Φιλικοί αγώνες - Φυτώρια

Nicolas
Site Admin

Re: Λεσχη 4χ4 Ευρίπου Φιλικο Trial Αλμυροποταμος

Post by Nicolas »

Γιάννης Αθανασίου wrote: Μπερδεύω τα πράγματα; Αυτό είναι επίπεδο χωράφι
ή μήπως αυτό είναι ακίνδυνο εμπόδια; Αφήνω τους
θεατές που βρίσκονται ιδιαίτερα κοντά... Ποιούς
αλήθεια θέλουμε να κοροϊδέψουμε;
Image
Εγώ πάντως τέτοια σούζα κάνω κάθε φορά που βγαίνω από το γκαράζ μου...

Ας μην γινόμαστε υπερβολικοί. ;)

Αν θέλουμε να βρούμε παρατυπίες, μπορούμε να τις βρούμε σε όλους ανεξαιρέτως τους αγώνες.
Δεν είναι όμως επικοδομητικό να λέμε τα μισά. Ή τα λέμε όλα ή δεν λέμε τίποτα και ακολουθούμε τις όποιες επίσημες οδούς προκειμένου να καταγγείλουμε-διαμαρτυρηθούμε τα όσα μας απασχολούν.

Σαφώς και επιβάλλεται ο όποιος σχολιασμός ή να το πώ καλύτερα γι αυτό τον λόγο υπάρχουν οι ανοιχτές συζητήσεις στα fora αλλά νομίζω πως το ύφος της κουβέντας έχει ήδη ξεφύγει από αυτό το πλαίσιο.

Και ας μην ξεχνάμε,
verba volant, scripta manent.
"Η σιωπή μας, μόνο με τον κατήγορό μας γίνεται σύμμαχος".
Από την άλλη όμως, "Όσο πιο αθόρυβος είσαι, τόσα περισσότερα ακούς".
dimisgv

Post by dimisgv »

Φωκίων wrote:Αγαπητε Βαγελη
ο αγωνας σας αυτος καθαυτος οπως το λες απο τις φωτο που ειδα ηταν ωραιωτατος και οντως εφερε κοσμο.
Ο προσωπικός μου προβληματισμός δεν ειναι στις κατηγοριες και τον διαχωρισμο αυτων τοσο πολυ
( Κ0 με "σκουλαρικια"....) ή "γλυστρες" απο δω φτυαρια κι αλλα περιτά απο κει, SPOA, λαστιχα που εξεχουν ολοκληρα και απο τα προσθετα φτερα, αλλα ειπαμε οκ φιλικός ειναι ο οποιοσδηποτε θα εκανε "γαργαρα" πολλες τετοιες "λεπτομερειες" ειδικά σε τεχνικά - βελτιωσεων - θεματα..

Ο οποιος προβληματισμός ειναι στα θεματα ασφαλειας των αυτοκινητων των ιδιων ( ουτε καν του αγωνα γενικώς..)
Αλλα
Οβαλ ρολλμπαρ πρωτη φορα βλεπω κι ελπιζω να μην δω ποτε ως ΤΕ...
Ζωνες να τριβωνται πανω στο ρολμπαρ και να μην ειναι δεμενες εκει που πρεπει και ειδικά οταν.... ΥΠΑΡΧΕΙ το σημειο δεσιματος που πρεπει
συμετεχοντα αυτοκινητα χωρις πορτες ( ναι οκ και χωρις ρολλμπαρ το συγκεκριμενο, αλλα χωρις πορτες ακομα και σε ενα απλό πλαγιασμα υπηρχε θεμα κατι θα κρεμαγε απεξω με σιγουρο το σπασιμο
Ζωνη εργοστασιακη δεμενη πανω στο μαμα-αφτερμαρκετ ρολμπαρ ( αν θυμαμαι καλα ΔΕΝ ειναι εκει η βαση της κανονικά στα LR..)

ξαναλεω το προβλημα ΔΕΝ ειναι η λεσχη η οποια καλα εκανε και ρωτησε και το κυνηγησε. το θεμα ειναι πως δωθηκε η αδεια για τετοια κατασυρροη παραβαση των ιδιων των δικών της κανονισμών της ΕΘΕΑ.

και φαντασου ολα τα ανωτερω απο 10 φωτο..
Σεβομαι την παρακληση σου και το σταματαω εδω.
Καλο φιλικό τον Αυγουστο.
καταρχην να ρωτησω για πιο λογο σχολιαζεις για το αυτοκινητο μου?
σε ενδιαφερει για την ασφαλεια μου γιατι αν ισχυε αυτο θα ειχα παρει ενα προσωπικο μυνημα και θα μου ελεγε καποιος πιασε τις ζωνες σου ετσι ειναι πιο ασφαλες η το cage σου υστερει εκει βελτιωσε το εκει κι εκει.
η αψιδα του samurai ειναι οβαλ ή καμαρα???
γιατι σε ενημερωνω πως το cage μου ακολουθει αυτη σε ολο το μηκος της και απεχει μεγιστη αποσταση 6cm σε ενα μονο σημειο απο αυτη στο ανω σημειο καμπης του τοξυλιου.και εχει και μια καμπη στα δυο κατακορυφα σημεια αυτου.τωρα πως γινεται να ειναι το cage οβαλ ή καμαρα δεν καταλαβαινω!!!
επισης εχεις αναρωτηθει γιατι ενω το samurai ειναι ολο τετραγωνο η αψιδα του στο πανω μερος εχει μια μικρη καμπυλη(αυτος ειναι ο σωστος χαρακτηρισμος και οχι οβαλ η καμαρα)?
Αυτο γινεται για να ενισχυσει το σημειο αυτο και του αυξανει κατακορυφα την αντοχη οταν δεχθει μια δυναμη προς τα μεσα(αυτο εκανα και με το cage μου και θα με ενδιεφερε να μου πεις ποιο σημειο του τεχνικου κανονισμου δεν ακολουθω)
τελος ανεφερες αρκετες φορες πως μιλας σαν ΤΕ,θα ηθελα να διαβασω πως γραφεις σαν ενα ατομο που γραφει εδω επειδη αγαπα το χωρο των αγωνων 4χ4 και θα προτιμουσα να σε ειχα δει σε καποιον και να τα λεγαμε απο κοντα τα τελευταια δυο χρονια που συμμετεχω και παρακολουθω αυτους.
και μια φωτο για να καταλαβεις τι εννοω
Image
και τελικα δεν καταλαβαινω πως σε ενα σωρο πρωταθληματικους αγωνες και ενω υπαρχουν ενα σωρο παρατυπιες και σοβαρες παραλειψεις ασχολεισαι με την τεχνοτροπια του cage μου και αν αυτο ειναι με ανοιχτες γωνιες ή κλειστες.
Φιλικα Τζινιερης Δημητρης
dimisgv

Post by dimisgv »

sirros wrote:
GENERAL LEE wrote:Ψιλωμενε και τσιπαρισμενε …κοψε λιγακι !!!
Σε πειραξε το cage καμαρα και δεν σε πειραζουν οι νεροσωληνες και τα ρακορ που εχουμε δει φετος σε αλλους αγωνες ….

Ένα μπραβο στην υπερδραστηρια λεσχη Ευριπου από εμενα :!: και μια προταση αν θελετε να συνεχιστει η συζητηση σε καινουργια ενοτητα . :idea:
ee και το cage καμαρα ηταν απαραδεκτο κ μην ξεχνας πρωτοι εμεις το καταδικασαμε,αυτα πρεπει να κοβονται στεγνα απο ελεγχους κτλ.
συγχαρητηρια για την πρωτια.απαραδεκτο κατα την προσωπικη σου γνωμη και καποιων αλλων,εγω γουσταρα πολυ οταν το εφτιαξα και πολλοι αλλοι που το ειδαν :D
τωρα αν θα κοπει στεγνα ασε να το αποφασισουν αυτοι που πρεπει και εχουν περισσοτερες γνωσεις κι απο εμενα κι απο εσενα. κι αν τελικα το κοψουν δεν λεει κατι να φτιαξω αλλο ενα(το επομενο παντα ειναι καλυτερο και δυο μερες να κανω κατι που μου αρεσει δεν θα με κουρασει ;) )
Τωρα αν κι εσυ ενδιαφερεσε για την ασφαλεια μου ευχαριστω πολυ και με τιμα αυτο, οποια παρατηρηση καλοδεχουμενη.
friar

Re: Φιλικοί αγώνες - Φυτώρια

Post by friar »

Εύκολα ανάβεις. Βάλε αργά, αν θέλεις και πάντα αν μου επιτρέπεις να πω ότι από ότι φαίνεται στην φωτογραφία έχει γίνει καλή δουλειά.
Σε περίπτωση που σκεφτείς να φτιάξεις άλλο κοίτα, η κάτω άκρη του διαγώνιου στοιχείου να συνδέεται με το κύριο τοξύλιο ή με το στοιχείο αντιστήριξης όχι μακρύτερα από 100 mm από το πέδιλο στήριξης.
Τώρα το κατακόρυφο μέρος Η φωτό μπορεί να μας ξεγελάει, βλέποντας το από κοντά θα ξέρουμε, μα δεν το βλέπω να είναι ευθύγραμμο αλλά καμπύλο τόσο που να μπορώ να το πω οβάλ.
Για τις ζώνες καλά τα λέει ο Φωκίων, σκέψου το και εσύ λιγάκι
"C'est en voyant un moustique se poser sur ses testicules qu'on réalise qu' on ne peut pas régler tous les problèmes par la violence"...
dimisgv

Post by dimisgv »

friar wrote:Εύκολα ανάβεις. Βάλε αργά, αν θέλεις και πάντα αν μου επιτρέπεις να πω ότι από ότι φαίνεται στην φωτογραφία έχει γίνει καλή δουλειά.
Σε περίπτωση που σκεφτείς να φτιάξεις άλλο κοίτα, η κάτω άκρη του διαγώνιου στοιχείου να συνδέεται με το κύριο τοξύλιο ή με το στοιχείο αντιστήριξης όχι μακρύτερα από 100 mm από το πέδιλο στήριξης.
Τώρα το κατακόρυφο μέρος Η φωτό μπορεί να μας ξεγελάει, βλέποντας το από κοντά θα ξέρουμε, μα δεν το βλέπω να είναι ευθύγραμμο αλλά καμπύλο τόσο που να μπορώ να το πω οβάλ.
Για τις ζώνες καλά τα λέει ο Φωκίων, σκέψου το και εσύ λιγάκι
εχεις δικιο οπως και για τις ζωνες.ομως οταν σε ενα φιλικο αγωνα το αυτοκινητο μου ειναι ισως το μονο με cage,με αγωνιστικο καθισμα,ζωνες ομολογκε και κρανος το ιδιο,πυροσβεστηρα δικιλο και ενω υπαρχουν ενα σωρο σλλα στα οποια δεν αναφερομαι γιατι με τα περισσοτερα παιδια ειμαστε φιλοι και καποιοι αναλωνονται στις καμπυλες κατανταει γραφικο το θεμα.ευχαριστω για τις παρατηρησεις Σταθη μακαρι να ειχαν ολοι διαθεση να βοηθησουν κι οχι να περιμενουν νσ πουν κατι απλα και μονο για να το πουν και για τους προσωπικους τους λογους.
friar

Post by friar »

και αν μπορώ να συνεχίσω κοίτα μιά όμορφη τοποθέτηση (που ακόμα και αυτή χωράει μιά μικρή βελτίωση)

Image

από άλλη γωνία μια πατέντα για την μικρή βελτίωση που αναφέρω παραπάνω

Image

δες τι καλή εφαρμογή μπορούμε να πετύχουμε

Image

είμαι δε σίγουρος ότι και ο Φωκίων και ο Sirros και ο General Lee να βοηθήσουν θέλουν>
"C'est en voyant un moustique se poser sur ses testicules qu'on réalise qu' on ne peut pas régler tous les problèmes par la violence"...
manos

Post by manos »

ωραία μάτια εχει η κυρία !
DINIE

Post by DINIE »

Αυτό το σετάκι που είπαμε ότι μπορούμε να το βρούμε? :shock: Πάντα μου άρεσαν οι πράσινες ζώνες. :mrgreen:
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ
http://www.laskari.gr/
Nicolas
Site Admin

Post by Nicolas »

Αγαπητέ μου Δημήτρη,

μην φορτώνεις...
Όσοι σχολίασαν το κλουβί σου, σίγουρα ενδιαφέρονται.
Τα επίπεδα ενδιαφέροντος είναι δύο:
Αρχικά η δική σου ασφάλεια και σε δεύτερο επίπεδο και η δική μας.
Διότι όπως έχει αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, η χαλαρότητα με την οποία εφαρμόζονται οι τεχνικοί κανονισμοί
στην ουσία επιβάλλουν στον τεχνικό έφορο να υποθέσει για την στοιβαρότητα μίας κατασκευής και στην συνέχεια να
πάρει την ευθύνη να "περάσει" το αυτοκίνητο και να του επιτρέψει να αγωνιστεί. Και αν γίνει το κακό το πρώτο πράγμα που θα πουν
οι κακές γλώσσες είναι "δεν το είδε ο τεχνικός έφορος?". Και καλά να μείνει στις κακές γλώσσες μόνο...
Και αυτό είναι κακό και γι αυτόν που θα χτυπήσει αλλά και για τους αγώνες μας που φαίνονται επικίνδυνοι ενώ δεν είναι τόσο.

Μην μου πει κανένα εξυπνοπούλι πάλι πως η δουλειά του ΤΕ είναι να κάνει έκθεση και οι άρχοντες να την κάνουν δεκτή ή όχι γιατί
δεν είναι λίγες οι φορές που η έκθεση είτε εξαφανίζεται από τα επίσημα έγγραφα του αγώνα είτε εμφανίζεται μία καινούρια είτε γράφεται
συναινετικά...

Επιπλέον αγαπητέ μου φίλε, όταν ξεκινάς να φτιάξεις έναν κλωβό συμβουλεύεσαι το "πορτοκαλί βιβλίο" ή ρωτάς έναν ΤΕ ή κάτι τελοσπάντων
έτσι ώστε και καλή δουλειά να κάνεις αλλά και σύμφωνος με τους κανονισμούς να είσαι.
Σαφώς βέβαια και σου αξίζουν συγχαρητήρια που μπήκες στον κόπο να "χαλάσεις" το αυτοκίνητό σου βάζοντας κλουβί.

Όμως κατάλαβε και μας και πίστεψέ με κανείς από αυτούς που σχολίασαν το αυτοκίνητό σου δεν έχει κακιά πρόθεση ούτε απέναντί σου ούτε και απέναντι στην λέσχη.

Στάθη, θες να είσαι ο πρώτος διαχειριιστής που θα κάνει ban τον εαυτό του??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Α παράτα μας πρωινιάτικα. Άντε και καλό μας μπάνιο.
"Η σιωπή μας, μόνο με τον κατήγορό μας γίνεται σύμμαχος".
Από την άλλη όμως, "Όσο πιο αθόρυβος είσαι, τόσα περισσότερα ακούς".
friar

Post by friar »

manos wrote:ωραία μάτια εχει η κυρία !
Εσύ να την κοιτάς στα μάτια.. :lol:
Post Reply

Return to “Αγώνες 4Χ4”