Σας στέλνω και τα σημερινά στοιχεία που μάζεψα.
Φωκίωνα δεν είναι καλά τα νέα για το Trepador
Πήρα τηλ στο maxxis.gr, δε κάνουν λιανική και έτσι οι τιμές τους είναι ενδεικτικές.
Trepador 235/75/15, 500-550€
Trepador 205/70/15, 450-500€
Δυστυχώς δε βγαίνουν σε άλλες διαστάσεις, 235/75 μου φαίνεται πολύ και δε βάζω, με 205/70 δε θα ψηλώσω οπότε άκυρο το Trepador.
Πήγα σε λαστιχά για τα Yokohama, αυτά με το νέο πέλμα μου είπε 450€.
Επίσης ο ίδιος μου έδωσε τιμή για BF AT 450€.
Και σε έναν δεύτερο λαστιχά που σταμάτησα μου είπε για Toyo Open AT 400€ και για Cooper Discoverer ATR επίσης 400€. Βluesportage με πρόλαβες
Επίσης για το Kumho KL71 βρήκα μια συζήτηση στο jimnyclub (βάζω τη διεύθυνση, αν δεν πρέπει μου λέτε και τη σβήνω
http://www.jimnyclub.com/forum/index.ph ... pic=3190.0), όπου λένε αυτό που είπε και ο Φωκίων, ότι το λάστιχο πάει πολύ καλά και στην άσφαλτο και στη βρεγμένη άσφαλτο.
Αλλά λένε κιόλας ότι η φθορά του ελαστικού στην άσφαλτο είναι μεγαλύτερη από ΑΤ ή ασφάλτινο λάστιχο.
Στη maxxis.gr που πήρα τηλ για τα Trepador και τους ρώτησα και για τη φθορά, μου επιβεβαίωσαν ότι στην άσφαλτο τρώγεται περισσότερο αφού είναι φτιαγμένο για άλλη χρήση και έχει διαφορετική γόμα.
Συμπέρασμα δικό μου ως εδώ:
Νο 1 επιλογή το KL71, αλλά με φοβίζει λίγο η μεγαλύτερη φθορά στο δρόμο και θέλω να το ψάξω περισσότερο.
Αλλιώς ή Cooper ATR ή Geolandar. Και από τα δύο αυτά μάλλον Cooper γιατί το βρήκα σε καλύτερη τιμή από το geolandar και απότι κατάλαβα είναι εξίσου καλά στα υπόλοιπα.
Xρόνος υπάρχει να το σκεφθώ, θα κυττάξω να βγάλω και τον Αύγουστο και μετά να αλλάξω.