Φιλικοί αγώνες - Φυτώρια

Dista

Re: Φιλικοί αγώνες - Φυτώρια

Post by Dista »

Πρώτον, όλες οι λέσχες μπορούν και πρέπει να κόβουν αποδείξεις. Απ' όσο γνωρίζω όλες κόβουν.
Δεύτερο, αν είχες κάνει τον Ιχνηλάτη με χαρτιά κανονικά γιατί δεν μπορούσες να τον διαπιστεύσεις στην ΕΘΕΑ?
Με αυτά που λές για τους αγώνες σου, εσύ εκτίθεσαι, γιατί εισπράττεις, πληρώνεις και λογαριασμό δεν δίνεις.
Τρίτον, δεν νομίζω ότι οι λέσχες είναι αλαλούμ που λές. Έχουν ΔΣ και μέλη και ελέγχονται.
Τέταρτο, δεν ξέρω αν οι λέσχες παίρνουν απόδειξη για τα παράβολα, εγώ πήρα πάντως απόδειξη για τις αγωνιστικές άδειες που πλήρωσα και φέτος και πέρισυ. Ας μας πουν οι λέσχες αν παίρνουν.
Πέμπτο, με αυτά που λές για τα στελέχη και ποιούς πληρώνεις ακριβά, φωτογραφίζεις έναν άνθρωπο που δεν του αξίζει, ειδικά από εσένα. Σε παρακαλώ να το σταματήσουμε εδώ ή διαφορετικά πές μας σε ποιον ή ποιους αναφέρεσαι.

ΥΓ. Για τα παράβολα και το 40% σου απάντησα. Αν ξέρεις κάτι άλλο, πες το.
Για τα 500 ευρώ παράβολο πέρισυ, το συζητήσαμε και ξέρεις ότι δεν ήταν καθαρό παράβολο για τον αγώνα αλλά περιλάμβανε και άλλες παροχές. Γι' αυτό από φέτος είπαμε ότι αυτές θα αναφέρονται ξεχωριστά.
Dista

Re: Λεσχη 4χ4 Ευρίπου Φιλικο Trial Αλμυροποταμος

Post by Dista »

Φωκίων wrote:.........
Φωκίωνα δεν ξέρω που έχει ...μπλέξει το μυαλό σου και μπερδεύεσαι αλλά δεν μπορώ να γράφω τα ίδια πάλι, πρέπει να φύγω να πάω και σπίτι αφού στο εξοχικό δεν έχω ίντερνετ :( .
Γι' αυτό αύριο πάρε με τηλέφωνο να στα ξεκαθαρίσω αν θές ;) .
Γιάννης Αθανασίου

Post by Γιάννης Αθανασίου »

Δε μίλησα για τις λέσχες. Μιλάω για την ΕΘΕΑ! Την ΕΘΕΑ που για δύο χρόνια δέχτηκε την επιχείρηση Ιχνηλάτης, όπως και άλλες, για να την απορρίψει μετά κλπ. κλπ. κλπ.

Αποδεικτικά; Πώς και με ποιό φορολογικό καθεστώς; Με δουλεύεις; Ποιά η επαγγελματική σου δραστηριότητα που επιτρέπει την έκδοση επίσημου παραστατικού;

Λογαριασμό; Ο Ιχνηλάτης είναι ο μόνος οργανωτής που δημοσιεύει κάθε χρόνο αναλυτικό εξοδολόγιο. Μη διαβάζεις λοιπόν επιλεκτικά! Και έχοντας το πιό χαμηλό παράβολο, τουλάχιστον ότι κάνουμε δεν το χρεώνουμε στον αγωνιζόμενο.

Για το 40%, που θα έπρεπε να είναι κίνητρο για τους νέους αγωνιζόμενους, αυτό και όχι η όποια έκπτωση στους κανονισμούς, είπα ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ. Με ευθύνη της ΕΘΕΑ που δεν έλεγξε την εφαρμογή του, ενώ από την άλλη έσπευσε να δώσει άδεια για αγώνα με εκπτώσεις στα μέτρα ασφαλείας. Τί θα ωφελούσε περισσότερο τους αγώνες; Ένα trial με 23 συμμετοχές, όπου κάποιες θα ήταν νέες ή έκπτωση 40% σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ;

Και βέβαια δεν έχεις δώσει, όπως υποσχέθηκες, στη δημοσιότητα τον ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ του αγώνα στον Αλμυροπόταμο. Γιατί;
GENERAL LEE

Post by GENERAL LEE »

Image+6780=Image
Nicolas
Site Admin

Post by Nicolas »

Dista wrote: Νικόλα, όλα αυτά που λες θα είχαν βάση αν έβγαινε ένας οργανωτής ή ένας άσχετος τρίτος και έλεγε, ναι είχαμε άδεια και ήμασταν νόμιμοι. Τότε θα έπρεπε να μας το αποδείξει. Εδώ, βγαίνω εγώ, επώνυμα, από την Επιτροπή και σας ενημερώνω υπεύθυνα ότι εγκρίναμε το αίτημα, φτιάχτηκε Ειδικός Κανονισμός, βάλαμε προδιαγραφές, ελέγξαμε τον αγώνα κλπ. Και μου ζητάς ένα χαρτί που θα αποδείξει τι? Ότι σας λέω την αλήθεια?
Εγώ να στο βάλω το χαρτί αλλά δεν το θεωρώ ηθικό για μένα να χρειάζεται ένα χαρτί για να καλύψω απλά τα λεγόμενά μου.
Αν η επιτροπή ήθελε να κάνει μαϊμουδιές και σενάρια που λες, πιο το πρόβλημα να έφτιαχνε και χαρτιά και κανονισμούς και ταυτότητες και ότι θες.
Αν όλα αυτά που έλεγα είχαν βάση δεν θα είμαστα φίλοι. Εξάλλου τόνισα πως είναι μία φανταστική ιστορία που όμως θα μπορούσε εύκολα να υιοθετηθεί. Τα είπαμε και στο τηλέφωνο ας τα πούμε και εδώ να ξέρουν όλοι.
Η συνομοσιολογία είναι κάτι που απλά συμβαίνει και δεν θα εξετάσω ούτε από ποιόν-ποιούς ούτε το γιατί.
Το έναυσμα όμως είναι η έλλειψη διαφάνειας.

Για να είμαι λοιπόν πιο συγκεκριμένος, δεν θέλω να μου αποδείξεις κάτι.
Τα λεγόμενά σου Δημήτρη μου, λένε πως εγκρίναμε τον κανονισμό, αλλά δεν αναφέρουν τον κανονισμό τον ίδιο μιάς και θα ήθελες άλλες δύο σελίδες γραψίματος.

Το είπες πως υπάρχουν, το είπες πως εγκρίθηκαν, το πιστεύω, τελείωσε. Τους κανονισμούς είπα πως θέλω να δω και
πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο μεγάλο μυστικό.

Τί διάβολο ρε συνάδελφοι, μαζί μιλάμε χώρια καταλαβαινόμαστε.

Προφανώς μπορείς να φτιάξεις ένα κωλόχαρτο τώρα που μιλάμε και να μου πεις "πάρε ρε μαλάκα, αυτοί είναι οι κανονισμοί".
ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ!
Δεν καταλαβαίνω, εφόσον υπήρξε μία ιδέα η οποία υλοποιήθηκε επιτυχώς χωρίς προβλήματα, γιατί να μην δούμε όλοι μας τις λεπτομέρειες μπας και κάνουμε και άλλοι κάτι τέτοιο?

Ξέρω οτι δεν είσαι στο γραφείο σου. Όποτε μπορέσεις.

Dista wrote: Εγώ να στο βάλω το χαρτί αλλά δεν το θεωρώ ηθικό για μένα να χρειάζεται ένα χαρτί για να καλύψω απλά τα λεγόμενά μου.
Αυτό είναι άλλο θέμα στο οποίο διαφωνώ κάθετα.
Είπαμε σαφήνεια και διαφάνεια.
Verba volant, scripta manent.

Όσο για τις μαϊμουδιές ΕΘΕΑ και επιτροπών, μπορώ να σου αναφέρω αρκετές.

Σε κάθε συναλλαγή μας στην καθημερινή μας ζωή υπάρχει ένα χαρτί που καλύπτει τα λεγόμενά μας. Είναι τα συμβόλαια, οι αποδείξεις, η υπεύθυνες δηλώσεις ή αν το θες και οι ταυτότητες.
Τους υπόλοιπους κανονισμούς δηλαδή, προφορικά μας τους δίνετε?

Και επειδή αυτό που μου είπες στο τηλέφωνο το σκέφτηκα πολύ χθες το βράδυ, όσο και αν σε εκτιμώ, συγνώμη αλλά δεν πιστεύω πως αν γινόταν στραβή και έτρεχα στα αυτόφορα, θα με κάλυπτε η ΕΘΕΑ.
Πρόσεξε όμως, άλλο Δημήτρης και άλλο ΕΘΕΑ. Μην κάνεις το λάθος.
Ούτε τους εαυτούς τους δεν μπορούσαν να καλύψουν και τρέχαν να κρυφτούν, τα ξεχάσαμε?

Πέραν λοιπόν από εγωισμούς και παρεξηγήσεις του τύπου "το λέω επίσημα ως επιτροπή" πιστεύω πως θα ήταν καλύτερα για όλους να υπάρχουν αυτά γραπτώς.

Over and out από μένα, είπα ότι ήθελα να πω.
"Η σιωπή μας, μόνο με τον κατήγορό μας γίνεται σύμμαχος".
Από την άλλη όμως, "Όσο πιο αθόρυβος είσαι, τόσα περισσότερα ακούς".
stavrosd

Post by stavrosd »

Dista wrote: Σταύρο, ο Ειδικός δεν απαιτούσε έξτρα μέτρα ασφαλείας για τα αυτοκίνητα. Άρα δεν υπήρχε θέμα να πληρούν κάποιες προδιαγραφές αυτά που αναφέρεις. Όλα τρέχαν με βάση αυτά που ζητάει ο κανονισμός για την Κ0.
Για το 4.3.1 γιατί διαφωνείς? Δεν συμφωνείς να συμμετέχουν μαμά αυτοκίνητα σε ειδικά διαμορφωμένα και ΑΣΦΑΛΗ εμπόδια?
Ποιό είναι το κενό που πρέπει να καλυφθεί και δεν κάλυψε ο Ειδικός Κανονισμός?
Αρχικά να πω οτι ο ειδικός κανονισμός δεν μου αρέσει να αλλάζει άρδην τόσο πολύ τον Γενικό γιατί τότε αρχίζει το "Γιατι αυτό το ενέκρινες σε αυτόν ενω σε εμένα δεν εγκρίνεις τίποτα!" κτλκτλ
Σαφώς όντας φιλικός η ελαστικότητα/προσαρμοστικότητα σε πολλά είναι δεδομένη και επιθυμητή, αλλά στο κομμάτι ασφάλειας σηκώνει λίγο κουβέντα.

Αρχικά μία διευκρίνηση. Αν έχω βάλει cage, ή έχω αλλάξει καθίσματα ή ζώνες ενώ δεν το ζήταγε ο κανονισμός, δεν θα ελεγχθούν οι προδιαγραφές αυτών? Μπορώ να τρέξω με ληγμένο εξοπλισμό? Με cage νεροσωλήνα που σε περίπτωση ανατροπής περισσότερο κακό παρά καλό θα κάνει? κτλ κτλ
Δεν νομίζω! Οπότε και σε αυτές τις εκδηλώσεις θεωρώ οτι αν υπάρχει εξοπλισμός θα πρέπει να είναι ο σωστός! ίσως με μεγαλύτερη ελαστικότητα πχ ζώνες ληγμένες ενός έτους, κρανοι απλά κατάλληλα για τον κοκ κτλ Όχι δύκιλο πυροσβεστήρα (καλύτερα καθόλου μεσα). Προδιαγραφές που θα επέτρεπαν σε κάποιον με ένα κλουβί αξιόλογο αλλά όχι τυπικά σωστο , να συμμετάσχει.
Αλλά κάπου δεν θα πρέπει να είναι γραμμένα και σαφή ώστε όλοι να ξέρουν τι χρειάζεται για να πραγματοποιηθούν αυτές οι εκδηλώσεις?

Για τον 4.3.1. τώρα
Απο τις εκδρομές μου θυμάμαι οτι όταν γουστάραμε να δούμε τα όρια, φλερτάραμε με την τουμπίτσα. Εκεί ήμασταν βέβαια χαλαρά , δέναμε και ασφαλίζαμε τα αυτοκίνητα κτλ κτλ.
Μη φανταστείς οτι θα γυρνάγαμε δεκα τούμπες όπως στο trophy, αλλά μία ολόκληρη την γυρνάς εύκολα με 0 χλμ σε 35ο κλίση. Σε αυτές τις συνθήκες ένα καμπριο είναι πολύ εκτεθειμένο!
Οπότε θα πρέπει να διασφαλίσετε, καλύτερα απο τις όποιες εκδρομές κάνουν οι συμμετέχοντες, να μην υπάρχει ο κίνδυνος ανατροπής! Μπορείτε να το κάνετε αυτό και να ελέγχετε παντού? Θα αρέσει? Αν ναι τοτε με τα χίλια να έρχονται και με τα μαγιό και να κάνουμε beach party στα καπάκι (χωρίς πλάκα) :P

Ασε δε που όλοι αυτοί που θα συμμετάσχουν σε ένα φιλικό τους τρώει ο κώλος τους και στις εκδρομές :mrgreen: :mrgreen: (τα χειρότερα εκεί τα έχω κάνει) οπότε ένα roll bar στα καμπριο επιβάλλεται ;) ;)
Δημητριάδης Σταύρος
Dista

Post by Dista »

Νικόλα, και ο οργανωτής και ο Αλυτάρχης είχαν στα χέρια τους τον Ειδικό Κανονισμό του αγώνα καθώς και την άδεια τέλεσης του υπουργείου για να είναι και τυπικοί αλλά και καλυμμένοι. Υπήρχαν επίσης, όπως μου είπαν, και αντίγραφα για όποιον αγωνιζόμενο ήθελε.
Nicolas wrote: Και επειδή αυτό που μου είπες στο τηλέφωνο το σκέφτηκα πολύ χθες το βράδυ, όσο και αν σε εκτιμώ, συγνώμη αλλά δεν πιστεύω πως αν γινόταν στραβή και έτρεχα στα αυτόφορα, θα με κάλυπτε η ΕΘΕΑ.
Πρόσεξε όμως, άλλο Δημήτρης και άλλο ΕΘΕΑ. Μην κάνεις το λάθος.
Ούτε τους εαυτούς τους δεν μπορούσαν να καλύψουν και τρέχαν να κρυφτούν, τα ξεχάσαμε?
Πέραν λοιπόν από εγωισμούς και παρεξηγήσεις του τύπου "το λέω επίσημα ως επιτροπή" πιστεύω πως θα ήταν καλύτερα για όλους να υπάρχουν αυτά γραπτώς.
Γι’ αυτό όταν θα ξαναπάς σε αγώνα σαν στέλεχος ή σαν αγωνιζόμενος, να ζητάς πάντα αντίγραφο της άδειας και του ειδικού κανονισμού. Εγώ σαν αγωνιζόμενος το κάνω πάντα, πόσο μάλλον όταν πάω σαν στέλεχος.

ΥΓ. Τελικά, στην ουσία του πράγματος δεν μου είπατε. Συμφωνείτε με τέτοιες εκδηλώσεις και φιλικούς αγώνες με τις αντίστοιχες φυσικά προδιαγραφές?
Dista

Post by Dista »

stavrosd wrote:
Dista wrote: Σταύρο, ο Ειδικός δεν απαιτούσε έξτρα μέτρα ασφαλείας για τα αυτοκίνητα. Άρα δεν υπήρχε θέμα να πληρούν κάποιες προδιαγραφές αυτά που αναφέρεις. Όλα τρέχαν με βάση αυτά που ζητάει ο κανονισμός για την Κ0.
Για το 4.3.1 γιατί διαφωνείς? Δεν συμφωνείς να συμμετέχουν μαμά αυτοκίνητα σε ειδικά διαμορφωμένα και ΑΣΦΑΛΗ εμπόδια?
Ποιό είναι το κενό που πρέπει να καλυφθεί και δεν κάλυψε ο Ειδικός Κανονισμός?
Αρχικά να πω οτι ο ειδικός κανονισμός δεν μου αρέσει να αλλάζει άρδην τόσο πολύ τον Γενικό γιατί τότε αρχίζει το "Γιατι αυτό το ενέκρινες σε αυτόν ενω σε εμένα δεν εγκρίνεις τίποτα!" κτλκτλ
Σαφώς όντας φιλικός η ελαστικότητα/προσαρμοστικότητα σε πολλά είναι δεδομένη και επιθυμητή, αλλά στο κομμάτι ασφάλειας σηκώνει λίγο κουβέντα.

Αρχικά μία διευκρίνηση. Αν έχω βάλει cage, ή έχω αλλάξει καθίσματα ή ζώνες ενώ δεν το ζήταγε ο κανονισμός, δεν θα ελεγχθούν οι προδιαγραφές αυτών? Μπορώ να τρέξω με ληγμένο εξοπλισμό? Με cage νεροσωλήνα που σε περίπτωση ανατροπής περισσότερο κακό παρά καλό θα κάνει? κτλ κτλ
Δεν νομίζω! Οπότε και σε αυτές τις εκδηλώσεις θεωρώ οτι αν υπάρχει εξοπλισμός θα πρέπει να είναι ο σωστός! ίσως με μεγαλύτερη ελαστικότητα πχ ζώνες ληγμένες ενός έτους, κρανοι απλά κατάλληλα για τον κοκ κτλ Όχι δύκιλο πυροσβεστήρα (καλύτερα καθόλου μεσα). Προδιαγραφές που θα επέτρεπαν σε κάποιον με ένα κλουβί αξιόλογο αλλά όχι τυπικά σωστο , να συμμετάσχει.
Αλλά κάπου δεν θα πρέπει να είναι γραμμένα και σαφή ώστε όλοι να ξέρουν τι χρειάζεται για να πραγματοποιηθούν αυτές οι εκδηλώσεις?

Για τον 4.3.1. τώρα
Απο τις εκδρομές μου θυμάμαι οτι όταν γουστάραμε να δούμε τα όρια, φλερτάραμε με την τουμπίτσα. Εκεί ήμασταν βέβαια χαλαρά , δέναμε και ασφαλίζαμε τα αυτοκίνητα κτλ κτλ.
Μη φανταστείς οτι θα γυρνάγαμε δεκα τούμπες όπως στο trophy, αλλά μία ολόκληρη την γυρνάς εύκολα με 0 χλμ σε 35ο κλίση. Σε αυτές τις συνθήκες ένα καμπριο είναι πολύ εκτεθειμένο!
Οπότε θα πρέπει να διασφαλίσετε, καλύτερα απο τις όποιες εκδρομές κάνουν οι συμμετέχοντες, να μην υπάρχει ο κίνδυνος ανατροπής! Μπορείτε να το κάνετε αυτό και να ελέγχετε παντού? Θα αρέσει? Αν ναι τοτε με τα χίλια να έρχονται και με τα μαγιό και να κάνουμε beach party στα καπάκι (χωρίς πλάκα) :P

Ασε δε που όλοι αυτοί που θα συμμετάσχουν σε ένα φιλικό τους τρώει ο κώλος τους και στις εκδρομές :mrgreen: :mrgreen: (τα χειρότερα εκεί τα έχω κάνει) οπότε ένα roll bar στα καμπριο επιβάλλεται ;) ;)
Σταύρο, κατ’ αρχήν ο Ειδικός δεν άλλαξε τίποτα στο Γενικό και ούτε από τον Τεχνικό. Απλά προέβλεπε μία μόνο κατηγορία με δύο κλάσεις στην οποία δεν ήταν υποχρεωτικά πρόσθετα μέτρα ασφαλείας και χωρίς να διαφοροποιούνται τα αυτοκίνητα βάση των βελτιώσεων. Η προϋπόθεση ήταν να σχεδιαστούν τα κατάλληλα εμπόδια.
Για το κομμάτι της έγκρισης άλλων αγώνων ή εκδηλώσεων με διαφοροποιήσεις, θα πρέπει να εξασφαλίσουν την ασφάλεια σε σχέση με τον εξοπλισμό των αυτοκινήτων. Γι’ αυτό υπάρχει ένα όργανο, σε όλων των ειδών τις εκδηλώσεις, που κρίνει και αποφασίζει. Διαφορετικά δεν θα γινόταν τίποτα καινούργιο.
Είναι άλλο πράγμα να είναι κάτι επικίνδυνο και άλλο να μη πληρεί κάποιες προδιαγραφές. Φυσικά και τα επικίνδυνα πρέπει να κόβονται. Σε έναν αγώνα όμως που δεν είναι υποχρεωτικό το cage δεν κόβεις κάποιον με λάθος cage γιατί δεν θα άντεχε σε 5 κολοτούμπες. Αντίστοιχα για τις ζώνες, καθίσματα κλπ. Πώς να το πω πιο απλά? Τα μέτρα είναι αντίστοιχα του κινδύνου και οι προδιαγραφές (τα εμπόδια δηλαδή) του συγκεκριμένου αγώνα ήταν τέτοιες που να μπορεί να πάρει μέρος οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Στους κανονικούς αγώνες υπάρχουν προδιαγραφές που ορίζονται από τους κανονισμούς.
Για το 4.3.1 συμφωνώ μαζί σου για τους κινδύνους και γι’ αυτό το βάλαμε στον Τεχνικό Κανονισμό των Trial. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως εξασφαλίσαμε τις κατάλληλες συνθήκες (εμπόδια) για να μπορέσουν να δοκιμάσουν και αυτοί που δεν είχαν R.B., με ασφάλεια και σε ελεγχόμενη περιοχή, ώστε κάποιοι που θα τους άρεσε να προχωρήσουν παρακάτω. Αυτός ήταν και ο σκοπός της εκδήλωσης άλλωστε.
friar

Post by friar »

Dista wrote:Γι’ αυτό όταν θα ξαναπάς σε αγώνα σαν στέλεχος ή σαν αγωνιζόμενος, να ζητάς πάντα αντίγραφο της άδειας και του ειδικού κανονισμού. Εγώ σαν αγωνιζόμενος το κάνω πάντα, πόσο μάλλον όταν πάω σαν στέλεχος.
θα μπορούσαν να είναι αναρτημένα σε πίνακα ανακοινώσεων.

Dista wrote: ΥΓ. Τελικά, στην ουσία του πράγματος δεν μου είπατε. Συμφωνείτε με τέτοιες εκδηλώσεις και φιλικούς αγώνες με τις αντίστοιχες φυσικά προδιαγραφές?
Για τους θεατές στα trial οι Κ1 και Κ2 είναι μάλλον ανιαρές. Το ενδιαφέρον βρίσκεται στην Κ3.
Για τους αγωνιζόμενους, κάποιος φίλος είχε πεί "Αν βγαίνει με τα πόδια, δεν λέει"

Κάντε τους αν το θέλετε, αλλά μιά βόλτα στο πάρκο δεν μπορεί να είναι αγώνας.
Οταν το μοτέρ δεν μουγκρίζει και η ανάρτηση δεν τεντώνει, δεν είναι αγώνας
"C'est en voyant un moustique se poser sur ses testicules qu'on réalise qu' on ne peut pas régler tous les problèmes par la violence"...
Φωκίων

Post by Φωκίων »

Dista wrote: ΥΓ. Τελικά, στην ουσία του πράγματος δεν μου είπατε. Συμφωνείτε με τέτοιες εκδηλώσεις και φιλικούς αγώνες με τις αντίστοιχες φυσικά προδιαγραφές?
Δημητρη, η κουβεντα ολη δεν ειχε να κανει με το αν συμφωνει καποιος ή οχι με τετοιου ειδους "βολτες επι ανωμαλου εδαφους" που λεει ο σταθης χαριτολογόντας.

με τις καταλληλες προδιαγραφες ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ για ΟΛΟΥΣ τους εμπλεκόμενους στον τομεα ευθυνης τους, δε νομιζω να πει κανεις οχι..
Τωρα για το αν θα "τραβηξει" και φερει κοσμο??? Μακαρι..
Απο τις λεσχες εξαρταται..
Post Reply

Return to “Αγώνες 4Χ4”