Αγώνες Αντοχής προτάσεις/προβληματισμοί/απορείες

DINIE

Re: Αγώνες Αντοχής προτάσεις/προβληματισμοί/απορείες

Post by DINIE »

Γιάννης Αθανασίου wrote:Εντάξει, μην το ψάχνεις γιατί θα βγουν πολλά στη φόρα. Όλα αυτά που οδήγησαν στην ουσιαστική κατάργηση του 24ωρου με την "απαγόρευση" της νύχτας.

Και εγώ προσωπικά - και μάλλον όλοι στον Ιχνηλάτη - θέλουμε την ποικιλομορφία. Αλλά δε μας αφήνουν... και πρέπει κάθε φορά να παλεύουμε να αποδείξουμε ότι ο μεγαλύτερος αγώνας του είδους στην Ελλάδα αξίζει μία θέση στο πρόγραμμα.

Επί της ουσίας υπάρχει πρόβλημα αν ο 24ωρος είναι εκτός πρωταθλήματος? Γιατί με τη δουλειά που κάνετε και την προβολή, συμμετοχές και επιτυχία λογικά θα έχει. Εξάλου δεν νομίζω ότι ακολουθεί κανένας από τους αγωνιζόμενους το πρωτάθλημα. Από ότι έχω καταλάβει, οι περισσότεροι αγώνες γουστάρουν να κάνουν και ο 24ωρος είναι μέσα στις προτιμήσεις τους. Είναι ο μεγαλύτερος αγώνας του είδους που μαζεύει συμμετοχές και λόγου του είδους του.(Αγώνας-Περιπέτεια).
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ
http://www.laskari.gr/
Γιάννης Αθανασίου

Post by Γιάννης Αθανασίου »

Ο 24ωρος δε θα έχει πρόβλημα.

Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι πως στους τρεις αγώνες που έχουν γίνει, ο ένας αναβλήθηκε, ο ένας έγινε με πενιχρές συμμετοχές και μόνο ο τρίτος κατάφερε να αφήσει καλές εντυπώσεις.

Το θέμα είναι ότι οι επιλογές των "αρχόντων" αποδεικνύονται αποτυχημένες. Και είναι λογικό να είναι τέτοιες αφού βασίστηκαν σε επιλογές ξένες προς το καλό των αγώνων. Αυτό πρέπει να αλλάξει: οι αποφάσεις με βάση τις σχέσεις, τις κοληγιές και οχι το καλό των αγώνων. Αυτό είναι που πληρώνουμε σήμερα.
stavrosd

Post by stavrosd »

Αρχικά να Ξεκαθαρήσω οτι κάνουμε κουβέντα ελεύθερη χωρίς καθοδηγητές και κανένας δεν θεωρώ οτι παρεμβαίνει άσκοπα! :mrgreen:
Απλά αρχικά ήθελα να κάνουμε μία κουβέντα μόνο οι αγωνιζόμενοι ωστε να τα πούμε λίγο με την ησυχία μας ;) .
Έχοντας πεί αρκετά για πρακτικά θέματα, κάποια τα έχουμε κάνει ξεκάθαρα και σε κάποια απλά έχουμε παραθέση τις απόψεις μας χωρίς συγκεκριμένη απόφαση, αλλά αμη τη άλλο δώσαμε το στίγμα των επιθυμιών μας, τώρα κάνουμε μία συζήτηση ανοιχτή σε όλους.
Θα τολμήσω να πώ οτι φιλοσοφούμε περι δίκαιου, άδικου, δημοκρατικού,ολιγαρχικού κτλ με βάση τον χώρο μας, αλλά επι της ουσίας ο χώρος μας είναι ότι και η χώρα μας!
Και έτσι ο καθένας το δικό του το βιολί!

Σίγουρα οι "άρχοντες" έχουν κάνει λάθη αλλά δεν νομίζω οτι αυτά ήταν και είναι τα καθοριστικά.
Θεσμοί δεκαετιών, θεσμοί με άλλο επίπεδο τόσο οργανωτών όσο και συμμετεχόντων και περνάν κρίση(Διεθνώς)!
Δεν είναι μόνο θέμα αξιοκρατίας, βολέματος κτλ πλέον.
Ναι αν υπήρχε αξιοκρατία και οι σωστοί άνθρωποι ήταν στις σωστές θέσεις,. θα ήταν καλύτερα, αλλά πάλι θα υπήρχε πρόβλημα.
Ο κόσμος κόβει και μειώνει την κατανάλωση σε βασικά ήδη, ο χώρος μας θα μείνει ανεπηρέαστος?
Το προϊόν "μηχανοκίνητος αθλητισμός" είναι ακριβό σπορ, πολυτελείας αν θέλετε.
Ρωτήστε πώς πάει η κίνηση στο Καρτόδρομο? Πώς πάνε τα καταστήματα βελτίωσης αυτοκινήτων?
Η Εθεα φταίει και για αυτά!
Δε λέω οτι δεν έχει κάνει λάθη, παράδειγμα η ετήσια lisance για όλους ή και η υποχρεωτική εγγραφή στον ΣΟΑΑ, αλλά το οτι έδωσε αγώνα στο Ναύπλιο δεν το θεωρώ λάθος!

Όσο αφορά τον ένα οργανωτή.
Δεν την θεωρώ καλύτερη λύση, αλλά αν δεν μπορεί να γίνει όλο αυτό που έλεγε και ο Φωκίωνας για να δουλέψει σωστά το σύστημα με τους πολλούς τότε ναι προτιμώ να γίνει με έναν.
Αυτό που είπα είναι οτι με τις παρούσες συνθήκες μάλλον και εγώ το ίδιο με την Εθεα θα έκανα και θα άφηνα να γίνουν 13 αγώνες. Αλλιώς το άλλο....

Και εγώ θα ρισκάρω και θα μπώ στη στροφή με περισσότερα και θα προσαρμόσω την ταχύτητα, αλλά αν συνέχεια ο δρόμος έχει στροφές των 20 μάλλον θα πρέπει να μπώ σε αυτή τη φιλοσοφία γιατί αλλιώς και κινδυνεύω και χρόνο δεν θα κάνω ;)
Δημητριάδης Σταύρος
DINIE

Post by DINIE »

stavrosd wrote:Αρχικά να Ξεκαθαρήσω οτι κάνουμε κουβέντα ελεύθερη χωρίς καθοδηγητές και κανένας δεν θεωρώ οτι παρεμβαίνει άσκοπα! :mrgreen:

Δεδομένου Σταύρο ότι σε αυτή τη κουβέντα ενεργά μετέχουμε τρείς, τέσσερις άνθρωποι και εσύ έχεις την περισσότρεη πείρα στους αγώνες, (και την όρεξη να γράφεις) γίνεσαι άθελα σου καθοδηγητής 8-). Τώρα γνώμη μου και εμένα, είναι ότι κανένας δεν παρεμβαίνει άσκοπα. Αν γινόταν αυτό τότε μάλλον μόνο σου θα έγραφες. :D :D
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ
DINIE

Post by DINIE »

Πολλή ησυχία έχει πέσει. :o .
Ένα ακόμη θεματάκι που δεν έχουμε συζητήσει είναι γιά την καινούργια μορφή που γράφτηκε το roadbook στο Πευκί. (Αναφέρομαι στα χλμ από τουλίπα σε τουλίπα.) Πρέπει να υπάρξει συνενόηση μεταξύ οργανωτών γιά κοινή αντιμετώπιση του θέματος για να μην μπερδεύονται οι συνοδηγοί. Είναι νομίζω πολύ απλό και πολύ εξυπηρετικό. Δεν θυμάμαι να το θίξαμε αυτό, αν το κάναμε αγνοήστε το. :roll: .
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ
stavrosd

Post by stavrosd »

Κατα τη γνώμη μου όλα τα συστήματα έχουν τα συν και τα πλήν τους.
Το σύστημα των trailride με τα μερικά χιλιόμετρα ουσιαστικά να αφορουν την επόμενη τουλίπα είναι καλό για γρήγορες συνεχόμενες τουλίπες αλλά έχουν ένα σημαντικό πρόβλημα.
Τα μερικά για την πρώτη τουλίπα κάθε σελίδας είναι στην προηγούμενη σελίδα οπότε πρέπει ο συνοδηγός να είναι στο μπρός πίσω συνέχεια(ή να τα έχει σημειώσει απο πρίν)
Επίσης μπερδεύει αρκετά αν χαθείς που πρέπει να διαβάζεις ανάποδα :oops: αλλά μάλλον είναι θέμα συνήθειου.
Απο την άλλη το κλασσικό σύστημα έχει όλη την πληροφορία στην τουλίπα που διαβάζεις, αλλά μπορεί εύκολα να την πατήσεις αν η πρώτη της επόμενης σελίδας είναι πολύ κοντά.

Προσωπικά εμένα μου κάνει το σύστημα των trailride απλά θεωρώ οτι μας προβληματίζει λόγο συνήθειας, το μόνο που θα ήθελα να αλλάξει είναι τα μερικά να είναι τα μεγάλα νούμερα και όχι τα μικρά (φαντάζομαι οτι αυτό γίνεται για τις μηχανές...) και αν είναι δυνατό στην πρώτη τουλίπα κάθε σελίδας να είναι γραμμένα στις σημειώσεις τα μερικά για αυτή την τουλίπα (ξεπερνιέται και με τις σημειώσεις τις χειρόγραφες αλλά λέω για το ιδανικό).
Βέβαια το σωστό είναι να μας πουν οι συνοδηγοί την άποψη τους ;)

Πάντως συμφωνώ μαζί σου Ντίνο οτι καλό είναι να καταλήξουμε σε ένα σύστημα για όλους τους αγώνες. Αυτό είναι πιό σημαντικό απο το ποιό είναι καλύτερο!
Δημητριάδης Σταύρος
DINIE

Post by DINIE »

stavrosd wrote:

Προσωπικά εμένα μου κάνει το σύστημα των trailride απλά θεωρώ οτι μας προβληματίζει λόγο συνήθειας, το μόνο που θα ήθελα να αλλάξει είναι τα μερικά να είναι τα μεγάλα νούμερα και όχι τα μικρά (φαντάζομαι οτι αυτό γίνεται για τις μηχανές...) και αν είναι δυνατό στην πρώτη τουλίπα κάθε σελίδας να είναι γραμμένα στις σημειώσεις τα μερικά για αυτή την τουλίπα (ξεπερνιέται και με τις σημειώσεις τις χειρόγραφες αλλά λέω για το ιδανικό).
Βέβαια το σωστό είναι να μας πουν οι συνοδηγοί την άποψη τους ;)

Πάντως συμφωνώ μαζί σου Ντίνο οτι καλό είναι να καταλήξουμε σε ένα σύστημα για όλους τους αγώνες. Αυτό είναι πιό σημαντικό απο το ποιό είναι καλύτερο!

Και εγώ νομίζω πως καλύτερο σύστημα είναι αυτό των Trailride, όσο μπορώ να το κατανοήσω το όλο θέμα, μιας και στην πράξη ποτέ δεν έχω συνοδηγήσει :( . Το μόνο πρόβλημα είναι στην αλλαγή των σελίδων, όπως είπες και εσύ. Λοιπόν αυτό το θέμα νομίζω πως είναι καλύτερα οι συνοδηγοί να το αναπτύξουν. Ε; Χρήστο? Ειδική πρόσκληση θές? :lol: :lol: Για πείτε συνοδηγοί την γνώμη σας. :D
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ
manos

Post by manos »

Τα μηχανακια πλοηγούν - οσοι πλοηγούν , γιατί εκει δουλευει πολύ το σύστημα ταξί - με τα ολικα χιλιόμετρα και τα δικα τους όργανα επιτρεπουν τη διόρθωση της ενδειξης σε καθε στιγμή. Ετσι εχουν συνηθήσει.

Οι παλαιότεροι ξερουν , ότι οι αγώνες TR επιβιώνουν οικονομικα χαρις στα μηχανακια. Οι συμμετοχες των αυτοκινήτων όσο πανε λιγοστευουν ( βλ. Enduro 4χ4 , που δεν τρεχουν μηχανακια , τι μιζερια επικρατεί ) και είναι λογικό οι διοργανωτες να φροντίζουν τους καλούς πελάτες τους.

Για εμας νομίζω οτι δεν παίζει μεγαλο ρόλο πως ειναι γραμμενα τα ολικα και τα μερικα χιλιόμετρα. Μακαρι , οι διοργανωτες να συμφωνούσαν σε ενα ενιαίο τρόπο , εστω και αν δεν τρεχουν μηχανακια σε όλους τους αγώνες. Δεν ξερω αν ζηταω πολλα , αλλα εδώ καλό θα ήταν να επεμβει και η ΕΘΕΑ και να θεσει καποια στανταρτς , στα RB's , σε βαθος χρόνου , γιατί τώρα οι αγώνες πρεπει να επιβιώσουν , πρώτα.
meletis

Post by meletis »

http://www.rallypanam.com/photos/roadbook2.jpg

κατα τας γραφάς, δεν είναι πατέντα για να ευννοεί τα μοτο. Είναι το διεθνώς αποδεκτό.
Για τα μερικά αν είναι μπρός η πίσω απο την τουλίπα είναι θέμα γούστου, στο Balkan δεν θα το ακολουθήσω.
stavrosd

Post by stavrosd »

meletis wrote:κατα τας γραφάς, δεν είναι πατέντα για να ευννοεί τα μοτο. Είναι το διεθνώς αποδεκτό.
Οκ να το υιοθετήσουμε, να το καταλάβουμε κιόλας?
Σε τι βοηθάνε τα ολικά τόσο ώστε να είναι τα πιο ευκολοδιάβαστα? (μπας και μάθουμε τίποτα καινούργιο και τζάμπα παλεύουμε με τα μερικά!)
meletis wrote:Για τα μερικά αν είναι μπρός η πίσω απο την τουλίπα είναι θέμα γούστου, στο Balkan δεν θα το ακολουθήσω.
Γιατί? οχι οτι έχω πρόβλημα αλλα με αρέσει να μαθαίνω :mrgreen:
Δημητριάδης Σταύρος
Post Reply

Return to “Αγώνες 4Χ4”