**ΕΠΕΙΓΟΝ**Μητρώο Αυτοκινήτων και Δελτία Τεχνικής Ταυτότητας

stavrosd

Re: **ΕΠΕΙΓΟΝ**Μητρώο Αυτοκινήτων και Δελτία Τεχνικής Ταυτότητας

Post by stavrosd »

Scaravaios wrote: Σταύρο για αυτό το λόγο μαζεύουμε ονόματα και περιοχές. Είπαμε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα ή και όπου αλλού υπάρχουν πολλά τετρακίνητα που τρέχουν να κανονιστεί να γίνει μια εκδήλωση έκδοσης ΔΤΤ.
Άμα μένεις στην Θήβα πας στην Αθήνα, άμα μένεις στο Αίγιο πας στην Πάτρα κ.ο.κ.
Δεν είπε κανένας ότι θα περάσουνε όλα από την ΕΛΠΑ (Αθήνα), ούτε από την Θεσσαλονίκη.
Αυτοί που πήγαν και έβαλαν για παράδειγμα κλουβί γιατί να μην ξέρουν ότι είναι σωστοί.
Δε μιλάω για την πρώτη φορα.
Λέω για αυτόν που θα έρθει λίγο αργότερα ή για αυτόν που θα κάνει μια αλλαγη κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά. Μετά την εκδηλωση ;)
Δημητριάδης Σταύρος
mitsos

Post by mitsos »

Scaravaios wrote: Δήμητρα μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Το τελάρο της οροφής πότε έγινε Roll-Bar ή Cage.
Σε λίγο θα πούμε ότι και οι αλουμινένιες αψίδες που κρατάνε τις τέντες στα Land Rover είναι τοξύλια ασφαλείας;
Σαραντη μου, μιλαω γι'αυτο:
Image
Ειναι ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ κ ειναι σωληνωτη κατασκευη.
Αν αυτο δεν ειναι roll bar τοτε ποιο ειναι?
stavrosd

Post by stavrosd »

Δήμητρα δεν ήξερα για τι μίλαγες αλλά τώρα που το έδειξες... είναι για να απλώνεις τις πετσέτες το καλοκαίρι :D
Κακά τα ψέματα αυτό δεν είναι για τίποτα, ψυχολογική υποστήριξη για τους πίσω είναι!
Βέβαια για νορμαλ κατηγορία ίσως να θεωρείτε εφάμιλλο ενός κλειστού πχ όπως του Jimny (δηλαδή κουβάς :mrgreen: )?
Δεν έχει σχέση με roll bar πάντως έτσι?
Δημητριάδης Σταύρος
mitsos

Post by mitsos »

OK αν μια σωλωτη κατασκευη που εχει τοποθετηθει εκει που ειναι αφαιρουμενη η οροφη ΔΕΝ ειναι roll bar τοτε αυτος που εφτιαξε τον κανονισμο κ αναφερει "τοξυλιο ασφαλειας" τι ακριβως ειχε στο μυαλο του?

Υ.Γ. Εγω σε Φ55 συνεχη σωληνα που στηριζεται στους θολους δεν θα απλωνα ρουχα.....
mitsos

Post by mitsos »

mitsos wrote:OK αν μια σωλωτη κατασκευη που εχει τοποθετηθει εκει που ειναι αφαιρουμενη η οροφη ΔΕΝ ειναι roll bar τοτε αυτος που εφτιαξε τον κανονισμο κ αναφερει "τοξυλιο ασφαλειας" τι ακριβως ειχε στο μυαλο του?

Υ.Γ. Εγω σε Φ55 συνεχη σωληνα που στηριζεται στους θολους δεν θα απλωνα ρουχα.....
Υ.Γ.2 Η ολη κουβεντα ξεκινησε επειδη ο Φωκιωνας ειπε οτι αν εγω κατεβω στην νορμαλ με αυτο το αμαξι εχω υποχρεωση να τοποθετησω cage....
Φωκίων

Post by Φωκίων »

stavrosd wrote:
Φωκίων wrote:Σταυρο αν σε νορμαλ τζιμνυ βαλεις 1600 μοτερ δεν αλλαζει κατηγορία??? ( Πχ)
Δε ξέρω!!!
Αλλάζεις??
Και αν ναι που πας??
Αλλαζεις
και απο νορμαλ πας ( + ολο το πακετο πλεον ) οπεν
Φωκίων

Post by Φωκίων »

mitsos wrote: Υ.Γ.2 Η ολη κουβεντα ξεκινησε επειδη ο Φωκιωνας ειπε οτι αν εγω κατεβω στην νορμαλ με αυτο το αμαξι εχω υποχρεωση να τοποθετησω cage....
ειπα rollbar δεν ειπα cage

Alla ρολλμπαρ οχι απλωστρα που λεει κι ο σαραντης

Δημητρα δεν μπορω πραγματικά να καταλαβω γιατι δεν θες να καταλαβεις..

Θα μπορουσα να σε αποστομωσω με ενα αρθρο απο τους κανονισμους.. αλλα το θεμα μου δεν ειναι μονο αυτο καθαυτο το γραμμα του κανονισμου...

Ενα θα σου πω.
Καποιος ειχε σε καποιον αγωνα του περσινου πρωταθληματος, τους ιδιους "προβληματισμους" με εσενα οσον αφορα την αψιδα του
Δυο αγωνες μετα ειχε ενα "θεμα" κι εκτοτε αναβει λαμπαδες ισαμε το μποι του ΤΕ που δεν εκανε δεκτή την απλώστρα του τοτε και τον υποχρεωσε να βαλει ενα rollbar ( προσεχε οχι cage ) της προκοπής..

H προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι ακομα και στις εκδρομες που παμε με τις παπαριες που ενιωτε κανουμε ΠΡΕΠΕΙ να εχουμε ενα rollbar τουλαχιστον, αλλα αυτο οπως ελεγε αι ο Vidas ειναι Προσωπικη Αποψη..
takisp

Post by takisp »

καλημερα σε ολους.
δεν εχω παρει ποτε θεση σε ολα αυτα.
θα ηθελα απλα να θεσω την αποψη μου και φυσικα αυτο που ( προσωπικα ) ΠΟΝΑΕΙ.

ΟΛΟΙ οι νεοι κανονισμοι αν τους δουμε απο τη ΣΩΣΤΗ πλευρα τους. ειναι πολυ πολυ καλοι για ολους μας.

οσο αναφορα τα κρανοι-καθησματα-ζωνες και ολα αυτα τα θεματα ασφαλειας ομολογκαρισμενα για την OPEN,θεωρω πως ενας αγωνιζομενος που σεβεται τη ζωη του, θα επρεπε να τα ειχε ουτως η αλλως. αρα, καλως και εγιναν ασχετα απο το κοστος.

αυτα που πονανε ( τουλαχιστον εμενα ).

LICANCE.

για να βγαλουμε αγωνιστικη licance θελουμε.
1, εγγραφη στο ΣΟΑΑ 40 ευρω.
2,σεμιναριο νεων αγωνιζομενων απο την ΕΛΠΑ υποχρεωτικα ( για το οποιο εχω ρωτησει καιρο το ποτε θα γινει και δεν εχω παρει καμοια απαντηση ). ( κοστος αγνωστο. )
3,παραβολο και γιατροι για τα δικαιολογητικα. 160+ ευρω.

συνολο.......200+ ευρω. χ 2. ( οδηγος - συνοδηγος ).

ΔΤΤ. ( κοστος 40 ευρω )

ROLLCAGE ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

κοστος 600-1000 ευρω.
και δεν ειναι κακο να εχουμε cage για την ασφαλεια μας αλλα ειναι κακο το απαιτητο κοστος σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα.

αρα.......
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΙΤΗΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

roll cage 1.000
ΔΤΤ 40
LICANCE 400+

1440+ ΕΥΡΩ ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΙΤΗΤΑ ( περιπου )

και οπως προανεφερα, δεν ειναι λαθος τα μετρα. ΣΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ.

ο τροπος που ζητουνται ειναι λαθος.

παραδειγμα. στα rally μπηκε απο φετος υποχρεωτικα το hans.
οι αγωνιζομενοι ομως ειχαν ειδοποιηθει απο αρχες του 2009 και ειχαν 1 χρονο μπροστα τους να κανουν κουμαντο για να αλλαξουν καθησματα- ζωνες - κρανοι και αγωρα hans.

πανταζοπουλος παναγιωτης.
Φωκίων

Post by Φωκίων »

Τακη
ξανα κοιτα τους περσινους κανονισμους
καπου ( αλλα δεν θυμαμαι που- δεν εχω και το αρχειο μου μαζι ) λεει οτι απο το 2010 cage, και φυσικά δεν αναφερομαι στα τριαλ..
takisp

Post by takisp »

Φωκίων wrote:Τακη
ξανα κοιτα τους περσινους κανονισμους
καπου ( αλλα δεν θυμαμαι που- δεν εχω και το αρχειο μου μαζι ) λεει οτι απο το 2010 cage, και φυσικά δεν αναφερομαι στα τριαλ..

φωκιων δεν το εχω δει και αν ισχυει κατι τετοιο εχεις απολυτο δικιο.
Post Reply

Return to “Κανονισμοί. Απορίες-διευκρινήσεις”