Χρονια πολλα κάγκουρες και χριστος ανέστη!!! Χρονια πολλα Γιωργηδες!!!
Τι κι αν είσαι παλαιοημερολογίτης, τι κι αν δεν είσαι, με το μαράζι που έμπλεξες ανάσταση σε κόβω να βλέπεις κατά τον Αύγουστο μεριά που θα είναι και παχιές οι μύγες.fantomas wrote:επειδη ειμαι παλαιοημερολογιτης εγω...![]()
![]()
![]()
θα σας πω σημερα τις ευχες!!!
Ένα πολύ απλό σύστημα που μπορείς χα χρησιμοποιήσεις είναι ο ηλεκτρομαγνήτης από τις βάνες (ηλεκτροβάνες) από τα "μηχανάκια" των αυτόματων ποτισμάτων. Ξαντέριασε ένα και θα δεις το πηνίο που έχει μέσα.antonisxj wrote: συγκεκριμένα ψάχνω ηλεκτρομαγνήτης σε πολύ μινιόν σχήμα να κινεί πύρο διαμέτρου 1cm. με κίνηση περίπου 2cm.
επίσης να λειτουργεί με 12V.
Drimon wrote:Ένα πολύ απλό σύστημα που μπορείς χα χρησιμοποιήσεις είναι ο ηλεκτρομαγνήτης από τις βάνες (ηλεκτροβάνες) από τα "μηχανάκια" των αυτόματων ποτισμάτων. Ξαντέριασε ένα και θα δεις το πηνίο που έχει μέσα.antonisxj wrote: συγκεκριμένα ψάχνω ηλεκτρομαγνήτης σε πολύ μινιόν σχήμα να κινεί πύρο διαμέτρου 1cm. με κίνηση περίπου 2cm.
Δεν ξέρω αν σου κάνει η διαδρομή, αλλά αυτή μπορείς να την καθορίσεις.
Σαν σύστημα δεν είναι δύσκολο να το κατασκευάσεις κι εσύ αν θες. Φτιάχνεις έναν κύλινδρο, μέσα στον οποίο θα κινήται το έμβολο που θες να κουνάς, τυλίγεις γύρο του βακελίτη, ύστερα ένα σύρμα για πηνίο, μονώνεις με βερνίκι και είσαι έτοιμος (χοντρικά στα γράφω. Αν θες λεπτομέρειες πάρε τηλ).
Δεν του κάνει αυτό γιατί πρώτον είναι το μάξιμουμ 9βολτα και δεύτερον δεν έχουν την διαδρομή που θέλει. Αντώνη ρώτα και σε μαγαζί που πουλάει ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Εκεί θα βρείς σίγουρα.Drimon wrote:Ένα πολύ απλό σύστημα που μπορείς χα χρησιμοποιήσεις είναι ο ηλεκτρομαγνήτης από τις βάνες (ηλεκτροβάνες) από τα "μηχανάκια" των αυτόματων ποτισμάτων. Ξαντέριασε ένα και θα δεις το πηνίο που έχει μέσα.antonisxj wrote: συγκεκριμένα ψάχνω ηλεκτρομαγνήτης σε πολύ μινιόν σχήμα να κινεί πύρο διαμέτρου 1cm. με κίνηση περίπου 2cm.
Δεν ξέρω αν σου κάνει η διαδρομή, αλλά αυτή μπορείς να την καθορίσεις.
Σαν σύστημα δεν είναι δύσκολο να το κατασκευάσεις κι εσύ αν θες. Φτιάχνεις έναν κύλινδρο, μέσα στον οποίο θα κινήται το έμβολο που θες να κουνάς, τυλίγεις γύρο του βακελίτη, ύστερα ένα σύρμα για πηνίο, μονώνεις με βερνίκι και είσαι έτοιμος (χοντρικά στα γράφω. Αν θες λεπτομέρειες πάρε τηλ).
Τι γούρλωσες εσύ τα μάτια;;;georgexj wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
9Volt είναι το ηλεκτρονικό κύκλωμα που διαχειρίζεται την όλη κατάσταση, το πηνίο θ' αντέξει την παραπάνω τάση. Για την διαδρομή το έγραψα από την αρχή ότι έχω αμφιβολίες και γι αυτό έγραψα το πώς μπορεί να φτιάξει έναν. Το όλο θέμα είναι στον κύλινδρο που τρέχει μέσα το εμβολάκι.aggas wrote:Δεν του κάνει αυτό γιατί πρώτον είναι το μάξιμουμ 9βολτα και δεύτερον δεν έχουν την διαδρομή που θέλει. Αντώνη ρώτα και σε μαγαζί που πουλάει ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Εκεί θα βρείς σίγουρα.
έτσι αγόρι μου...ξεβρακώσου επιτέλους...βγάλε τον ηλεκτρονικό που έχεις μέσα σου...άπλωσε την επιστήμη στο σανίδι...Drimon wrote:Τι γούρλωσες εσύ τα μάτια;;;georgexj wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
9Volt είναι το ηλεκτρονικό κύκλωμα που διαχειρίζεται την όλη κατάσταση, το πηνίο θ' αντέξει την παραπάνω τάση. Για την διαδρομή το έγραψα από την αρχή ότι έχω αμφιβολίες και γι αυτό έγραψα το πώς μπορεί να φτιάξει έναν. Το όλο θέμα είναι στον κύλινδρο που τρέχει μέσα το εμβολάκι.aggas wrote:Δεν του κάνει αυτό γιατί πρώτον είναι το μάξιμουμ 9βολτα και δεύτερον δεν έχουν την διαδρομή που θέλει. Αντώνη ρώτα και σε μαγαζί που πουλάει ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Εκεί θα βρείς σίγουρα.![]()
Και τώρα που το θυμήθηκα. 12βολτες βαλβίδες έχουν και τα air-locker. Κοίτα αν σου κάνει τίποτα από εκεί.
Ο DRIMON (ΚΥΡΟΣ) ΓΡΑΝΑΖΗΣ !!!!comanche wrote:έτσι αγόρι μου...ξεβρακώσου επιτέλους...βγάλε τον ηλεκτρονικό που έχεις μέσα σου...άπλωσε την επιστήμη στο σανίδι...Drimon wrote:Τι γούρλωσες εσύ τα μάτια;;;georgexj wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
9Volt είναι το ηλεκτρονικό κύκλωμα που διαχειρίζεται την όλη κατάσταση, το πηνίο θ' αντέξει την παραπάνω τάση. Για την διαδρομή το έγραψα από την αρχή ότι έχω αμφιβολίες και γι αυτό έγραψα το πώς μπορεί να φτιάξει έναν. Το όλο θέμα είναι στον κύλινδρο που τρέχει μέσα το εμβολάκι.aggas wrote:Δεν του κάνει αυτό γιατί πρώτον είναι το μάξιμουμ 9βολτα και δεύτερον δεν έχουν την διαδρομή που θέλει. Αντώνη ρώτα και σε μαγαζί που πουλάει ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Εκεί θα βρείς σίγουρα.![]()
Και τώρα που το θυμήθηκα. 12βολτες βαλβίδες έχουν και τα air-locker. Κοίτα αν σου κάνει τίποτα από εκεί.