Συνάντηση για αγώνες αντοχής 4χ4 του 2011
Posted: Wed Dec 22, 2010 10:25
Καλημέρα εχθές έγινε μία συνάντηση στα γραφεία τις ΕΛΠΑ με θέμα τους αγώνες 4χ4 αντοχής το 2011.
Τι αγώνες , πώς και απο ποιους.
Παρακάτω παραθέτω τις προτάσεις που κάναμε (τους τα δώσαμε γραπτά)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Προτάσεις αγωνιζομένων για τους αγώνες αντοχής 4χ4
Κατόπιν εκτεταμένης επικοινωνίας μέσα από ηλεκτρονικά forum και μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε εχθές 20/12/2010 με τη συμμετοχή 15 πληρωμάτων, καταλήξαμε σε κάποια σημεία που έχουν ενδιαφέρον για εμάς και θεωρούμε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τόσο από τους διοργανωτές των αγώνων όσο και από την αρχή που ελέγχει αυτούς.
Πιο συγκεκριμένα κάνουμε προτάσεις /παρατηρήσεις για:
1. Την ασφάλεια
2. Τις διαδρομές και τους τρόπους μέτρησης
3. Για τους γενικούς και τεχνικούς κανονισμούς
4. Το δρομοβιβλίο (roadbook)
5. Την πλοήγηση
6. Τα όρια ταχύτητας
7. Την προβολή των αγώνων
8. Το πρόγραμμα του 2011
Αναλυτικά
1. Ασφάλεια
a. Ομάδες άμεσης επέμβασης σε ακτίνα μικρότερη των 30 χιλιομέτρων σε όλο το μήκος των διαδρομών.
b. Λίστα τηλεφώνων επαφής με τη οργάνωση πάνω στα RB
c. Παρατηρητής από την ΕΘΕΑ που θα παραβρίσκεται κατα τη διάρκεια του αγώνα με την οργάνωση για να επιβλέπει οτι όλα δουλεύουν βάση σχεδιασμού και με τις προδιαγραφές που έχουν συμφωνηθεί αλλά και θα αποκτά ιδία άποψη για την αρτιότητα του εκάστοτε αγώνα και οργανωτή.
d. Σήμανση σε όλες τις κεντρικές εισόδους στα τμήματα της διαδρομής
e. Ενημέρωση όλων των χωριών, συνοικισμών κτλ που βρίσκονται σε ακτίνα 10 χλμ από τη διαδρομή του αγώνα για το ωράριο διεξαγωγής αυτού.
2. Διαδρομές και τρόποι μέτρησης
Θεωρούμε τεσσάρων κατηγόριων διαδρομές.
a. Οι ειδικές τύπου Enduro. Δηλαδή πίστας που έχει ως πλεονεκτήματα την εύκολη πρόσβαση θεατών και πιο ελεγχόμενο περιβάλλον. Αλλά δεν συνάδει με τον τίτλο αντοχής και πραγματικά σπάμε τα αυτοκίνητα χωρίς να το ευχαριστιόμαστε εξίσου.
b. Οι κλειστές στην κυκλοφορία (χωρίς όρια ταχύτητας και ΜΩΤ, ή πολύ υψηλή, για την Ζ1), ειδικές πάνω στο βουνό που σαφώς και μας αρέσουν πιό πολύ αλλά μάλλον οργανωτικά είναι πολύ απαιτητικές για να έχουν εκτεταμένη εφαρμογή αλλά και αναφέρονται στα αυτοκίνητα με μέτρα ασφαλείας.
c. Οι ανοιχτές στην κυκλοφορία ειδικές (με όρια ταχύτητας για όλους) με στόχο τον ιδανικό χρόνο που όμως δεν έρχεται εύκολα και οποιοδήποτε λάθος δύσκολα το μαζεύεις (με τα όρια θα είναι λίγα τα σημεία που θα μπορείς μαζέψεις)
και τέλος
d. Οι απλές, πραγματικά απλές. Ουσιαστικά διαδρομές μεταφοράς.
Με σειρά προτίμησης καλύτερες είναι οι διαδρομές του 2ου τύπου, μετά έρχονται του 3ου και τέλος του 1ου.
-Οι δύο πρώτοι τύποι διαδρομών θα πρέπει να έχουν κοινό τρόπο κοινολόγησης 1:1 και ο τρίτος να μετράει το ιδανικό λεπτό(όπως τώρα).
-Για τις απλές (αν είναι πράγματι απλές ) θα μπορούσε να μετράει το 1' σαν 10'' είτε προπορίας είτε αργοπορίας.
ΑΛΛΑ πλέον με την ηλεκτρονική παρακολούθηση δεν νομίζουμε οτι η προπορεία θα πρέπει να τιμωρείτε πιο αυστηρά απο την αργοπορία.
Αυτό γινόταν για να μην τρέχουμε αλλα τώρα το διασφαλίζουμε πολύ καλύτερα
- Οι κρυφές μετρήσεις regularity με τις παρούσες συνθήκες κάνουν κακό.
Οι regularity με μετρήσεις απο τουλίπα σε τουλίπα έχουν θεσμοθετηθεί για να μπορεί ο οργανωτής να διασφαλίζει την ΜΩΤ και την ασφάλεια, αλλά στην δικιά μας περίπτωση και άσκοπο είναι και επικίνδυνο.
Ασκοπο γιατι έχουμε την ηλεκτρονική παρακολούθηση, αλλά και επικίνδυνο γιατι πρέπει παντου και πάντα να πηγαίνεις με τον ίδιο ρυθμό και αν σου τύχη τίποτα (χάσιμο ή λάστιχο) μετα πρέπει να πηγαίνεις υπερβολικά γρήγορα αφου θεωρητικά άμεσα θα πρέπει να ξαναπιάσεις την ΜΩΤ σου.
-Στα ΣΕΧ να σημειώνετε ακριβώς ο χρόνος που γράφει και το χρονόμετρο και όχι η στρογγυλοποίηση αυτού.
-Να υπολογίζεται συντελεστής ημέρας (μονοήμερος 1, διήμερος 2, τριήμερος 3 κοκ)
Το μήκος των μονοήμερων θα πρέπει θα είναι min 250 χλμ, και των πολυήμερων min 200 χλμ την ημέρα για να πάρουν συντελεστή ημέρας.
3. Γενικοί και τεχνικοί κανονισμοί
a. Κοινοί για όλους τους αγώνες (όπως και το 2009)
b. Έγκαιρα ανακοινωμένοι
a. Το «πνεύμα» τους τουλάχιστον 3 αγώνες πρίν το τέλος της σαιζόν στα
b. Οι επίσημοι τουλάχιστον πριν τον τελευταίο αγώνα της σαιζόν
(τουλάχιστον οι προτάσεις προς έγκριση)
c. Οι κατηγορίες ως έχουν σήμερα μας καλύπτουν (Ζ1, Ζ2 βάση απαιτήσεων σε μέτρα ασφαλείας
4. Δρομοβιβλίο (roadbook)
a. Να υπάρχει ξεκάθαρος και κοινός τρόπος απεικόνισης των ορίων πάνω RB.
b. Καλό θα ήταν να υπαρχει μία ομοιομορφία στη σύνταξη των RB's , δηλαδή να υπαρχουν γενικοί κανόνες για την απεικόνιση χαρακτηριστικών στοιχείων ( ασφαλτος , χωματόδρομος, μονοπατι , εικονοστασι , εκκλησία , σπίτι , φρακτης κ.λ.π. ) . Αν υπαρχει κατι άλλο , π.χ. ερείπιο φορτηγό , να αναγραφεται στο κείμενο. Τα RB's , πρέπει να είναι αναγνώσιμα ακόμη και από άπειρους!
c. Στα RB’s να σημειώνονται τα πιθανά προβληματικά σημεία όπως, " Στα 350 πηδάει", " Στα 200 προσοχή χτυπάει" ,"Στα 250 βαθύ νεροφάγωμα" " Στα 400 γεφυράκι, στενεύει, χάσιμο " "Στο τέλος της ευθείας ποταμι" κτλ.
Αναφερόμαστε πάντα σε προβληματικά κομμάτια και μόνο. Εκεί δηλαδή που άν πάς με πολλά μπορεί να υπάρχει κίνδυνος και όχι να μας κάνουν γραπτά rally.
5. Πλοήγηση
a. -Οσο για την πλοηγηση κ τις τουλιπες (δεν ειναι θεμα κανονισμου αλλα οργανωτων) το παιχνιδι γινεται ποιο ενδιαφέρον οταν ξεφευγουμε απο τους πατημένους χωματόδρομους!
Ειναι ωραιο να υπαρχουνε κομματια τελειως off road που να ενωνουνε αυτους τους δρομους! Ειναι καλυτερα να ψάξουν οσοι γραφουνε διαδρομες να βρίσκουνε και "περιεργα" κομμάτια τελείως εκτος δρομου!
6. Όρια ταχύτητας
Για όλες τις κατηγορίες:
a. Οπου υπαρχει άσφαλτος να ισχυει το οριο του ΚΟΚ. (Τωρα αν αυτο ειναι "παραλογο" ε τι να κανουμε ειναι, αλλα ολοι οδηγουμε βαση ΚΟΚ οποτε....)
ΣΗΜ1 : Οταν βγαινουμε απο χωμα σε ασφαλτο πολλες φορες δεν ξερουμε το οριο του ΚΟΚ και πρεπει να το "υποθετουμε". ΟΧΙ. Να σημειωνεται πανω στο RB Καθε φορα. Τουλάχιστον το κομμάτι που πρωτοβγαίνουμε στην άσφαλτο απο εκεί και έπειτα μπορούμε να παρακολουθούμε τις διακιμάνσης που υπαγορεύουν οι πινακίδες.
ΣΗΜ2 : Να μην βαζουνε οι οργανωτες στην ασφαλτο ορια μικροτερα απο του ΚΟΚ. Ειναι και αυτο επικηνδυνο.
b. Στο χώμα στα επικίνδυνα σημεία συχνής κυκλοφορίας, στάνες κτλ
c. Αυστηρά όρια όπου υπάρχουν κατοικίες είτε χώμα είτε άσφαλτο
Για τις κατηγορίες Ζ2,Ζ3, Ζ0
d. Στο χωμα σε επικίνδυνα σημεία (γκρέμια κτλ) όρια. (παράκληση τα όρια να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρα σε μήκος. Μία ,δύο τουλίπες ή όπως στο Καρπενήσι μέρος τουλίπας .
Για την Ζ1
e. Όριο σε extreme περιπτώσεις (τύπου Αγράφων) αλλά να υπάρχουν επισημάνσεις στα υπόλοιπα (μια λύση θα ήταν ίσως να είναι κοινό το RB με τις Ζ2 απλά με μία extra σημείωση οτι τα συγκεκριμένα όρια αφορούν μόνο τη Z2).
7. Προβολή
a. Ικανοποιητική προβολή τουλάχιστον 2 μήνες πρίν τον εκάστοτε αγώνα
i. Σε όλα τα site και forum όλων των οργανωτών (απαραίτητο να έχουν τουλάχιστον site που θα το ενημερώνουν). Όλοι τους θα πρέπει να στηρίζουν το θεσμό στο σύνολό του και όχι μόνο τον αγώνα τους.
ii. Στα δύο περιοδικά του χώρου (ως χορηγοί)
iii. Με επαφές με τις λέσχες με αφισοκολλήσεις στα γραφεία τους όπου είναι δυνατό και με τακτικές υπενθυμίσεις/ενημερώσεις μέσω φαξ, κινητών κα.
iv. Με αφισοκολλήσεις στα μεγάλα κέντρα κοντά στις περιοχές οπου θα διεξαχθεί ο αγώνας
v. Εννοείτε και μέσα απο ότι άλλο μέσο μπορούν αλλά να υπάρχουν τουλάχιστον τα παραπάνω που δεν έχουν και μεγάλο κόστος (γενικά προτείνετε εκτεταμένη χρήση του Internet καθότι φτηνό και καλό)
b. Χώροι εκκίνησης και τερματισμού που να συμβάλουν στην βελτίωση της εικόνας των αγώνων.
c. Κομμάτι του αγώνα να είναι σχετικά ευκολοπροσβάσιμο για να έρθουν θεατές και να μπορούν να μας δουν (όχι ένα απλό πέρασμα αλλά ούτε χρονομετρημένη κλειστή διαδρομή του χιλιομέτρου απαραίτητα, ίσως πχ ειδική 15 χλμ που να έχει και ένα κυκλικό πέρασμα 1 χιλιομέτρου όπου θα μπορούν να έρθουν φίλοι και θεατές να μας δουν)
d. Μέριμνα για οδηγίες πρόσβασης των θεατών.
8. Πρόγραμμα 2011
a. Αριθμός αγώνων πρωταθλήματος 4+1
Δλδ πραγματοποιούνται 5 στην χρονιά κ ο κάθε αγωνιζόμενος κρατάει τους 4 καλυτέρους για να προσμετρήσουνε στην βαθμολογία του.
b. Ίση κατανομή των αγώνων μέσα στην χρονιά. Όχι μόνο των πρωταθληματικών αλλά λαμβάνοντας υπ’ όψην κ τους διεθνής (Balkan) κ το trail ride cup. Όχι περισσότεροι από 1 αγώνες ανά 20μερες.
c. Πρωτάθλημα «πολυμορφικό». Να αποτελείται δλδ από ποικιλία αγώνων, με μέγιστο τους 3 πολυημέρους. Να περιλαμβάνει τον 24ωρο, trail ride Πευκί, ένα rally raid κ ένα η δυο μικρούς (μονοήμερους)."
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θα ήθελα να τονίσω οτι επειδή δεν έχουμε κάποιον επίσημο μηχανισμό για αυτήν την διαδικασία (προτάσεις αγωνιζομένων), ενημερώθηκα την προηγούμενη Πέμπτη για την επικείμενη συνάντηση οπότε και μου ζητήθηκε να μαζέψω ότι πληροφορία μπορώ!
Σίγουρα δεν θα καλύπτουν όλους σε όλα τα θέματα και δεν μπορεί να θεωρηθεί η πλέον ολοκληρωμένη τοποθέτηση που αντιπροσωπεύει όλους τους αγωνιζόμενους του χώρου, αλλά υπο τις παρούσες συνθήκες δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο.
Ζητώ συγνώμη αν κάποιοι ήθελαν να παρεβρίσκονταν στη συνάντηση και δεν τους δώθεικε η ευκαιρία αλλά τα χρονικά περιθώρια ήταν πολύ στενά και δεν θέλαμε να χάσουμε την ευκαιρία να ακουστούν έστω αυτά. Μπορούμε πάντα μέσω του Dista να προσθέσουμε πράγματα.
Να συμπληρώσω οτι η συνάντηση έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα με διάθεση για συνεργασία απο όλους, πράγμα πολύ ενθαρρυντικό.
Θα ακολουθήσουν τα πρακτικά τς συνάντηση που θα μου στείλει ο Γιάννης Αθανασίου και θα τα αναρτήσω!
Τι αγώνες , πώς και απο ποιους.
Παρακάτω παραθέτω τις προτάσεις που κάναμε (τους τα δώσαμε γραπτά)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Προτάσεις αγωνιζομένων για τους αγώνες αντοχής 4χ4
Κατόπιν εκτεταμένης επικοινωνίας μέσα από ηλεκτρονικά forum και μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε εχθές 20/12/2010 με τη συμμετοχή 15 πληρωμάτων, καταλήξαμε σε κάποια σημεία που έχουν ενδιαφέρον για εμάς και θεωρούμε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τόσο από τους διοργανωτές των αγώνων όσο και από την αρχή που ελέγχει αυτούς.
Πιο συγκεκριμένα κάνουμε προτάσεις /παρατηρήσεις για:
1. Την ασφάλεια
2. Τις διαδρομές και τους τρόπους μέτρησης
3. Για τους γενικούς και τεχνικούς κανονισμούς
4. Το δρομοβιβλίο (roadbook)
5. Την πλοήγηση
6. Τα όρια ταχύτητας
7. Την προβολή των αγώνων
8. Το πρόγραμμα του 2011
Αναλυτικά
1. Ασφάλεια
a. Ομάδες άμεσης επέμβασης σε ακτίνα μικρότερη των 30 χιλιομέτρων σε όλο το μήκος των διαδρομών.
b. Λίστα τηλεφώνων επαφής με τη οργάνωση πάνω στα RB
c. Παρατηρητής από την ΕΘΕΑ που θα παραβρίσκεται κατα τη διάρκεια του αγώνα με την οργάνωση για να επιβλέπει οτι όλα δουλεύουν βάση σχεδιασμού και με τις προδιαγραφές που έχουν συμφωνηθεί αλλά και θα αποκτά ιδία άποψη για την αρτιότητα του εκάστοτε αγώνα και οργανωτή.
d. Σήμανση σε όλες τις κεντρικές εισόδους στα τμήματα της διαδρομής
e. Ενημέρωση όλων των χωριών, συνοικισμών κτλ που βρίσκονται σε ακτίνα 10 χλμ από τη διαδρομή του αγώνα για το ωράριο διεξαγωγής αυτού.
2. Διαδρομές και τρόποι μέτρησης
Θεωρούμε τεσσάρων κατηγόριων διαδρομές.
a. Οι ειδικές τύπου Enduro. Δηλαδή πίστας που έχει ως πλεονεκτήματα την εύκολη πρόσβαση θεατών και πιο ελεγχόμενο περιβάλλον. Αλλά δεν συνάδει με τον τίτλο αντοχής και πραγματικά σπάμε τα αυτοκίνητα χωρίς να το ευχαριστιόμαστε εξίσου.
b. Οι κλειστές στην κυκλοφορία (χωρίς όρια ταχύτητας και ΜΩΤ, ή πολύ υψηλή, για την Ζ1), ειδικές πάνω στο βουνό που σαφώς και μας αρέσουν πιό πολύ αλλά μάλλον οργανωτικά είναι πολύ απαιτητικές για να έχουν εκτεταμένη εφαρμογή αλλά και αναφέρονται στα αυτοκίνητα με μέτρα ασφαλείας.
c. Οι ανοιχτές στην κυκλοφορία ειδικές (με όρια ταχύτητας για όλους) με στόχο τον ιδανικό χρόνο που όμως δεν έρχεται εύκολα και οποιοδήποτε λάθος δύσκολα το μαζεύεις (με τα όρια θα είναι λίγα τα σημεία που θα μπορείς μαζέψεις)
και τέλος
d. Οι απλές, πραγματικά απλές. Ουσιαστικά διαδρομές μεταφοράς.
Με σειρά προτίμησης καλύτερες είναι οι διαδρομές του 2ου τύπου, μετά έρχονται του 3ου και τέλος του 1ου.
-Οι δύο πρώτοι τύποι διαδρομών θα πρέπει να έχουν κοινό τρόπο κοινολόγησης 1:1 και ο τρίτος να μετράει το ιδανικό λεπτό(όπως τώρα).
-Για τις απλές (αν είναι πράγματι απλές ) θα μπορούσε να μετράει το 1' σαν 10'' είτε προπορίας είτε αργοπορίας.
ΑΛΛΑ πλέον με την ηλεκτρονική παρακολούθηση δεν νομίζουμε οτι η προπορεία θα πρέπει να τιμωρείτε πιο αυστηρά απο την αργοπορία.
Αυτό γινόταν για να μην τρέχουμε αλλα τώρα το διασφαλίζουμε πολύ καλύτερα
- Οι κρυφές μετρήσεις regularity με τις παρούσες συνθήκες κάνουν κακό.
Οι regularity με μετρήσεις απο τουλίπα σε τουλίπα έχουν θεσμοθετηθεί για να μπορεί ο οργανωτής να διασφαλίζει την ΜΩΤ και την ασφάλεια, αλλά στην δικιά μας περίπτωση και άσκοπο είναι και επικίνδυνο.
Ασκοπο γιατι έχουμε την ηλεκτρονική παρακολούθηση, αλλά και επικίνδυνο γιατι πρέπει παντου και πάντα να πηγαίνεις με τον ίδιο ρυθμό και αν σου τύχη τίποτα (χάσιμο ή λάστιχο) μετα πρέπει να πηγαίνεις υπερβολικά γρήγορα αφου θεωρητικά άμεσα θα πρέπει να ξαναπιάσεις την ΜΩΤ σου.
-Στα ΣΕΧ να σημειώνετε ακριβώς ο χρόνος που γράφει και το χρονόμετρο και όχι η στρογγυλοποίηση αυτού.
-Να υπολογίζεται συντελεστής ημέρας (μονοήμερος 1, διήμερος 2, τριήμερος 3 κοκ)
Το μήκος των μονοήμερων θα πρέπει θα είναι min 250 χλμ, και των πολυήμερων min 200 χλμ την ημέρα για να πάρουν συντελεστή ημέρας.
3. Γενικοί και τεχνικοί κανονισμοί
a. Κοινοί για όλους τους αγώνες (όπως και το 2009)
b. Έγκαιρα ανακοινωμένοι
a. Το «πνεύμα» τους τουλάχιστον 3 αγώνες πρίν το τέλος της σαιζόν στα
b. Οι επίσημοι τουλάχιστον πριν τον τελευταίο αγώνα της σαιζόν
(τουλάχιστον οι προτάσεις προς έγκριση)
c. Οι κατηγορίες ως έχουν σήμερα μας καλύπτουν (Ζ1, Ζ2 βάση απαιτήσεων σε μέτρα ασφαλείας
4. Δρομοβιβλίο (roadbook)
a. Να υπάρχει ξεκάθαρος και κοινός τρόπος απεικόνισης των ορίων πάνω RB.
b. Καλό θα ήταν να υπαρχει μία ομοιομορφία στη σύνταξη των RB's , δηλαδή να υπαρχουν γενικοί κανόνες για την απεικόνιση χαρακτηριστικών στοιχείων ( ασφαλτος , χωματόδρομος, μονοπατι , εικονοστασι , εκκλησία , σπίτι , φρακτης κ.λ.π. ) . Αν υπαρχει κατι άλλο , π.χ. ερείπιο φορτηγό , να αναγραφεται στο κείμενο. Τα RB's , πρέπει να είναι αναγνώσιμα ακόμη και από άπειρους!
c. Στα RB’s να σημειώνονται τα πιθανά προβληματικά σημεία όπως, " Στα 350 πηδάει", " Στα 200 προσοχή χτυπάει" ,"Στα 250 βαθύ νεροφάγωμα" " Στα 400 γεφυράκι, στενεύει, χάσιμο " "Στο τέλος της ευθείας ποταμι" κτλ.
Αναφερόμαστε πάντα σε προβληματικά κομμάτια και μόνο. Εκεί δηλαδή που άν πάς με πολλά μπορεί να υπάρχει κίνδυνος και όχι να μας κάνουν γραπτά rally.
5. Πλοήγηση
a. -Οσο για την πλοηγηση κ τις τουλιπες (δεν ειναι θεμα κανονισμου αλλα οργανωτων) το παιχνιδι γινεται ποιο ενδιαφέρον οταν ξεφευγουμε απο τους πατημένους χωματόδρομους!
Ειναι ωραιο να υπαρχουνε κομματια τελειως off road που να ενωνουνε αυτους τους δρομους! Ειναι καλυτερα να ψάξουν οσοι γραφουνε διαδρομες να βρίσκουνε και "περιεργα" κομμάτια τελείως εκτος δρομου!
6. Όρια ταχύτητας
Για όλες τις κατηγορίες:
a. Οπου υπαρχει άσφαλτος να ισχυει το οριο του ΚΟΚ. (Τωρα αν αυτο ειναι "παραλογο" ε τι να κανουμε ειναι, αλλα ολοι οδηγουμε βαση ΚΟΚ οποτε....)
ΣΗΜ1 : Οταν βγαινουμε απο χωμα σε ασφαλτο πολλες φορες δεν ξερουμε το οριο του ΚΟΚ και πρεπει να το "υποθετουμε". ΟΧΙ. Να σημειωνεται πανω στο RB Καθε φορα. Τουλάχιστον το κομμάτι που πρωτοβγαίνουμε στην άσφαλτο απο εκεί και έπειτα μπορούμε να παρακολουθούμε τις διακιμάνσης που υπαγορεύουν οι πινακίδες.
ΣΗΜ2 : Να μην βαζουνε οι οργανωτες στην ασφαλτο ορια μικροτερα απο του ΚΟΚ. Ειναι και αυτο επικηνδυνο.
b. Στο χώμα στα επικίνδυνα σημεία συχνής κυκλοφορίας, στάνες κτλ
c. Αυστηρά όρια όπου υπάρχουν κατοικίες είτε χώμα είτε άσφαλτο
Για τις κατηγορίες Ζ2,Ζ3, Ζ0
d. Στο χωμα σε επικίνδυνα σημεία (γκρέμια κτλ) όρια. (παράκληση τα όρια να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρα σε μήκος. Μία ,δύο τουλίπες ή όπως στο Καρπενήσι μέρος τουλίπας .
Για την Ζ1
e. Όριο σε extreme περιπτώσεις (τύπου Αγράφων) αλλά να υπάρχουν επισημάνσεις στα υπόλοιπα (μια λύση θα ήταν ίσως να είναι κοινό το RB με τις Ζ2 απλά με μία extra σημείωση οτι τα συγκεκριμένα όρια αφορούν μόνο τη Z2).
7. Προβολή
a. Ικανοποιητική προβολή τουλάχιστον 2 μήνες πρίν τον εκάστοτε αγώνα
i. Σε όλα τα site και forum όλων των οργανωτών (απαραίτητο να έχουν τουλάχιστον site που θα το ενημερώνουν). Όλοι τους θα πρέπει να στηρίζουν το θεσμό στο σύνολό του και όχι μόνο τον αγώνα τους.
ii. Στα δύο περιοδικά του χώρου (ως χορηγοί)
iii. Με επαφές με τις λέσχες με αφισοκολλήσεις στα γραφεία τους όπου είναι δυνατό και με τακτικές υπενθυμίσεις/ενημερώσεις μέσω φαξ, κινητών κα.
iv. Με αφισοκολλήσεις στα μεγάλα κέντρα κοντά στις περιοχές οπου θα διεξαχθεί ο αγώνας
v. Εννοείτε και μέσα απο ότι άλλο μέσο μπορούν αλλά να υπάρχουν τουλάχιστον τα παραπάνω που δεν έχουν και μεγάλο κόστος (γενικά προτείνετε εκτεταμένη χρήση του Internet καθότι φτηνό και καλό)
b. Χώροι εκκίνησης και τερματισμού που να συμβάλουν στην βελτίωση της εικόνας των αγώνων.
c. Κομμάτι του αγώνα να είναι σχετικά ευκολοπροσβάσιμο για να έρθουν θεατές και να μπορούν να μας δουν (όχι ένα απλό πέρασμα αλλά ούτε χρονομετρημένη κλειστή διαδρομή του χιλιομέτρου απαραίτητα, ίσως πχ ειδική 15 χλμ που να έχει και ένα κυκλικό πέρασμα 1 χιλιομέτρου όπου θα μπορούν να έρθουν φίλοι και θεατές να μας δουν)
d. Μέριμνα για οδηγίες πρόσβασης των θεατών.
8. Πρόγραμμα 2011
a. Αριθμός αγώνων πρωταθλήματος 4+1
Δλδ πραγματοποιούνται 5 στην χρονιά κ ο κάθε αγωνιζόμενος κρατάει τους 4 καλυτέρους για να προσμετρήσουνε στην βαθμολογία του.
b. Ίση κατανομή των αγώνων μέσα στην χρονιά. Όχι μόνο των πρωταθληματικών αλλά λαμβάνοντας υπ’ όψην κ τους διεθνής (Balkan) κ το trail ride cup. Όχι περισσότεροι από 1 αγώνες ανά 20μερες.
c. Πρωτάθλημα «πολυμορφικό». Να αποτελείται δλδ από ποικιλία αγώνων, με μέγιστο τους 3 πολυημέρους. Να περιλαμβάνει τον 24ωρο, trail ride Πευκί, ένα rally raid κ ένα η δυο μικρούς (μονοήμερους)."
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θα ήθελα να τονίσω οτι επειδή δεν έχουμε κάποιον επίσημο μηχανισμό για αυτήν την διαδικασία (προτάσεις αγωνιζομένων), ενημερώθηκα την προηγούμενη Πέμπτη για την επικείμενη συνάντηση οπότε και μου ζητήθηκε να μαζέψω ότι πληροφορία μπορώ!
Σίγουρα δεν θα καλύπτουν όλους σε όλα τα θέματα και δεν μπορεί να θεωρηθεί η πλέον ολοκληρωμένη τοποθέτηση που αντιπροσωπεύει όλους τους αγωνιζόμενους του χώρου, αλλά υπο τις παρούσες συνθήκες δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο.
Ζητώ συγνώμη αν κάποιοι ήθελαν να παρεβρίσκονταν στη συνάντηση και δεν τους δώθεικε η ευκαιρία αλλά τα χρονικά περιθώρια ήταν πολύ στενά και δεν θέλαμε να χάσουμε την ευκαιρία να ακουστούν έστω αυτά. Μπορούμε πάντα μέσω του Dista να προσθέσουμε πράγματα.
Να συμπληρώσω οτι η συνάντηση έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα με διάθεση για συνεργασία απο όλους, πράγμα πολύ ενθαρρυντικό.
Θα ακολουθήσουν τα πρακτικά τς συνάντηση που θα μου στείλει ο Γιάννης Αθανασίου και θα τα αναρτήσω!