Αγώνες Αντοχής προτάσεις/προβληματισμοί/απορείες

stavrosd

Re: Αγώνες Αντοχής προτάσεις/προβληματισμοί/απορείες

Post by stavrosd »

DINIE wrote:...(και δεν θέλω να μάθω)
Αν μάθεις πάντως και βασικά αν καταλάβεις πες μου και μένα γιατί άκρη δεν έχω βγάλει (δεν νομίζω οτι βγαίνει κιόλας) ;)
Δημητριάδης Σταύρος
DINIE

Post by DINIE »

stavrosd wrote:
DINIE wrote:...(και δεν θέλω να μάθω)
Αν μάθεις πάντως και βασικά αν καταλάβεις πες μου και μένα γιατί άκρη δεν έχω βγάλει (δεν νομίζω οτι βγαίνει κιόλας) ;)
Είπα δεν θέλω να μάθω. Μην αρχίσουν πάλι και προσπαθούν να αποδείξουν ότι έχουν δίκιο. ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. Απορώ και σου βγάζω το καπέλο πως μετά από τόσα χρόνια Σταύρο ασχολείσε ενεργά και προσπαθείς για τον χώρο :roll: . Από ότι κατάλαβα υπάρχουν αρκετοί που τα παράτησαν.
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ
http://www.laskari.gr/
Γιάννης Αθανασίου

Post by Γιάννης Αθανασίου »

Σταύρο και λοιποί

οι αγώνες γίνονται με γνώμονα τί είναι καλό για τους αγώνες. Αν γίνουν με το τί είναι καλό για τον έναν ή τον άλλο, τότε καήκαμε. Αυτό έγινε και γι΄αυτό καήκαμε, γι΄αυτό κάηκαν και οι αγώνες.

Αν τους αγώνες κάνει ένας, λείπει η φαντασία, η κόντρα, το κάτι άλλο... Οι αγώνες μας θέλουν όλους, με τη δημιουργικότητά μας, την φαντασία μας, το κουράγιο μας, τη αγάπη μας για το σπορ. Αν το κάνει ένας, τότε όλοι οι άλλοι χάνονται!!!

Αν κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα, σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, θα αναγκαστεί να αποχωρήσει, αν έχει βέβαια την ελάχιστη απαιτούμενη λογική. Έτσι πάμε μπροστά, έτσι λέει και ο Δαρβίνος. Χωρίς συναγωνισμό, ανταγωνισμό, επιλογή και ότι αυτά σημαίνουν, οι αγώνες μας θα μείνουν στάσιμοι. Αυτό θέλετε; Χωρίς ανταγωνισμό δε μπορεί να υπάρξει εξέλιξη!

Τώρα όταν όποιος δεν ενδιαφέρεται, αλήθεια γιατί εκφέρει γνώμη; Την εκφέρει γιατί ενδιαφέρεται και δε συζητά επειδή δε συμφωνεί ή φοβάται πώς δε συμφωνεί. Και το χειρότερο είναι όσοι δεν ψάχνουν να μάθουν, αλλά προσπαθούν να αλλάξουν χωρίς να έχουν καν καταλάβει... Δε μπορείς να εκφέρεις γνώμη όταν δεν έχεις καταλάβει ακόμη τί γίνεται γύρω. Αν δεν ξέρεις αν αυτό που βλέπεις είναι άσπρο ή μαύρο, πώς να ζητήσεις να αλλάξει; Σε τί να αλλάξει; Ακου, δες, μάθε, σύγκρινε και μετά ζήτα... Γιατί αλλιώς το πιθανότερο είναι να ζητάς πράγματα αντίθετα με όσα πραγματικά θέλεις.
DINIE

Post by DINIE »

Γιάννης Αθανασίου wrote: Τώρα όταν όποιος δεν ενδιαφέρεται, αλήθεια γιατί εκφέρει γνώμη; Την εκφέρει γιατί ενδιαφέρεται και δε συζητά επειδή δε συμφωνεί ή φοβάται πώς δε συμφωνεί. Και το χειρότερο είναι όσοι δεν ψάχνουν να μάθουν, αλλά προσπαθούν να αλλάξουν χωρίς να έχουν καν καταλάβει... Δε μπορείς να εκφέρεις γνώμη όταν δεν έχεις καταλάβει ακόμη τί γίνεται γύρω. Αν δεν ξέρεις αν αυτό που βλέπεις είναι άσπρο ή μαύρο, πώς να ζητήσεις να αλλάξει; Σε τί να αλλάξει; Ακου, δες, μάθε, σύγκρινε και μετά ζήτα... Γιατί αλλιώς το πιθανότερο είναι να ζητάς πράγματα αντίθετα με όσα πραγματικά θέλεις.
Εγώ δεν θέλω να ανοίξω "πόλεμο" με κανέναν οργανωτή. Όταν λέω δεν με ενδιαφέρει εννοώ για την ιστορία και την "κόντρα" που υπάρχει μεταξύ οργανωτών. Δεν με ενδιαφέρει ποιός μπορεί να έχει δίκιο γιατί δεν ήμουν εκεί και δεν έχω προσωπική γνώμη. Γιατί μεταξύ δύο απόψεων πάντα κάπου στη μέση είναι η αλήθεια ;) . Η γνώμη μου, φυσικά και έχει την βαρύτητα ενός νέου στο χώρο χωρίς εμπειρία, και οι συζητήσεις που γίνονται σε αυτό το θέμα έχουν να κάνουν πιό πολύ με το πως θέλουμε τους αγώνες μας. Μπορώ να καταλάβω πιό είναι το άσπρο και το μαύρο, όμως έχω ξεκαθαρίσει πως είμαι νέος στο χώρο και αν πω και κάποια "βλακεία" :oops: αυτοί που διαβάζουν και είναι έμπειροι το καταλαβαίνουν και με διορθώνουν. Άκουω, μαθαίνω, συγκρίνω, και δεν ζητάω πράγματα παρά μόνο παίρνω μέρος σε αυτή τη κουβέντα που καθοδηγητής είναι ο Σταύρος.
Δεν λέω πως δεν έχετε βοηθήσει εσείς όπως και οι άλλοι οργανωτές τον χώρο όμως κατά την γνώμη μου μόνο κακό κάνετε με τέτοιες συμπεριφορές. Αν σταματήσετε τις "κόντρες" και βοηθήσει ο ένας τον άλλον, τότε μόνο καλό θα κάνετε. Γιατί όλοι σας κάνετε καλούς αγώνες, όλοι σας φτιάχνετε αγώνες με προσωπικότητα και χαρακτήρα και αυτό μας αρέσει. Αυτό που δεν μας αρέσει είναι η κόντρα σας. :(
Ελπίζω να γνωριστούμε και από κοντά και να συζητήσουμε κάποια πράγματα. Η γνώμη καμμιά φορά ενός "νέου" μπορεί να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα. Μπορεί και όχι. :roll:
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ
Γιάννης Αθανασίου

Το μόνο που θα πως είναι ότι η στάση σου είναι η ορθή!!!
stavrosd

Post by stavrosd »

Γιάννης Αθανασίου wrote:οι αγώνες γίνονται με γνώμονα τί είναι καλό για τους αγώνες. Αν γίνουν με το τί είναι καλό για τον έναν ή τον άλλο, τότε καήκαμε. Αυτό έγινε και γι΄αυτό καήκαμε, γι΄αυτό κάηκαν και οι αγώνες.

Αν τους αγώνες κάνει ένας, λείπει η φαντασία, η κόντρα, το κάτι άλλο... Οι αγώνες μας θέλουν όλους, με τη δημιουργικότητά μας, την φαντασία μας, το κουράγιο μας, τη αγάπη μας για το σπορ. Αν το κάνει ένας, τότε όλοι οι άλλοι χάνονται!!!

Αν κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα, σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, θα αναγκαστεί να αποχωρήσει, αν έχει βέβαια την ελάχιστη απαιτούμενη λογική. Έτσι πάμε μπροστά, έτσι λέει και ο Δαρβίνος. Χωρίς συναγωνισμό, ανταγωνισμό, επιλογή και ότι αυτά σημαίνουν, οι αγώνες μας θα μείνουν στάσιμοι. Αυτό θέλετε; Χωρίς ανταγωνισμό δε μπορεί να υπάρξει εξέλιξη!
Επι τη αρχής δεν διαφωνώ καθόλου με αυτά που λές.
Αυτό που γίνεται τώρα είναι βασισμένο σε αυτό ακριβώς. Ας κάνει αγώνα όποιος θέλει και ας επικρατήσει ο καλύτερος!
Αλλά αυτά σε ένα ιδεατό κόσμο, ίσως στο μέλλον, όπου και αρκετοί αγωνιζόμενοι θα υπάρχουν και αντικειμενικά κριτήρια/ στάνταρ θα έχουν θεσπιστεί να μπορεί να λειτουργήσει επικοδομητικά.
Αυτή τη στιγμή θα πάμε με αυτόν που θα αντέξει. Και η αντοχή δεν έχει να κάνει πάντα με την ποιότητα.

Η πρόταση για έναν οργανωτή έχει να κάνει με το να ανέβει το σπορ σε ένα επίπεδο Α που όλοι μας , αγωνιζόμενοι, συμμετέχοντες, θεατές και ακόμα και χορηγοί θα έχουμε διασφαλισμένο.
Που θα ξέρουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι οτι αυτά γίνονται για την προβολή , αυτές είναι πάνω κάτω οι παροχές, αυτός είναι πάνω κάτω το προφίλ των αγώνων, οτι αυτή θα είναι η παρεχόμενη ασφάλεια σε όλους τους αγώνες, με αυτόν τον τρόπο θα βγαίνουν τα αποτελέσματα, κτλ. Να φτιαχτεί μια πρώτη υγιής βάση και μετά ανοίγει.
Αυτό που έχουμε δεν είναι ανταγωνισμός, χάβρα είναι!
Το προϊόν δεν είναι καταναλωτικό την επόμενη βδομάδα θα πάρω αγώνα απο τον άλλο οργανωτή. Άσε δε που σαν οργανωτής αν δεν σου κάτσει κάτι καλά δεν έχεις περιθώρια να δοκιμάσεις κάτι άλλο για να το βελτιώσεις αφού ο πιθανός αγώνας σου θα είναι του χρόνου. Δεν είναι τυχαίο που τα trail ride παρουσιάζουν την πιο σταθερή πορεία προς το καλύτερο. Αντίθετα άλλοι αγώνες είναι την μία καλοί, την άλλοι όχι τόσο. Διορθώνουν το ένα χαλάει το άλλο κλπ κλπ.
Μία άποψη είναι!
Δημητριάδης Σταύρος
Φωκίων

Post by Φωκίων »

Σταυρο επετρεψε μου ( για μια ακομη φορά :D ) να παρεμβω

Στα αυτια μου αυτο που λες ακουγεται και ως εξης.

Μια κατ αρχην ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑ και κατα δευτερον ΣΩΣΤΑ αρχη του σπορ, τον Οκτωβριο του προηγουμενου χρονου εχει βγει και εχει κανει προσκληση προς ολους οσους οργανωτες θελουν να κανουν αγωνα θετοντας ΤΟΤΕ τις ΜΙΝΙΜΟΥΜ υποχρεωσεις που καθε οργανωτης θα πρεπει να πληροι ειτε προβολη διαφημιστική ειτε παροχες ειτε οτιδηποτε αλλο.

Το Δεκεμβρη λοιπον που ερχεται "η ωρα της κρισης" ( κι αφου απο ΝΟΕΜΒΡΗ εχει ξεμπερδεψει με τεχνικους κανονισμους της επόμενης χρονιάς και ισως και ορισμενα βασικά της ΜΕΘεπόμενης κ.λ.π.) εξεταζει το φακελο καθε αγωνα τι περιλαμβανει τι εχει κανει στους προηγουμενους (αν εχει οργανωσει ) αγωνες και τι προτιθεται να κανει "φετος"

Με την λογική οτι ικανοποιουνται οι μινιμουμ προυποθεσεις του ανατιθεται ο αγωνας ( ή σε αυτον που ειναι ο πιο αρτιος αν υπαρχουν περισσότεροι υποψηφιοι απο προκυριγμενους αγωνες).
Ιδανικά ο "παρατηρητης" σε ολους τους αγωνες ειναι ο ιδιος ωστε να κρατιεται το "ισο" για το τελος της χρονιας που θα γινει η ανακεφαλαιωση.

Επεισεις ο καθε αγωνας "παρακολουθηται" πως κινηται ηδη και απο πριν να ξεκινησει τι ενεργειες γινονται στην πορεια και αν πληρουνται τα ελαχιστα απαιτουμενα για την δεδομενη στιγμη ( κι οχι 5 μερες πριν τον αγωνα ψαχνουμε τι και πως)

Μια "αλλη" δουλεια της Ανωτατης αυτης αρχης κατα την ταπεινη μου αποψη παντα, ειναι να "ακουει" τους "πελατες" δηλ. εσας που τα "χωνεται" και ταιζετε το συστημα

με αυτο τον τροπο και ποικιλία οργανωτων θα υπηρχε ωστε να υπαρχει ο χαρακτηρας σε καθε αγωνα, αλλα και απο την αλλη μερια "τα βασικά" θα ηταν εκει.

Τωρα μη μου πεις κι αν δεν..... τι.... γιατι τετοια λειτουργικά δεν ειμαι αρμόδιος να λυσω, αν και φανταζομαι οτι αν ενας οργανωτης τα εκανε μουσκεμα στα προκαταρκτικά θα μπορουσε να υπαρχει αγωνας standby και να αντικατασταθει στο πρωταθλημα.
και αν τα κανει μουσκεμα ΣΤΟΝ αγωνα την επομενη χρονια ΑΝ παρει να περναει απο ακομα πιο ψιλο κοσκινο..

Τωρα αν αυτη η Ανωτατη αρχη θα λεγεται ΕΟΤΑ ΕΘΕΑ ή οτιδηποτε αλλο ειναι μια αλλη ιστορία.
Γιάννης Αθανασίου

Σταύρο

δηλαδή προτιμάς κουτσός απο το να ρισκάρεις! Μάλλον δε συμφωνούμε... Το καλό θέλει ρίσκο. Και όσο μεγαλύτερο το ρίσκο, τόσο μεγαλύτερο και το κέρδος... Όταν φτάνεις σε μία σροφή τί κάνεις; Την παίρνεις σα να ήταν των 20 χαω μήπως και βγει αργή; Γιατί εγώ την παίρνω σαν των 200 χαω και περιμένω να κερδίσω σε χρόνο απο κάθε τέτοια επιλογή! Και είμαι έτοιμος να το... σώσω αν αποδειχτεί των 20! Ή τουλάχιστον να παλέψω...

Αν τώρα εσένα σε καλύπτει η ασφάλεια του ενός οργανωτή, κάτι που δε γίνεται ΠΟΥΘΕΝΑ στον κόσμο, τότε... δεν έχω να πω κάτι. Πρόσεξε όμως γιατί αυτό έχει το μεγαλύτερο κίνδυνο!!! Όχι όσο ο οργανωτής είναι ΟΚ - τα παιδιά είναι πέρα κριτικής καλά - αλλά όταν βαρεθεί, κουραστεί, αρρωστήσει!

Τότε, τί; Ποιός; Πιστεύεις ότι θα υπάρχουν πολλοί που θα περιμένουν στη γωνία; Γιατί; Για το "απίστευτο" κέρδος να μπαίνουν μέσα και να έχουν και το Mitsο να το παίζει καμπόσος; Οι οργανωτές κάνουν χόμπι όπως και εσείς. Και αν δεν έχουν συναγωνισμό να τους κρατήσει, τότε... γειά!!! Δεν υπάρχουν - ακόμη - επαγγελματίες στην Ελλάδα και το ξέρεις καλά.
DINIE

Post by DINIE »

Η προσωπική μου γνώμη (με την βαρύτητα που είπαμε πιό πάνω ;) ) είναι, ότι η ποικιλία των αγώνων που υπάρχει σήμερα είναι αρεστή. Θέλω και 24ωρο και HRR και Καρπενήσι και Ναύπλιο, Πευκί. Γιατί κάθε αγώνας έχει την ομορφία του, την διαφορετικότητα του. Όπως ήταν το παγκόσμιο πρωτάθλημα rally, με Ακρόπολις, με Πορτογαλλίας, με RAC, με Safari κτλ. Αγώνες με διαφορετικότητα και χαρακτήρα. Τους έχουμε λίγο πολύ και στο χώρο μας. Το θέμα, αν κατάλαβα καλά, είναι πως μοιράζονται οι αγώνες από την αρμόδια αρχή? Γιατί αυτό δεν είναι δεδομένο από τη στιγμή που δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα με τους αγώνες? Γιατί κάθε χρόνο πρέπει να μοιράζεται η πίττα ξανά? Αυτό δεν έχω καταλάβει. Αυτή η πίττα κατά τη γνώμη μου πρέπει να ήταν δεδομένη για να πηγαίνουμε μπροστά και όχι να φοβούνται οι οργανωτές αν του χρόνου θα έχουν αγώνα ή όχι.
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ
Γιάννης Αθανασίου

Εντάξει, μην το ψάχνεις γιατί θα βγουν πολλά στη φόρα. Όλα αυτά που οδήγησαν στην ουσιαστική κατάργηση του 24ωρου με την "απαγόρευση" της νύχτας.

Και εγώ προσωπικά - και μάλλον όλοι στον Ιχνηλάτη - θέλουμε την ποικιλομορφία. Αλλά δε μας αφήνουν... και πρέπει κάθε φορά να παλεύουμε να αποδείξουμε ότι ο μεγαλύτερος αγώνας του είδους στην Ελλάδα αξίζει μία θέση στο πρόγραμμα.
Post Reply

Return to “Αγώνες 4Χ4”