Λοιπόν κάγκουρες....................Έχω φάει όλο μου το πρωινό να διαβάζω ότι έχω χάσει αυτές τις μέρες, και έχει πονέσει το σαγόνι μου από το γέλιο
Στο θέμα μας.
'Οπως ανέφερε κάπου ο Σταύρος όντως είμαι ειδική περίπτωση όσον αφορά την μετάβασή μου από Αμερικάνικο σε Γιαπωνέζικο. ΔΕΝ έπαιξε κανένα ρόλο το ότι ο πανίβλακας/σουρωμένος/παλιοαμερικανάκι μου έκανε τα αμάξι παλιοσίδερα.
Ας τα πάρω από την αρχή.
10 Μαίου 1992 - Newport/ Rhode Island - USA
Έχοντας τα γκαφρά στην τσέπη - και σε ηλικία 22 χρόνων - κατευθύνομαι σε έναν πληστηριασμό με σκοπό να χτυπήσω το αυτοκίνητο με το οποίο είμαι τρελλαμένος τα τελευταία δύο χρόνια.Τελικά το χτυπάω στην τιμή των 1500 δολλαρίων

Πράσινο κυπαρισσί XJ τετράλιτρο , τρίπορτο, high output(196hp, 320Nm) automatic full extra από εξοπλισμό. Περιττό να πω ότι το πρώτο βράδυ κοιμήθηκα μέσα σε αυτό μπας και το χωνέψω, ενώ την επόμενη μέρα έκαψα ένα ντεπόζιτο απλά τριγυρνώντας μέσα στην πόλη
Με αυτό το θηρίο λοιπόν έκανα τα πρώτα δειλά βήματα στο offroading, αν και δεν κράτησε πολύ. Μόνο τρεισήμιση μήνες δυστυχώς
Μετά το τρακάρισμα και επειδή είχα και εγώ τραυματισμό( έκατσα δυό εβδομάδες στο νοσοκομείο) ήρθε και η μετάθεση και επέστρεψα Ελλάδα.
Κουκλί αυτοκίνητο και ταυτόχρονα αρκετά macho. Αυτό το ορθογώνιο σχήμα πάντα μου άρεσε και πάντα θα μου αρέσει.Πολύ άνετο σε ταξίδι( πρόλαβα να κάνω δύο) και ροπάτο,αν και σε κάποιες στιγμές με ενοχλούσε αυτή η ξερή αντίδραση του πίσω άξονα και ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ελατήρια μπροστά και σούστες πίσω

Τέσπα...........Κύριο μειονέκτημα η πολύ υψηλή κατανάλωση ακόμα και κινούμενος στο όριο των 65 μιλίων.Αυτά τα ολίγα από την σύντομη συμβίωσή μου με το cherokee.
Ερχόμαστε τώρα στο 2006.
Αποφασίζουμε με την γυναίκα ότι ήρθε ο καιρός να πάρουμε επιτέλους το τζίπ που συζητάμε τα τελευταία τρία χρόνια.Σε ένα αυτοκίνητο που συμφωνούμε και οι δύο είναι το Terrano, και αυτό γιατί το έχουμε ζήσει σε εκδρομές από έναν φίλο μας με τον οποίο γνώρισα το ουσιαστικό offroading και έχω ξετρελλαθεί με τις δυνατότητες του αυτοκινήτου στα δύσκολα, αλλά και από τους χώρους του. Βέβαια δεν μου άρεσε ο ασθενικός κινητήρας για το βάρος του με συνέπεια και η κατανάλωσή του να είναι αυξημένη σε ταξίδι στην εθνική και φορτωμένο.Ήρθε λοιπόν η ώρα να τα βάλουμε κάτω και να αποφασίσουμε: Terrano ή Cherokee;Kαι πάνω που φαίνετε να καταλήγουμε έρχετε το νέο. Μπορώ να βγάλω στην Νέα Μάκρη νόμιμα πετρέλαιο Ι.Χ. Ώρε γλέντια

Επιτέλους θα κυκλοφορώ με πετρέλαιο. Εδώ να πω ότι είμαι πολύ φανατικός όσον αφορά το ορθόν της πετρελαιοκίνησης.Anyway αρχίζει το ψάξιμο για ελληνικά πετρέλαια, και αυτόματα και η σύγκριση των δύο σε εκδόσεις Diesel.Και έρχετε η πρώτη απογοήτευση όσον αφορά την απόδοση του ινδιάνου.
Για να μην συνεχίσω την πολυλογία οι λόγοι που πήρα τελικά το Terrano δεν ήταν μόνο λόγω του ωραίου της εμφάνισης αλλά για τους χώρους του, την πολύ καλύτερη απόδοση του μοτέρ του, την οικονομία στην κατανάλωση,την πολύ καλύτερη συμπεριφορά του στην άσφαλτο, παράγοντας πολύ - πολύ σημαντικός για μένα μιας και είναι το κύριο οικογενειακό, και αν και δεν παίρνει και πολλά πολλά φτιαξίματα δεν με πειράζει καθόλου μιας και προτιμώ να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο από τα συνεργεία. Όχι ότι δεν του πίνω το αίμα και εκτός δρόμου!!!!
Και τρία χρόνια τώρα το λατρεύω ,δεν το αλλάζω με τίποτα και θα το υπερασπίζομαι μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός μου
JAPAN RULES ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΛΑΙΜΕ
TORA,TORA,TORA