ρυθμηση-σφυξιμο ρουλμαν σε αυτοματες πλυμνες..πως???

hyundaigalloperx2

Re: ρυθμηση-σφυξιμο ρουλμαν σε αυτοματες πλυμνες..πως???

Post by hyundaigalloperx2 »

τιποτα... ειναι απλα το εγχηριδιο που εχουν ολα τα αυτοκινητα απουην μανα τους...!! :( :(
2 GALLOPER ενα 3d και ενα 5d
hyundaigalloperx2

Re: ρυθμηση-σφυξιμο ρουλμαν σε αυτοματες πλυμνες..πως???

Post by hyundaigalloperx2 »

Το σ/κ που περασε, κατερηψα και τον μυθο περι "σφυξιμο ρουλμαν πλυμνων"!!! ναναι καλα συνφορουμιστας απο αλλο φορουμ!
μου εδειξε μια λυμενη απο το space gear, αλλα και μου εξηγησε πως γινετε η ολη διαδικασια! και ετσι κατατοπιστηκα!

παρακατω θα δειτε φωτογραφιες σχεδον απο ολα τα σταδια.. προκειμενου να μπορεσει και καποιος αλλος να τοκανει μονος του... φυσικα εδω ειμαι για οτιδηποτε χρειαστειται!

αρχικα λυνουμε τις (μεσα) βιδες σε μενα ειναι με αλεν σε αλλα ειναι με 12αρι νομιζω..
Image

αυτη ειναι η πλυμνη.. οπως φαινεται απο μεσα...
Image

αυτο εδω το θεαμα θα αντικρισουμε....
Image

προκειμενου να λυσουμε αυτην εδω την ροδελα, εχει 4 βιδες... αυτη λειτουργει σαν συγκρατητικο.. της πιο μεσα ροδελα η οπιο ειναι αυτη που σφυγγουμε... στο space αυτη εδω η ροδελα δεν υπηρχε, και αντι των 4ρων βιδων, ειχε 2 βιδες αντικριστά στην πιο μεσα ροδελα!
Image

εδω η ιδια ροδελα καθαρισμενη
Image

αυτες οι 4 βιδες ομως για να λυθουνε.. χρησιμοποιησα σφυροκατσαβιδο (το λεω καλα?)
Image

την πιο μεσα ροδελα την λυνω με ενα εγραλειο-πατεντα που εφτιαξα...
Image

εγω εβγαλα-ξεβιδωσα ολοκληρη την ροδελα .. η οπια προς το τελος ζορησε.
Image

επι την ευκαιρια εβγαλα και το κωνιμο ρουλμαν... πως το ελεγχουμε αραγε...??
Image

εδω φαινεται μετα το καθαρισμα η "μεσα" ροδελα, στην οπια εχει δημιουργηθει μια πατουρα... αυτη η πατουρα μορει να σημαινει οτι κατι εχει χαλασει?
Image

επανατοποθετησε το ρουλμαν με μπολικο γρασσο, εβαλα την ροδελα.. σφιγγοτας αρχικα με το χερι για να "πατησει".. και στην συνεχεια σφυγγω με ροποκλειδο με 10Nm...
Image

ξαναβαζω την ροδελα... η οπια ομως για να συμπιπτουν οι 4 τρυπες της μπροστα και της πισω ροδελας για να μπουν οι 4βιδες, μπορει να χρειαστει λιγο σφεσφιγμα ή σφυξιμο της πισω ροδελας... και ξανασφυξα κτυπωντας ξανα με το σφυροκατσαβιδο.
Image
Image

στην συνεχεια γεμισα με γρασσο την πλυμνη ....
Image

εβαλα την κλασσικη φλατζοκολλα...
Image

τοποθετησα την πλυμνη.... και στην συνεχεια εβαλα συγκρατητικο σπειρωματος στις αλεν. και φυσικα βιδωσα σταυρωτα... μια-μια τις αλεν!!
Image

μετα το σφηξιμο... αλλαξα και ολα τα ακρομπαρα.. μιας και αυτα ηταν διαλυμενα..... γρασαρα και ολες τις αρθρωσεις...!

αυτα..... αν καποιος εχει αποριες ειμαι εδω...
και φυσικα.... ακουω οποιαδηποτε παρατηρηση-διορθωση μιας και αυτο το σ/κ σειρα εχει το επομενο galloper...
2 GALLOPER ενα 3d και ενα 5d
Post Reply

Return to “Τεχνικά Θέματα”