
Ο Πέτρος Βασιλόπουλος με συνοδηγό τον Γιώργο Πέτραινα συμμετέχουν στο ελληνικό τμήμα του αγώνα Πεκίνο – Παρίσι 2010 με ένα Ford Capri GT του 1973, που συντηρεί και υποστηρίζει η DTA.

Αντιγράφουμε από το site της ΕΡΤ: «Το διήμερο 11 και 12 Οκτωβρίου, το "4th Peking to Paris 2010" θα περάσει από την Ελλάδα. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι 165 συμμετέχοντες είναι από τους Κήπους στην Ηγουμενίτσα. Η διοργανώτρια Endurance Rally Association (ERA) σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο M.R.O.E, δέχθηκε συμμετοχές μόνο για το Ελληνικό τμήμα του αγώνα. Το γεγονός αυτό κέντρισε το ενδιαφέρον αρκετών πληρωμάτων, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Έτσι, στο Ελληνικό τμήμα του "4th Peking to Paris 2010" θα συμμετέχουν 19 πληρώματα, ανεβάζοντας το σύνολο των συμμετοχών στις 184!»
Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα αυτοκίνητα εκκινώντας στις 10 Σεπτεμβρίου από το Πεκίνο και τερματίζοντας στις 16 Οκτωβρίου 2010 στο Παρίσι θα είναι: Peking - Great Wall of China - Inner Mongolia - Gobi Desert - Outer Mongolia - Ulaan Baatar - Kazakhstan - Tashkent - Uzbekhistan - Samarkand - Turkmenistan - Iran - Tabriz - Turkey - Istanbul - Greece - Italy - France – Paris.

Ο μοναδικός Έλληνας συμμετέχων στον ιστορικό αγώνα είναι ο γνωστός πλαστικός χειρουργός, Θεόδωρος Βουκίδης που διαθέτει μεγάλη γκάμα από σπάνια ιστορικά αυτοκίνητα. Το 1997 είχε συμμετάσχει στο ράλι Παρίσι – Πεκίνο, με μία Chevrolet. To 2007 συμμετείχε με συνοδηγό τον Fabio Longo στο ράλι Πεκίνο – Παρίσι, με μία Itala 51B - 2813cc του 1924 και τερμάτισε στην 3η θέση της γενικής!

http://www.dta4x4.gr/eshop/product_info ... cts_id=207