κανονισμοί 2010

stavrosd

Re: κανονισμοί 2010

Post by stavrosd »

pc4x4n wrote:Εμείς εδώ στο Ναύπλιο , τα «ΒΛΑΧΑΚΙΑ» έχουμε μεσάνυκτα και δεν γνωρίζουμε τίποτα , ούτε από επιτροπές ούτε από συζητήσεις ούτε από αποφάσεις…
Είμαστε βλέπετε πολύ μακριά …….
Καλά μη τρελαίνεσαι εμείς που είμαστε στο κέντρο τι νομίζεις οτι ξέρουμε παραπάνω!
Εδώ τους 10 να ρωτήσεις δεν ξέρουν να σου πουν :lol:
Είναι πραγματικά κρίμα αλλά μην το παίρνεις προσωπικά... όλους γραμμένους μας έχουν και βασικά γιατί δεν ξέρουν τί τους γίνεται :lol:

Πλέον ελπίζουμε να πρυτανεύσουν φωνές λογικής και αν και ερήμην μας να αποφασίσουν ορθά και λογικά! (Έχω και ένα με τον Τοτό να το πώ? :lol: :lol: :lol: )
Δημητριάδης Σταύρος
pc4x4n

Post by pc4x4n »

Και δεν το λες … αν και κοιμισμένοι ακούμε .
friar

Post by friar »

GENERAL LEE wrote:
Γιάννης Αθανασίου wrote:Διαφορά; Τα εξωτερικά roll cage και τα roll cage για τα 4πορτα, χωρίς να καταστρέφονται οι πίσω θέσεις!!! Όλα τα άλλα είναι ίδια. Δε θα μπορούσε κανένας απο εμάς να αλλάξει κάτι, αφού δεν έχουμε τα εργαστήρια να έλέγξουμε τις αλλαγές.
Άρα προβλέπονται τα εξωτερικά cage (βάση των προδιαγραφών των εσωτερικών και με υποχρεωτική στήριξη στο σασί ) :roll:

:shock:
Κάποιος να μου εξηγήσει το σχήμα 283-4 της σελίδας 17 σε συνδυασμό με το άρθρο 8.3.2.5
283-4.gif
283-4.gif (6.71 KiB) Viewed 3159 times
8.3.2.5 Επιπλέον περιορισμοί
Ολόκληρος ο κλωβός ασφαλείας πρέπει να περιέχεται κατά μήκος μεταξύ των σημείων στήριξης της εμπρός και πίσω ανάρτησης, που φέρουν το κατακόρυφο φορτίο (ελατήρια και αμορτισέρ). Επιτρέπονται επιπλέον ενισχύσεις, που υπερβαίνουν αυτά τα όρια, μεταξύ του κλωβού ασφαλείας και των σημείων στήριξης της εμπρός ή της πίσω αντιστρεπτικής δοκού πάνω στο αμάξωμα/σασί. Καθένα από αυτά τα τα σημεία μπορεί να συνδέεται με τον κλωβό ασφαλείας με μία σωλήνα με διαστάσεις 30 x 1.5 mm.

Το είχα ξαναρωτήσει πριν ένα χρόνο αλλά πάμε πάλι ακόμα μιά φορά, ίσως κάποιος απαντήσει
"C'est en voyant un moustique se poser sur ses testicules qu'on réalise qu' on ne peut pas régler tous les problèmes par la violence"...
stavrosd

Post by stavrosd »

Δεν είμαι ειδικός οπότε αν λέω βλασεία απλά αγνοείστε με :D

Εγώ καταλαβαίνω οτι ο βασικός κλοβός θα πρέπει να είναι ανάμεσα στους δύο άξονες (τα κλασσικά cage που ξέρουμε) αλλά προαιρετικά επιτρέπεται εξωτερικό cage που θα στηρίζεται στα άκρα του σασί (πέραν των αξόνων) και μάλιστα με ελευθερία να ενωθεί και με το βασικό cage. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αν ο βασικός κλοβός επιτρέπεται να είναι εξωτερικός! :roll:
Δημητριάδης Σταύρος
S.Doukeris

Post by S.Doukeris »

stavrosd wrote:
pc4x4n wrote:Εμείς εδώ στο Ναύπλιο , τα «ΒΛΑΧΑΚΙΑ» έχουμε μεσάνυκτα και δεν γνωρίζουμε τίποτα , ούτε από επιτροπές ούτε από συζητήσεις ούτε από αποφάσεις…
Καλά μη τρελαίνεσαι εμείς που είμαστε στο κέντρο τι νομίζεις οτι ξέρουμε παραπάνω!
Είναι πραγματικά κρίμα αλλά μην το παίρνεις προσωπικά... όλους γραμμένους μας έχουν και βασικά γιατί δεν ξέρουν τί τους γίνεται :lol:

Πλέον ελπίζουμε να πρυτανεύσουν φωνές λογικής και αν και ερήμην μας να αποφασίσουν ορθά και λογικά! (Έχω και ένα με τον Τοτό να το πώ? :lol: :lol: :lol: )
Σταύρο τώρα τελευταία δεν μας την λες απλά, μάλλον αρχίζεις να μας ψιλοβρίζεις κιόλας;
Εύκολο είναι να είσαι λιγότερο αγενής.
Νάναι ο αέρας του πρωταθλητή;
Προσεκτικά, το καλάμι θέλει χέρια, δεν είναι τζίμνι. Και δεν έχει ούτε κέητζ ούτε ζώνη ασφαλείας.
Δυστυχώς εμείς όπως λες δεν ξέρουμε τι μας γίνεται αλλά και εσείς τα μάθατε όλα μέσα σε ένα χρόνο.
stavrosd

Post by stavrosd »

S.Doukeris wrote: Σταύρο τώρα τελευταία δεν μας την λες απλά, μάλλον αρχίζεις να μας ψιλοβρίζεις κιόλας;
Προσεκτικά, το καλάμι θέλει χέρια, δεν είναι τζίμνι. Και δεν έχει ούτε κέητζ ούτε ζώνη ασφαλείας.
Δυστυχώς εμείς όπως λες δεν ξέρουμε τι μας γίνεται αλλά και εσείς τα μάθατε όλα μέσα σε ένα χρόνο.
Ώπα αυτο και αν είναι κατόρθωμα!!
Που είχες χαθεί ?
Μετά απο όλα αυτά που γίνονται αυτά είχες να πείς?

Ευχαριστώ για την αξία που προσωπικά μου προσδίδεις αλλά δεν νομίζω οτι εγώ είμαι το θέμα!
Λυπάμαι να σου φαίνομαι αγενής εγώ με θεωρώ απλά ειλικρινή, αλλά και αυτά που λέω δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που λέγονται off air. Εγώ τουλάχιστον λέω τα ίδια και off και on! Και καταθέτω τις σκέψεις μου!
Τα περι καλαμιών και τα λοιπά τα παρέρχομαι και δεν τσιμπάω :D
Απλά να σημειώσω οτι όταν ξημεροβραδιαζόμασταν πριν το καλοκαίρι ούτε "αέρας" υπήρχε, ούτε "καλάμι".
Εσύ Σπύρο τί θα έκανες αν πράγματα που συμφωνούν όλοι (επι της διαδικασίας) τελικά δεν τηρούνται?
και όχι μόνο δεν τηρούνται αλλά δεν σου εξηγεί και κανένας το γιατί βρε αδελφέ!
Και απλά για να σου θυμίσω μέχρι και πριν τον Οκτώβριο υποστήριζα την λειτουργία της επιτροπής και προέτρεπα να την επαναδραστηριοποιήσετε με ένα απλά πιο διάφανο πλαίσιο (ρώτα και τον Σιδέρη)
Την πίστωση την πήρατε!

Έχω ξαναπεί οτι σαν άτομα ο καθένας σας έχει τα διαπιστευτήρια του αλλά σαν ομάδα απλά δεν ξέρετε τι σας γίνεται!

Έφτασε το 2010 έχει ανακοινωθεί ο πρώτος αγώνας για το νέο έτος και δεν υπάρχουν κανονισμοί, ουτε γενικοί ούτε τεχνικοί ούτε τίποτα! Στην ουσία είναι στον αέρα!

Ακούγονται τα χίλια μοίρια που σε όλους τους απέξω φαντάζουν παράλογα (βλ. μικτοί αγώνες) και η επιτροπή που θεωρητικά βγήκε για να αντιπροσώπευση το χώρο απο τη μεριά των λεσχών και των αγωνιζόμενων απαξιεί να μας εξηγήσει τα γιατί!

Για το τί αγώνες θα γίνουν του χρόνου... όχι μόνο πρόγραμμα δεν έχουμε αλλά ουτε καν τί είδους αγώνες θα γίνουν δε ξέρουμε!

Και δεν λέμε να είναι τα τελικά, μιας και την τελική απόφαση την παίρνει η ΕΘΕΑ (και καλός τελικά αφού δυο γαιδάρων άχυρο δε μπορείτε να χωρίσετε), αλλά οι προτάσεις σας.
Υπήρξαν? Τις ανακοινώσατε κάπου να καταλάβουμε οτι όντως λειτουργείτε!

Αν μετά απο όλα αυτά (και άλλα που απλά τώρα μου διαφεύγουν) ένα "ψιλοβρίσιμο" δεν το αξίζει η επιτροπή (όχι τα άτομα σαν μονάδες) τί θα πρέπει να κάνετε για να τα ακούσετε!

Θα φτάσει 15 Γενάρη και θα γίνει γιουρούσι και όποιος πρόλαβε θα πάρει αγώνες, με κανονισμούς που όλη τη χρονιά πάλι θα γκρινιάζουμε/ετε πώς πέρασαν και δεν ήταν αυτοι που θέλαμε, θα γίνουν αγώνες ετερόκλητοι με κανένα διασφαλισμένο στανταρτ (πέραν της ασφάλειας ένεκα ΕΘΕΑ)ποιότητας και άντε πάλι του χρόνου τα ίδια!

Τουλάχιστον αν δεν πέσει το forum θα μπορεί ο Στάθης να κάνει απλά copy-paste :lol: :lol:
Last edited by stavrosd on Fri Dec 18, 2009 02:30, edited 2 times in total.
Δημητριάδης Σταύρος
stavrosd

Post by stavrosd »

S.Doukeris wrote: Δυστυχώς εμείς όπως λες δεν ξέρουμε τι μας γίνεται αλλά και εσείς τα μάθατε όλα μέσα σε ένα χρόνο.
Ά και όσο αφορά αυτό!
Αυτά που λέω δεν χρειάζονται ειδική γνώση του αντικειμένου.
Απλή λογική είναι.
Το απλο δεν είναι εύκολο πολλές φορές αλλά δεν χρειάζεται να είσαι και σαράντα χρόνια για να κρίνεις αν κάτι δεν λειτουργεί σωστά.
Το να καταλάβεις γιατί δεν λειτουργεί σωστά είναι άλλο θέμα και εδικά έτσι όπως δουλεύουν τα πράγματα ,κεκλεισμένων των θυρών, θέλει πολύ χρόνο.
Η αξία αυτής της γνώσης βοηθάει στο να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη αλλά όχι για να προχωρήσει τα πράγματα.
Αμη τι άλλο η επιτροπή βρίθει εμπειρίας, κάπου αλλού πάσχει ;)

Άσε δε που ελπίζω οτι ο λόγος που μας γράφεται είναι οτι δεν ξέρετε τι σας γίνεται, γιατί αλλιώς σημαίνει οτι απλά δεν νοιάζεστε και δεν σας ενδιαφέρουμε που το θεωρώ κλάσεις χειρότερο!
Δημητριάδης Σταύρος
DarkStam

Post by DarkStam »

S.Doukeris wrote:
stavrosd wrote:

Σταύρο τώρα τελευταία δεν μας την λες απλά, μάλλον αρχίζεις να μας ψιλοβρίζεις κιόλας;
εδώ θα συμφωνήσω με την στάση του Σταυρου, που το ευκολότερο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει ως πρωταθλητής ήταν να τα είχε σωπάσει και να μην έλεγε τίποτα, αλλα είναι ακόμα εδώ και μάχεται για το καλύτερο, λέγοντας την γνώμη του και ας υπάρχει η πιθανότητα να δημιουργήσει δυσαρέσκειες και αντιπαλους.

το πιο εύκολο θα ήταν να έλεγε σε όλα ναι, αλλα παλεύει με επιχειρήματα. λύσεις προτάσεις ... για το καλύτερο

εδώ ο περσινός πρωταθλητής δεν ξέρει τι γίνετε που φαντάζομαι ότι είναι πιο πολύ μέσα στα πράγματα από ότι εμείς από την επαρχία όπως είπε ο φίλος από το Ναύπλιο.

ναι μπορεί να τα λέει με τρόπο που ίσος δεν αρέσει, αλλα λέει αλήθειες...
www.skartaekato.gr

--- this is skartaaaaaaa...!!!!! ---
Γιάννης Αθανασίου

Post by Γιάννης Αθανασίου »

stavrosd wrote:Δεν είμαι ειδικός οπότε αν λέω βλασεία απλά αγνοείστε με :D

Εγώ καταλαβαίνω οτι ο βασικός κλοβός θα πρέπει να είναι ανάμεσα στους δύο άξονες (τα κλασσικά cage που ξέρουμε) αλλά προαιρετικά επιτρέπεται εξωτερικό cage που θα στηρίζεται στα άκρα του σασί (πέραν των αξόνων) και μάλιστα με ελευθερία να ενωθεί και με το βασικό cage. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αν ο βασικός κλοβός επιτρέπεται να είναι εξωτερικός! :roll:
Ακριβώς Σταύρο. Ο βασικός κλωβός επιβάλεται να είναι ανάμεσα στους δύο άξονες.

Τα σχήματα δείχνουν ότι εξωτερικός βασικός κλωβός δεν νοείται, δυστυχώς. Και σίγουρα στην Ελλάδα δεν έχουμε τα μέσα να εξετάσουμε αν μπορούσε να υπάρξει τέτοια περίπτωση και αν θα ήταν ασφαλής. Οπότε αναγκαστικά μένουμε στα της FIA, έστω και τα κάπως παλαιότερα.
atlasteam

Post by atlasteam »

Μια γενικευμένη προσέγγιση στο θέμα εξοπλισμός ασφαλείας των αυτοκινήτων (κατά την άποψη μου) , τουλάχιστον για τις "μεγάλες" κατηγορίες :
Ή χρησιμοποιείς πράγματα (rollcage , καθίσματα , ζώνες , πυροσβεστήρες κλπ.) με βάση τους κανονισμούς που ισχύουν στη FIA ή τίποτα.
Είναι τουλάχιστον γελοίο να λες στο κανονισμό ότι επιτρέπονται ληγμένα καθισματα , ζώνες κλπ ......... δηλαδή οι του 4χ4 είναι αγωνιζόμενοι 2ης κατηγορίας και τρέχουν με τα σκουπίδια των άλλων.
Τώρα θα πείτε .......... θέλει να πουλήσει αυτός ........ χεστηκ@ για αυτό και όσοι με γνωρίζουν το γνωρίζουν !
Απλά είναι τραγελαφικό να βλέπεις 4χ4 με κόστος ανταλλακτικών και βελτιώσεων χιλιάδων ευρώ και να τσιγγουνευόμαστε στα κεφάλια μας και την σωματική μας ακεραιότητα.
Ειδικά με κάτι κινέζικης προέλευσης ανακλινόμενα καθίσματα που είδα σε πολλά "αγωνιστικά" στο 24ώρες ....... σταυροκοποιόμουν !
www.atlasteam.gr
when u r upside down and burning .... u went 2 fast !
Post Reply

Return to “Κανονισμοί. Απορίες-διευκρινήσεις”