daihatsu rocky

Post Reply
ilias23

daihatsu rocky

Post by ilias23 »

Καλησπερα!!Μπορει να μου πεις καποιος που μπορω να βρω πληροφοριες για το daihatsu rocky 2.8tdi?Και αν ξερει καποιος αν βασιζεται πανω σε καποιο αλλο τζιπ.Ευχαριστω!
heroicentaur

Re: daihatsu rocky

Post by heroicentaur »

Λοιπον φιλε μου μπες εδω

http://www.warfs.org/service-manuals.html

εκει που λεει F70 75 77 εχει ενχειριδια για ολα τις εκδοσεις οπως και TDI.

Ψαχνεις να αγορασεις καποιο η εχεις ειδη στην κατοχη σου και θες να αλλαξεις μοτερ?

Το σιγουρο ειναι τα rocky εχουνε πολυ κοντινη συγγενια με ΤΟΥΟΤΑ αφου στην Αμερικη εβγαινε σαν ΤΟΥΟΤΑ και οχι σαν DAIHATSU καποια κομματια.
Image ImageImage
ilias23

Post by ilias23 »

Σε ευχαριστω πολυ.Θελω να αγορασω ενα και δεν ξερω κατα ποσο ειναι αξιοπιστα και αν υπαρχουν προιοντα βελτιωσης.Αυτο για την toyota το εχω ακουσει γι'αυτο λεω μηπως βασιζεται στο landcruiser.
Α - Π ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ

Post by Α - Π ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ »

με καποιο παιδι απο τη Καρδιτσα που ειχα μιλησει καποια στιγμη με Rocky αυτος μου ειπε πως εχουμε τους ιδιους αξονες κ νομιζω κ ιδιο βοηθητικο!!!
παρε ενα ΠαλιοRocky φερε κ ενα Landcruiser απο Ιταλια-Γερμανια κανε τη σκατζα που χρειαζετε κ θα εχεις ενα αυτοκινητο για μια ζωη!!!!!
το εχω απο το 1990!!!
(το ΤΟΥΟΤΑ ειναι με ελατηρια εχει πολυ ωραια οδικη συμπεριφορα για τα χρονια του παντα!!!!! :D :D :D :D :D )
heroicentaur

Post by heroicentaur »

Κατι ετοιμο εκτος απο μπλοκε (Αμοργιανος) για μετατροπες δεν υπαρχει αλλα επειδη εχει ευκολη αναρητηση για πατεντες (σουστοφυλλα) μπορεις να παιξεις οσο θες.

Στην θεση σου εγω θα επαιρνα ενα 2.0 βενζινη με αγροτικη η επαγγελματικη αδεια εαν γινεται διοτι τωρα τελη για 2.0 για αυτη την παλιατζουρα δεν αξιζει. Βεβαια υπαρχει και η bertone εκδοση με μοτερ ΒΜW 2.7 180hp

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1261625/

Τωρα αν βρεις πετρελαιο σιγουρα θα σε δυσκολεψει στο να βρεις ανταλλακτικα μεχρι να δεις απο τη Toyota ταιριαζουν.

Ακομα υπαρχει αυτο εδω που θελει μονο μια καμπινα ετοιμο για τρελα παιχνιδια και με μοτερ πανω απο TOYOTA και διαφορικα απο jeep CJ

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1360359/
Image ImageImage
ilias23

Post by ilias23 »

Αμα οντως εχει αξονες landcruiser θα το παρω.Αλλιως βλεπουμε....αν και δν νομιζω να ειναι ιδιοι γιατι αμα ηταν ιδιοι θα ταιριαζαν και τα μπλοκε και θα ειχε και περιορισμενης ολισθησης.Θα το ψαξω...
ilias23

Post by ilias23 »

Δεν βρηκα πουθενα καπου να λεει οτι ειναι ιδιοι αξονες με το toyota.Απο θεμα αντοχης μεχρι τι διαστασεις λαστιχα να σηκωνουν του rocky?και τι βημα εχουν?
heroicentaur

Post by heroicentaur »

Αν βρεις Rocky με πισω LSD μπορεις απλα να το περασεις στο μπροστινο διαφορικο και μετα να βαλεις ενα μπλοκε πισω απο Αμοργιανο δες εδω

http://protrack.gr/proionta/daihatsu/ad ... ocker.html

ετσι θα εχεις μπροστα LSD και πισω 100% μπλοκε.

Μεχρι 32" λαστιχα που εχω δει απο ξενους τα περπαταει αρκετα καλα το πετρελαιο. Οτι βημα και αν εχουνε τα διαφορικα δεν παιζει ρολο τη λαστιχα μπορεις να βαλεις αλλα τη σχεση βγαζουνε πιο πολυ οι ταχυτητες και τα αργα του.

Εαν παρεις βενζινα εχει βημα κατι σε 4.7 δεν θυμαμαι καλα εννο το πετρελαιο κατι σε 3.9 αλλα βγαζει πιο κοντες σχεσεις το κιβωτιο. Ομως δεν υπαρχει τιποτα για να πειραζεις τα βηματα των διαφορικων το μονο που μπορεις να κανεις ειναι αν παρεις την βενζινα εκδοση και μπορεις να περασεις πανω το κιβωτιο η το βοηθητικο που ειναι πιο κοντα.

Οπως και να χει και μαμα να το κρατησεις με τα δικα του διαφορικα με μια τετραδα ζαντες με offset και λαστιχα 31" και ψηλωμα οσο χρειαστει για να μη βρισκουνε θα ειναι αρκετα καλο.
Image ImageImage
Post Reply

Return to “Τεχνικά Θέματα”