Εκτός θέματος
Περνάμε μία περίοδο οικονομικής δυσπραγίας η όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε.
Δείγμα της έχουμε σε πρόσφατους αγώνες όπου συμμετέχοντες με οικονομικά αυτοκίνητα αναγκάζονται για λόγους συμπίεσης κόστους να τα αγοράζουν χωρίς πόρτες.
Και ο δόλιος ο αφέτης να λέει να κλείσουν μέχρι τη μέση το παράθυρο μπας και βγάλουν κανα χέρι έξω, και το παράθυρο μαζί με την πόρτα να έχει μείνει στο σπίτι.
Φίλοι μου με τα Samouria μην βγάζετε τις πόρτες. Χρησιμεύουν και στο να κολλάτε τα νούμερα.
Συνεχίζουμε
Σχετικά τώρα με τις κατηγορίες Κ0 παρά κάτι, όλοι χειροκροτούν τον πήχη που ανεβαίνει, και ενθουσιάζονται με την υπέρβαση όχι με την μετριότητα. Το να έχουμε μία διαδρομή ασφαλή είναι το ζητούμενο και το επιθυμητό από όλους. Κανένας δεν ξεκινάει για να κάνει τουμπίδια. Ετσι όμως θα έχουμε αγώνες χωρίς πρόκληση, χωρίς εξέλιξη χωρίς καινοτομία. Τα τέρατα θα παύσουν να έχουν λόγο ύπαρξης αφού η διάδοση των φιλικών αγώνων θα εξαφανίσει τους πραγματικούς.
Αντιμετωπίζουμε ένα δίλημμα, τι θα διαλέξουμε. Συμμετοχές η βαρβάτες συμμετοχές. Ήδη η Λέσχη Κω μας δήλωσε «Δεν έχουμε κανένα λόγο να συμμετέχουμε σε έπαθλο με επίσημους αγώνες που θα μας μειώνει συμμετοχές με τους υπάρχοντες κανονισμούς».
Πάντα είχα μια απορία, στο Acropolis γιατί έφευγε ο κόσμος μετά τους δέκα-είκοσι πρώτους και πήγαινε να τους ξαναδεί σε επόμενη ειδική χωρίς να περιμένει να περάσουν και οι υπόλοιποι Έλληνες ερασιτέχνες. Απαντήστε μου σε αυτό και τα ξαναλέμε.
Υ.Γ. Μετά την πρώτη μου εκδρομή πήγα στον Castor για Roll-Bar
Φιλικοί αγώνες - Φυτώρια
- friar
Re: Φιλικοί αγώνες - Φυτώρια
"C'est en voyant un moustique se poser sur ses testicules qu'on réalise qu' on ne peut pas régler tous les problèmes par la violence"...
Σταθη μη το βλεπεις με το ματι του ανθρωπου που τα "εχει δει ολα" και δυσκολα εντυπωσιαζεται απο ενα περασμα...
Θυμησου στο Πευκι στον πετροξεροποταμο τι δινοταν απο κοσμο μονο και μονο επειδη ηταν προσβασιμος ειχε νταπα-ντουπα αν ειχε και καμια καντινα ειχε χρωμα τζερτζελε εν ολιγοις.
και σα διαδρομη αν εξερεσεις το νερο που σηκωνωταν δεν ειχε κατι αλλο..
Κι ομως
ορισμενες φορες εκλεινε η κυκλοφωρια πανω στην γεφυρα...
Υπαρχει και κοσμος που για ενα καλο πακετο ( ομως ) θεαματος ευκολιων κ.λ.π. κ.λ.π. θα "ξεκουνηθει" να παει...
και ενδεχομενως να του αρεσει και να το ψαξει να ξαναπαει
κι ας μην ξερει οτι ο Στρατηγός δεν θα εβαζε καν τετρακινηση....
Ομως αυτη η "διαδικσια" αφου δεν το λεμε αγωνα, θα πρεπει να θωρακιστει αναλλογα για ολους τους εμπλεκόμενους το ξαναλεω.
Ισως κατι στη λογικη της ΕΝΤΡΥ ( νεοι οδηγοι ) σε συνδυασμο με RUN WHAT YOU BRING σε "φτιαχτες" ( αρα ελεγχωμενης επικυνδυνοτητας) διαδρομες...
Θυμησου στο Πευκι στον πετροξεροποταμο τι δινοταν απο κοσμο μονο και μονο επειδη ηταν προσβασιμος ειχε νταπα-ντουπα αν ειχε και καμια καντινα ειχε χρωμα τζερτζελε εν ολιγοις.
και σα διαδρομη αν εξερεσεις το νερο που σηκωνωταν δεν ειχε κατι αλλο..
Κι ομως
ορισμενες φορες εκλεινε η κυκλοφωρια πανω στην γεφυρα...
Υπαρχει και κοσμος που για ενα καλο πακετο ( ομως ) θεαματος ευκολιων κ.λ.π. κ.λ.π. θα "ξεκουνηθει" να παει...
και ενδεχομενως να του αρεσει και να το ψαξει να ξαναπαει
κι ας μην ξερει οτι ο Στρατηγός δεν θα εβαζε καν τετρακινηση....
Ομως αυτη η "διαδικσια" αφου δεν το λεμε αγωνα, θα πρεπει να θωρακιστει αναλλογα για ολους τους εμπλεκόμενους το ξαναλεω.
Ισως κατι στη λογικη της ΕΝΤΡΥ ( νεοι οδηγοι ) σε συνδυασμο με RUN WHAT YOU BRING σε "φτιαχτες" ( αρα ελεγχωμενης επικυνδυνοτητας) διαδρομες...
Δυστυχώς επιβεβαιώνουμε ότι είμαστε Ελληνες και τα στραβα της πολιτικής σκηνης περνανε και στο χώρο μας.
Δεν με συμφέρει που το γράφω , αλλα το ηλίθιο φιλικό παιχνίδι , που συνδιοργάνωσα στον Αλμυροπόταμο, ανοιξε τον ασκό του Αιόλου.
Κατα τη γνώμη μου , ο τεχνικός κανονισμός χρειάζεται ριζική αναπροσαρμογή , για να παψει αυτή η κοροΪδία με τους φιλικούς και τους κανονικούς αγώνες.
παραδειγμα : παίρνει μερος ενα πράσινο Samuri , με ομολογκέ καθίσματα αλλα χωρίς ...πόρτες. Αν είναι δυνατόν , αυτό το αυτοκίνητο ικανοποιεί τον κανονισμό !!
Υπαρχει μια αναφορα περί ελευθερης μετατροπής του αμαξώματος και εκεί μπορεί να στηριχτεί ο ΤΕ , ωστε να επιτρεψει την απουσία πόρτας.
Η ΕΘΕΑ δείχνει ότι ΑΚΟΥΕΙ και ενδιαφερεται για τη συνεχεια των αγώνων.
Παρακαλώ , ας ανοίξει μία συζήτηση στο παρόν forum , ωστε να μπορέσουν να καταθεσουν οι πραγματικοί αγωνιζόμενοι τις απόψεις τους περί των μετρων παθητικής ασφάλειας.
Ξερω ότι θα γραφτούν και διάφορες κακιούλες , θα τσακωθούν παλι οι μεγαλοδιοργανωτές μεταξύ τους , αλλα θα βγεί και ζουμί ώστε να μπορέσει ο καλός dista να αλλαξει τον κανονισμό και να αρχίσουν να γίνονται παλι επίσημοι αγώνες στην κεντρική Στερεά .
Δεν με συμφέρει που το γράφω , αλλα το ηλίθιο φιλικό παιχνίδι , που συνδιοργάνωσα στον Αλμυροπόταμο, ανοιξε τον ασκό του Αιόλου.
Κατα τη γνώμη μου , ο τεχνικός κανονισμός χρειάζεται ριζική αναπροσαρμογή , για να παψει αυτή η κοροΪδία με τους φιλικούς και τους κανονικούς αγώνες.
παραδειγμα : παίρνει μερος ενα πράσινο Samuri , με ομολογκέ καθίσματα αλλα χωρίς ...πόρτες. Αν είναι δυνατόν , αυτό το αυτοκίνητο ικανοποιεί τον κανονισμό !!
Υπαρχει μια αναφορα περί ελευθερης μετατροπής του αμαξώματος και εκεί μπορεί να στηριχτεί ο ΤΕ , ωστε να επιτρεψει την απουσία πόρτας.
Η ΕΘΕΑ δείχνει ότι ΑΚΟΥΕΙ και ενδιαφερεται για τη συνεχεια των αγώνων.
Παρακαλώ , ας ανοίξει μία συζήτηση στο παρόν forum , ωστε να μπορέσουν να καταθεσουν οι πραγματικοί αγωνιζόμενοι τις απόψεις τους περί των μετρων παθητικής ασφάλειας.
Ξερω ότι θα γραφτούν και διάφορες κακιούλες , θα τσακωθούν παλι οι μεγαλοδιοργανωτές μεταξύ τους , αλλα θα βγεί και ζουμί ώστε να μπορέσει ο καλός dista να αλλαξει τον κανονισμό και να αρχίσουν να γίνονται παλι επίσημοι αγώνες στην κεντρική Στερεά .
Δεν νομίζω οτι η απάντηση σε αυτό έχει σχέση με το προκείμενο!friar wrote: Πάντα είχα μια απορία, στο Acropolis γιατί έφευγε ο κόσμος μετά τους δέκα-είκοσι πρώτους και πήγαινε να τους ξαναδεί σε επόμενη ειδική χωρίς να περιμένει να περάσουν και οι υπόλοιποι Έλληνες ερασιτέχνες. Απαντήστε μου σε αυτό και τα ξαναλέμε.
Σε ένα φιλικό αγώνα παντός είδους θεωρητικά πηγαίνει κάποιος αποκλειστικά και μόνο για την χαρά της συμμετοχής (θεωρητικά δεν θα πρέπει καν να υπάρχουν κύπελλα για τον 1ο 2ο 3ο αλλά μόνο αναμνηστικά για όλους).
Σε ένα φιλικό αγώνα πηγαίνει κάποιος για να δοκιμάσει τις δυνατότητες του και να δει που βρίσκετε!
Πάει για να κάνει χαβαλέ με φίλους και γνωστούς!
Πάει για να μοιραστεί την τρέλα του με άλλους τρελαμένους!
Και επιλέγει να πάει σε φιλικό αγώνα και όχι σε κάτι τελείως ανεπίσημο (πχ βόλτα) γιατι θέλει να το κάνει μέσα σε ένα οργανωμένο και ασφαλές πλαίσιο!
Παρόλα αυτα παραμένει ένας αγώνας ενός αθλήματος και θα πρέπει να εμπίπτει στους κανόνες που διέπουν και τους υπόλοιπους αγώνες του αθλήματος!
Αλλιώς δεν είναι φιλικός αγώνας αλλά κάτι άλλο!
Αν τώρα θεωρούμε οτι στους φιλικούς θα πρέπει να είναι πιό ελαστικοί οι κανόνες (πχ στο ποδόσφαιρο 6 αλλαγές και όχι 3, ή 30' αντι 45' το ημίχρονο) θα πρέπει να είναι σαφή και γραμμένα εκ τον προτέρων γιατι τελικά θα καταλήξουμε να κάνει ο καθένας ότι θέλει.
Προσωπικά πιστεύω οτι φιλικοί θα πρέπει να γίνονται! Όχι για το θέαμα αυτο καθε αυτό αλλά για τους συμμετέχοντες και την χαρά της συμμετοχής!
Δεν θεωρώ οτι θα στερήσει αγωνιζόμενους απο τους επίσημους αγώνες, αφού δεν εξυπηρετούν τις ίδιες ανάγκες και δεν αναφέρονται στους ίδιους ανθρώπους!
Κάθε άλλο όλο και κάποιος θα περάσει απέναντι

Στην δικιά μας περίπτωση πολύ σημαντικό κομμάτι των κανονισμών αναφέρεται στην ασφάλεια, μιας και θεωρητικά (και πρακτικά) είναι ένα άθλημα υψηλής επικινδυνότητας.
Τόσο για τους ίδιους τους συμμετέχοντες όσο και για τρίτους!
Εκπτώσεις εδω δεν μπορούν να γίνουν μόνο απο την πλευρά των κανονισμών. Θα πρέπει, όπως σωστά αναφέρει και ο Dista, αντίστοιχες εκπτώσεις να γίνουν και σε συντελεστές δυσκολίας και επικινδυνότητας =>απόλαυσης και θεάματος.
Συναρπαστικοί αγώνες χωρίς κανόνες δεν θα πρέπει να γίνονται! Η χρυσή τομή είναι το ζητούμενο!
Για εμένα αυτή την τομή (απο ότι έχω καταλάβει) ο φιλικός στον Αλμυροπόταμο την πέτυχε τόσο σε επίπεδο σχεδίασης δοκιμασιών όσο και σε επίπεδο γενικότερου στησίματος, αφου παρότι το θέαμα δεν ήταν κάτι τρομερό , αγωνιζόμενοι και επισκέπτες τον ευχαριστήθηκαν! Αυτό που μένει είναι να "τυποποιηθεί" ωστε και να μην ξεφύγουν πράγματα σε έναν επόμενο φιλικό αλλά και να επιτυγχάνεται η πολυπόθητη διαφάνεια!
Πιο ειδικά στο θέμα του εξοπλισμού προσωπικά θεωρώ οτι άπαξ και υπάρχει επιπλέον εξοπλισμός θα πρέπει να ελεγχθεί! Με ποιόν τρόπο θα ελέγχονται και θα περνάν ή όχι και πώς αυτό μπορεί να είναι κοινό σε όλους τους αγώνες, οι τεχνικοί έφοροι νομίζω οτι είναι οι κατάλληλοι να απαντήσουν.
Δημητριάδης Σταύρος
Θεωρητικά μιλωντας παντα
για τα φιλικά ( και διορθωστε με αν κανω λαθος ) δεν χρειαζεται η εγκριση της ΕΘΕΑ...
που συνεπαγεται οτι το ολο πραμα γινετε υπ' ευθυνη του οργανωτη του και μονο
ουτε αλυταρχες, ουτε ΤΕ, ουτε τιποτα..
οτι κατηγορίες θελει οτι κανονισμοι νομιζει.
Μπορει πχ να υπαρχουν χαλαρες κατηγοριες τυπου "κυβισμου" κι οχι κ1 κ2 με την αυστηρη ενοια
αλλη ή παραλληλη κατηγοριοποιηση θα μπορουσε να ειναι αυτη της εμπειριας των οδηγων
Μη βαλουμε τον "κουκουναροπουλο" στην ιδια κατηγορια με τον Αρη... ( Θα χασει ο αρης αχαχαχαχαχαχαχ)
Δηλ ( μια παραλαγη ακομα ) μια ενιαια κατηγορια με εμπειρους της κ2 + Κ3 μαζι θα ειχε ενδιαφερον και θεαμα για το κοινο...
Ειναι ΦΙΛΙΚΟΣ μη ξεχναμε να χαρει ο κοσμος
Δε ξερω... διαφορες σκεψεις ατακτως και ασυνδετα μεταξυ τους ερριμενες
για τα φιλικά ( και διορθωστε με αν κανω λαθος ) δεν χρειαζεται η εγκριση της ΕΘΕΑ...
που συνεπαγεται οτι το ολο πραμα γινετε υπ' ευθυνη του οργανωτη του και μονο
ουτε αλυταρχες, ουτε ΤΕ, ουτε τιποτα..
οτι κατηγορίες θελει οτι κανονισμοι νομιζει.
Μπορει πχ να υπαρχουν χαλαρες κατηγοριες τυπου "κυβισμου" κι οχι κ1 κ2 με την αυστηρη ενοια
αλλη ή παραλληλη κατηγοριοποιηση θα μπορουσε να ειναι αυτη της εμπειριας των οδηγων
Μη βαλουμε τον "κουκουναροπουλο" στην ιδια κατηγορια με τον Αρη... ( Θα χασει ο αρης αχαχαχαχαχαχαχ)
Δηλ ( μια παραλαγη ακομα ) μια ενιαια κατηγορια με εμπειρους της κ2 + Κ3 μαζι θα ειχε ενδιαφερον και θεαμα για το κοινο...
Ειναι ΦΙΛΙΚΟΣ μη ξεχναμε να χαρει ο κοσμος
Δε ξερω... διαφορες σκεψεις ατακτως και ασυνδετα μεταξυ τους ερριμενες
Last edited by Φωκίων on Wed Jul 14, 2010 18:38, edited 2 times in total.
-
Φωκίων δεν ξέρω τι είναι αυτό αλλά ότι και να είναι "σε πιάνει". 

Καλησπερα Σπυρο
Εκανα μια διορθωση αν αυτο εννοεις..
Last edited by Φωκίων on Wed Jul 14, 2010 18:39, edited 1 time in total.
ΔΕΝ αναφερωμαι στο τι μετρα ασφαλειας ΠΡΕΠΕΙ η ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ η να μην ειναι ακριβως με το γραμμα του νομου και να γινονται δεκτα.
αλλο να εφαρμοζεις υπαρχοντες κανονισμους κι αλλο να τους φτιαχνεις. Θελει εμπειρια που δεν εχω.
αλλο να εφαρμοζεις υπαρχοντες κανονισμους κι αλλο να τους φτιαχνεις. Θελει εμπειρια που δεν εχω.
-
Όχι, δεν ξέρω τι είναι αυτό που πίνεις εννοούσα αλλά σίγουρα σε πιάνει.Φωκίων wrote:Καλησπερα Σπυρο

Είναι δυνατόν μετά από τόσο διάβασμα εδώ μέσα να μην έχεις καταλάβει τι είναι οι φιλικοί αγώνες;
Ειπα να "το δουμε αλλιως" και να τελειωνει "οτι εγινε οπως εγινε" και να μην το ξανασυζητησω...
Φυσικά και εχω αποψη και εχω καταλαβει αλλα οκ παμε παρακατω.
Ας δουμε τον φιλικο "διαφορετικά" απο οτι εναν κανονικό αγωνα, σιγουρα παντως με ΞΕΚΑΘΑΡΟΥΣ ορους και προυποθεσεις..
( Φραπέ παρεπιπτοντως
)
Φυσικά και εχω αποψη και εχω καταλαβει αλλα οκ παμε παρακατω.
Ας δουμε τον φιλικο "διαφορετικά" απο οτι εναν κανονικό αγωνα, σιγουρα παντως με ΞΕΚΑΘΑΡΟΥΣ ορους και προυποθεσεις..
( Φραπέ παρεπιπτοντως