Ιούλης μήνας και ο Βασιλιάς μας ανέμελος κάθεται και καμαρώνει τον κήπο του,που με τόσο κόπο έχει φτιάξει και σχεδόν ήταν έτοιμος να κοιμηθεί.
Ξαφνικά χτυπάει το κινητό του και του λένε πως έχει κερδίσει ένα ταξίδι στην Αιγυπτο.Με χαρά ο Βασιλιάς τινάζεται πάνω από την καρέκλα του και αρχίζει να χορεύει πεντοζάλι από την χαρά.
Ετοιμάζεται λοιπόν και πάει στο Αεροδρόμιο για να ξεκινήσει το ταξίδι του.
Κλείνει τα κινητά του (μην το πάρει κανένας Τσελιος και γίνει τίποτα)και μόλις αρχίζει να απογειώνεται το αεροπλάνο πάει στο πιλοτήριο και λέει τους πιλότους:
- Όλα καλά?
-Όλα καλα,γιατί?(λέει ο κυβερνήτης)
-Ξέρω εγώ τι λέω...(λέει ο Βασιλιάς και φεύγει)
Προσγειώνεται στο Κάιρο και με το γκρουπ ταξιδιωτών ξεκινάνε το ταξίδι τους στα αξιοθέατα της Αιγύπτου.
Τα αυτοκίνητα ήταν κάτι 9θεσια Defender 130 diesel.
Εκεί που πηγαίνανε λέει ο βασιλιάς στον οδηγό:
-Τι λέει το εργαλειο,παει καλά?
-Πετάει...(λέει ο οδηγός)
-Τότε γιατί πάμε σιγά (λέει ο Βασιλιάς)
-Τι σιγα?Ποσο να πάμε (ρωτάει ο οδηγός)
-Δεν κάνεις στην άκρη να το πάρω εγω,να δεις πως θα πάμε?(ρωτάει ο Βασιλιάς)
Και ο οδηγός του το δίνει.
Τέρμα τα γκάζια ο Βασιλιάς και εκεί που ήταν τελευταίοι στο κομβόι μπήκαν πρώτοι.
Ξαφνικά από την σκόνη χάσανε τους υπόλοιπους και πηγαίνανε στα “χαμένα”.
Μετά από λίγες ώρες τελειώνουν τα καύσιμα και ήταν στην μέση της έρημου χωρίς καμία βοήθεια.
Βασιλιάς:Που είμαστε τώρα ρε?
Οδηγός:Που θες να ξέρω εγω?Πρεπει να έχουμε χαθεί!
Βασιλιάς:Κατεβείτε όλοι να περπατησουμε.Κατι θα βρούμε.
Εκεί που πηγαίνανε στην έρημο βρίσκουν μια χαμένη πόλη που στους τάφους της είχε αμέτρητο χρυσάφι...
Με την χαρά που πήραν ο οδηγός θυμήθηκε πως είχε 2 μεγάλα κάνιστρα πετρέλαιο πίσω στο Defender και έφταναν για να γυρίσουν πίσω.
Φορτώνουν ότι χρυσό μπορούσαν στο αυτοκίνητο και φεύγουν όλοι για το γυρισμό.
Εκεί που πήγαιναν έτρεχε ο Βασιλιάς με χίλια από την χαρά του, κάπου κάνει διαφορικό το Defender και με το βάρος το πολύ από το χρυσό...κόβει ημιαξονιο.
Βασιλιάς:ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ...ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΑ ΙΔΙΑ
Ξαφνικά χτυπάει το κινητό...και λέει ο Βασιλιάς:
-Αν είναι ο Τσέλιος τον γ@μισα.
Όμως πραγματικά χτυπούσε το κινητό και ξυπνάει ο Βασιλιάς μπροστά στην αυλή που τον είχε πάρει ο ύπνος...
Στην κλήση ήταν ο Τσελιος:
-Έλα ρε ΚΑΓΚΟΥΡΑ που είσαι?
Βασιλιάς:Ρε συ...και στον ύπνο μου με παίρνεις και κόβω ημιαξονια?
Τσελιος:Τι λες ρε? Ήπιες τίποτα?

Βασιλιάς:Τι να σου λέω τωρα?Γ@μισε το....Ένα όμως θα σου:Αν βρεις χρυσό..........σιγα,σιγα μετά...και λίγο το γκάζι.
Τσέλιος:Πάει......σάλεψε από τα ημιαξόνια