ρυθμηση-σφυξιμο ρουλμαν σε αυτοματες πλυμνες..πως???
-
ρυθμηση-σφυξιμο ρουλμαν σε αυτοματες πλυμνες..πως???
καλησπερα... ειπα να "σφιξω" τα ρουλεμαν στις αυτοματες πλυμνες μιας και οι τζογοι εχουν παραγινει..παντα ακουγα "δυσκολο" θελει "προσοχη"κτλ..κτλ..
σημερα λοιπον εβγαλα το εξω-εξω καπακι της πλημνης (αυτο με τις τορξ βιδες), το τι και το πως πρεπει να σφιξω δεν καταλαβα, ισως να πρεπει να λυσω και το απομενο κομματι αυτο μετις αλεν?? για δειτε φωτο και πειτε μου ιδεες ....
επειδη ειμαι ψιλοασχετος απο αρχεια κτλ κτλ... σε καποιο αλλο forum καταφερα και ανεβασα φωτο στο ιδιο θεμα οποτε σας παραθετω τον συνδεσμο, http://www.off-road.gr/PNphpBB2-viewtopic-t-11611.html
ευχαριστω πολυ!!
σημερα λοιπον εβγαλα το εξω-εξω καπακι της πλημνης (αυτο με τις τορξ βιδες), το τι και το πως πρεπει να σφιξω δεν καταλαβα, ισως να πρεπει να λυσω και το απομενο κομματι αυτο μετις αλεν?? για δειτε φωτο και πειτε μου ιδεες ....
επειδη ειμαι ψιλοασχετος απο αρχεια κτλ κτλ... σε καποιο αλλο forum καταφερα και ανεβασα φωτο στο ιδιο θεμα οποτε σας παραθετω τον συνδεσμο, http://www.off-road.gr/PNphpBB2-viewtopic-t-11611.html
ευχαριστω πολυ!!
2 GALLOPER ενα 3d και ενα 5d
Re: ρυθμηση-σφυξιμο ρουλμαν σε αυτοματες πλυμνες..πως???
αν αντιλαμβανομαι σωστα τι βλεπω η απαντηση ειναι "ναι" επρεπε να λυσεις κατευθειαν τις αλλενοβιδες κι οχι τις τορξ
ασχετο βεβαια, καθοτι προτεινω παντα την πρωτη φορα που θελει να κανει κανεις κατι περιεργο να αφηνει τον μηχανικό να το κανει κι εκεινος να παρακολουθει ωστε την επομενη να το κανει μονος του σωστα, ειδικά σε πραγματα που εχουν ΑΜΕΣΗ σχεση με την ασφαλεια...
Ασχετο βεβαια αν καποια...... μηχανικαρα -τρομαρα του θα σκοτωσει κοσμο καποτε - καποτε ειχε ξεχασει να βαλει την ασφαλεια και ελυσε το ρουλεμαν και παραλιγο να φυγει η ροδα οταν μου εβγαλε τις αυτοματες για να βαλω τις χειροκινητες, πρωτη και τελευταια φορα που με ειδε 5 χρονια τωρα...
ασχετο βεβαια, καθοτι προτεινω παντα την πρωτη φορα που θελει να κανει κανεις κατι περιεργο να αφηνει τον μηχανικό να το κανει κι εκεινος να παρακολουθει ωστε την επομενη να το κανει μονος του σωστα, ειδικά σε πραγματα που εχουν ΑΜΕΣΗ σχεση με την ασφαλεια...
Ασχετο βεβαια αν καποια...... μηχανικαρα -τρομαρα του θα σκοτωσει κοσμο καποτε - καποτε ειχε ξεχασει να βαλει την ασφαλεια και ελυσε το ρουλεμαν και παραλιγο να φυγει η ροδα οταν μου εβγαλε τις αυτοματες για να βαλω τις χειροκινητες, πρωτη και τελευταια φορα που με ειδε 5 χρονια τωρα...
-
καλημερα...!!
στηριζομαι στις μηχανολογκες γνωσεις-σπουδες (οι σπουδες δεν λενε τπτ) τις δικες μου και του 2ου αδερφου μου!!
μεχρι τωρα οτιδηποτε εχει χρειαστει το χουμε κανει μονοι μας, τωρα για τις πλυμνες λενε ολοι δυσκολο αλλα οχι ανεφυκτο, απλα θελει προσοχη στο τι και πως το λυνεις, και να ξανδεθουνε παλι βημα-βημα σωστα...
αν καποιος ξερει θα καμια βοηθεια!!
ευχαριστω!!
στηριζομαι στις μηχανολογκες γνωσεις-σπουδες (οι σπουδες δεν λενε τπτ) τις δικες μου και του 2ου αδερφου μου!!
μεχρι τωρα οτιδηποτε εχει χρειαστει το χουμε κανει μονοι μας, τωρα για τις πλυμνες λενε ολοι δυσκολο αλλα οχι ανεφυκτο, απλα θελει προσοχη στο τι και πως το λυνεις, και να ξανδεθουνε παλι βημα-βημα σωστα...
αν καποιος ξερει θα καμια βοηθεια!!
ευχαριστω!!
Δες εδω
http://www.hmaservice.com/
αν βρεις κατι
αντοιστοιχο εχει και η ΚΙΑ και το χρησιμοποιω κατα κορον, ειναι το επισημο online σερβισ μανουαλ και οχι μονο
αν ειναι οπως και στης ΚΙΑ η εγγραφη ειναι δωρεαν
http://www.hmaservice.com/
αν βρεις κατι
αντοιστοιχο εχει και η ΚΙΑ και το χρησιμοποιω κατα κορον, ειναι το επισημο online σερβισ μανουαλ και οχι μονο
αν ειναι οπως και στης ΚΙΑ η εγγραφη ειναι δωρεαν
-
ωραιο "κολπο" αλλα δεν εχει καν το galloper στην λιστα!!

Μηπως στην αμερικη πηγε με αλλο ονομα???
Ναι, σαν mitsubishi...
http://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai_Galloper
Βρήκα ένα service manual εδώ
αλλά από το γραφείο δεν μπορώ να το κατεβάσω να δω αν είναι το σωστό...
http://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai_Galloper
Βρήκα ένα service manual εδώ
αλλά από το γραφείο δεν μπορώ να το κατεβάσω να δω αν είναι το σωστό...
"Η σιωπή μας, μόνο με τον κατήγορό μας γίνεται σύμμαχος".
Από την άλλη όμως, "Όσο πιο αθόρυβος είσαι, τόσα περισσότερα ακούς".
λογικά δεν θα ειναι ιδιες με του πατζερο???
Με κάθε επιφύλαξη, δεν έχω ανοίξει πλύμνες ούτε από το ένα ούτε από το άλλο.
Όμως αν το service manual του Pajero που βρήκα είναι εντάξει (θα το ελέγξω μόλις πάω σπίτι)
μπορεί να δεί τις πλύμνες και να κρίνει.
Όμως αν το service manual του Pajero που βρήκα είναι εντάξει (θα το ελέγξω μόλις πάω σπίτι)
μπορεί να δεί τις πλύμνες και να κρίνει.
"Η σιωπή μας, μόνο με τον κατήγορό μας γίνεται σύμμαχος".
-
σωστα,στο εξωτερικο κυκλοφορησε σαν pajero galloper απλα στην ελλαδα ηρθε σαν hyundai μονο η τελευταια του version, μηχανικα ειναι ολοιδιο με τα "παλια" pajero, συγκεκριμενα ενα του 1992 μοντ. που ειχα δει ειχε ολοιδιο κινητητρα-μεταδοση,(ειναι το 3λιτρο που ειναι για πουλημα στις αγγελιες),
μερικοι κατοχοι με παλια pajero με αδειες για επαγγελματικα ή αγροτικα βαζουν καμπινες απο galloper ταιριαζουν ακριβως!!!
κατεβαζω kαι γω τωρα το manual.... αναμενουμε....
μερικοι κατοχοι με παλια pajero με αδειες για επαγγελματικα ή αγροτικα βαζουν καμπινες απο galloper ταιριαζουν ακριβως!!!
κατεβαζω kαι γω τωρα το manual.... αναμενουμε....