Παλιές -σπάνιες φωτογραφίες ελληνικών στρατιωτικών οχημάτων.

sv2ipw stelios

Re: Παλιές και σπάνιες φωτογραφίες από ελληνικά στρατιωτικά

Post by sv2ipw stelios »

Αν το εικονιζόμενο όχημα είναι από νησί της Δωδεκανήσου, τότε. είτε του στρατού να είναι, είτε της αεροπορίας, είτε του ναυτικού, έχουν πινακίδες Ελληνική Αστυνομία, και αυτό διότι. σε αυτά τα νησιά επισήμως, η χώρα μας δεν έχει ένοπλες δυνάμεις αλλά μόνο εθνοφυλακή.
ΣΤΕΛΙΟΣ SV2IPW

JEEP Μ-151Α2
(Ο)ΙΙΙΙΙΙ(Ο)
malonitis

Post by malonitis »

XAΡΙΔΗΜΟΣ wrote:Mονόχρωμο Μ38, υποθέτω σε νησί του Αν. Αιγαίου;

Image

Credit: Sotiris@ModelClub

Aφου ζορισα υπερβοληκα το κεφαλι μου για να εντοπισω την περιοχη που τραβηχτικε η φοτωγραφια μπορω να πω με βεβαιοτητα οτι η φωτο τραβηχτικε στη ΡΟΔΟ απεναντι απο το κτηριο που στεγαζονταν η 95 ΑΔΤΕ πισω απο την τροχαια ΡΟΔΟΥ.Στην περιοχη ειναι και το κτηριο της αστηνομιας. ΜΠΡΑΒΟ ΜΟΥ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
XAΡΙΔΗΜΟΣ

Post by XAΡΙΔΗΜΟΣ »

Πολύ ωραία, μπράβο για την ανταπόκριση Μαλονίτη, αν και για την τοποθεσία είμασταν 95% βέβαιοι πως ήταν η Ρόδος..

Τώρα απομένει να απαντήσουμε σωστά στο άλλο θέμα, για το φορέα προέλευσης του οχήματος..

Θα προσθέσω και κάτι σχετικό που μπορεί να βοηθήσει τη συζήτηση: Μέχρι το 1995 τα οχήματα των Διοικητών των Μονάδων του
Πεζικού στην 95 ΔΤΕ και μάλλον και σε όλες τις μονάδες της ΑΔΤΕ, βάφονταν κατά τρόπο παράδοξο (για να ξεχωρίζουν από μακριά ή να δίνουν ...στόχο! ) με ανοιχτό μπλε χρωμμα, και τότε ήταν που άλλαξαν σε παραλλαγή.
Imagewww.sdio.gr_ _ _ _

1943 Chevrolet C8A (50% complete)
1940 ΒSA M20 (70% complete)
sv2ipw stelios

Post by sv2ipw stelios »

malonitis wrote:
XAΡΙΔΗΜΟΣ wrote:Mονόχρωμο Μ38, υποθέτω σε νησί του Αν. Αιγαίου;

Image

Credit: Sotiris@ModelClub

Aφου ζορισα υπερβοληκα το κεφαλι μου για να εντοπισω την περιοχη που τραβηχτικε η φοτωγραφια μπορω να πω με βεβαιοτητα οτι η φωτο τραβηχτικε στη ΡΟΔΟ απεναντι απο το κτηριο που στεγαζονταν η 95 ΑΔΤΕ πισω απο την τροχαια ΡΟΔΟΥ.Στην περιοχη ειναι και το κτηριο της αστηνομιας. ΜΠΡΑΒΟ ΜΟΥ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Παντελή είδες το PM σου....????
ΣΤΕΛΙΟΣ SV2IPW

JEEP Μ-151Α2
(Ο)ΙΙΙΙΙΙ(Ο)
malonitis

Post by malonitis »

πιστευω πως δοσαμε την απαντηση. το οχημα ειναι μπλε για τον λογο που ειπες Χαριδημε οσο για τον αριθμο ισχυει αυτο που ειπε ο ΣΤΕΛΙΟΣ και θα δωσω αλλο ενα στοιχειο΄το οχημα διαθετει φωτα πολεμου αρα μας παραπεμπει σε στρατιωτικο οχημα!!
Στελιο το ειδα εριξα μια ματια στα ''αποσιρμενα'' αλλα δεν βρηκα κατι :roll: :roll: :roll: :roll: . το εχω στα υποψην!
sv2ipw stelios

Post by sv2ipw stelios »

Mία ακόμη φώτο από Ελληνικό Bren Carrier...1949

Image
ΣΤΕΛΙΟΣ SV2IPW

JEEP Μ-151Α2
(Ο)ΙΙΙΙΙΙ(Ο)
XAΡΙΔΗΜΟΣ

Post by XAΡΙΔΗΜΟΣ »

Ένα ΟΗ-13Η της Αεροπορίας Στρατού σε φάση αιώρησης ενώ ένα Dodge WC-54 νοσοκομειακό είναι σε ετοιμότητα.
Δεν είμαι σίγουρος, αλλά τα ατρακτίδιο εκατέρωθεν του ε/π θα πρέπει να χρησιμοποιούνταν για μεταφορά τραυματιών-ασθενών.
Χρόνος και τόπος άγνωστα.

Image
Imagewww.sdio.gr_ _ _ _

1943 Chevrolet C8A (50% complete)
1940 ΒSA M20 (70% complete)
giannhs_MB_M38_M37

Post by giannhs_MB_M38_M37 »

καλησπερα σε ολη την παρεα' οπωσ διακρινω το βουνο στο βαθος κατα την γνωμη μου ειναι στην παχη Mεγαρων :) :) :)
malonitis

Post by malonitis »

XAΡΙΔΗΜΟΣ wrote:Ένα ΟΗ-13Η της Αεροπορίας Στρατού σε φάση αιώρησης ενώ ένα Dodge WC-54 νοσοκομειακό είναι σε ετοιμότητα.
Δεν είμαι σίγουρος, αλλά τα ατρακτίδιο εκατέρωθεν του ε/π θα πρέπει να χρησιμοποιούνταν για μεταφορά τραυματιών-ασθενών.
Σωστα Χαριδιμε, τα ατρακτιδια δεξια και αριστερα ηταν για μεταφορα τραυματιων απο το πεδιο της μαχης. μπορουσε να μεταφερει δυο τραυματιες καθε φορα με ταχητητα 130 χιλ. Οι αμερικανοι το χρησιμοποιησαν πολυ στην Κορεα ως φοριοφορο ενω στο Βιετναμ και ως ελικοπτερο μαχης.
giannhs_m38

Post by giannhs_m38 »

Image
Image
Image

Υπήρχαν και άλλα οκτώ, αλλά τα Ρομά τα εξαφάνισαν τελείως....
MILITARY JEEP
Post Reply

Return to “Τα Αυτοκίνητα μας - Φωτογραφίες”