ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

pc4x4n

Re: ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Post by pc4x4n »

Μεγάλη ησυχία ……έπεσε παγωμαρα από την πολλή φαγωμάρα η χαλαρώσαμε λόγο διακοπών ;

Αλήθεια υπάρχει κάποιος να μας ενημερώσει ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
supermario

Post by supermario »

pc4x4n wrote:Μεγάλη ησυχία ……έπεσε παγωμαρα από την πολλή φαγωμάρα η χαλαρώσαμε λόγο διακοπών ;

Αλήθεια υπάρχει κάποιος να μας ενημερώσει ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Εχουμε διακοπες τωρα.......... 8-) 8-)

Περα απο την πλακα περιμενεις να αλλαξει κατι;;;; :roll: :roll: :roll:
pc4x4n

Post by pc4x4n »

ΝΑΙ !
Ήδη έχουν αλλάξει πολλά με αυτά που διαβάσαμε….
Σίγουρα το πράγμα δεν θα μείνει στον ΠΑΤΟ…
Υπάρχουν στον χώρο πάρα πολλοί που με ρομαντισμό θα έδιναν και την ψυχή τους όμως τους πληγώσαμε δεν τους ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ , ακόμα ζουν και έχουν δικαίωμα στην ελπίδα και στην ΛΟΓΙΚΗ….
tazmania

Post by tazmania »

Καλησπέρα σε όλους, ομολογώ ότι δεν έχω διαβάσει όλο το θέμα και ούτε πρόκειται να το κάνω, αλλά επειδή όλα ξεκίνησαν για τα roll cage και χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ κανέναν δείτε την παρακάτω φωτό.

Αυτό ήταν ένα rally πριν πάει ευθεία σε μια φουρκέτα. Και τα δύο μέλη του πληρώματος βγήκαν από το αυτοκίνητο και είναι μια χαρά στην υγεία τους, εκτός από ένα σπασμένο χέρι, αμελητέο εάν δει κάποιος σε τι κατάσταση κατέληξε το αυτοκίνητο.

Δεν είχα σκοπό να δημοσιεύω την φωτογραφία, την τράβηξα για προσωπική χρήση, αλλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.
Attachments
DSC02488.JPG
DSC02488.JPG (221.33 KiB) Viewed 4778 times
"Ideas are bulletproof"

http://www.facebook.com/StrategoTeam
mbg

Post by mbg »

tazmania wrote:Καλησπέρα σε όλους, ομολογώ ότι δεν έχω διαβάσει όλο το θέμα και ούτε πρόκειται να το κάνω, αλλά επειδή όλα ξεκίνησαν για τα roll cage και χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ κανέναν δείτε την παρακάτω φωτό.

Αυτό ήταν ένα rally πριν πάει ευθεία σε μια φουρκέτα. Και τα δύο μέλη του πληρώματος βγήκαν από το αυτοκίνητο και είναι μια χαρά στην υγεία τους, εκτός από ένα σπασμένο χέρι, αμελητέο εάν δει κάποιος σε τι κατάσταση κατέληξε το αυτοκίνητο.

Δεν είχα σκοπό να δημοσιεύω την φωτογραφία, την τράβηξα για προσωπική χρήση, αλλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.
Αυτο που κανεις φιλε μου δεν ειναι σωστο. Μαλλον εισαι βαλτος να προβοκαρεις το σπορ απο καποια κρυφα κεντρα εξουσιας που σκοπο εχουν να σβησουν το ΟFF ROAD απο την Ελλαδα και να προωθησουν το ΤΕΝΝΙΣ. Τι σε νοιαζει εσενα αν αυτος ο ΠΟΛΥΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ που οδηγουσε το αυτοκινητο της φωτο γλυτωσε? Αυτος ειχε λεφτα και τα πεταξε για να αγορασει το παλιοκλουβι. Εμας δεν μας περισευουν. Αν κλαψουμε και κανεναν κομματια να γινει αρκει να υπαρχουν αγωνες. Καλη η προσπαθεια αλλα σε καταλαβαμε. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
friar

Post by friar »

Κώστα καλέ μου φίλε
ξέρω ότι το λές για αστείο αλλά ούτε για αστείο δεν μιλάμε έτσι
Είναι αλήθεια ότι τα λεφτά δεν μας περισσεύουν αλλά ούτε οι φίλοι μας περισσεύουν
Δεν θέλω να δω κανένα να κτυπάει ούτε το μικρό του δακτυλάκι
κσι τέτοιες κουβέντες αγάπη μου ούτε για αστείο δεν θέλω να ξανακούσω
ούτε και να δω τους φίλους μου να κλαίνε, εντάξει???

επαναλαμβάνω
καταλαβαίνω ότι το κάνεις για αστείο αλλά ούτε για αστείο δεν μιλάμε έτσι

και τέτοιες φωτό να τις βλέπουμε για να καταλαβαίνουμε
και για να θυμόμαστε ότι η χαρά πάει χέρι χέρι με την λύπη.
"C'est en voyant un moustique se poser sur ses testicules qu'on réalise qu' on ne peut pas régler tous les problèmes par la violence"...
Γιάννης Αθανασίου

Post by Γιάννης Αθανασίου »

Image

Ο τάφος ενός ανθρώπου που έτρωγε πολύ και πέθανε από έμφραγμα λόγω χοληστερίνης!

ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΛΟΙΠΟΝ. Προτιμήστε να πεθάνετε απο την πείνα...

Υ.Γ. Κύριοι, αυτό που κάνετε λέγεται ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ. Με τα σωστά μέτρα, ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΜΕΤΡΑ, ο κίνδυνος μειώνεται. Και τα σωστά μέτρα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ και όχι μόνο το σιδέρωμα. Και επειδή η επανάληψη είναι "μήτηρ μαθήσεως" ας δούμε ποιοί είναι αυτοί οι παράγοντες:

Η ασφάλεια έχει πολλούς παράγοντες:

1. Ασφαλή σχεδίαση αγώνα με:
α. ασφαλή διαδρομή
β. εύκολη πρόσβαση σε όλα τα σημεία, πλάνο επέμβασης (δρόμοι κλπ.)
γ. απόλυτη γνώση του που είναι ο καθείς και σε τί κατάσταση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα

2. Μέτρα ασφαλείας όπως
α. ενημέρωση νοσοκομείων και κέντρων υγείας να είναι σε ετοιμότητα
β. εξοπλισμός των ομάδων ασφαλείας με αυτοκίνητα ικανά να προσεγγίσουν κάθε σημείο του αγώνα
γ. εξοπλισμός αυτοκινήτων ικανός να προσφέρει πραγματική βοήθεια (απεγκλωβισμός, μεταφορά κλπ.)
δ. επάνδρωση με γιατρούς, διασώστες κλπ.
ε. επικοινωνίες

3. Εξοπλισμός αυτοκινήτων
α. κράνη
β. ζώνες
γ. roll cage
δ. σωστά και σε καλή κατάσταση τεπόζιτα
ε. σωστά και σε καλή κατάσταση καθίσματα
στ. επικοινωνίες

Αν βρείτε έναν αγώνα 4x4, να μην πω και γενικά αγώνα αυτοκινήτου, στον οποίο καλύπτονται όλα τα παραπάνω, είμαι έτοιμος να δεχθώ την αυθαίρετη επιβολή roll cage.
stavrosd

Post by stavrosd »

Κατά τη γνώμη μου η αλήθεια είναι κάπου ανάμεσα σαφώς και τα 1 και 2 είναι πολύ σημαντικά και απαραίτητα για να αποφύγουμε τα ατυχήματα και να έχουμε γρήγορη και αποτελεσματική πρόσβαση στο εκάστοτε συμβάν,
αλλά και το 3 είναι εξίσου αν όχι περισσότερο σημαντικό αφού για να έχουν νόημα τα νοσοκομεία και οι διασώστες θα πρέπει να υπάρχει και κάτι να σώσουν!
Αυτο επιτυγχάνεται αδιαμφισβήτητα με σωστά παθητικά μέτρα ασφαλείας!
Αν θέλουμε να κάνουμε σκόντο σε αυτά για τον όποιο λόγω, θα πρέπει να φροντίσουμε η διεξαγωγή των αγώνων να γίνεται έτσι ώστε να μήν χρειάζονται!
Που συνεπάγεται ριζική αλλαγή του χαρακτήρα των αγώνων σε κάτι που η ταχύτητα δε θα παίζει ρόλο και η αδρεναλίνη (που συνήθως πάει χερι χέρι με τον κίνδυνο) δεν θα είναι το ζητούμενο τουλάχιστον για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα!
Τέτοιο παράδειγμα είναι εν μέρη ο αγώνας του Ναυπλίου.
Το να γίνει αρεστό είναι πρόβλημα για δυνατούς λύτες ;)
Δημητριάδης Σταύρος
Γιάννης Αθανασίου

Post by Γιάννης Αθανασίου »

To θέμα είναι πως από τα 15 κοιτάμε μόνο το 1!

Και όσον αφορά τη διασκέδαση:
α. Βάλε cage και απόλαυσε την μεγαλύτερη
β. Μη βάζεις και χάσε ένα μεγάλο κομμάτι

Και βέβαια διασκέδαση στο 4Χ4 και αγώνες 100 χιλιομέτρων δεν παίζει. Εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα. Στα 100 χιλιόμετρα ή πας τέζα ή βαριέσαι. Στα 300+ αλλάζει. Πας όπως πρέπει για να μπορέσεις να είσαι σε καλή κατάσταση στο τελευταίο κομμάτι. Οπότε δεν πας τέζα. Απλό δεν είναι;
mbg

Post by mbg »

friar wrote:Κώστα καλέ μου φίλε
ξέρω ότι το λές για αστείο αλλά ούτε για αστείο δεν μιλάμε έτσι
Είναι αλήθεια ότι τα λεφτά δεν μας περισσεύουν αλλά ούτε οι φίλοι μας περισσεύουν
Δεν θέλω να δω κανένα να κτυπάει ούτε το μικρό του δακτυλάκι
κσι τέτοιες κουβέντες αγάπη μου ούτε για αστείο δεν θέλω να ξανακούσω
ούτε και να δω τους φίλους μου να κλαίνε, εντάξει???

επαναλαμβάνω
καταλαβαίνω ότι το κάνεις για αστείο αλλά ούτε για αστείο δεν μιλάμε έτσι

και τέτοιες φωτό να τις βλέπουμε για να καταλαβαίνουμε
και για να θυμόμαστε ότι η χαρά πάει χέρι χέρι με την λύπη.
Δυστυχως φιλε Σταθη δεν το λεω για αστειο. Προσπαθω σατυριζοντας να δειξω το μεγεθος του λαθους με τα ημιμετρα στα μεσα ασφαλειας. Και για να καταλαβεις τον λογο της επιμονης μου μπες στο YOUTUBE χτυπα kanimas(αγγλικα) και θαυμασε 7 υπεροχες τουμπες που εκανα στο trophy του Εβρου. Η ταχυτητα μου εκεινη την στιγμη πρεπει να ειναι 4.5 χλμ. Το κλουβι στραβωσε σε δυο σημεια ελαφρως. Ευτυχως που στραβωσε αυτο και οχι το κεφαλι μου και της κυρα Δημητρας(συνοδηγος και συζυγος). Και αντε συζυγο βρισκεις αλλη. Καλο συνοδηγο που να βρεις την σημερον ημερα.
Δεν εχω κανενα λογο να κινδυνολογησω. Δεν εχω και κανενα λογο να αντιπαρατιθεμαι και να δημιουργω εντασεις. Ισως με λιγη διαιτα και ενα κλουβι στο αυτοκινητο προλαβω να παρω συνταξη.ΚΑΛΟ ΕΕΕΕΕ!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply

Return to “Αγώνες 4Χ4”