καλημερα Φραγκισκο!!
Εχεις απολυτο δικιο με τα παιδια σου. Και δικιο εχεις διοτι το οχημα ειναι καμπριο και εχει την πλακα του στην παραλια. Ειναι ομορφο και ταιριαζει στην παραλια το καλοκαιρι. Εγω προσωπικα εαν δεν εβαζα ενα roll-bar και εστω ζωνες μεσης σωστα στερεωμενες δεν θα τα εβαζα πανω.
Μπερδευτηκες με τα περιστατικα. Στο ΚΑΤ σιγουρα θα δεις πιο πολλα. Αλλα θα δεις τον τραυματια σε ενα φορειο πανω. Εγω ελεγα να δεις πως ειναι μεσα στο αμαξι, πως παραμορφωνεται το αμαξι, πως επιδρουν οι δυναμεις πανω του και ολα αυτα. Την σκηνη του ατυχηματος ελεγα και οχι μονο τον ανθρωπινο πονο. Αυτο ειναι αλλο κεφαλαιο. Απο την στιγμη που θα παει στο νοσοκομειο μετα ειναι καθαρα ιατρικο.
Μαζι σου ενεργητικη οχι κοντα στο μηδεν ειναι μηδεν. Εαν δεν κανω λαθος ειναι τα συστηματα προληψης ατυχηματος. Οπως π.χ ABS,ESP κτλ. Εμενα το μονο ηλεκτρονικο στο τζιπ ειναι το κρυμμενο ραδιοφωνακι.
Παθητικη τωρα νομιζω οτι ειναι τα συστηματα που σε περιπτωση συγκρουσης προστατευουν τον οδηγο του οχηματος. Π.χ ζωνες ασφαλειας, αεροσακοι, ζωνες παραμορφωσης, ΜΑΛΑΚΑ υλικα στο ταμπλο κτλ. Πραγματικα εμενα το Μ38Α1 μου δεν εχει τιποτα ουτε απο αυτα. Οποτε ειναι μηδενικο και σε αυτο.
Και απολυτα συμφωνω μαζι σου για τα ανταλλακτικα και το ΚΤΕΟ. Εγω φετος παρεδωσα τις πολιτικες πινακιδες. 12 χρονια πληρωνα τελη και περνουσα ΚΤΕΟ ΑΛΑΔΩΤΟ. Γιατι πραγματικα δεν ξερω ποσα λεφτα εχουν φυγει σε αυτο το τζιπ. Απλα δεν πηγα ποτε σε εναν λαμαρινα να το κανει ομορφο και δεν ασχοληθηκα με ψιλολεπτομερειες. Ποσοι εχουν αλλαξει ταμπουρα εδω με NOS??? ξερεις ποσο βγηκαν τα μεταφορικα απο αμερικη για 4 ταμπουρα??? 2 φορες την τιμη των ταμπουρων. Φρενα ολοκληρωτικα καινουργια με τρομπα και κυλινδρακια wagner. Εχω τις αποδειξεις. Αναρτησεις kayaba στο σωστο υψος.Τιμονι ολοκαινουργιο μεχρι ταιλευταια ροδελα και βασιλικος πειρος φτιαγμενος στον τορνο με ταιριαγμα εκεινη την ωρα στα βελονοειδη ρουλεμαν του.λαστιχα εχω για τον δρομο yokohama geolandar και ενα σετ στρατιωτικα για την εκθεση και την παρελαση.
Τι αλλο θελεις να ρωτησεις να σε πω?
Και ομως το θεωρω τραγικα ανασφαλες και εχω φτιαξει ενα rollbar απο φ100 σωληνα οχι νερου που σπαει αλλα σιδερενια και εβαλα ενα ζευγαρι ζωνες για την κακια ωρα.
Να ρωτησω κατι και σε εσενα, το ρωτησα και στον Γιαννη αλλα δεν με απαντησε κανεις. Απο οτι σε θυμαμαι στην εκθεση τα εχεις τα κιλακια σου. Οχι οτι εγω δεν τα εχω

. Οποτε το τιμονι ερχεται ακριβως κατω απο τον θωρακα στο υψος του διαφραγματος. Φανταστικες ποτε τι θα γινει σε μια απαλη συγκρουση μετωπικη??? Αυτο για την ασφαλεια οδηγου. Για τον συνοδηγο εχει ενα φανταστικο χερουλι εκει μπροστα να χτυπησει την "κασιδα" του και ενα πολυ ωραιο μεταλλικο παρμπριζ να καρφωθει
Ποσοι απο εδω εβαλαν triplex τζαμι οταν αλλαζαν το σπασμενο τους παρμπριζ?? Γιατι 2 Μ151 που ξερω εχουν απλο τζαμι σπιτιου!!
Συνεχιζουμε οσο θες αυτην την συζητηση.Μπορουμε να την κανουμε και πολυ πιο επιστημονικη. Εαν θες ειμαι και εκπαιδευτης στο PHTLS
http://www.naemt.org/education/PHTLS/phtls_a.aspx εαν θελεις τιποτα πιο ειδικο