Απορία και Προφητεία
Απορία και Προφητεία
Σε ποιο άλλο είδος αγώνων αυτοκινήτου στην Ελλάδα γίνεται τόσο μεγάλη φασαρία για κανονισμούς, διαδικασίες, οργανώσεις…, όσο στους αγώνες 4x4;
Στα rally;
ΟΧΙ.
Στους αγώνες πίστας;
ΟΧΙ.
Στις αναβάσεις;
ΟΧΙ.
Σε δεξιοτεχνίες, drift κλπ;
ΟΧΙ.
Ας προσπαθήσω να δώσω μια εξήγηση:
Σε όλα τα άλλα είδη αγώνων υπάρχουν σαφείς κανονισμοί (Τεχνικοί, Γενικοί, Ειδικοί και ό,τι άλλο χρειάζεται τέλος πάντων), που εκδίδει η αρχή του σπορ (καλώς ή κακώς η ΕΘΕΑ) και το θέμα τελειώνει εκεί.
Συμμορφώνεσαι με τους κανονισμούς;
Τρέχεις.
Δεν συμμορφώνεσαι;
Σπίτι σου.
Στο 4x4 εδώ και χρόνια ΔΕΝ υπάρχουν σταθεροί και κυρίως κοινοί κανονισμοί για καμιά μορφή αγώνα 4x4.
Ο κάθε επαγγελματίας οργανωτής φτιάχνει δικούς του κανονισμούς, τους οποίους προσπαθεί να περάσει από την ΕΘΕΑ κάνοντας ταυτόχρονα ζημιά στον/στους ανταγωνιστή/ές του. Ανάλογα με τους συσχετισμούς δυνάμεων, κάποιοι χαίρονται και κάποιοι φωνάζουν.
Και μετά αρχίζουν τα προσωπικά.
-Έχεις παράνομο προφυλακτήρα.
-Κι εσύ έβγαλες λάθος σειρά εκκίνησης.
-Κι εσύ έκανες τα στραβά μάτια …τότε.
-Κι εσύ είπες ψέματα …τότε.
Ο προπάππος του προπάππου του παππού μου…
Χαιρετίσματα!
Τα ίδια γίνονταν την δεκαετία του ’80 στους αγώνες enduro μοτοσυκλέτας (Εναλλακτικοί, Ξεροχείμαροι κλπ – μάλλον τότε ήταν χειρότερα τα πράγματα, πέφταν καρφώματα στην αστυνομία για παράνομους αγώνες, έκδοση αποτελεσμάτων μετά από κανένα μήνα, ξύλο σε κάποιες περιπτώσεις και πολλά άλλα), μέχρι που κάποιοι τα βρήκαν με την αρχή του σπορ, πήραν το χρίσμα και έκαναν επίσημους αγώνες, ενώ οι άλλοι έμειναν απ’ έξω. Έτσι σήμερα αγώνες enduro μοτοσυκλέτας δεν γίνονται – και αν γίνονται, δεν τους παίρνει χαμπάρι κανείς.
Το ίδιο θα γίνει και εδώ.
Η συνταγή είναι δοκιμασμένη.
ΔΙΑΙΡΕΙ και ΒΑΣΙΛΕΥΕ!
Στα rally;
ΟΧΙ.
Στους αγώνες πίστας;
ΟΧΙ.
Στις αναβάσεις;
ΟΧΙ.
ΟΧΙ.
Ας προσπαθήσω να δώσω μια εξήγηση:
Σε όλα τα άλλα είδη αγώνων υπάρχουν σαφείς κανονισμοί (Τεχνικοί, Γενικοί, Ειδικοί και ό,τι άλλο χρειάζεται τέλος πάντων), που εκδίδει η αρχή του σπορ (καλώς ή κακώς η ΕΘΕΑ) και το θέμα τελειώνει εκεί.
Συμμορφώνεσαι με τους κανονισμούς;
Τρέχεις.
Δεν συμμορφώνεσαι;
Σπίτι σου.
Στο 4x4 εδώ και χρόνια ΔΕΝ υπάρχουν σταθεροί και κυρίως κοινοί κανονισμοί για καμιά μορφή αγώνα 4x4.
Ο κάθε επαγγελματίας οργανωτής φτιάχνει δικούς του κανονισμούς, τους οποίους προσπαθεί να περάσει από την ΕΘΕΑ κάνοντας ταυτόχρονα ζημιά στον/στους ανταγωνιστή/ές του. Ανάλογα με τους συσχετισμούς δυνάμεων, κάποιοι χαίρονται και κάποιοι φωνάζουν.
Και μετά αρχίζουν τα προσωπικά.
-Έχεις παράνομο προφυλακτήρα.
-Κι εσύ έβγαλες λάθος σειρά εκκίνησης.
-Κι εσύ έκανες τα στραβά μάτια …τότε.
-Κι εσύ είπες ψέματα …τότε.
Ο προπάππος του προπάππου του παππού μου…
Χαιρετίσματα!
Τα ίδια γίνονταν την δεκαετία του ’80 στους αγώνες enduro μοτοσυκλέτας (Εναλλακτικοί, Ξεροχείμαροι κλπ – μάλλον τότε ήταν χειρότερα τα πράγματα, πέφταν καρφώματα στην αστυνομία για παράνομους αγώνες, έκδοση αποτελεσμάτων μετά από κανένα μήνα, ξύλο σε κάποιες περιπτώσεις και πολλά άλλα), μέχρι που κάποιοι τα βρήκαν με την αρχή του σπορ, πήραν το χρίσμα και έκαναν επίσημους αγώνες, ενώ οι άλλοι έμειναν απ’ έξω. Έτσι σήμερα αγώνες enduro μοτοσυκλέτας δεν γίνονται – και αν γίνονται, δεν τους παίρνει χαμπάρι κανείς.
Το ίδιο θα γίνει και εδώ.
Η συνταγή είναι δοκιμασμένη.
ΔΙΑΙΡΕΙ και ΒΑΣΙΛΕΥΕ!
Re: Απορία και Προφητεία
Να διευκρινίσω ότι δεν εκπροσωπείς καμία λέσχη από όσο γνωρίζω , εκτός αν έκανες πραξικόπημα και δεν πήραμε χαμπάρι….
Δεν κανεις κακό που ανησυχείς και δεν απέχει και πολύ , από αυτά που προφητεύεις
, για αυτό αν κάποιος δεν το κατάλαβε ακόμη και θέλει να παίζει το βιολί του να κατσει σπιτι του και να το ακούει μόνος του γιατί είναι φάλτσος και ενοχλεί…. 

Δεν κανεις κακό που ανησυχείς και δεν απέχει και πολύ , από αυτά που προφητεύεις

Να πιστέψω ότι δεν έχετε μπει ποτέ εδώ και τα λέτε αυτά;
Και αν δεν έχετε μπει, θεωρείτε τον εαυτό σας κατάλληλο να μιλά για αγώνες στην Ελλάδα; Το θέμα της "συνδρομής" προς τον ΣΟΑΑ και πολλά ακόμη προβλήματα που μας αποσχολούν, αποσχολούν και άλλους.
Μη σπεύδετε λοιπόν να το παίξετε ειδήμονες. Πριν απο το νου η γνώση, ως έλεγαν οι σοφοί μας πρόγονοι!
Και αν δεν έχετε μπει, θεωρείτε τον εαυτό σας κατάλληλο να μιλά για αγώνες στην Ελλάδα; Το θέμα της "συνδρομής" προς τον ΣΟΑΑ και πολλά ακόμη προβλήματα που μας αποσχολούν, αποσχολούν και άλλους.
Μη σπεύδετε λοιπόν να το παίξετε ειδήμονες. Πριν απο το νου η γνώση, ως έλεγαν οι σοφοί μας πρόγονοι!
Μπορείς να βοηθήσεις λίγο γιατί εκεί γίνετε χαμός?
Αν εννοείς πάντως τη ψηφοφορία που έχει φαίνεται οτι 97-66 συμφωνούν με τη συνδρομή!
Και προσωπικά θα συμφωνούσα αν ήταν ένα όργανο πιό εστιασμένο στο δικό μας είδος αγώνα.
Ά! και ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει τη άποψη του! Αλλιώς ας μιλάνε μόνο οι 60+ που έχουν πολύ εμπειρία ή οι διαχειριστές των site που δεν χάνουν λέξη!
Προσωπικά μπαίνω συχνά πυκνά αλλά χάνομαι
Αν εννοείς πάντως τη ψηφοφορία που έχει φαίνεται οτι 97-66 συμφωνούν με τη συνδρομή!
Και προσωπικά θα συμφωνούσα αν ήταν ένα όργανο πιό εστιασμένο στο δικό μας είδος αγώνα.
Ά! και ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει τη άποψη του! Αλλιώς ας μιλάνε μόνο οι 60+ που έχουν πολύ εμπειρία ή οι διαχειριστές των site που δεν χάνουν λέξη!
Προσωπικά μπαίνω συχνά πυκνά αλλά χάνομαι

Δημητριάδης Σταύρος
Να συμφωνήσω;
Η καρδιά δε χρειάζεται ποτέ εγχείρηση, η φασολάδα γίνεται καλύτερη με πιπεριά αντί για ντομάτα, ο ουρανός μπορεί να μας πέσει στο κεφάλι. Το να λεω κάτι, χωρίς να γνωρίζω πραγματικά, είναι άκαιρο και άτοπο.
Και εδώ ειπώθηκε πως κανένας άλλος δεν τσακώνεται με το θέμα των αγώνων.
Η καρδιά δε χρειάζεται ποτέ εγχείρηση, η φασολάδα γίνεται καλύτερη με πιπεριά αντί για ντομάτα, ο ουρανός μπορεί να μας πέσει στο κεφάλι. Το να λεω κάτι, χωρίς να γνωρίζω πραγματικά, είναι άκαιρο και άτοπο.
Και εδώ ειπώθηκε πως κανένας άλλος δεν τσακώνεται με το θέμα των αγώνων.
Δεν είναι δικαιολογία, ούτε το θεωρώ σωστό. Αλλά δε μ΄αρέσει να παρομοιάζομαι και με μύασμα επειδή λέω τη γνώμη μου, επειδή, πέρσι στο Ναύπλιο, διεκδίκησα το δίκιο μου. Αυτό στο χωριό μου λέγεται "ψάχνω ευκαιρία για να σου την πω" και "στην φυλάω". Αν έτσι θα πάμε μπροστά, ΟΚ, πάσο...Σε ποιο άλλο είδος αγώνων αυτοκινήτου στην Ελλάδα γίνεται τόσο μεγάλη φασαρία για κανονισμούς, διαδικασίες, οργανώσεις…, όσο στους αγώνες 4x4;
Στα rally;
ΟΧΙ.
Στους αγώνες πίστας;
ΟΧΙ.
Στις αναβάσεις;
ΟΧΙ.
ΟΧΙ.
Τρέμε Χρίστο!pc4x4n wrote:Να διευκρινίσω ότι δεν εκπροσωπείς καμία λέσχη από όσο γνωρίζω , εκτός αν έκανες πραξικόπημα και δεν πήραμε χαμπάρι….
Ψάξε να βρεις ποιοι άλλοι συνωμοτούν εναντίον σου…
Καρφί δεν μου καίγεται.pc4x4n wrote: Δεν κανεις κακό που ανησυχείς
Τα γράφω για να μαθαίνουν οι νεότεροι μια και έτρεξα για πρώτη φορά σε αγώνα rally 4x4 το 1989. Δεν είμαι τόσο χαζός, ώστε να πιστέψω ότι θα καταλάβουν οι κύριοι που αποτελούν μέρος του προβλήματος.
Υποδείξτε μου σας παρακαλώ σε ποια forα πρέπει να μπαίνω για να έχω δικαίωμα λόγου.Γιάννης Αθανασίου wrote:Να πιστέψω ότι δεν έχετε μπει ποτέ εδώ και τα λέτε αυτά;
Αν μπω, θα γίνω κατάλληλος;Γιάννης Αθανασίου wrote:
Και αν δεν έχετε μπει, θεωρείτε τον εαυτό σας κατάλληλο να μιλά για αγώνες στην Ελλάδα;
Ούτε είμαι, ούτε το παίζω ειδήμων.Γιάννης Αθανασίου wrote: Μη σπεύδετε λοιπόν να το παίξετε ειδήμονες. Πριν απο το νου η γνώση, ως έλεγαν οι σοφοί μας πρόγονοι!
Και το κυριότερο δεν ανακατεύομαι πλέον με τους αγώνες με οποιανδήποτε ιδιότητα.
Που και που πάω θεατής, πιο πολύ για να δω μερικούς φίλους που έκανα στους αγώνες όλα αυτά τα χρόνια.
Εδώ γράφει ότι πουθενά αλλού δεν γίνεται ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ φασαρία…Γιάννης Αθανασίου wrote: Και εδώ ειπώθηκε πως κανένας άλλος δεν τσακώνεται με το θέμα των αγώνων.Σε ποιο άλλο είδος αγώνων αυτοκινήτου στην Ελλάδα γίνεται τόσο μεγάλη φασαρία για κανονισμούς, διαδικασίες, οργανώσεις…, όσο στους αγώνες 4x4;
Στα rally;
ΟΧΙ.
Στους αγώνες πίστας;
ΟΧΙ.
Στις αναβάσεις;
ΟΧΙ.
ΟΧΙ.
Αν αυτό σημαίνει ότι «κανένας άλλος δεν τσακώνεται με το θέμα των αγώνων», τι να πω; Αρχίζω να αμφιβάλλω για τα Ελληνικά μου.
Δικαίωμά σας να νομίζετε ότι κάθε δημοσίευση αφορά το πρόσωπό σας. Φαίνεται πως πιστεύετε ότι είστε το σημείο αναφοράς των αγώνων 4x4.Γιάννης Αθανασίου wrote:Δεν είναι δικαιολογία, ούτε το θεωρώ σωστό. Αλλά δε μ΄αρέσει να παρομοιάζομαι και με μύασμα επειδή λέω τη γνώμη μου, επειδή, πέρσι στο Ναύπλιο, διεκδίκησα το δίκιο μου. Αυτό στο χωριό μου λέγεται "ψάχνω ευκαιρία για να σου την πω" και "στην φυλάω". Αν έτσι θα πάμε μπροστά, ΟΚ, πάσο...
Όσο για τα περσινά γεγονότα του Ναυπλίου, τα είχαμε πει αναλυτικά στο παλιό forum και δια ζώσης στην αφετηρία του Λουτρακίου στο Ακρόπολις.
Υπενθυμίζω ότι κατέκρινα ΜΟΝΟ τον τρόπο αντίδρασής σας, που μας έκανε ρεζίλι στην τοπική κοινωνία και στις τοπικές Αρχές.
Ενώ τα φετεινά μας έκαναν ρεζίλι μόνο στον κλειστό κύκλο των αγώνων! Οπότε όλα καλά. Άρα το θέμα δεν είναι τί κάνουμε, αλλά πόσοι το μαθαίνουν.
Ενδιαφέρουσα πράγματι θεωρία.
Τώρα όσον αφορά το θέμα του forum των 4 Τροχών, περίτεχνα απέφυγες την απάντηση. Το θέμα ήταν αν γνωρίζεις τί γίνεται στους άλλους αγώνες, για να μπορείς να κρίνεις αν εδώ ο χαμός είναι μεγαλύτερος. Αφού δεν έχεις συγκριτικό στοιχείο, θεωρώ άτοπη την συγκριτική κρίση σου. Αυτό έγραψα...
Ενδιαφέρουσα πράγματι θεωρία.
Τώρα όσον αφορά το θέμα του forum των 4 Τροχών, περίτεχνα απέφυγες την απάντηση. Το θέμα ήταν αν γνωρίζεις τί γίνεται στους άλλους αγώνες, για να μπορείς να κρίνεις αν εδώ ο χαμός είναι μεγαλύτερος. Αφού δεν έχεις συγκριτικό στοιχείο, θεωρώ άτοπη την συγκριτική κρίση σου. Αυτό έγραψα...
Πώς το ξέρετε;Γιάννης Αθανασίου wrote: Αφού δεν έχεις συγκριτικό στοιχείο,
Όταν μάλιστα άλλα γράφω κι άλλα καταλαβαίνετε…
Ξαναδείτε:
Ίσως κάποιοι κοινοί γνωστοί μας θα έπρεπε να σας πληροφορήσουν για τις γνώσεις μου σχετικά με τους αγώνες.pienaf wrote:Εδώ γράφει ότι πουθενά αλλού δεν γίνεται ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ φασαρία…Γιάννης Αθανασίου wrote: Και εδώ ειπώθηκε πως κανένας άλλος δεν τσακώνεται με το θέμα των αγώνων.Σε ποιο άλλο είδος αγώνων αυτοκινήτου στην Ελλάδα γίνεται τόσο μεγάλη φασαρία για κανονισμούς, διαδικασίες, οργανώσεις…, όσο στους αγώνες 4x4;
Στα rally;
ΟΧΙ.
Στους αγώνες πίστας;
ΟΧΙ.
Στις αναβάσεις;
ΟΧΙ.
ΟΧΙ.
Αν αυτό σημαίνει ότι «κανένας άλλος δεν τσακώνεται με το θέμα των αγώνων», τι να πω; Αρχίζω να αμφιβάλλω για τα Ελληνικά μου.
Εκτός αν έχετε τσακωθεί ΚΑΙ με αυτούς…
Πάλι πρόβλημα έχουν τα ελληνικά μου... Θέλω μεταφραστή. Δεν είπα δεν ξέρεις. Είπα δεν έχεις συγκριτικό στοιχείο, οπότε δεν μπορείς να συγκρίνεις.
Τα υπόλοιπα είναι δικές σου κρίσεις...
Τα υπόλοιπα είναι δικές σου κρίσεις...
Τα δικά μου Ελληνικά έχουν πρόβλημα.
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να ξέρω, αλλά να μην έχω συγκριτικό στοιχείο...
Τι ξέρω δηλαδή;
Την προπαίδεια;
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να ξέρω, αλλά να μην έχω συγκριτικό στοιχείο...
Τι ξέρω δηλαδή;
Την προπαίδεια;