Αλλαγη γραναζωματος της 5ης....

hyundaigalloperx2

Re: Αλλαγη γραναζωματος της 5ης....

Post by hyundaigalloperx2 »

η αρχικη σκεψη ηταν να επεμβουμε στην 5η ταχυτητα... να γινει πιο "μακρια".. αλλα με το σκεπτικο του οτι πιθανον δεν θα "τραβαει" λογο βαρους, προχωραω την σκεψη και λεω .. αν μακραιναμε την τελικη σχεση οποτε και αν θελαμε εμεις (οταν εχουμε λιγο βαρος κτλ..)... και επειδη αυτο φανταζει λιγο δυσκολο στο κιβωτιο , θα ηταν πιο ευκολο στο transfer ή στο διαφορικο? φυσικα η εναλλαγη θα γινετε οταν ειμαστε σταματημενοι και αμεσως πριν ξεκινησουμε ταξιδι, πχ. στα διοδια..!

τωρα εγινα πιο κανοητος??? συγγνωμη για πριν... :)
2 GALLOPER ενα 3d και ενα 5d
aggas

Post by aggas »

Αυτό που λές μου μοιάζει σαν το σύστημα της overdrive που είχαν μια εποχή κάτι παλαιά Rover και παλιότερης τεχνολογίας αυτόματα σασμάν σαν και το δικό μου.

Όχι αυτό που λές είναι ανέφικτο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι ήτε να αλλάξεις το γρανάζι της πέμπτης με ότι αυτό συνεπάγετε ήτε να αλλάξεις την τελική σχέση μετάδοσης στο διαφορικό με ότι πάλι αυτό συνεπάγετε. Το να έχεις εσύ τον λόγο πότε θα μακραίνει η σχέση και πότε θα κονταίνει δεν γίνετε . Εκτός και αν βρείς αυτόματο σασμάν για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και κινητήρα που να έχει επιλογή overdrive αλλά να ξέρεις ότι θα σου ανέβει η κατανάλωση αισθητά.

Θα σου πρότεινα και εγώ να απευθυνθείς στον Amorgiano ο οποίος κάνει παπάδες και να συζητήσετε το πρόβλημά σου και να δείς τι μπορεί να σου προτείνει.
TERRANO II ZD30Ti(ΜΕ ΜΕΤΑΚΑΥΣΤΗΡΑ F16 )

Facebook: Agelos SpanakosSkype : aspanakos

Proud member of 4x4 KAGKOURAS CLUB
ImageImageImage

Κι αν δεν υπάρχει μονοπάτι, θα το δημιουργήσουμε.......

ΟΧΙ ΑΛΛO GREEKGLISH!!!!
hyundaigalloperx2

Post by hyundaigalloperx2 »

μα.. ο σκοπος ειναι να μειωσουμε την καταναλωση.. μην παμε για μαλλι και βγουμε κουρεμενοι...χχιιχιχιχ!!

δεν ειναι προβλημα... μια σκεψη ειναι η οποια νομιζω εχει καποια βαση και ισως και καποια λυση...!!!!

τον αμοργιαν μου τον εχουν αναφερει και πιο πανω... πρεπει να ειναι αστερι για να το λετε οοολοι..!
μολις ευχαιρησω θα επικοινωνισω..!
2 GALLOPER ενα 3d και ενα 5d
aggas

Post by aggas »

Απλά ο άνθρωπος είναι πολύ ψαχτήρι και έχω δεί και δουλειές του με πιο πρόσφατη το ψήλωμα και τα μπλοκέ που έβαλε στο jimny του κουμπάρου μου.
TERRANO II ZD30Ti(ΜΕ ΜΕΤΑΚΑΥΣΤΗΡΑ F16 )

Facebook: Agelos SpanakosSkype : aspanakos

Proud member of 4x4 KAGKOURAS CLUB
ImageImageImage

Κι αν δεν υπάρχει μονοπάτι, θα το δημιουργήσουμε.......

ΟΧΙ ΑΛΛO GREEKGLISH!!!!
Post Reply

Return to “Τεχνικά Θέματα”