alexis wrote:
....με μειωτηρα που η 5 ταχυτητα πιανει 35 χλμ.
Αυτό είναι το θέμα αγόρι μου!!!!
Αν η 5η έπιανε 200χλμ η ροπή του κινητήρα (που φτάνει στους τροχούς μέσο της μείωσης) δεν θα έφτανε ούτε να τους γυρίσει!
Εννώ τώρα, με την τεράστια μείωση που έχει τ' αμάξι, η ρόπη που φτάνει στους τροχούς έχει πολαπλασιαστεί και γι αυτό το αμάξι "κόβει" όταν ζοριστεί.
Απλά μαθήματα μηχανικής (το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να ξέρεις πριν κόψεις κι εσύ το δικό σου σε 29" ).
εχεις δει πολα αυτοκινητα να σπανε με τοσες λιγες στροφες στη στη ροδα?
γιατη εγω δεν εχω δει,παρα μονο οταν ειναι μες στα γκαζια κ γινεται μηλος;)
αντε να πεις στον Τσελιο να σε κανει μια βολτα με το wrangler να καταλαβεις τη ειναι η ροπη
Σου παραθετω αρθρο απο εναν που βιωσε καλα ενα Land Cruiser.
Διαβασε ενα κομματι σε θεμα βελτιωσης του L/C.
Στα χρόνια που συμβίωσα με το όχημα, σε καθαρά off road αλλά και σε ταξιδιωτική μορφή, με κινητήρες βενζίνης αλλά και με diesel, με τρίθυρο αλλά και με πεντάθυρο αμάξωμα, με ελαστικά 32 και 33 ιντσών, ποτέ με μεγαλύτερα, έχω δει να σπάνε (..έχω σπάσει, για να είμαι ειλικρινής, και με πίεση στα οχήματα πέραν του φυσιολογικού), τα περισσότερα μέρη της μετάδοσης που μπορούν να σπάσουν: Γκρουπ διαφορικών, κορωνοπήνια, εμπρός ημιαξόνια, μπιλιοφόρους, κεντρικά διαφορικά, transfer... Γρήγορη επίσης φθορά εμφανιζόταν στην κρεμαγιέρα και τα ημίμπαρα του τιμονιού, πιστεύω επίσης λόγω της χρήσης. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η αντοχή των εξαρτημάτων, είναι ο συνδυασμός αντοχής και βάρους. Είπαμε, στις 32 ίντσες είστε σχετικά ασφαλής, στις 33 είστε στο όριο και αν το παρακάνετε θα έρθουν οι ζημιές, ιδίως αν βάλετε μπροστινό locker και δεν προσέχετε πότε το κλειδώνετε. Από τις 33 ίντσες και πάνω καλύτερα να μην το συζητάμε. Είναι εντυπωσιακό το πως ένα όχημα που, με λογική χρήση, μπορεί να υπηρετεί τον ιδιοκτήτη του απόλυτα αξιόπιστα για τόσα χρόνια, ώστε στο τέλος αυτός να το... βαρεθεί, γίνεται τόσο ευαίσθητο σε ζημιές μόλις ο ιδιοκτήτης του ξεπεράσει κάποιο όριο στις βελτιώσεις.
Για να καταλάβουμε το μεγεθος ενος διαφορικου απο το L/C 120...ειναι ιδιο με ενα Dana 44.(Doctor)
Τι επαθε ο Doctor 1 χρονο+ που εχει και 35'' bogger και δυναμη που θα την ζηλευε ο καθενας?
PanosXJ wrote:...καλά Λευτέρη, γνωρίζω την αγάπη σου για το όμορφο JIMNY σου!!! (για τον λόγο αυτό ότι λέω για τα γιαπωνέζικα δεν αφορούν το δικό σου, οκ;)
Βρε να πείτε ότι θέλετε πρός θεού ... εγώ λέω απλά πως προτιμώ να κάνω επι του πεδίου
Είμαι και εγώ από το Τζιτζικόνι ... B.R.A.T. ... the original ... Always groovin 4WD moving
St. Tselios wrote:Για να καταλάβουμε το μεγεθος ενος διαφορικου απο το L/C 120...ειναι ιδιο με ενα Dana 44.(Doctor)
Τι επαθε ο Doctor 1 χρονο+ που εχει και 35'' bogger και δυναμη που θα την ζηλευε ο καθενας?
Γνώρισε το βασιλιά Λίγο το χείς ?
Είμαι και εγώ από το Τζιτζικόνι ... B.R.A.T. ... the original ... Always groovin 4WD moving