- DSC01585 (1).png (466.6 KiB) Viewed 3980 times
Έτσι .....γιατί περίεργα την είδα ...
- friar
- Posts: 2512
- Joined: Sun Jun 14, 2009 20:39
- Location: Οικία Περιγιάλι Παροικία www.to4x4.gr
- Contact:
Re: Έτσι .....γιατί περίεργα την είδα ...
"C'est en voyant un moustique se poser sur ses testicules qu'on réalise qu' on ne peut pas régler tous les problèmes par la violence"...
- friar
- Posts: 2512
- Joined: Sun Jun 14, 2009 20:39
- Location: Οικία Περιγιάλι Παροικία www.to4x4.gr
- Contact:
Re: Έτσι .....γιατί περίεργα την είδα ...
Η ιστορία των ελληνικών δανείων και χρεοκοπιών ξεκινά το1824, ακόμη και πριν η Ελλάδα ιδρυθεί ως κράτος. Δύο δάνεια ελήφθησαν ένα το 1824 και ένα το 1825. Εκδίδεται το πρώτο δάνειο για 800.000 βρετανικές λίρες στερλίνες, αλλά μόνο £ 308.000 και προμήθειες του στρατού αξίας 11.900 είχαν δοθεί ποτέ στην Ελλάδα.
Το δεύτερο δάνειο, εκδόθηκε για 2.000.000 στερλίνες. Η Ελλάδα έλαβε μόλις 529.000 λόγω του ότι το υπόλοιπο κρατήθηκε για τόκους, έξοδα, μεσιτικές αμοιβές, προηγούμενες χρεώσεις, όπως θέλετε πέστε τα.
Αλλά το «πάρτυ» δεν τελείωσε εκεί. Από το υπόλοιπο στερλίνες £ 529.000, 156.000 εστάλη στις Ηνωμένες Πολιτείες, για την κατασκευή των δύο ατμόπλοιων - φρεγάτες - και 123.000 θα παραμείνει στην Αγγλία για την κατασκευή έξι ατμόπλοιων. Επίσης, 37.000 δόθηκε ως αποζημίωση στον Βρετανό ναύαρχο Cochran, ο οποίος πήρε το προβάδισμα για την ίδρυση του (υπό κατασκευή) Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
Έτσι 190.000 αυτού του δανείου παρέμεινε στην Ελλάδα και σπαταλήθηκαν σε εμφύλιους πολέμους και συγκρούσεις, ενώ ο Ιμπραήμ Πασάς προέλαυνε απρόσκοπτα στην νότια Πελοπόννησο. (Θυμηθείτε, η Ελλάδα ήταν ακόμα υπό τουρκική κατοχή εκείνη την εποχή).
Η πρώτη επίσημη αδυναμίας αποπληρωμής του δανείου ήταν αναμενόμενη και ήρθε περίπου τρία χρόνια αργότερα, το 1827, καθώς η Ελλάδα δεν ήταν σε θέση να πληρώση τους τόκους αυτών των δύο πρώτων δανείων.
Η δεύτερη πτώχευση ήταν το 1843, όταν η Ελλάδα πτωχεύει για δάνειο ύψους 60.000.000 χρυσά γαλλικά φράγκα (GF). Αυτό το δάνειο ελήφθη από την κυβέρνηση της Βαυαρίας για να εγκαταστήσει τον βασιλιά Όθωνα, και ήταν εγγυημένο από τις τρεις μεγάλες δυνάμεις (Γαλλία, Αγγλία, Αμερική) καθεμία από τις οποίες εγγυάται το 1/3 από αυτά. Το δάνειο διατέθηκε σε πληρωμές των προηγούμενων δύο Βρετανικών δάνειων.
"Δυστυχώς, κύριοι, είμαστε σε πτώχευση"
Ήταν στις 30 Οκτωβρίου, 1893, όταν ο πρωθυπουργός (και έμπιστος του βασιλιά) Χαρίλαος Τρικούπης εμφανίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων, και ανακοίνωσε το ιστορικό "Δυστυχώς, κύριοι, είμαστε σε πτώχευση!". Στη συνέχεια πήγε για να αποκτήσει επτά (7) δάνεια με υπέρογκους όρους.
(Μέχρι το 1897, το σύνολο των δανείων ανήλθε σε 770 εκατομμύρια γαλλικά φράγκα από τα οποία 389 εκατομμύρια γαλλικά φράγκα ή 50,5% έφτασαν στην Ελλάδα. Το υπόλοιπο ήταν για τα έξοδα, τόκους, αμοιβές κ.λπ.
Μέχρι το 1893, 472 εκατομμύρια γαλλικά φράγκα είχαν καταβληθεί πίσω, ή 120% του ό, τι είχε λάβει, αλλά η Ελλάδα οφείλει ακόμη 631 400 000, το 82% του τι είχε δανειστεί. Το ίδιο έτος, το ετήσιο εισόδημα του ελληνικού κράτους ήταν 64 εκατομμύρια γαλλικά φράγκα ή 10% του εξωτερικού δημόσιου χρέους.
Το ξένο κεφάλαιο είναι πρόθυμο σε "προσφορά" δανείων. Τα βρετανικά, γαλλικά και αμερικανικά συμφέροντα ανταγωνίζονται ποιος θα είναι ο πρώτος για να δανείσει τα χρήματα. Η βρετανία έστειλε τον Sir Edward Law, Η Γαλλία τον επιθεωρητή Rough και οι Αμερικάνοι έστειλαν τον τραπεζίτη Daniel Morgan, για να ελέγξουν την κατάσταση των οικονομικών μεγεθών πριν στείλουν τα χρήματα.
Συνολικά έξι δάνεια εκδόθηκαν εκείνη την εποχή, με το ποσό των 643.000.000 χρυσά φράγκα (GF).
* 1879, 60.000.000 GF κατά 8,19% για την κάλυψη των ελλείψεων σε νόμισμα
* 1881, 120.000.000 GF στο 7,35% επιτόκιο για άμεση δαπάνες της χώρας
* 1884, 100.000.000 GF στο 7,16% επιτόκιο για την κατασκευή του σιδηροδρόμου
* 1887, 135.000.000 GF σε 6% για τις στρατιωτικές προμήθειες και για τις πληρωμές προς τα προηγούμενα δάνεια
* 1879, 155.000.000 GF στο 5,75% επιτόκιο για την αποπληρωμή του δανείου και την εξόφληση για το σιδηρόδρομο
* 1890-1891, 89000000 GF στο 5,70% επιτόκιο για την κατασκευή του σιδηροδρόμου από τον Πειραιά προς τη Λάρισα.
(Μέσος όρος των επιτοκίων για τα δάνεια της Ευρωπαϊκής εκείνη την εποχή ήταν μεταξύ 3% -4)
Οι δανειστές εκείνη την εποχή ήταν η Harmbo του Λονδίνου, η Banque de Paris, Brleishrober του Βερολίνου και η Banque de Constantinople, που ανήκε στον Ανδρέα Συγγρό.
Για τη συνολική ονομαστική αξία των 643.000.000 χρυσά φράγκα, η Ελλάδα έλαβε 463 εκατομμύρια GF. Για την εξόφληση παλαιών και νέων δανείων, 455 εκατομμύρια χρυσά φράγκα επεστράφησαν από το 1880 μέχρι το 1890.
Η πτώχευση ήρθε για λίγο πριν ο Τρικούπης ξεκίνησε την τελευταία θητεία του. Η πρωθυπουργία του Δεληγιάννη, θα οδηγήσει τη χώρα σε ένα αποτυχημένο και επαίσχυντο πόλεμο εναντίον της Τουρκίας το 1897. Μετά την ήττα για την Ελλάδα, η Διεθνής Δημοσιονομικού Ελέγχου (αποτελείται από διεθνείς και εθνικές χρηματοδότες) διαφώνησε στην Ελλάδα και άρχισε να συλλέγει όλους τους φόρους επί των πωλήσεων που καταβάλλεταν για τα κρατικά μονοπώλια όπως αλάτι, λάδι, τσιγάρα κλπ, απευθείας για τους δανειστές, και αυτό κράτησε για 80 χρόνια, μέχρι το 1978!
Αυτή η (τρίτη) πτώχευση σηματοδότησε την καταστροφή της δραχμής ως νομίσματος και την συνολική διάλυση της ελληνικής οικονομίας.
Η πτώχευση του 1932
Τον Μάρτιο του 1910 εκδόθηκαν νέα δάνεια, για τα νέα δημόσια έργα. Παρά την ήττα στη Μικρά Ασία, και την απροθυμία των ξένων τραπεζών για έκδοση νέων δανείων, η σχεδόν χρεοκοπία απεφεύχθη με το 1ο Υποχρεωτικό δάνειο (αυτό είναι ένα άτοκο δάνειο από τους πολίτες για το κράτος), που επιβάλλεται από τον τότε υπουργό Οικονομικών Π. Πρωτοπαπαδάκη, οι οποίοι έκοψαν (κυριολεκτικά) τα χρήματα στη μέση, κρατώντας το μισό σε κυκλοφορία και την ανταλλαγή του άλλου μισού ως σημειώσεις του εσωτερικού χρέους. Ένα δάνειο από την Κοινωνία των Εθνών το 1922 για την ανακούφιση των Ελλήνων προσφύγων της Μικράς Ασίας (μετά την κακοτεχνία του πολέμου) και την αναδιάρθρωση του ελληνικού στρατού, βοήθησε επίσης να αποτρέψουν την καταστροφή.
Αλλά η πτώχευση ήταν αναπόφευκτη και τελικά συνέβη το 1932. Σύμφωνα με την έκθεση προϋπολογισμού του καθηγητή και υπουργού Οικονομικών Βαρβαρέσσου, η Ελλάδα όφειλε 2.868.100 χρυσά φράγκα.
Το 1952, ο υπουργός Συντονισμού, στην τότε κυβέρνηση Παπάγου, Σπυρίδων Μαρκεζίνης επαναλαμβάνει το κόλπο με το κόψιμο του χρήματος για μια ακόμη φορά, αυτή τη φορά έκοψαν τρία μηδενικά στο τέλος των πληθωριστικών τραπεζογραμματίων για τη σταθεροποίηση του νομίσματος. Ο αγαπημένος του βασιλιά Μαρκεζίνης, βούτηξε επίσης στο νεοσύστατο (ηλικίας 3 ετών), αλλά πολύ καλά χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα σύνταξης κοινωνικής ασφάλισης κατά το χρόνο και πήρε τα αποθεματικά τους, καθώς και όποιες αποταμιεύσεις που βρήκε σε τράπεζες, καθώς και τα εθνικά αποθέματα του ταμείου για να πληρώσει μέρος του χρέους της προς τους γάλλους και τους βρετανούς.
Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Έλληνες με την υποστήριξη του προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας Ξενοφώντα Ζολώτα, ζήτησε από τους συμμάχους να διαγράψουν τα προπολεμικά δάνεια. Για κανένα άλλο λόγο, αλλά για τη συμβολή της στην Ελλάδα τη νίκη, ζήτησαν να διαγραφεί το παλιό χρέος.
Φυσικά, δεν είναι μόνο το χρέος δεν διεγράφει, αλλά μετά από 15 χρόνια συνεχών διαπραγματεύσεων, πιέσεις και εκβιασμούς που ήρθε το 1964, όταν έλαβε χώρα η οριστική διευθέτηση του χρέους πριν από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο: Η κυβέρνηση Παπανδρέου υπέγραψε τη χειρότερη ανάλυψη του χρέους ποτέ ( καλά, εκτός από το τρέχον ίσως).
Αναγνωρίζουν όλα τα χρέη που πραγματοποιήθηκαν από το 1881 και μετά. Σε όλη την ονομαστική αξίας, ανεξάρτητα από τα ποσά επιστροφής και συμπεριλαμβανομένων των δανείων που είχαν ήδη εξοφληθεί μέχρι εκείνο το σημείο. Και ανεξάρτητα από το γεγονός, ότι το κράτος είχε δηλώσει επίσημα πτώχευση δύο φορές, εν τω μεταξύ, το 1893 και το 1932. Παρά του ότι, υποσχέθηκε να καταβάλει τους δεδουλευμένους τόκους το 1964 προσάρμοσαν τις τιμές, συν 71% των εν λόγω δεδουλευμένων τόκων ως ποινή για τις ζημιές που υπέστησαν οι δανειστές. Το συνολικό χρέος συμφωνήθηκε να καταβληθεί σε 45 χρόνια, δηλαδή έως το έτος 2009.
Στη συνέχεια, η δικτατορία των συνταγματαρχών ακολουθήθηκε για τα επόμενα 7 χρόνια. Η στρατιωτική χούντα πλήρωσε το χρέος κάτω από το τραπέζι, και εκτός των βιβλίων, έτσι έδειξαν μικρό ποσό του χρέους.
Σε αντάλλαγμα, έχουν προγραμματίσει να "μεταφέρεουν" τον έλεγχο του Αιγαίου στους συμμάχους και τις μεγάλες τράπεζες, καθώς επίσης και να εγκαταλείψει τα σχέδια για να ενωθεί η Κύπρος για την οποία η Ελλάδα ήταν μία από τις τρεις εγγυήτριες δυνάμεις.
Οι συμφωνία ήταν έτοιμη να υπογραφεί και σφραγισθεί, σε αντάλλαγμα για ένα κομμάτι του παλιού χρέους.
Η χούντα έπεσε και το σχέδιο δεν πραγματοποιήθηκε, αλλά η πόρτα είχε ανοίξει για την τραγωδία που έπληξε την Κύπρο.
Μετά την πτώση της χούντας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας, οι κυβερνήσεις που σχηματίστηκαν φόρτωσαν το εθνικό χρέος στις δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Αυτές θα λάβουν δάνεια για την κυβέρνηση να κάνει τις πληρωμές για το παλιό χρέος. Για κάθε 1000 δραχμές που η Ηλεκτρική εταιρεία (ΔΕΗ) δανείστηκε το 1985, χρειαζόταν μόνο μία.
Η κυβέρνηση, για παράδειγμα, θα υπογράψει ένα γαλλικό δάνειο, (1977), αλλά παράπλευρους όρους που η Ελλάδα υποχρεούται να αγοράσει σκάφη γαλλικής παραγωγής, προϊόντα βαμβακιού από Lacoste, και άλλα προϊόντα, καταστρέφοντας κατά τη διαδικασία την ελληνική επιχειρήση ναυπηγείων, ακμάζουσα παραγωγή βαμβακιού και άλλες βιομηχανίες. Το ίδιο με τα δάνεια από τη Mitsubishi, (1987), που ανάγκασε τις αγορές των προϊόντων ομίλου, ενώ η τοπική βιομηχανία συρρικνώθηκε. Πώς ήταν αυτή να διορθωθεί; Με νέα δάνεια! Χρειάστηκαν μόλις 4 χρόνια για το δημόσιο χρέος να διπλασιαστεί.
Μετά τους σοσιαλιστές (ΠΑΣΟΚ), η Νέα Δημοκρατία ήρθε στην κυβέρνηση και το έλλειμμα τετραπλασιάστηκε σε 3 χρόνια. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, άρχισε να παίρνει δάνεια κυρίως από διεθνείς δανειστές σε σκληρό νόμισμα, αντί να υφίσταται ως επί το πλείστον δημόσιο χρέος (έκδοση χρεογράφων).
Σημειώστε, ότι καμία χώρα δεν έχει πάει ποτέ σε πτώχευση λόγω του υψηλού δημόσιου χρέους. Το μεγαλύτερο παράδειγμα είναι η Ιαπωνία, με 220% χρέος, εκ των οποίων το περισσότερο (92%) είναι το εσωτερικό χρέος σε γιεν. Μπορείτε πάντα να πάτε σε πτώχευση από το «έξω» το χρέος, τα χρήματα που δανείζονται από τις διεθνείς αγορές και σε σκληρό νόμισμα.
Την παραμονή της μετατροπής σε ευρώ, η κυβέρνηση ανταλλάσσει όλο το εθνικό χρέος, που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ως επί το πλείστον από εσωτερικό δανεισμό (80%) από δραχμές σε ευρώ. Από εκείνο το σημείο και μετά, η αντίστροφη μέτρηση άρχισε. Είναι μόνο θέμα των περιστάσεων, πότε αυτή η βόμβα θα ανατιναχθεί.
Το δεύτερο ζήτημα που πήγε ανεξέλεγκτα, ήταν ότι η οικονομία επλήγη από μια μακροχρόνια έλλειψη προσφοράς χρήματος. Δεν υπήρχε χρήμα στην αγορά. Γιατί; Επειδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν εγκρίνει την έκδοση από την Ελλάδα περισσότερου νομισματος. Κάθε χρόνο, για 10 χρόνια, το οικονομικό θαύμα που λέγεται Ελλάδα, είχε μια αύξηση 4% του ΑΕΠ, ένα αρκετά υψηλό ποσοστό για την Ευρώπη, εκτός από το γεγονός ότι για κάθε 4% του ΑΕΠ, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 18%. Η Ελλάδα δανείζεται χρήματα για να δείξει αυξημένο ΑΕΠ.
Παράλληλα με αυτό, η Ελλάδα είδε τον γεωργικό τομέα να συρρικνώνεται κάτω στο 3% του ΑΕΠ, και την κατασκευή σε μόλις 13%, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν περίπου 35%. Η Ελλάδα έγινε χώρα των υπηρεσιών και των παρασιτικών θέσεων εργασίας. Που είχε ξεκινήσει νωρίτερα, αλλά επιταχύνθηκε δραματικά με την εισαγωγή του ευρώ, και βοήθησε να ανεβάσει στα ύψη το εξωτερικό χρέος, καθώς έπρεπε να εισάγει τώρα τα περισσότερα προϊόντα.
Τα ελληνικά νοικοκυριά βρίσκονται σε μια μόνιμη κατάσταση λιτότητας για τα τελευταία 10 χρόνια, και για πρώτη φορά τα ποσοστά αποταμίευσης έγινε αρνητικά. Κατά το έτος 2009, 28 δισεκατομμύρια αποταμίευσης χάθηκαν, καθώς οι οικογένειες δεν έχουν αρκετά χρήματα για βασικές καθημερινές ανάγκες και χρησιμοποιούν τις αποταμιεύσεις τους για να επιβιώσουν. Αποτέλεσμα, το 2010 77% του μέσου εισοδήματος πηγαίνει προς τις τράπεζες για την αποπληρωμή των δανείων.
Από το 2001 και μετά, οι διεθνείς αγορές είχαν συσσωρεύσει τεράστια ποσά των δανειακών κεφαλαίων που κάθονται στις Τράπεζες. Δανειακά κεφάλαια είναι χρήμα που δεν επενδύεται στην παραγωγή, αλλά πρέπει να μετατραπεί σε ένα δάνειο, προκειμένου να παράγουν τόκους και να είναι κερδοφόρα κεφάλαια. Έτσι, τα επιτόκια μειώθηκαν, και οι τράπεζες έδωσαν δάνεια σε όλους, φερέγγυο ή όχι. Σε απλούς όρους, το χρήμα ήταν φθηνό και ο καθένας μπορούσε να πάρει κάποιο δάνειο, και η φούσκα των κατοικιών και η χρηματιστηριακή αγορά φουσκωμένα στο μέγιστο, μέχρι το 2007, όταν 1000 τρις του κεφαλαίου παράγουν 62 τρισεκατομμύρια κέρδος, σε μια παγκόσμια οικονομία που το συνολικό ΑΕΠ ήταν μόνο 57.000 δισεκατομμύρια ετησίως.
Αυτό σημαίνει ότι διαπραγματεύσιμα, μετακινουμενα και δανειακά κεφάλαια «παράγουν» περισσότερα χρήματα από ό, τι τα ίδια τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παράγονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι τελικά έγινε προφανές ότι ο βασιλιάς ήταν γυμνός, και η διεθνής ελεύθερη πτώση του 2008 ήταν σε εξέλιξη.
Οι τράπεζες απέτυχαν η μετά την άλλη, από δάνεια που αθετήθηκαν. Εκεί δεν έβγαιναν αρκετά χρήματα για να κερδίσουν και να πληρώσουν γι 'αυτά. Οι κυβερνήσεις πήραν τα χρήματα, τις αποταμιεύσεις, συντάξεις, ταμεία αποθεματικά των πολιτών και τυπωμένα επιπλέον χρήματα για να δώσουν στις τράπεζες και να τις κρατήσουν στη ζωή.
Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση προσπάθησε να κατευνάσει τους ανθρώπους με τις δηλώσεις, κοινοτοπίας και διαβεβαιώσεις: "Είμαστε ασφαλείς, το ευρώ είναι αλεξίσφαιρο, κλπ,), αλλά όταν τον Ιανουάριο του 2009, βγήκαν τα ομόλογα και γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου, κανείς δεν τα αγόρασε. Ο πανικός διαδώθηκε.
Η κυβέρνηση χρειάζεται τα χρήματα του λαού για να καλύψει τεράστια έκθεση της, η οποία σε αυτή την τελευταία δεκαετία, το «Ευρώ Δεκαετίας", είχε φτάσει 490 δισεκατομμύρια ευρώ. Η Ελλάδα είχε ήδη αποπληρώσει 450 δισεκατομμύρια για την εξυπηρέτηση αυτών των δανείων σε αυτά τα τελευταία 10 χρόνια, με ένα άλλο 40 δισεκατομμύρια να οφείλεται.
Από αυτά τα 40 δισεκατομμύρια που οφείλονται, περίπου μισό είναι το συσσωρευμένο έλλειμμα του προϋπολογισμού για τα τελευταία 10 χρόνια.
Το άλλο μισό, κανένας δεν είχε ιδέα πού πήγε. Χάθηκε και δεν καταγράφηκε!
Ακόμα ψάχνουν για να το βρουν!
Έτσι, τώρα τι; Όταν μία τράπεζα δανείσει χρήματα σε ένα πρόσωπο ή μια επιχείρηση και δεν πληρώνουν, θα τους πάρει στο δικαστήριο, και να τους αναγκάσει να ρευστοποιήσει τα περιουσιακά τους στοιχεία, να λάβει ό, τι έχουν.
Όταν δανείσει χρήματα σε μια χώρα, η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη.
Δεν μπορεί απλά να πάρει την εθνική περιουσία και ό, τι έχουν και να τους κλείσει το μαγαζί, γιατί δεν μπορεί να παρέμβει με την Εθνική κυριαρχία μιας χώρας. Οι χώρες προστατεύονται από διεθνείς συνθήκες και τους νόμους από τις ξένες παρεμβάσεις. Εκτός αν, φυσικά υπογράφει την κυριαρχία τους στους δανειστές τους.
Ποιο είναι αυτό που έκανε την Ελλάδα, για να πάρει περισσότερα χρήματα (άλλο δάνειο). Η χώρα εγκατέλειψε την κυριαρχίατης. Αυτό είναι ό, τι η κυβέρνηση υπέγραψε για το Μάιο του 2011. Ίσως οι δανειστές θα στείλει φοροεισπράκτορες τους για άλλη μια φορά, την ιδιωτικοποίηση και τη δήμευση εθνικής περιουσίας, βάλτε το Αιγαίο πέλαγος και τα νησιά σε δημοπρασία και να πωλούν Παρθενώνα και εθνικά μνημεία στο υψηλότερο πλειοδότη. (έτσι σχεδόν λειτούργησε κατά τη διάρκεια της δικτατορίας)
Όχι μια ελεύθερη χώρα, ούτε καν μια αποικιακή χώρα δεν έχει υπογράψει ποτέ εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων όπως έκανε η Ελλάδα, πώς σας φαίνεται αυτό για διακυβέρνηση??
Το ΔΝΤ και η Διεθνείς τράπεζες εξακολουθούν να γελούν με την ταχύτητα με την οποία η ελληνική κυβέρνηση τα παράτησε όλα, χωρίς καν οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.
Έδωσαν ακόμα και το δικαίωμα να ζητήσει δάνειο και ασφαλή χρήματα από τρίτους. Αν (ας υποθέσουμε), η Γερμανία κατέβαλε ποτέ στην Ελλάδα για το Υποχρεωτικό δάνειο (160 δισεκατομμύρια Ευρώ σε τιμές του σήμερα) για πολεμικές αποζημιώσεις κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα για να εξοφλήσει το σχέδιο διάσωσης.
Οι Έλληνες δεν είναι ευχαριστημένοι και το δείχνουν σε καθημερινές διαδηλώσεις που γίνονται όλο και πιο βίαιες.
Αλλά η Ελλάδα είναι μόνο το πρώτο βήμα για το τι είναι μπροστά μας για την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, και όχι πολύ μακριά πίσω, την Ιταλία και τη Γαλλία.
Οι χρηματοδότες θα κάνουν τα δάνεια και θα λάβουν το όμορφο μερίδιο τους, όσοι είναι σε ανάγκη θα εκχωρούν τα δικαιώματά τους, και οι πολιτικοί θα ξεπουλήσουν τα πάντα για να γεμίσουν τις τσέπες τους. Η μεσαία τάξη συρρικνώνεται και εξαφανίζεται καθώς οι φορολογούμενοι έμειναν για να πληρώσουν τον λογαριασμό και πάλι.
Αυτό είναι για να πάρει άσχημη τροπή.
Το πρώτο από τα ντόμινο δεν έπεσε κάτω ακόμα, αλλά έχει πάρει σοβαρή κλίση, και αυτό είναι μόνο η αρχή.
"C'est en voyant un moustique se poser sur ses testicules qu'on réalise qu' on ne peut pas régler tous les problèmes par la violence"...
- friar
- Posts: 2512
- Joined: Sun Jun 14, 2009 20:39
- Location: Οικία Περιγιάλι Παροικία www.to4x4.gr
- Contact:
Re: Έτσι .....γιατί περίεργα την είδα ...
"C'est en voyant un moustique se poser sur ses testicules qu'on réalise qu' on ne peut pas régler tous les problèmes par la violence"...
- friar
- Posts: 2512
- Joined: Sun Jun 14, 2009 20:39
- Location: Οικία Περιγιάλι Παροικία www.to4x4.gr
- Contact:
Re: Έτσι .....γιατί περίεργα την είδα ...
Questions, Questions, Questions, flooding into the mind of the concerned young person today.
"C'est en voyant un moustique se poser sur ses testicules qu'on réalise qu' on ne peut pas régler tous les problèmes par la violence"...
- friar
- Posts: 2512
- Joined: Sun Jun 14, 2009 20:39
- Location: Οικία Περιγιάλι Παροικία www.to4x4.gr
- Contact:
Re: Έτσι .....γιατί περίεργα την είδα ...
"C'est en voyant un moustique se poser sur ses testicules qu'on réalise qu' on ne peut pas régler tous les problèmes par la violence"...
- friar
- Posts: 2512
- Joined: Sun Jun 14, 2009 20:39
- Location: Οικία Περιγιάλι Παροικία www.to4x4.gr
- Contact:
Re: Έτσι .....γιατί περίεργα την είδα ...

"C'est en voyant un moustique se poser sur ses testicules qu'on réalise qu' on ne peut pas régler tous les problèmes par la violence"...
- friar
- Posts: 2512
- Joined: Sun Jun 14, 2009 20:39
- Location: Οικία Περιγιάλι Παροικία www.to4x4.gr
- Contact:
Re: Έτσι .....γιατί περίεργα την είδα ...
Google Earth Selfie....
- Attachments
-
- google selfie.jpg (136.87 KiB) Viewed 3723 times
-
- google selfie 02.jpg (152.18 KiB) Viewed 3723 times
"C'est en voyant un moustique se poser sur ses testicules qu'on réalise qu' on ne peut pas régler tous les problèmes par la violence"...
- friar
- Posts: 2512
- Joined: Sun Jun 14, 2009 20:39
- Location: Οικία Περιγιάλι Παροικία www.to4x4.gr
- Contact:
Re: Έτσι .....γιατί περίεργα την είδα ...
"C'est en voyant un moustique se poser sur ses testicules qu'on réalise qu' on ne peut pas régler tous les problèmes par la violence"...
- friar
- Posts: 2512
- Joined: Sun Jun 14, 2009 20:39
- Location: Οικία Περιγιάλι Παροικία www.to4x4.gr
- Contact:
Re: Έτσι .....γιατί περίεργα την είδα ...

"C'est en voyant un moustique se poser sur ses testicules qu'on réalise qu' on ne peut pas régler tous les problèmes par la violence"...
- friar
- Posts: 2512
- Joined: Sun Jun 14, 2009 20:39
- Location: Οικία Περιγιάλι Παροικία www.to4x4.gr
- Contact:
Re: Έτσι .....γιατί περίεργα την είδα ...
"C'est en voyant un moustique se poser sur ses testicules qu'on réalise qu' on ne peut pas régler tous les problèmes par la violence"...