καλα θυμασαι Στελιο
Λαθος χρωμα και για τα 2 στρατοπεδα.Σωστο για πολιτικο.Πολυ καλο σαν ανακατασκευη αφου το παλικαρι εφερε σχεδον τα παντα καινουργια απο βουλγαρια.
Last edited by ktm25089 on Sun Jun 06, 2010 02:10, edited 1 time in total.
Τα θυμαμαι αυτα τα οχηματα στην Διεθνη Εκθεση Θεσσαλονικης στην δεκαετια του 80.
Το παρουσιαζαν στο περιπτερο της Λαικης Δημοκρατιας της Βουλγαριας (η της Σοβιετικης Ενωσεως,δεν θυμαμαι ακριβως).
Ηταν μαλλον η πολιτικη εκδοση σε χρωμα μπεζ.Το αυτοκινητο δεν ηταν κλειδωμενο,οποτε ανεβηκαμε πανω και το περιεργαστηκαμε απο μεσα.Ενδιαφερον κλασσικο τετρακινητο.
Στην ελληνικη αγορα παντως,οπως και αλλα τετρακινητα,δεν ευτυχησε να ερθει!
Την ιδια εποχη εισαγοταν στην Ιταλια ,του τοποθετουσαν εναv ισχυρο ιταλικο turbo-diesel 2,5l (νομιζω VM) και το πουλουσαν στην ιταλικη αγορα.Προφανως με τον μαμισιο βενζινοκινητηρα (του ιδιου κυβισμου) δεν ειχε πολλες ελπιδες στην ιταλικη αγορα του 4Χ4,
η οποια μεχρι σημερα επιμενει φανατικα στο diesel.Οι συνηθεις χρωματισμοι ηταν βεβαιως "πολιτικοι": λευκο,κοκκινο,μπλε και μπεζ.
Eκεινα τα χρονια εβλεπα ιταλους τουριστες στην Ελλαδα με τετοια UAZ...
Tα Ελληνικά UAZ πάντως ήρθαν στην Ελλάδα στα μέσα της δεκαετίας του 90 από την Πρ Δημοκρατία της Αν. Γερμανίας.
Μαζί τους ήρθαν και άλλα οχήματα, φορτηγά όπως τα IFA, ROBO, URAL, KAMAZ κλπ....τα οποία αυτή την στιγμή έχουν εκποιηθεί όλα.