ενα ενδιαφερον αρθρο....

Post Reply
Γιάννης Αθανασίου

Re: ενα ενδιαφερον αρθρο....

Post by Γιάννης Αθανασίου »

Συμπλήρωση - Διαφωνία -Πρόταση, όλα σε ένα.

1. Αν υπήρχαν κάποιοι που ήθελαν rallάκια, αυτά δεν θα είχαν πεθάνει.

2. Οι αγώνες 4Χ4 πρέπει να έχουν σεβαστό μήκος π.χ. Πευκί, για να μην έχουν ταχύτητες. Όποιος θέλει ταχύτητα υπάρχουν τα ραλλύ των επιβατικών, με γνωστό δρόμο κλπ.

3. Αγώνες με κέντρο - επίκεντρο την Αθήνα, απο όπου εξορμά το 99% των αγωνιζόμενων. Έτσι γλυτώνουμε μία διαμονή τουλάχιστον. π.χ. το Πευκί με έδρα Αθήνα. Πρώτη μέρα Αθήνα - Πευκί, με τις ίδιες σχεδόν διαδρομές. Δεύτερη μέρα Πευκί-Πευκί και τερματισμός.

4. Τα enduro για να ενταχθούν πραγματικά στο παιχνίδι των αγώνων αυτών θέλουν σφιχτές απλές. Στο Ναύπλιο θα μπορούσε κάλιστα ο αγώνας να ήταν στην Καραθώνα, με τους αγωνιζόμενους να κάνουν 3 φορές τη διαδρομή και να τελειώνει. Οι απλές ήταν απλά διαδικαστικές, χωρίς ουσία. Έπρεπε να είναι πιό σφιχτές.

5. Μέσα σε μία μέρα, δηλαδή 12-14 ώρες, μπορείς να κάνεις κάποια 400-500 χιλιόμετρα (12*35=420). Είναι καλό μήκος νομίζω. Το πιό βολικό; 6-7 ώρες το Σάββατο, με εκκίνηση το μεσημέρι και άλλες τόσες Κυριακή με εκκίνηση το πουρνό-πουρνό. Μία διανυκτέρευση, ελεύθερο το πρωινό του Σαββάτου, εύκολη επιστροφή. Τεχνικός έλεγχος Τετάρτη απόγευμα για τους Αθηναίους στην Αθήνα, Σάββατο πρωί για τους υπόλοιπους.

6. Αγώνες στο 6μηνο Φλεβάρης, Μάρτης, Απρίλης, Οκτώβρης, Νοέμβρης, Δεκέμβρης. Το καλοκαίρι με τη σκόνη και τη ζέστη, χωρίς λάσπη, δεν είναι εύκολο να στήσεις ενδιαφέροντα αγώνα.

7. Θα δούμε πως θα παίξει η κατηγορία Z4 Rally στο 24ωρο. Και κατά πόσο ταιριάζουν οι αγώνες αυτοί στα αυτοκίνητα αυτά. Προσωπικά πιστεύω πως ταιριάζουν. Θα έχουμε καμιά 20αριά τουλάχιστον αυτοκίνητα στην κατηγορία.
souki

Post by souki »

καλησπερα,
Φωκιων, μην μπερδευεις τα ηδη αγωνων...
Αλλη φιλοσοφια ο ενας με τον αλλον ;)
Εχω μια σκεψη για το πως και τι θα μπορουσε να γινει αλλα τρεμω στην ιδεα οτι θα γινει τσι ποπης μετα εδω μεσα.. :D
Nicolas
Site Admin

Post by Nicolas »

souki wrote:καλησπερα,
Εχω μια σκεψη για το πως και τι θα μπορουσε να γινει αλλα τρεμω στην ιδεα οτι θα γινει τσι ποπης μετα εδω μεσα.. :D

Ε, και?
Παρακαλώ ελεύθερα. Είναι προφανές οτι μόνο με καυγάδες βγάζουμε άκρη.
Το αποδεικνύουμε καθημερινά :oops:
Άσε που οι καυγάδες μας έδειξαν τί και ποιός είναι ο καθένας :evil:

Σιγά μην "φοβηθείς" να πεις την γνώμη σου για να μην παρεξηγηθούν μερικοί...
"Η σιωπή μας, μόνο με τον κατήγορό μας γίνεται σύμμαχος".
Από την άλλη όμως, "Όσο πιο αθόρυβος είσαι, τόσα περισσότερα ακούς".
souki

Post by souki »

θα εκανα πιο απλα τα πραγματα:Οι αγωνες που τρεχω εγω εχουν σαν βασικο στοιχειο την πλοηγηση.Με βαση αυτην λοιπον θα τα αλλαζα ολα..
1.φτιαχνω 2 κατηγοριες
α.(open-normal )μαζι! Θα εξηγησω στη συνεχεια πως ελπιζω να ειναι εφικτο..
β.(μαμα - νεοι)

2.βαζω κλουβια στο ( α )

3.βασικη προυποθεση για τα παραπανω:
α.Δυσκολευω κατα πολυ στην (α) την πλοηγηση.Αυτοματα περιοριζω την ΜΩΤ(στην πραξη οσο μεγαλη κι αν ειναι δεν μπορεις να πας γρηγορα εχοντας δυσκολια στο να βρεις το δρομο)
β.Παραλληλα βαζω πολλες μετρησεις σε σωστα σημεια,ετσι ωστε να τρωνε ποινες την σωστη στιγμη και να μην τους δινω περιθωριο να τρεξουν για να καλυψουν,αφου την εχουν φαει ηδη.Ετσι κοβω τους πολυ γρηγορους και το παιχνιδι ειναι ισο για ολους

4.αν το βαρος πεσει στην πλοηγηση τοτε τα open kai normal που θα ειναι μαζι δεν υστερουν σε κατι μεταξυ τους αφου αντι για μοτερ θα ψαχνουν για καλο συνοδηγο(κοστιζει λιγοτερο).Αλλωστε η ιστορια(βλεπε Δηλε) εχει δειξει οτι τα νορμαλ δεν υστερουν πουθενα τελικα.Αν δυσκολευεις το τερεν τοσο διαφοροποιηση εχεις στα αυτ/τα γιατι εκει μετραει το αμαξι,ενω οσο δυσκολευεις την πλοηγηση τοσο μηδενιζεις τις ικανοτητες των αυτ/των και δινεις βαρος στις ικανοτητες των πληρωματων.Νομιζω...
μονο υπο αυτην την προυποθεση θα μας εβαζα ολους μαζι(πολυ δυσκολη πλοηγηση)

5.παιζουν ολοι της (α)για το πρωταθλημα

6.Τα (β) τα αποτελλουν αυτοι που δεν θελουν κλουβι και οι νεοι.Παιζουν μεταξυ τους.Οι νεοι εχουν καποιον εμπειρο στην κατηγορια τους να κυνηγησουν , να μαθουν αλλα δεν εχουν καμια σχεση με το πρωταθλημα.Αν Θελει καποιος κλουβακι και αλλαζει .Σε αυτην παιζει ΜΩΤ πιο χαμηλη και πιο ευκολη πλοηγηση,απλα!

7.τα enduro:το λαθος για μενα ειναι οι ευκολες απλες σε χρονο και σε πλοηγηση.Ετσι ολα παιζονται στις ειδικες πραγμα αδικο για πολλους λογους.θα εφτιαχνα τις απλες να πεφτουν και εκει ποινες.Το πραγμα θα ειχε πιο πολυ ενδιαφερον..για μενα παντα.Θα εβαζα της (α) να κανουν ολο τον αγωνα και της (β) μονο τις απλες που θα ειχα δυσκολεψει και σε χρονο και σε πλοηγηση.Ετσι δεν ξεφτιλιζω τα μαμα και δεν τα βαζω να κανουν αγωνα που δεν βγαζει αμαξι της open(βλεπε ιστορια)

8.αν θελω rally κλεινω ενα κομματι στον εκαστοτε αγωνα και παιζουν

Δεν θα γραψω αλλα να μην γινω κουραστικη ελπιζω πανω κατω να καταλαβατε το σκεπτικο,δεν ειμαι καλη στο να γραφω τις σκεψεις μου.Αυτα!
Nicolas
Site Admin

Post by Nicolas »

souki wrote: ...δεν ειμαι καλη στο να γραφω τις σκεψεις μου.Αυτα!

Μια χαρά! Αν μη τι άλλο, ολοκληρωμένες και εμπεριστατωμένες ;)
"Η σιωπή μας, μόνο με τον κατήγορό μας γίνεται σύμμαχος".
Από την άλλη όμως, "Όσο πιο αθόρυβος είσαι, τόσα περισσότερα ακούς".
Elias Nicolaou

Post by Elias Nicolaou »

Αντε, αρχισαν και πεφτουν ιδεες, καιρος ητανε.
souki wrote: ...2.βαζω κλουβια στο ( α )
Χρειαζονται κλουβια στους αντοχης; *
Για τα υπολοιπα δεν εχω κανενα σχολιο ή απορια.

( * - Ναι ρε, για να βαλουνε ολους εσας μεσα, να σας κλειδωσουν και να μας αφησετε ησυχους. i-stodialo !!!! (κλοπη-right Τετρακινηση Mag)) :lol: :lol:
Ηλιας Νικολαου
Φωκίων

Post by Φωκίων »

souki wrote:καλησπερα,
Σουλα οταν μετρανε στο ιδιο πρωταθλημα μπερδευονται απο μονα τους..... δεν νομιζεις??

Αρχιζω να βλεπω οτι μαλλον Σουκι Γιαννης κι εγω μιλαμε για το ιδιο σκεπτικό κι ο Γιαννης με την Σουκι σαν γνωστες εβαλαν καποιες συμαντικές λεπτομερειες...

( Αυτο με τον Τεχνικο ελεγχο την Τεταρτη και το Σαββατο πουρνο πουρνο με χαλασε αλλα ας το ....... παρακαμψω :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D )
stavrosd

Post by stavrosd »

Σούλα καλησπέρα και απο εμένα :) κάποιες απορίες-διευκρινήσεις.
souki wrote:α.(open-normal )μαζι!
Εννοείς ότι δε θα παίζουν ρόλο οι μηχανικές και άλλες μετατροπές, αλλά μόνο ο εξοπλισμός ασφαλείας?
souki wrote:2.βαζω κλουβια στο ( α )

3.βασικη προυποθεση για τα παραπανω:
α.Δυσκολευω κατα πολυ στην (α) την πλοηγηση.Αυτοματα περιοριζω την ΜΩΤ(στην πραξη οσο μεγαλη κι αν ειναι δεν μπορεις να πας γρηγορα εχοντας δυσκολια στο να βρεις το δρομο)
β.Παραλληλα βαζω πολλες μετρησεις σε σωστα σημεια,ετσι ωστε να τρωνε ποινες την σωστη στιγμη και να μην τους δινω περιθωριο να τρεξουν για να καλυψουν,αφου την εχουν φαει ηδη.Ετσι κοβω τους πολυ γρηγορους και το παιχνιδι ειναι ισο για ολους
Αν ελεγχθεί η μέγιστη ταχύτητα και προσεχθεί ο σχεδιασμός θεωρείς οτι ένα roll-bar δεν είναι αρκετό? (εννοείτε καθίσματα-ζώνες-κράνη)
Μη ξεχνάμε βέβαια οτι και η ταχύτητα θα πρέπει να είναι παράγοντας, για να μη καταλήξουμε να περιμένουν 4-5 πληρώματα πριν τον τερματισμό για να περάσουν την ώρα τους ;)
Με το επίπεδο που έχουν φτάσει πια τα Roadbooks τα έμπειρα πληρώματα δε κάνουν εύκολα λάθη.
Καλώς ή κακός πολλά πληρώματα μπορούν και κινούνται πια με ΜΩΤ άνω των 37χλμ/ω και σε πολύ σφικτά απο άποψη πλοήγησης κομμάτια.

Προσωπικά θεωρώ οτι τα Normal δεν υστερούν σχεδόν σε τίποτα απο τα Open, και σίγουρα όχι σε αξιοπιστία. Το μόνο που υστερεί ίσως ενα Normal είναι η δυνατότητα υπερπήδησης ενός εμποδίου και αυτό δεν είναι συχνό στους αγώνες μας. Άρα είτε σφικτή είτε ανοικτή διαδρομή δεν κερδίζει κανείς. Αυτά με τη προϋπόθεση οτι έχουν κοινά μέτρα ασφαλείας.

Κατά τα άλλα συμφωνώ και επαυξάνω :mrgreen:
Δημητριάδης Σταύρος
souki

Post by souki »

στους αντοχης επειδη δεν ξερουμε αν και του χρονου θα ειναι τοσοι...?Αυτοι που ακολουθουν το πρωταθλημα θα φερουν ηδη κλουβι ,οποτε οκ!Τους βαζουμε στην (α)
Οι υπολοιποι που δεν φερουν κλουβι και πανε για την εμπειρια ή γιατι γουσταρουν τον αγωνα αντοχης (και πιστεψε με,ειναι αρκετοι)πανε στη (β)κατηγορια.Απλα θα προσαρμοζα λιγο τη ΜΩΤ να μην ειναι βαρετο το πραγμα..ουτως ή αλλως οι συμμετοχες που ειχε π.χ ο ιχνηλατης δεν ακολουθουσαν ολοι το πρωταθλημα,για να μην πω οτι εμεις ειμασταν μετρημενοι στα δαχτυλα.
Απλα θα συμβει το εξης:η (β) θα εχει περισσοτερες συμμετοχες).Τι λες?
Που σημαινει οτι και ο οργανωτης δεν θα χανει τις συμμετοχες του...
souki

Post by souki »

εννοω οτι για μενα τα φτιαξιματα και δεν ξερω και εγω τι αλλο σε αυτους τους αγωνες ειναι συγνωμη μ@....ς.
1 φορα ετρεξα με μαμα αυτ/το και με περναγαν ταπα τα ιδια αυτ/τα 5 φορες και παλι πισω ηταν στη βαθμολογια..καταλαβαινεις?και εμενα με προσπερναγε η σκονη μου :D
οσο αφορα την ασφαλεια ιδια για ολους!Αυστηρα!
λετε για το κλουβι και πως θα μπει η οικογενεια μεσα!πλακα κανετε?ξερεις που ηταν η κολωνα του landrover μετα απο την τουμπα?Που θα βαζω εγω τα παιδακια μου αν δεν υπαρχει ουτε τουτου αλλα ουτε και εγω...απορω!
Κανω λαθος Σταυρο?

Απλα ειμαστε λιγο Ελληναρες και βαζω και τον εαυτο μου μεσα...ειναι αυτο που λεμε θελω ενα λαστιχο να μην ειναι μαλακο γιατι το τρωω γρηγορα,να ζεσταινεται αμεσως,να ειναι για βροχη,για χιονι ,λιγο λασπη,να σκαρφαλωνω και λιγο οποτε μου την αυτωνει,να μην κοστιζει πολυ...και φυσικα να μην κανει θορυβο....
Post Reply

Return to “Αγώνες 4Χ4”