σασμαν 4χ4+ βοηθητικο σε μοτερ cosworth 16v turbo...

Post Reply
wrangleros

σασμαν 4χ4+ βοηθητικο σε μοτερ cosworth 16v turbo...

Post by wrangleros »

καλημερα
θα ηθελα τα φωτα σας
εχω ενα yj ανακατασκευη με μοτερ cosworth στα 250 αλογα τωρα πισωκινητο με σασμαν cosworth Τ5 αξονα παλι cosworth τροποποιημενο κ πισω αξονα με ταμπουρα απο granada-transit δεν ειμαι σιγουρος :oops: !
το θεμα ειναι οτι το αμαξι δεν θελω να το αποχωριστω κ ετσι πηρα ενα cj5 για να μπορω να ριχνω ενα φουσκωτο στην "υπεροχη" γλυστρα της βαρκιζας αλλα τα οικονομικα πανε χαλια οποτε πρεπει να μεινω με το yj μονο κ εδω αρχιζουν τα ζορια!
πρεπει να μπει τετρακινηση αμεσα αλλα απο τι?... ωστε να εχω αργα-γρηγορα για τη βαρκα κ σαν πισωκινητο να μην φοβαμαι αν το πλακωσω να το παρω στο χερι!

καθε προταση δεκτη κ αν υπαρχει κ κατι προς πωληση
ευχαριστω
Φωκίων

Re: σασμαν 4χ4+ βοηθητικο σε μοτερ cosworth 16v turbo...

Post by Φωκίων »

απο το ΥJ εχει μεινει τιποτα απο οταν ηταν 4κινητο??

Γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να αποφασισεις ποσα θες να ξοδεψεις
Γιατι να γινει 4κινητο σιγουρα γινεται - ολα γινονται
το θεμα ειναι με τι κοστος

η γνωμη μου ειναι οτι εχεις 4 λυσεις
πουλας το YJ κρατας το CJ και με τα λεφτα που παιρνεις το σουλουπωνεις ( μαλλον η οικονομικότερη λυση)

καταθετεις πινακιδες απο το cj και το ξηλωνεις και προσπαθεις να ταιρίαξεις το μοτερ ( γιατι απο οτι καταλαβαινω θες να το κρατησεις το YZ με αυτο το μοτερ) βαζοντας τα πραματα του cj που δεν απεζει τοσο πολυ απο ενα οριτζιναλ τουλαχιστον Yj

Αρχιζεις να ψαχνεις ( αφου εχεις πουλησει - ποσο??? - το Cj ) τι θα μπορουσε να αντεξει τα αλογα και κυριως την "εκρηξη" του μοτερ.. κατι απο αλλο Jeep 4λιτρο??? μαλλον...

βαζεις εναν εργατη στο YJ ωστε να βολευτεις στην γλυστρα. Υποθετω παντα οτι το YJ το εχεις αποκλειστικά για ασφαλτινη χρηση αφου το εκανες ή αγορασες 2κινητο...
wrangleros

Post by wrangleros »

καλησπερα
το yj αγοραστικε ως "ανχωλιτηκο παιχνιδι" κ ως τετοιο καθως κ για καθημερινο μεσο το χρησιμοποιουσα με το αναλογο χρημα + κοπο τοσα χρονια αλλα με ειχε βγαλει ασπροπροσωπο παντα σε ασφαλτινες καταστασεις!
τωρα τα πραγματα κ τα θελω μου αλλαξαν μιας κ ξεδινω πλεον στη θαλλασα (με σεβασμο παντα) κ ετσι το αμαξι πλεον απλα με μεταφερει στη δουλεια χωρις πολλες ταρζανιες...
στο θεμα μας τωρα...
εχει επανω κ τον εμπρος αξονα του yj ετοιμο με την αναμονη του
το να παρω πραγματα απ το cj δεν το θελω μιας κ δεν θελω να το χαλασω!
ο εργατης οκ θα το βγαλει(τρειλερ+ βαρκα) αλλα στο βαλε τι κανουμε?
ετσι σκεφτομουν την λυση του σασμαν yj-xj αλλα δεν θελω να φοβαμαι να το ξεμπουκωσω παντα πισωκινητο!
κ επι την ευκαιρια αν εχει καποιος σασμαν ας στειλει καμια τιμη!
ευχαριστω!
heroicentaur

Post by heroicentaur »

Πανω στο ιδιο σασμαν θες να μπει το βοηθητικο για το 4χ4 και τα αργα ?

Τροποι υπαρχουνε το θεμα ειναι ποσα ΕΥΡΑ θα γλυτωσεις απλα για να ξαναγινει 4χ4. Εγω στην θεση σου θα κραταγα το μοτερ οπως ειναι και θα του κουμπωνα πανω το σασμαν και βοηθητικο απο καποιο wrangler yj tj κτλπ (με την αναλογη εργασια για να βιδωσει πανω στο μοτερ σου) τωρα περη αντοχης των 250 αλογων πρεπει μαλλον να κατεβασεις την δυναμη γιατι δεν θα χρειαστεις μονο σασμαν (αντοχης) αλλα πιο γερους κεντρικους βασεις μπορει και διαφορικα. Τσεκαρε το πμ σου εχεις μηνυμα.

Ακομα αν θες τσεκαρε εδω

http://www.jpforum.gr/index.php
http://www.athensjeepclub.gr/index.php

σιγουρα καποιος θα μπει στις λεπτομερειες για το τη θα πρεπει να κανεις. Κατι αλλο ετρεχες σε αγωνες dragster γιατι θυμαμαι ενα wrangler σαν το δικο σου :roll:
Image ImageImage
alex-tj97

Post by alex-tj97 »

heroicentaur wrote:Κατι αλλο ετρεχες σε αγωνες dragster γιατι θυμαμαι ενα wrangler σαν το δικο σου :roll:
Αχιλλεα νομιζω ετρεχε.το θυμομουνα και εγω και τον ειχα ρωτησει! :lol:
wrangleros

Post by wrangleros »

καλησπερα
οχι δυστηχως δεν ετρεχα σε dragster αλλα σε rwyb(τρεξε με οτι εχεις)με 14.9 με μαμα τουρμπινα κ φουλ πιεση...ωραια χρονια!
ευχαριστω για το πμ! ;)
strofimios

Post by strofimios »

Φιλε μου με τη δυναμη που εχεις δυσκολα θα αντεξει το μαμα κιβωτιο και το t/c.Λογικα χρειαζεσαι Τ-18 ( ή ακομα καλυτερα nv-4500) κιβωτιο και dana 300 βοηθητικο.
Ριξε ενα τηλ. στην http://www.protrack.gr ,πολυ πιθανον να μπορεσει να σε βοηθησει.
Post Reply

Return to “Τεχνικά Θέματα”