Το 2012 ήταν για μένα χρονιά που πήρα 3 βασικά μαθήματα.
1. Το entry list του αγώνα δεν είναι το wish list του οργανωτή. Κάποιος φίλος απο την Αυστρία το 2011 μίλησε στο FB με κάποιον διοργανωτή και ρώτησε πληροφορίες σκεφτόμενος να πάει. Δεν πήγε τελικά λόγω εργασίας και έφυγε τις ημέρες αυτού του αγώνα για σεμινάριο στο εξωτερικό. Η σύζυγος όμως ακολουθώντας μια δημοσίευση στο Facebook, είδε το όνομα του να φιγουράρει σε λίστα συμμετοχών αγώνα. Αυτό μου το διηγήθηκε, επίσης στο FB, ένα χρόνο μετά, παρακαλώντας με να μην ανεβάσω συμμετοχή πρίν την στείλει εκείνος επίσημα. Εκτοτε αποφάσισα το entry list να περιλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο όσους έχουν:
α. συμπληρώσει ολοκληρωμένη φόρμα συμμετοχής
β. πληρώσει παράβολα και λοιπά στον λογαριασμό του σωματείου
γ. αποστείλλει όλα τα ζητούμενα έγγραφα
Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι αθλητές της ΑΛΑΜΜ που έχω προσωπικά τον έλεγχο
Για την τιμή των όπλων αναφέρω ότι πέρυσι τέτοια εποχή οι συμμετοχές του αγώνα αναρτημένες ήταν στο συνολο 47 και φέτος είναι 85, ενώ όσοι παρακολουθούν πιο τακτικά θα επιβεβαιώσουν ότι το entry list του Hellas είχε πάντα αποκλίσεις 2-3 συμμετοχές απο το starting list, σε αντίθεση με άλλους που έχουν 40 αλλά εκκινούν 21 (Rally Greece Off Road 2014) ή έχουν ακόμα και σήμερα αναρτημένη την λίστα συμμετοχών του 2014 (μην λέμε ονόματα) μπας και μπερδευτεί κανένας. Συμμετοχές τηλεφωνικά δεν δεχόμαστε εν ολίγοις. Το entry list είναι για να βλέπεις με ποιούς τρέχεις και όχι με ποιούς θα ήθελε ο Τάκης να τρέχεις.
2. Εμαθα να μην τάζω ότι δεν μπορώ να υλοποιήσω και έτσι σε μια τόσο ρευστή κατάσταση έχω γραπτά δηλώσει στην ΟΜΑΕ και στην επιτροπή ότι άν αμφισβητηθεί μέσω κανονισμών η ύπαρξη των Rally Raid αυτομάτως αποσύρω και το αίτημα τέλεσης του αγώνα. Ως εκ τούτου έχω ήδη στην αναμονή κάποιες σοβαρές συμμετοχές στα αυτοκίνητα, απέτρεψα ήδη μια εργοστασιακή ομάδα και επίσης έπεισα και κανα δυό να έρθουν με άλλα οχήματα. Ετσι θα είμαι συνεπής μαζί τους ότι άν έρθουν όσοι έρθουν θα τρέξουν Rally Raid και όχι ραλλακι ή regularity με αυτοκίνητα των 150,000 - 500,000€ και θα βλεπουν κορδέλες και χαρτοπόλεμο στις στροφές σε ντεμέκ prima vista διαδρομή.
3. Επίσης έμαθα ότι όταν διαβάζω κάτι τέτοιο
viewtopic.php?f=31&t=9196&start=130 να κοιτάω τι πάιζει πιο σοβαρά αντί να κάθομαι στο αραλίκι μου και στις δάφνες μου γιατί η μαλακία μπορεί να χτυπήσει αργότερα και την δική μου πόρτα, όπως και έγινε. Μην κάνετε και σείς το ίδιο λάθος.
Επειδή διάβασα ότι τα Raid είναι προσωπικοί αγώνες, προφανώς εννοούμε του Τάσου, του Νίκου κλπ, απλά αναφέρω ότι το Hellas Rally Raid είναι της ΑΛΑΜΜ, σωματείο αθλητικό με αναγνώριση της ΓΓΑ, έναρξη στην εφορία, 3 φορολογικές δηλώσεις και φορολογική ενημερότητα, 147 αθλητές αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας και βασικά είναι και το μοναδικό σωματείο με αναγνώριση που έκανε αγώνα 4χ4 τα τελευταία 3 χρόνια. Οπως λέει και ο νομος.
Τέλος ναι τα Raid έγιναν εδώ στην Ελλάδα αγώνες με λεφτά, συμμετοχές, τηλεόραση, προβολή, περιοδικά, αίγλη, τελετές επιπέδου παγκοσμίου και πολλά άλλα, όπως ακριβώς έπρεπε να είναι οι αγώνες που σέβονται τον εαυτό τους και τους αγωνιζόμενους.
Το έργο συνεχίζεται, οι Μπόλεκ και Λόλεκ ετοιμάζονται να μετατρέψουν τα wild terrain σε trial, είμαι σίγουρος ότι τα trial θα γίνουν με κανονισμούς έκθεσης αυτοκινήτου.
Μελέτης