Αλλαγη γραναζωματος της 5ης....
-
Αλλαγη γραναζωματος της 5ης....
Καλησπερα και καλο υπολοιπο καλοκαιριου....
Κανοντας αρΚετα συχνα την διαδρομη Αθηνα-Χαλκιδα με ταχυτητες 130-140χλμ. εκανα την εξης σκεψη ...
το να πηγαινα με λιγοτερες στροφες αλλα να ειχα τα ιδια χιλιομετρα... αλλα μονο στην 5η..
δλδ να αλλαζε η σχεση μεταδοσης της 5ης ή γενικα να αλλαζε στα πολλα χιλιομετρα η σχεση μεταδοσης (ανεφικτο νομιζω το δευτερο ενδεχομενο).
δεν ξερω ο συγκεκριμενος κινητηρας ακριβως το που εχει το μεγιστο της ροπης του... (3000cc V6)
κατι τετοιο θα ηταν εφικτο;;;
θα ειχα καποια οικονομια στην καταναλωση;;;
ΥΓ.:εχω ακουσει οτι εχουν κανει τετοιο σε ενα 106 νομιζω 1600cc και ειχε θεαματικα αποτελεσματα...
θα ηθελα να ακουσω οποιαδηποτε αποψη και ιδεα...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!
Κανοντας αρΚετα συχνα την διαδρομη Αθηνα-Χαλκιδα με ταχυτητες 130-140χλμ. εκανα την εξης σκεψη ...
το να πηγαινα με λιγοτερες στροφες αλλα να ειχα τα ιδια χιλιομετρα... αλλα μονο στην 5η..
δλδ να αλλαζε η σχεση μεταδοσης της 5ης ή γενικα να αλλαζε στα πολλα χιλιομετρα η σχεση μεταδοσης (ανεφικτο νομιζω το δευτερο ενδεχομενο).
δεν ξερω ο συγκεκριμενος κινητηρας ακριβως το που εχει το μεγιστο της ροπης του... (3000cc V6)
κατι τετοιο θα ηταν εφικτο;;;
θα ειχα καποια οικονομια στην καταναλωση;;;
ΥΓ.:εχω ακουσει οτι εχουν κανει τετοιο σε ενα 106 νομιζω 1600cc και ειχε θεαματικα αποτελεσματα...
θα ηθελα να ακουσω οποιαδηποτε αποψη και ιδεα...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!
2 GALLOPER ενα 3d και ενα 5d
Re: Αλλαγη γραναζωματος της 5ης....
106 1600???Σαζμάν απο 1400(πιο μακρύ δηλαδή ) και αρκετη οικονομια σε saxo vts 160hp και κατανάλωση σε εθνικη-σκίσιμο 9.2lt/100.....Αλλά στα μπροστιοκίνητα σαζμάν με κορωνοπήνιο πάνε πακέτο....Στο 4χ4 όμως?????Ειναι χώρια.....
Αν καταλαβα καλα η κουβεντα δεν ειναι να αλλαξουν ολες οι σχεσεις οπως γινεται με αλλαγη διαφορικών αλλα συγκεκριμενης σχεσης, της 5ης.
ετσι οπως το βλεπω, χωρις να εχω ιδιαιτερες γνωσεις επι του θεματος, οι λυσεις ειναι:
α. αλλαγη ολοκληρου σαζμαν ( αν υπαρχει ) με σχεσεις πιο κοντα σε αυτο που θες.
β. αλλαγη απο αλλο μοντελο του σετ των γραναζιων τις 5ης αν ταιριαζουν
γ. "κατασκευη" νεων γραναζιων οπως τα θες. Ομως δεν εχω ακουσει καποιος να μπορει να "κοψει" γραναζια με εργοστασιακη ακριβεια και ιδιαιτερα εργοστασιακη βαφη-σκληρηνση. και αναφερομαι σε γραναζι κιβωτιου οχι μειωτηρα ( κοντα ) που και πιο σπανια χρησιμοποιουνται κι ειναι κι αλλες οι απαιτησεις
ετσι οπως το βλεπω, χωρις να εχω ιδιαιτερες γνωσεις επι του θεματος, οι λυσεις ειναι:
α. αλλαγη ολοκληρου σαζμαν ( αν υπαρχει ) με σχεσεις πιο κοντα σε αυτο που θες.
β. αλλαγη απο αλλο μοντελο του σετ των γραναζιων τις 5ης αν ταιριαζουν
γ. "κατασκευη" νεων γραναζιων οπως τα θες. Ομως δεν εχω ακουσει καποιος να μπορει να "κοψει" γραναζια με εργοστασιακη ακριβεια και ιδιαιτερα εργοστασιακη βαφη-σκληρηνση. και αναφερομαι σε γραναζι κιβωτιου οχι μειωτηρα ( κοντα ) που και πιο σπανια χρησιμοποιουνται κι ειναι κι αλλες οι απαιτησεις
Ρε σεις δεν ρίχνετε κανένα τηλέφωνο στον Αμοριανό?
Αυτός όλα τα φτιάχνει... Ρωτήστε.
Δυστύχως δεν έχω τηλέφωνο πρόχειρο αλλά νομίζω οτι θα μας δει
υπάρχει πάντα και το pm.
pm to amorgianos
Αυτός όλα τα φτιάχνει... Ρωτήστε.
Δυστύχως δεν έχω τηλέφωνο πρόχειρο αλλά νομίζω οτι θα μας δει

υπάρχει πάντα και το pm.
pm to amorgianos
"Η σιωπή μας, μόνο με τον κατήγορό μας γίνεται σύμμαχος".
Από την άλλη όμως, "Όσο πιο αθόρυβος είσαι, τόσα περισσότερα ακούς".
Από την άλλη όμως, "Όσο πιο αθόρυβος είσαι, τόσα περισσότερα ακούς".
-
καλησπερα...
στο 106 εχω ακουσει (πολλα ακουγονται) οτι ειχανε επεμβει μονο στην 5η στον υπαρχον κιβωτιο...
πιστευω το ιδανικο θα ηταν να αλλαξει μονο η 5η, βεβαια το καλυτερο ολων ειναι τα ταιριαξει "γραναζι" μετα παρελκομενα του απο καποιο αλλο εργοστασιακο... προκειμενου να υπαρχει η αξιοπιστια...
στο 106 εχω ακουσει (πολλα ακουγονται) οτι ειχανε επεμβει μονο στην 5η στον υπαρχον κιβωτιο...
πιστευω το ιδανικο θα ηταν να αλλαξει μονο η 5η, βεβαια το καλυτερο ολων ειναι τα ταιριαξει "γραναζι" μετα παρελκομενα του απο καποιο αλλο εργοστασιακο... προκειμενου να υπαρχει η αξιοπιστια...
Υπάρχει πάντα όμως και η περίπτωση να μακρύνει η πέμπτη αρκετά και το αυτοκίνητο ουσιαστικά να κρεμάει και αντί να κερδίσεις τελικά να χάσεις περισσότερα.
-
σωστο και αυτο... δηλαδη με την την 5η να μην μπορει να κουνηθει...!!!
Ακριβώς και μην ξεχνάς ότι και το αμάξι είναι βαρύ και αν το φορτώσεις κιόλας...................................
-
τοτε αν επεβμουμε "κατ'επιλογην" καπου αλλου πχ. στο transfer ..οταν εμεις το θελουμε, λιγο φορτιο κτλ.?
Δεν εννόησα τον συλλογισμό σου
Για ξαναπάρτο απ' την αρχή.......

Για ξαναπάρτο απ' την αρχή.......