κατα αρχη να πω (εστω και λιγο καθυστερημενα) οτι σε περιπτωση που αποφασιστει συναντιση - κουβεντα ειμαι και εγω μεσα....
και για να πω και εγω καποιες σκεψεις μου
Στο μυαλό μου έχω τεσσάρων κατηγόριων διαδρομές.
1.Οι ειδικές τύπου Enduro. Δηλαδή πίστας που έχει ως πλεονεκτήματα την εύκολη πρόσβαση θεατών και πιο ελεγχόμενο περιβάλλον. Αλλά δεν συνάδει με τον τίτλο αντοχής και πραγματικά σπάμε τα αυτοκίνητα χωρίς να το ευχαριστιόμαστε εξίσου.
2.Οι κλειστές στην κυκλοφορία (χωρίς όρια ταχύτητας και ΜΩΤ, ή πολύ υψηλή, για την Ζ1), ειδικές πάνω στο βουνό που σαφώς και μας αρέσουν πιό πολύ αλλά μάλλον οργανωτικά είναι πολύ απαιτητικές για να έχουν εκτεταμένη εφαρμογή αλλά και αναφέρονται στα αυτοκίνητα με μέτρα ασφαλείας.
3. Οι ανοιχτές στην κυκλοφορία ειδικές (με όρια ταχύτητας για όλους) με στόχο τον ιδανικό χρόνο που όμως δεν έρχεται εύκολα και οποιοδήποτε λάθος δύσκολα το μαζεύεις (με τα όρια θα είναι λίγα τα σημεία που θα μπορείς μαζέψεις)
και τέλος
4. Οι απλές, που εγώ τις εννοώ και τις θέλω πραγματικά απλές. Όπως αυτές οι τελευταίες που λές και εσυ!
συμφωνω με αυτα που λες ΑΛΛΑ δυστηχως πιστευω οτι δυσκολα θα μπορεσει να γινει κατι διαφορετικα απο οτι ειναι μεχρι τωρα
για το 1, ετσι γινεται προφανος για να βρισκομαστε σε ελενχομενο χωρο...και δενειναι παντα χωραφι ...εχει αρκετες φορες ποικιλια....παραλια με αμμο ,ποταμι,κομματι σε βουνο...παντα βεβαια κυκλικη διαδρομη(υποθετο πως γινεται και για οικονομια χρονου)
για το 2, ΜΑΚΑΡΙ να γινοταν Αλλα τοτε θα μιλαγαμε για αγωνα rally.... και οχι παιδεια τυπου enduro
εαν δεν απατωμαι για να χαρακτηριστει καποιος αγωνας παιδεια προυποθετει και μικρη Μ.Ω.Τ.
για το 3, και με δεδομενο την ηλεκτρονικη παρακολουθηση συμφωνω μιας κιαπλεον ειναι ευκολο να ελενχονατι τα ορια....
οχι ομως απαραιτητα τα ορια του Κ.Ο.Κ μιας και 8 στος 10 τα συγκεκριμενα ορια ειναι για αυτοκινητα δρομους και οδηγους αλλης εποχης...!!!
δενξερω τεχνικα πως μπορει να ξεπεραστει το οτι η ταχυτητα του αγωνα σε συγκεκριμενα σημεια πρεπει να ειναι μεγαλυτερη απο αυτη του ΚΟΚ αλλα το θεωρω αστειο(οπως και επικυνδυνο) να μου κανουν προσπεραση μεχρι και φορτωμενα φορτηγα...
οσο για το 4, θεωρω πως και οι απλες ειναι μερος του αγωνα και πρεπει και αυτες να εχουν καποιο ενδιαφερον....
οχι φυσικα να καθοριζουν αυτες το αποτελεσμα .....αλλα να μας δινουν ενα μεσο ρυθμο που να εχει καποιο ενδιαφερον...και οχι ενω να πηγαινεις χαλαρα στην απλη να εχεις αφιξη στην ειδικη μια ωρα νωριιτερα απο το ειδανικο χρονο....
θεωρω οτι η ασφαλεια με τους καινουργιους κανονισμους καθως και την ηλεκτρονικη παρακολουθηση εχει ανεβει κατα πολυ σε σχεση με το προγουμενο καθεστως και για το λογο αυτο τα ορια οσο αφορα την Μ.Ω.Τ πρεπει και αυτα να πανε μερικα κλικ πιο πανω....
πιστευω οτι η Ζ1 και οχι μονο θα εχει τρομερο ενδιαφερον εαν τελικα βρει και της αναλογες συμμετοχες
προσωπικα για εφετος δεν το βλεπω στην συγκεκριμενη κατηγορια μιας και οι απαιτησεις για τον εξοπλισμο ειναι αρκετες και συνδιασμο με τη κριση της εποχης που διανυουμαι δεν με περνει....
οταν ειχα διαβασει αρχικα τους κανονισμους πιστευα οτι η συμμετοχη στην Ζ2 που ειναι και η συνεχεια της νορμαλ που ετρεχα δεν θα εχει το αναλογο ενδοαφερων για εμενα μιας και την θεωρουσα κατι σαν την entry που υπηρχε αλλα καποιοι μου λενε οτι δεν ειναι ετσι ακριβως....
θα κανω 1-2 αγωνες στην συγκεκριμενη κατηγορια για να εχω προσωπικη αποψη μιας και απο αυτα που εχετε γραψει απο το αγωνα του Ναυπλιου δεν εχω βγαλει ασφαλες συμπερασματα...
edit
θα ηθελα απο τους οργανωτες μεγαλυτερη προσοχη οσο αφορα την διαφημιση του καθε αγωνα με οποιοδηποτε τροπο μπορουν
απο τα περιοδικα του ειδικου τυπου καθως και περισσοτερη ενημερωση στους δημους,κοινοτητες και πολης που περναει ο αγωνας....
οπως επισης και δελτια τυπου σε ολες της λεσχε και φορεις που ασχοιλουνται με το 4χ4....
την ηλεκτρονικη διαφημιση σε φορουμ και site Την θεωρω δεδομενη εαν και μεχρι τωρα δεν γινεται σε ικανοποιητικο βαθμο....
ενα αλλο θεμα που θελω να θιξω ειναι αυτη η απαραδεκτη φαγωμαρα των διοργανοτων μεταξυ τους........
πιστευα μεχρι πριν λιγο καιρο οτι ολοι το αγαπανε και το κανουν ΜΟΝΟ για αυτο αλλα προφανος και κανω λαθος μιας και οι κουβεντες τοσο που εχω διαβασει απο τους ιδιους αλλα και εχω ακουσει απο αγωνιζομενους και φιλους του αθληματος μονο αυτο δεν δειχνουν......
κυριοι ΕΛΕΟΣ.....βρειτε λυσεις βαζοντας στην ακρη τα οποια συμφεροντα και μικροεγωισμους και στανατησετ να σφαζεσται και να βγαζεται ο ενας το ματι του αλλου γιατι στο τελος θα γινονται αγωνες με 10 συμμετοχες .....
ο μεγαλυτερος λογος μαλιστα που με απονθαρυνει στο να κανω το αυτοκινητο μου επιπεδου Ζ1 ειναι ο τελευταιος....