Αυτή είναι η ουσία. Σωστή επιλογή διαδρομής, χωρίς πολλά περίεργα σημεία και δύσκολη πλοήγηση.stavrosd wrote:Προσωπικά πιστεύω οτι το παιχνίδι παίζεται στην επιλογή της περιοχής, τη χάραξη της διαδρομής και των ορίων που θα μπουν! Δεν χρειάζεται να γίνει ξενέρωτη η Ζ2 απλά λιγότερο αδρεναλινούχα.
....
Αγώνες Αντοχής προτάσεις/προβληματισμοί/απορείες
Re: Αγώνες Αντοχής προτάσεις/προβληματισμοί/απορείες
-
Σαν αγωνιζόμενος της Ζ2 (αν και νέος) θα ήθελα να πω από την πλευρά μου ότι η ΜΩΤ στο Πευκί ήταν διασκεδαστική και ασφαλής. Προσωπικά σε καμία περίπτωση δεν ένιωσα ότι κινδυνεύω.
Νομίζω ότι αν θέλουμε να νιώσουμε περισσότερη ασφάλεια, θα πρέπει το επόμενο βήμα να γίνει από τα ίδια τα πληρώματα π.χ με τη χρήση κράνους (όπως σωστά κάνει ο DINIE), ζώνες ασφαλείας 4-6 σημείων ή ακόμη και κόψιμο του ρυθμού σε σημεία τα οποία δεν μας εμπνέουν.
Κατά τη γνώμη μου το επίπεδο και η παιδεία των αγωνιζόμενων στα trail ride είναι τέτοιο, που επιτρέπει στον καθένα να διακρίνει τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον κίνδυνο και τη διασκέδαση. Αν κληθεί ο εκάστοτε διοργανωτής να κάνει αυτη τη δουλειά τότε το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον ένας ξενέρωτος αγώνας.
Ας έχουμε λοιπόν το Πευκί του 2010 σαν μπούσουλα και για τους επόμενους αγώνες, αφού νομίζω ότι όλοι περάσαμε καλά, ε?
Νομίζω ότι αν θέλουμε να νιώσουμε περισσότερη ασφάλεια, θα πρέπει το επόμενο βήμα να γίνει από τα ίδια τα πληρώματα π.χ με τη χρήση κράνους (όπως σωστά κάνει ο DINIE), ζώνες ασφαλείας 4-6 σημείων ή ακόμη και κόψιμο του ρυθμού σε σημεία τα οποία δεν μας εμπνέουν.
Κατά τη γνώμη μου το επίπεδο και η παιδεία των αγωνιζόμενων στα trail ride είναι τέτοιο, που επιτρέπει στον καθένα να διακρίνει τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον κίνδυνο και τη διασκέδαση. Αν κληθεί ο εκάστοτε διοργανωτής να κάνει αυτη τη δουλειά τότε το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον ένας ξενέρωτος αγώνας.
Ας έχουμε λοιπόν το Πευκί του 2010 σαν μπούσουλα και για τους επόμενους αγώνες, αφού νομίζω ότι όλοι περάσαμε καλά, ε?

Για να κάνω λίγο πιο ξεκάθαρο τι εννοώ για να εννοούμε όλοι τα ίδιαΓιάννης Αθανασίου wrote:Αυτή είναι η ουσία. Σωστή επιλογή διαδρομής, χωρίς πολλά περίεργα σημεία και δύσκολη πλοήγηση.stavrosd wrote:Προσωπικά πιστεύω οτι το παιχνίδι παίζεται στην επιλογή της περιοχής, τη χάραξη της διαδρομής και των ορίων που θα μπουν! Δεν χρειάζεται να γίνει ξενέρωτη η Ζ2 απλά λιγότερο αδρεναλινούχα.
....

Περιοχή:
Περιοχή σχετικά απομακρυσμένη. Με τοπική κοινότητα που επιθυμεί τέτοιου είδους επισκέπτες και έχει πρόθεση να βοηθήσει (κοινότητες, λέσχες,κάτοικοι κτλ)
Έτσι νομίζω οτι επιτυγχάνεται η καλύτερη ασφάλεια προς τρίτους και νοιώθουμε οτι μας γουστάρουν που είμαστε εκει! (Ωραίο συναίσθημα

Χάραξη:
Μέσα απο την σχεδίαση των διαδρομών να αποφεύγονται ή να κόβονται(με ενδιάμεσες τουλίπες που θα έχουν αυτό το σκοπό) κομμάτια που και ένα μέσο πλήρωμα θα μπορεί να κινηθεί με υψηλές ταχύτητες(πχ >100χλμ).
Όρια και επισημάνσεις:
Απλές επισημάνσεις ή όρια (Ζ1 επισημάνσεις-Ζ2 όρια) όπου η διαδρομή περνάει απο επικίνδυνα σημεία (φαντάζομαι οτι το ρεαλιστικό είναι να το κάνει μόνος του ο οργανωτής, το ιδανικό θα ήταν να μπορούσε και ένας τρίτος να κάνει ένα πέρασμα).
(Δεν αναφέρομαι στα όρια προς τρίτους, νομίζω οτι το εξαντλήσαμε)
Δυστυχώς Μάνο νομίζω οτι αν το αφήσουμε στη κρίση του καθενός δεν θα βγάλουμε άκρη και μπορεί εύκολα να την πατήσουμε. Απο την άλλη δεν θέλει υπερβολές το Πευκί πράγματι θα πρέπει να είναι σημείο αναφοράς σε πολλά πράγματα , αλλά για το θέμα των ορίων προσωπικά δεν έχω κατασταλάξει.
Κάτσε να δούμε και στην Ολυμπία τι θα μας έχουν ετοιμάσει

Δημητριάδης Σταύρος
stavrosd wrote:
Δυστυχώς Μάνο νομίζω οτι αν το αφήσουμε στη κρίση του καθενός δεν θα βγάλουμε άκρη και μπορεί εύκολα να την πατήσουμε. Απο την άλλη δεν θέλει υπερβολές το Πευκί πράγματι θα πρέπει να είναι σημείο αναφοράς σε πολλά πράγματα , αλλά για το θέμα των ορίων προσωπικά δεν έχω κατασταλάξει.
Κάτσε να δούμε και στην Ολυμπία τι θα μας έχουν ετοιμάσει
Γιά το θέμα των ορίων συμφωνώ. Δεν έχω κατασταλάξει και έγω, περισσότερο γιατί όταν τα βλέπω από πλευράς ευχαρίστησης θέλω μεγάλη μωτ και λίγα όρια,

Γιά να δούμε και στην Ολυμπία. Και εγώ περίεργος είμαι.

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ
http://www.laskari.gr/
DINIE wrote: Γιά να δούμε και στην Ολυμπία. Και εγώ περίεργος είμαι.
Τελικά δεν θα δούμε στην Ολυμπία.

Εγώ φέτος είχα σαν σκέψη (λόγω πρώτης χρονιάς στο χώρο) να κάνω τους αγώνες του πρωταθλήματος, για να δω τι γίνεται σε όλους τους αγώνες με διαφορετικό χαρακτήρα και από του χρόνου να αποφάσιζα σε ποιούς αγώνες θα έπαιρνα μέρος. Ίσως τελικά πρέπει να αλλάξω σκέψη.

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ
Σίγουρα η παντελής έλλειψη προβολής αποτυπώθηκε και στις συμμετοχές!
Αλλά κακά τα ψέματα, δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες
Αντε οι 12 συμμετοχές με καλύτερη (σε ανεκτά επίπεδα) προβολή να έφερναν άλλες 7-8 συμμετοχές με τις παρούσες συνθήκες. Μπορεί μετά το καλοκαίρι να αλλάξει κάπως το κλίμα...θα δείξει
Το Πευκί αναλογικά με το μέγεθος και την προβολή του αγώνα είχε λίγες συμμετοχές! Μην ξεγελιέσαι!
Φέτος τα πράγματα είναι σκούρα και ίσως θα πρέπει οι οργανωτές τουλάχιστον των πρωταθληματικών αγώνων να συνεννοηθούν και να κάνουν 1-2 αγώνες ακόμα μόνο.
Δεν πειράζει ας κρατηθεί ζωντανός ο χώρος για φέτος και ας αφήσουμε τα "πρωταθλήματα" για τις καλύτερες μέρες...
Το σίγουρο είναι οτι τώρα περισσότερο απο ποτέ, θα πρέπει οι οργανωτές να προβάλουν τον αγώνα τους και να προσπαθούν να πείσουν τους αγωνιζόμενους!
Είδομεν....
Αλλά κακά τα ψέματα, δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες

Αντε οι 12 συμμετοχές με καλύτερη (σε ανεκτά επίπεδα) προβολή να έφερναν άλλες 7-8 συμμετοχές με τις παρούσες συνθήκες. Μπορεί μετά το καλοκαίρι να αλλάξει κάπως το κλίμα...θα δείξει

Το Πευκί αναλογικά με το μέγεθος και την προβολή του αγώνα είχε λίγες συμμετοχές! Μην ξεγελιέσαι!
Φέτος τα πράγματα είναι σκούρα και ίσως θα πρέπει οι οργανωτές τουλάχιστον των πρωταθληματικών αγώνων να συνεννοηθούν και να κάνουν 1-2 αγώνες ακόμα μόνο.
Δεν πειράζει ας κρατηθεί ζωντανός ο χώρος για φέτος και ας αφήσουμε τα "πρωταθλήματα" για τις καλύτερες μέρες...
Το σίγουρο είναι οτι τώρα περισσότερο απο ποτέ, θα πρέπει οι οργανωτές να προβάλουν τον αγώνα τους και να προσπαθούν να πείσουν τους αγωνιζόμενους!
Είδομεν....

Δημητριάδης Σταύρος
stavrosd wrote:Το Πευκί αναλογικά με το μέγεθος και την προβολή του αγώνα είχε λίγες συμμετοχές! Μην ξεγελιέσαι!
Είδομεν....
Το Πευκί όντως είχε αναλογικά λίγες συμμετοχές. Όμως περάσαμε όλοι καλά και αν του χρόνου είχαμε τη δυνατότητα γιά τρείς αγώνες μόνο, μάλλον ο ένας θα ήταν αυτός. Αυτό σημαίνει πως η καλή οργάνωση και η σωστή προβολή σίγουρα θα φέρουν συμμετοχές σε βάθος χρόνου.

Εγώ δεν ενοούσα το Πευκί, αλλά τον 24ωρο λέγοντας για συμμετοχές. Ένας αγώνας με ιστορία θα μαζέψει συμμετοχές ότι κι αν γίνει κατά τη γνώμη μου. Γιατί άραγε δεν υπάρχουν άλλοι αγώνες με ιστορία στο χώρο? Γιατί όλοι οι άλλοι σταματούν το πολύ μέχρι το νούμερο τρία?

Για μετά το καλοκαίρι, νομίζω Σταύρο πως τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Λίγο η κρίση, λίγο η κατάσταση στο χώρο μας, δεν βλέπω άσπρη μέρα.

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ
Το Πευκι ναι μεν ειχε αναλλογικά με οτι ειχε ακουστει, λιγες συμετοχες αλλα αν μη τι αλλο ειχε αρκετες συμετοχες και εγινε....
αλλα "προμοταριζοταν" συνεχως εδω και πααααρα πολυ καιρο... βαζοντας κοσμο στο "κλιμα"...
αλλα "προμοταριζοταν" συνεχως εδω και πααααρα πολυ καιρο... βαζοντας κοσμο στο "κλιμα"...
Νομίζω οτι απάντησες μόνος σου!DINIE wrote:Εδώ το ιστορικό Ακρόπολις δεν θα γίνει, τι λέμε τώρα?
Δεν φτάνει η ιστορία (ασε δε που και ο 24ωρος πριν τρία χρόνια αν θυμάμαι καλά είχε με το ζόρι 30 συμμετοχές και με κέντρο στην Αθήνα!).
Πρέπει κάθε φορά να γίνεται η προσπάθεια!
Ο 24ωρος μάζευε (και ελπίζω να μαζέψει) κόσμο τόσο λόγο του ύφους του αγώνα αλλά και λόγω της υπερπροσπάθειας του Αθανασίου για προβολή αυτού.
Αν κοπεί αυτό, αντε ένα χρόνο απο κεκτημένη ταχύτητα να μαζέψει συμμετοχές, τον επόμενο όμως...
Αντικειμενικά το Olympic ήταν μία καλή περίπτωση, σχετικά οικονομική (250 € τα πάντα μέσα εκτός απο βενζίνες και...ζημιές). Αν δεν ήταν αυτή την περίοδο που όλοι μας είμαστε στο "κατσε να δούμε τι θα ξημερώσει" πιστεύω οτι θα είχε καλύτερη μοίρα. Η ελλιπέστατη προβολή βέβαια τον απογύμνωσε τελείως...
Δημητριάδης Σταύρος
Προσωπικά απογοητεύτηκα και θορυβήθηκα απο το πλήθος των συμμετοχών.Φωκίων wrote:Το Πευκι ναι μεν ειχε αναλλογικά με οτι ειχε ακουστει, λιγες συμετοχες αλλα αν μη τι αλλο ειχε αρκετες συμετοχες και εγινε....
Ναι μεν ήταν αρκετές (να είναι καλά οι Βούλγαροι και οι μηχανές) αλλά αν ένας τέτοιος τοσο προβεβλημένος και καλοδουλεμένος αγώνας είχε τόσες συμμετοχές, τι μας περιμένει...?

Οι ευθύνες είναι σε κάποιο βαθμό όμως και των αγωνιζόμενων.
Τόσο εγώ όσο και ο Κουτσουμπός και ο Μαρδάς ενώ λέγαμε αρχικά να μήν τρέξουμε σε κανέναν άλλο αγώνα κάνοντας οικονομία, μπας και τρέξουμε στο Balkan αποφασίσαμε οτι καλό είναι να στηρίξουμε με την συμμετοχή μας μία προσπάθεια που φαινόταν οτι γίνεται για αναβάθμιση των αγώνων (μεγάλες κλειστές-ελεγχόμενες ειδικές). Δυστυχώς όμως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη... τεσπα
Δημητριάδης Σταύρος