Αγώνες Αντοχής προτάσεις/προβληματισμοί/απορείες

meletis

Re: Αγώνες Αντοχής προτάσεις/προβληματισμοί/απορείες

Post by meletis »

stavrosd wrote:
meletis wrote:Για τα μερικά αν είναι μπρός η πίσω απο την τουλίπα είναι θέμα γούστου, στο Balkan δεν θα το ακολουθήσω.
Γιατί? οχι οτι έχω πρόβλημα αλλα με αρέσει να μαθαίνω :mrgreen:
Γιατί κανείς εκτός Ελλάδος δεν είναι προσαρμοσμένος σε αυτή την πρακτική.

Σχετικά με τα ολικά και τα μερικά, πολλοί αναβάτες απο την Βουλγαρία π.χ πάνε με τα μερικά, δεν υπάρχει κάποια νόρμα στο τι χρησιμοποιείς, υπάρχει όμως νόρμα στο format του RB.
stavrosd

Post by stavrosd »

meletis wrote:Γιατί κανείς εκτός Ελλάδος δεν είναι προσαρμοσμένος σε αυτή την πρακτική.
Τοτε γιατί μας παιδεύετε? ε?
Προς τι αυτή η επιλογή?
Δεν νομίζω οτι αυτός είναι ένας τομέας για πειραματισμούς!
Δημητριάδης Σταύρος
meletis

Post by meletis »

stavrosd wrote: Τοτε γιατί μας παιδεύετε? ε?
Προς τι αυτή η επιλογή?
Πρέπει να μιλήσεις με τον Γιατρό, και γώ έτοιμο το βρήκα
DiKouv

Post by DiKouv »

stavrosd wrote:
meletis wrote:Γιατί κανείς εκτός Ελλάδος δεν είναι προσαρμοσμένος σε αυτή την πρακτική.
Τοτε γιατί μας παιδεύετε? ε?
Προς τι αυτή η επιλογή?
Agreed.
Everyone has the right to be stupid, some just abuse the privilege...
ctsaligo

Post by ctsaligo »

DINIE wrote:
stavrosd wrote:

Ε; Χρήστο? Ειδική πρόσκληση θές? :lol: :lol: Για πείτε συνοδηγοί την γνώμη σας. :D
Σαν συνοδηγός πιστεύω ότι ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε στο Πευκί είναι πιο σωστός. Παρόλο που είχα μάθει / συνηθίσει με το παλαιό σύστημα, το καινούργιο έχει όλη την πληροφορία της τουλίπας πιο μαζεμένη, ειδικά τα όρια. Μικρά ή μεγάλα γράμματα για τα μερικά δεν νομίζω ότι επηρεάζουν κανένα συνοδηγό. Μόνη παρατήρηση αυτό που ανέφερε ο Σταύρος για την αρχή κάθε σελίδας και τα μερικά της πρώτης τουλίπας στις σημειώσεις.
Χ. Τσαλιγόπουλος
MUD TORO TEAM
stavrosd

Post by stavrosd »

ctsaligo wrote:το καινούργιο έχει όλη την πληροφορία της τουλίπας πιο μαζεμένη, ειδικά τα όρια
Α ναι αυτό πρέπει να το τονίσουμε!
Από το HHR αλλά και μετά το Πευκί νομίζω οτι ο σωστός τρόπος απεικόνισης των ορίων και γενικά της πληροφορίας της τουλίπας έχει βρεθεί, δεν υπάρχουν δικαιολογίες.
Αυτό είναι μακράν ο καλύτερος τρόπος και πρέπει να τον υιοθετήσουν όλοι. Οτιδήποτε άλλο που έχω δεί μέχρι τώρα είναι συμβιβασμός ;)
Δημητριάδης Σταύρος
stavrosd

Post by stavrosd »

Ένα link που μου έδωσε ο Doc με χρήσιμες πληροφορίες :
http://www.offroadteam.gr/index.php?opt ... s&catid=18
Δημητριάδης Σταύρος
Γιάννης Αθανασίου

Post by Γιάννης Αθανασίου »

Συγνώμη που επεμβαίνω, αλλά τη στιγμή που ματαιώνονται, αναβάλονται κλπ. αγώνες, το roadbook και η μορφή του είναι το πρόβλημα;

Μήπως θα πρέπει να επικεντρωθούμε στα βασικά προβλήματα και να αφήσουμε τις λεπτομέρειες;

Τα προβλήματα για εμένα είναι:
1. Οι πολλοί, αριθμητικά, αγώνες. Αν το κριτήριο δεν είναι πόσοι αγώνες μπορούν να "γίνουν", αλλά το να μη δυσαρεστηθεί κανένας οργανωτής, φτάνουμε στο όριο.
2. Η πενιχρή προβολή των αγώνων. Ο Πύργος π.χ., δεν έστειλε κανένα δελτίο τύπου!
3. Τα λάθος κριτήρια επιλογής των αγώνων. Αγώνες με 10 συμμετοχές δεν έχουν θέση στο πρόγραμμα.
4. Ο λάθος προσανατολισμός των κανονισμών. Οι κανονισμοί δημιουργούνται για να καλύψουν τις ανάγκες και όχι για να δημιουργήσουν ανάγκες! Απο τη στιγμή που δεν υπάρχουν αυτοκίνητα Ζ1, δε μπορεί να ορίζεται κατηγορία!
5. Η εξυπηρέτηση συμφερόντων άλλων σε σχέση με το καλό των αγώνων. Οι υπόγειες αποφάσεις μόνο καλό δεν κάνουν.

Αν το 2006 είχαν γίνει τα πράγματα που έπρεπε, σήμερα θα είχαμε και Ζ1 και κλειστές διαδρομές. Αλλά έγιναν και πάλι τα ίδια. Με το 2010 να είναι και πάλι μια παροδία όσων πρέπει να γίνουν, θα πάμε αρκετά χρόνια πίσω. Ιδίως τη στιγμή που οι υπεύθυνοι του τότε και του σήμερα - οι ίδιοι είναι - κάνουν την πάπια.

Όποιος δε θέλει να τα δει αυτά, όποιος ηθελημένα αγνοεί την ιστορία, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει. Υπάρχει μία μορφή αγώνα που πάει με τα χίλια, μία μορφή που εξελήσεται συνέχεια και μία που πάει πίσω. Αν δεν απομονώσουμε την τελευταία, δε θα δούμε άσπρη μέρα. Αν θέλετε να γίνουν ελιτιστικοί οι αγώνες 4Χ4, κανένα πρόβλημα. Απλά μάλλον μιλάμε σε άλλη συχνότητα.

Ας καθίσουμε επιτέλους να δούμε τα προβλήματα στο βαθμό και την βαρύτητά τους. Ας βγάλουμε τις παρωπίδες. Ας προσπαθήσουμε επιτέλους να γίνουμε όσο πιό αντικειμενικοί γίνεται, για το καλό των αγώνων.
stavrosd

Post by stavrosd »

Γιάννη τα είπαμε και αυτά και άλλα.
Διάβασε λίγο καλύτερα τις προηγούμενες σελίδες.
Και για το πλήθος των αγώνων είπαμε, και για την προβολή, και για την διάρκεια τους.
Ακόμα και για τα κριτήρια επιλογής και το κενό που υπάρχει!
Για τον λάθος προσανατολισμό των κανονισμών... μεγάλη κουβέντα. Εγώ δεν τον θεωρώ λάθος προσανατολισμό. Μπορεί να ήταν λάθος ο χρόνος σε συνδυασμό με το επίπεδο αναβάθμισης που ζητήθηκε, αλλα αυτή θεωρώ οτι είναι η σωστή κατεύθυνση.
Το άλλο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων άστο καλύτερα γιατι θα καταλήξουμε 90 σελίδες posts χωρίς ουσία και μπόλικη κατηνιά ;)

Τί ήταν αυτό που θα έπρεπε να γίνει το 2006?
(ειλικρινά ρωτάω :oops: δεν ασχολιόμουν τόσο "βαθια" τότε)

ΥΓ.
Το θέμα του RB είναι αρκετά σημαντικό για εμάς τους αγωνιζόμενους καθότι μπορεί να μας στοιχήσει την διασκέδασή μας και να μας την σπάσει, αλλά βασικά είναι και κάτι που σχετικά εύκολα μπορούμε να το ξεκαθαρίσουμε! Ας ξεκινήσουμε τουλάχιστον με τα απλά! Να ξέρουμε απο που μετράν τα όρια (και όχι τόσο για τις ποινές όσο για τον βασικό λόγο ύπαρξης αυτών, την ασφάλεια). Ένα καλό και κατανοητό RB είναι σημαντικός παράγοντας ασφάλειας μην το ξεχνάμε αυτό!
Δημητριάδης Σταύρος
stavrosd

Post by stavrosd »

Για το θέμα του RB κάποιες πληροφορίες ακόμα
http://www.offroadteam.gr/index.php?opt ... =2357#2359
Δημητριάδης Σταύρος
Post Reply

Return to “Αγώνες 4Χ4”