Οι θέσεις της Επιτροπής για τους αγώνες 4Χ4

Post Reply
thomas

Re: Οι θέσεις της Επιτροπής για τους αγώνες 4Χ4

Post by thomas »

Dista wrote:
thomas wrote: . . . . .
Αγαπητέ Θωμά, τα σχόλια για το ποιος είναι άντρας, ποιος κάνει παιχνίδια και φτηνή πολιτική ή το παίζει σωτήρας του χώρου θα τα αντιπαρέλθω και θα αφήσω αυτούς που μας διαβάζουν να το κρίνουν.
Στην ουσία όμως όσων αναφέρεις.
Διάβασε παραπάνω για το τι αποφασίστηκε και πότε από την 10μελή Επιτροπή.
Για τον Τεχνικό Κανονισμό των Trophy και Wild Terrain, θα σου πω ότι καμιά Επιτροπή δεν μπορεί να φτιάξει Τεχνικό γιατί δεν έχει το δικαίωμα αλλά ούτε και τις τεχνικές γνώσεις να το κάνει. Η Επιτροπή κάνει προτάσεις στη Τεχνική Επιτροπή η οποία και φτιάχνει το Κανονισμό. Οι προτάσεις αυτές φυσικά και έγιναν με όσα είχαμε συζητήσει στη 10μελή. Εκτός αυτού για τους αγώνες αυτούς δεν χρειάζεται και τίποτα ιδιαίτερο να ορίσει ο Τ.Κ. Τα πάντα είναι ελεύθερα εκτός από τα μέτρα ασφαλείας που είναι αδιαπραγμάτευτα για την ΕΘΕΑ και την Τεχνική Επιτροπή και θα πρέπει να είναι και για εμάς. Τι το τόσο ιδιαίτερο θα πρέπει να έχει ο Τ.Κ. που το απαξιώσαμε και τόσο πολύ σας απασχολεί και το λέτε με κάθε ευκαιρία?

Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις περί επιτροπής, νομίζω ότι τα ξεκαθάρισα στο προηγούμενο πόστ μου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα διαβασα και απαντω.
-----------------------------------
Και γραφω νομιζαμε, διοτι ο υποφαινομενος κυριος εκανε παιχνιδια πισω απο την πλατη μας με την ΕΛΠΑ για τους κανονισμους αυτους. Και αυτο φυσικα ειναι ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟ και καθολου ΑΝΤΡΙΚΙΟ.

Για τα υπολοιπα με καλυψε ο BΑΛΑΝΤΗΣ Χ4
Ολα ειναι μια Εγκεφαλικη Καραμελα
http://action4x4club.gr
friar

Post by friar »

ΒαλαντηςΧ4 wrote: μια ιδέα αναβίωσης των παλιών αγώνων mud Challenge .
Επειδή και εγώ είχα κάνει το ίδιο λάθος επέτρεψε να πω ότι ήταν Mad Challenge.... Mad...

:D
"C'est en voyant un moustique se poser sur ses testicules qu'on réalise qu' on ne peut pas régler tous les problèmes par la violence"...
thomas

Post by thomas »

Γιωργο

μάλλον δεν έχεις διαβάσει την επιστολή διαμαρτυρίας της Επιτροπής της Λάρισας που δημοσιεύτηκε εδώ τον Αύγουστο του 2009. Εκεί τα λέγαμε όλα, με το όνομά τους
Ολα ειναι μια Εγκεφαλικη Καραμελα
http://action4x4club.gr
shaka

Post by shaka »

Και για να τελειώσει η παραφιλολογία των κανονισμών, όποιος αφιερώσει λίγο χρόνο και ψάξει, θα δει ότι όχι μόνο στην ΑΦΡΙΚΗ αλλά και στην ΕΥΡΩΠΗ, οι κανονισμοί για παρόμοιους αγώνες, απέχουν αρκετά από κανονισμούς "J" κλπ.

Απλά η ταπεινή μου γνώμη είναι ειδικά και μόνο για το roll cage ότι όταν υπάρχει θα πρέπει να είναι βάσει προδιαγραφών γιατί ένα κακοφτιαγμένο είναι πιό επικίνδυνο από το καθόλου. Τώρα τα περί 2 πυροσβεστήρων (και σύστημα πυρόσβεσης από του χρόνου?) και διχτιών και λασπωτήρων (10 εκ. από το έδαφος!!!!?) (και μήπως σύστημα Hans του χρόνου? ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ) και εγγραφή στον ΣΟΑΑ (από που κι ως που?????) είναι γραφικά, ανεδαφικά, εκτός πραγματικότητας και μας δείχνουν την έξοδο και διαφυγή αν θέλετε προς τους αγώνες που γίνονται σε άλλες χώρες.

Αυτό θέλουν; πιθανά αυτό θα έχουν....
shaka

Post by shaka »

thomas wrote:Γιωργο

μάλλον δεν έχεις διαβάσει την επιστολή διαμαρτυρίας της Επιτροπής της Λάρισας που δημοσιεύτηκε εδώ τον Αύγουστο του 2009. Εκεί τα λέγαμε όλα, με το όνομά τους
Δεν την έχω διαβάσει Θωμά, έχεις δίκιο, πολλές φορές δεν τα προλαβαίνουμε όλα.
shaka

Post by shaka »

Και μία απορία ευκαιρίας δοθείσης.
Ο Δημήτρης ο Σταθάκος, κατά κόσμον DISTA, από ποιούς αγωνιζόμενους επιλέχθηκε για να τους αντιπροσωπεύσει στις διάφορες επιτροπές?

Δημήτρη ειλικρινή απορία είναι αυτή, χωρίς να θέλω να μειώσω τη δουλειά που έχεις κάνει, καλή ή κακή, αυτή θα κριθεί από τον χρόνο. Αλλά πως, πότε, από ποιούς ερασιτέχνες αγωνιζόμενους εκλέχθηκες?
Dista

Post by Dista »

Δεν σας προλαβαίνω όλους μαζί. Υπομονή και θα τα πούμε όλα. Με ξέρετε όλοι και ξέρετε ότι δεν κάνω ποτέ τον κινέζο. Απλά, ευτυχώς για μένα, έχω ακόμα και δουλειά. Δεν μπορώ να είμαι συνέχεια μπροστά στο pc. Και Κώστα τα προηγούμενα δεν τα είδα, μπήκα για λίγο από το laptop και είδα μόνο το τελευταίο που ήταν του Γιάννη και του απάντησα.
Να τελειώσω λοιπόν με το Γιάννη και μετά πάμε και στα υπόλοιπα.
Τι 3-1 ρε Γιάννη, δεν παίζουμε ποδόσφαιρο ούτε είμαστε αντίπαλοι σε αυτό εδώ και εσύ προσωπικά το ξέρεις.
Για τα ληγμένα σου απάντησα. Δεν ήθελε η Τεχνική επιτροπή να το βάλει στο κανονισμό για διάφορους λόγους με κυριότερο ότι για λόγους ασφαλείας των αγωνιζόμενων, ένα καταπονημένο κάθισμα ή μια ξεραμένη ζώνη (από τον ήλιο ή τη χρήση) μπορεί να είναι επικίνδυνη. Έτσι είπαμε να είμαστε ανεκτικοί και να το αφήσουμε στους Τεχνικούς εφόρους να το κρίνουν κατά περίπτωση. Τι άλλο μπορούσαμε να πούμε όταν σου λένε αυτό? Να πούμε δεν μας νοιάζει και κάνουμε δεκτό ότι μας φέρει ο κάθε αγωνιζόμενος?
Για το γενικό διακόπτη το κόστος είναι αμελητέο αλλά μπορεί να σου σώσει τη ζωή ή το αυτοκίνητο σε ένα βραχυκύκλωμα. Ξέρεις καλά ότι ο χειρότερος εφιάλτης μετά το ατύχημα είναι η φωτιά. Επέμενε η Τεχνική Επιτροπή και μπήκε. Για τη πυρόσβεση είπαμε από το 2011. Κάποια στιγμή τα καθαρά αγωνιστικά αν θέλουν να πηγαίνουν κόντρα στο χρονόμετρο σε κλειστές ειδικές πρέπει να τη βάλουν.
Για τα φορτηγά, άσε την συγκεκριμένη αντιπαράθεση εκτός και πες μου αν έχεις πρόβλημα ουσιαστικό με τα φορτηγά. Και η επιτροπή ποτέ δεν πήρε απόφαση που να λέει ότι δεν θέλουμε φορτηγά. Αν θυμάσαι, σε κάποια κουβέντα που κάναμε, όλοι είπαν αν κάποιος θέλει φορτηγά στον αγώνα του ας τα έχει, δεν μας πειράζει.
Ποιοι είναι οι κανονισμοί FIA για την ENTRY και την OPEN ? Μόνο για τα αγωνιστικά (SPORTING) ισχύουν και πάλι μόνο για την ασφάλεια. Όλοι δεν συμφωνήσαμε ότι όποιος θέλει να πάει γρήγορα πρέπει να τα έχει? Και στη Ρωσία μιας και την ανέφερες, αν δε κάνω λάθος, δεν υπάρχει καν κατηγορία χωρίς cage.
Για την Επιτροπή Προβολής αν θέλεις να ξέρεις έκανα μια κουβέντα αλλά τι να ζητήσουμε όταν όλοι οι οργανωτές εκτός από σένα ρε Γιάννη δεν ασχολούνται με την προώθηση των αγώνων τους και δεν στέλνουν τίποτα. Δεν μιλάμε για δελτία, φωτό, βίντεο κλπ ούτε καν τα αποτελέσματα καλά-καλά δεν στέλνουν και το ξέρεις καλά. Το έχουμε συζητήσει τόσες φορές και αν θυμάσαι δεν καταλήξαμε πουθενά. Πες τι να κάνουμε? Να μη τους ξαναδώσουμε αγώνες? Πώς να τους πιέσουμε? Μας διαβάζουν εδώ και οργανωτές ας αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους.
Όσο για τον Μαρατζίδη, αυτή είναι η δουλειά του. Να εφαρμόζει τους κανονισμούς της FIA στην Ελλάδα. Και με τα εξωτερικά cage τελικά μας έδωσε λύση. Τι άλλο θέλεις να κάνει. Για το κεφάλι το δικό μας φροντίζει. Και στο ξαναείπα, επεμβαίνει ουσιαστικά μόνο για τα μέτρα ασφαλείας.
ΥΓ. Θα επανέλθω για τους υπόλοιπους γιατί πρέπει πάλι να φύγω.
Και…όχι δεν πάω Κίνα. Εδώ κοντά θα είμαι :D
Dista

Post by Dista »

shaka wrote:Και μία απορία ευκαιρίας δοθείσης.
Ο Δημήτρης ο Σταθάκος, κατά κόσμον DISTA, από ποιούς αγωνιζόμενους επιλέχθηκε για να τους αντιπροσωπεύσει στις διάφορες επιτροπές?

Δημήτρη ειλικρινή απορία είναι αυτή, χωρίς να θέλω να μειώσω τη δουλειά που έχεις κάνει, καλή ή κακή, αυτή θα κριθεί από τον χρόνο. Αλλά πως, πότε, από ποιούς ερασιτέχνες αγωνιζόμενους εκλέχθηκες?
Δεν εκλέχθηκα από κανέναν ρε Γιώργο. Μου ζήτησαν να μπω στην Επιτροπή για να βοηθήσω, με τις όποιες γνώσεις έχω και δέχτηκα, θεωρώντας ότι μπορώ να βοηθήσω το χώρο που όπως ξέρεις αγαπάω.
Και επειδή τραβάει πολύ αυτή η κουβέντα, το έγραψα και παραπάνω, ας μαζευτούν οι οργανωτές του κάθε είδους και ας αποφασίσουν τι θέλουν, όλοι μαζί όμως και να δεσμευτούν, ας κάνουν το ίδιο και οι αγωνιζόμενοι, και να έρθουν με προτάσεις ολοκληρωμένες και κοινά αποδεκτές και αν δεν τις εφαρμόσουμε στους κανονισμούς τότε να βγουν και να ρίχνουν τις ντομάτες. Τώρα δεν μπορούν, αφού δεν συνεννοούνται ούτε καν μεταξύ τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις κάποιοι πρέπει να αποφασίσουν αν θα είναι μαύρο ή άσπρο. Γκρίζο ξέρεις ότι δεν υπάρχει. Και τότε το τι επιλέγεις το αποφασίζεις με βάση την πλειοψηφία.
shaka

Post by shaka »

Dista wrote:
shaka wrote:Και μία απορία ευκαιρίας δοθείσης.

Δεν εκλέχθηκα από κανέναν ρε Γιώργο. Μου ζήτησαν να μπω στην Επιτροπή για να βοηθήσω, με τις όποιες γνώσεις έχω και δέχτηκα, θεωρώντας ότι μπορώ να βοηθήσω το χώρο που όπως ξέρεις αγαπάω.
Και επειδή τραβάει πολύ αυτή η κουβέντα, το έγραψα και παραπάνω, ας μαζευτούν οι οργανωτές του κάθε είδους και ας αποφασίσουν τι θέλουν, όλοι μαζί όμως και να δεσμευτούν, ας κάνουν το ίδιο και οι αγωνιζόμενοι, και να έρθουν με προτάσεις ολοκληρωμένες και κοινά αποδεκτές και αν δεν τις εφαρμόσουμε στους κανονισμούς τότε να βγουν και να ρίχνουν τις ντομάτες. Τώρα δεν μπορούν, αφού δεν συνεννοούνται ούτε καν μεταξύ τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις κάποιοι πρέπει να αποφασίσουν αν θα είναι μαύρο ή άσπρο. Γκρίζο ξέρεις ότι δεν υπάρχει. Και τότε το τι επιλέγεις το αποφασίζεις με βάση την πλειοψηφία.
ΟΚ, απλά την είχα αυτή την απορία.
mitsos

Post by mitsos »

Ρε παλικαρια.... εγω θα το ξαναγραψω γιατι δεν καταλαβαινω.....
Απο περισυ αυτο που αλλαξε οπως το καταλαβαινω εγω, ειναι οι κατηγοριες στους αγωνες.
Φυσικα κ οι απαιτησεις της καθε κατηγοριας....
Δεν καταλαβαινω ομως το κολλημα ολων με τα καθισματα/ζωνες/cage/πυροσβεσεις κλπ....
Γιατι κολλησατε σε αυτα?

Αφου αν καποιος ΘΕΛΕΙ να τρεξει ΜΠΟΡΕΙ να το κανει κ χωρις αυτα!!!
Αυτο που τρομαζει τον κοσμο κ τον οδηγει μακρια απο τους αγωνες ειναι οι φαγωμαρα κ οι ασαφειες...
Απο την στιγμη που υπαρχει η δυνατοτητα σε καποιον να τρεξει οπως κ περισυ, με μονη διαφορα την εκδοση ετησιας αδειας (κοστους 60ευρω εναντι 20 της ημερισιας) κ καμια αλλη προυποθεση οικονομικη-εξοπλισμου, μηπως πρεπει να ψαξετε αλλου το λαθος της ελειψης συμμετοχων κ οχι στους κανονισμους ασφαλειας???

Υ.Γ. Μιλαω μονο για αγωνες RR/enduro κλπ κλπ.... για τους αλλους δεν γνωριζω....
Post Reply

Return to “Αγώνες 4Χ4”