ένα μπουκαλάκι spay και ένα χιλιομετράκι μαρκαρισμένο έξω απ’ το Olympus Plaza για να μη ψαχνόμαστε. Σιγά το πράγμα βρε αδερφέ.
Συμφωνώ μαζί σου Φωκίωνα. Όπως τα λες είναι. Έχουμε μάθει όμως μετά από τόσους αγώνες και τα λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας.