Αγώνες Αντοχής προτάσεις/προβληματισμοί/απορείες

Γιάννης Αθανασίου

Re: Αγώνες Αντοχής προτάσεις/προβληματισμοί/απορείες

Post by Γιάννης Αθανασίου »

Αυτοί είναι οι αγώνες 4Χ4 διεθνώς!!! Έχουμε δει τους Sainz, Peterhansel, Schlesser και ΣΙΑ να βοηθούν και να βοηθούνται, με τον κίνδυνο να χάσουν τον αγώνα. Και αυτοί είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ. Είμαστε τυχεροί που ο χώρος του 4Χ4 διαφέρει. Και διαφέρει ο χώρος, αφού τα παραπάνω άτομα, σε άλλους αγώνες, είχαν τελείως άλλη συμπεριφορά.

Είναι η όλη φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από τους αγώνες 4Χ4: άγνωστη διαδρομή, άγνωστες συνθήκες, άγνωστες δυσκολίες, μεγάλες διαδρομές και επιτυχία με βάση το ρυθμό και όχι την απόλυτη επίδοση. Όπου δεις ένα αυτοκίνητο σταματημένο, βλέπεις και δεύτερο που βοηθά.

Δεν είναι θέμα υποχρέωσης. Είναι θέμα ήθους και αυτοεκτίμησης. Ο Κώστας δεν ήταν μ... Είναι ένας άνθρωπος που θέλει να κοιμάται ήσυχος. Και δεν έχασε. Κέρδισε στα μάτια όλων μας. Και αυτό είναι το βασικό, βασικότερο απο οποιαδήποτε νίκη και τίτλο.

Ας μην το παιδεύουμε άλλο σας παρακαλώ.
stavrosd

Post by stavrosd »

Γιατί βρε Γιάννη τί παιδεύουμε? κουβέντα κάνουμε!
Για να μην παρεξηγηθώ (απο τρίτους καθότι ο Κώστας ξέρει), το "μαλάκας" που είπα στην αναφορά τις περίπτωσης με το λάστιχο, το είπα περιπαικτικά! Το πόσο το εκτίμησα ή αν θα το έκανα και εγώ όσοι με ενδιαφέρει το ξέρουν!
Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα τον θεωρούσα ανήθικο ή οτι θα είχε λόγω να μην κοιμάται ήσυχος αν μου έλεγε "Ρε συ Σταύρο έχω μόνο μία δεν μπορώ να στην δώσω..." ! Τόσο απλά!
Σίγουρα όπως λέει και ο Φωκίωνας κάθε περίπτωση τα πράγματα κρίνονται διαφορετικά, πχ αν είχε δύο και με μόνο 20 χλμ ακόμα θα χτύπαγε άσχημα αλλά και πάλι δεν θα ήταν ανήθικο, μην τα κάνουμε ίσωμα.
Ανήθικο είναι να φτάνεις κάποιον και να μην κάνει άκρη και να σε παιδεύει, ανήθικο είναι να προκαλέσει κάποιος με τον α ή β τρόπο πρόβλημα στον συναθλητή του με δόλο,όχι το να μην θέλει να επωμιστεί της ευθύνες του άλλου να θεωρείτε και αυτό ανήθικο!

Πράγματι η φιλοσοφία των αγώνων του είδους όσο και το είδος των συμμετεχόντων κάνει την αλληλοβοήθεια τον κανόνα αλλά...
Δημητριάδης Σταύρος
Pet4x4

Post by Pet4x4 »

mitsos wrote:
Τελος εγω θα πω κατι αλλο που εχω δει σε καποιο πληρωμα κ με εχει εκνευρισει ιδιαιτερα:
Οταν βλεπεις οτι ο αλλος εχει διαπιστωσει οτι κατι δεν παει καλα με σενα/ το αμαξι σου η οτιδηποτε αλλο κ σταματαει (=χανει χρονο) απο τον αγωνα του να σε ρωτησει "εισαι καλα?" το λιγοτερο που εχεις να κανεις ειναι να απαντησεις "ναι ευχαριστω" κ οχι να εχεις τον αλλο να περιμενει εκει, ετσι απλα χανοντας το χανοντας το χρονο του, επειδη κ μονο ειναι λιγο ευσυνειδητος κ δεν σε παρατησε εξ αρχης......
Ακομα καλυτερα θα ηταν καποιος απο μονος του οταν δεν θελει βοηθεια/δεν μπορουν να τον βοηθησουν, με το που θα δει οτι ενα πληρωμα παει να σταματησει να του φωναξει κατευθειαν "φυγε".....
Αυτο μονο κ οποιος καταλαβε καταλαβε......
+1!
Μην ξεχνάτε την χρησιμότητα της τελευταίας σελίδας του RB "OK - SOS" καθώς και το τί κάνουμε σε κάθε περίπτωση που μας την δείχνει ένα μέλος του πληρώματος. Μεγάλη προσοχή θα ήθελα να δείξετε όλοι στην σελίδα που γράφει SOS! Απο τα συμφραζόμενα παραπάνω καταλαβαίνει κανείς πως όταν υπάρχει κάποιος τραυματίας σταματάμε όλοι να βοηθήσουμε! Μέγα λάθος! Κανείς απο εμάς δέν είναι γιατρός απ'όσο ξέρω! Αυτό που προέχει είναι η άμεση ενημέρωση της οργάνωσης για την κινητοποίηση γιατρού και ασθενοφόρου. Αυτό γίνετε είτε επιτόπου απο κινητό τηλέφωνο άν υπάρχει σήμα είτε εν συνεχή κίνηση μέχρι να βρεθεί σήμα ή τέλος στο αμέσος επόμενο ΣΕΧ ή ΣΕΔ. Μετά τα πρώτα δύο αυτοκίνητα που θα περάσουν απο το σημείο χωρίς να χάσουν ιδιαίτερο χρόνο σε αυτό, με σκοπό την άμεση ενημέρωση της οργάνωσης, όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να σταματήσουν να βάλουν ένα χεράκι. Τέλος μήν ξεχνάτε πως απο τήν στιγμή αυτή και μετά θα πρέπει να κατεβάσουμε ρυθμό στην οδηγησή μας καθώς πλέον μπορεί ασθενοφώρο, γιατρός και αυτοκίνητα της οργάνωσης να κινούντε ακόμα και ανάποδα στήν φορά του αγώνα!

Όταν τώρα είμαστε καλά, ή δέν χρειαζόμαστε βοήθεια, ή έχουμε πάθει ζημιά που κανείς δέν μπορεί να μας βοηθήσει να την φτιάξουμε στο βουνό (π.χ. σασμάν), ή έχουμε σταματήσει για φωτογραφίες :lol: , τότε απλά δείχνουμε την σελίδα που γράφει ΟΚ και κάνουμε νοήμα με το άλλο χέρι για να συνεχίσει αυτός που έρχεται πρός εμάς. Κάτι τέτειο δείχνει τόση ευγένεια πρός αυτούς που ακολουθούν, όση θα εδείχναν και αυτοί με το να σταματήσουν να σε ρωτήσουν άν χρειάζεσαι κάτι. Έχει δίκιο ο mitsos λοιπόν, μήν είμαστε γαϊδούρια, αφού η σελίδα υπάρχει! :roll:
almak

Post by almak »

Nicolas wrote:Το σίγουρο είναι πως σε κάθε περίπτωση ΠΡΕΠΕΙ να ρωτήσεις αν είναι όλοι καλά και αν χρειάζονται κάτι.
Αν απαιτείται βοήθεια (λόγω τραυματισμού κλπ) και δεν την δώσεις ή δεν ρωτήσεις καν αυτό θα πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά.

Σε περίπτωση που το πλήρωμα που έχει πρόβλημα δεν έχει τραυματισμούς ή κάτι άλλο που να απαιτεί άμεση βοήθεια, πρέπει να έχει προνοήσει η οργάνωση για την βοήθεια.

Για να εξηγούμαι, σαφώς όσοι με ξέρουν γνωρίζουν πως ποτέ δεν άφησα άνθρωπο στο βουνό, είτε έτρεχα σε αγώνα είτε ήθελα να πάω σπίτι μου, ωστόσο αυτό το κόλλημα με το "ΠΡΕΠΕΙ" να βοηθήσω ποτέ δεν το κατάλαβα.
Είναι σαν να λέμε πως πληρώνω για να τρέξω σε έναν αγώνα αλλά παράλληλα κάνω και το ψευδοresque.

Εφόσον λοιπόν δεν υπάρχει θέμα ασφαλείας ή τραυματισμού, ο καθένας μπορεί να το χειριστεί όπως θέλει.
Όπως είπε και ο Σταύρος, δεν γίνεται την απροετοιμασία του άλλου να την πληρώσεις εσύ, εξάλλου αυτός είναι ο αγώνας - όχι μόνο οδηγάμε σαν τρελοί.
Επιπλέον αν θέλει κάποιος να κάνει τον καλό - και εγώ μαζί του, ας τον κάνει με το κόστος που του αναλογεί.
Δεν γίνεται να σταματάμε να βοηθήσουμε οποιονδήποτε επειδή κόλλησε σε λίγη λάσπη αλλά μετά να ζητάμε να αφαιρεθεί ο χρόνος.
Ή είμαστε αλτρουιστές ή δεν είμαστε.
Αλτρουιστής εκ του ασφαλούς, δεν ορίζεται.
;) ;) ;)
Image
almak

Post by almak »

stavrosd wrote:
DINIE wrote:Γιά μένα βοήθεια πρέπει να δίνεται ειδικά στα κολλήματα. Το πλήρωμα που κόλλησε να ετοιμάσει τον ιμάντα του και ο πρώτος που σταματήσει να βοηθείσει. Δεν θα χάσει περισσότερο από ένα, δύο λεπτά. Αν είναι θέμα υγείας δεν το συζητώ. Τώρα σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση βοήθεια από άλλο πλήρωμα δεν νομίζω πως μπορεί να δοθεί. Κάνα εργαλείο μόνο που και πάλι δεν έχει μεγάλη καθυστέρηση.
Σε αυτό το "πρέπει" ενίσταμαι!
Δεν πρέπει, δεν είναι δουλειά του, δεν ήρθε στον αγώνα για αυτό!
Δεν μου έχει τύχει ποτέ και δεν το έχω κάνει ποτέ να αφήσω αυτοκίνητο κολλημένο αν σηκώνει βοήθεια, αλλά δεν "πρέπει"!
Ξέρω είναι σπαστικό για ένα τσακ να χάσεις το παιχνίδι, αλλά δεν "πρέπει"!
Αυτό που λές 1-2 λεπτά, σπάνια είναι κάτω απο 3-4, και 3-4 λεπτά αλλάζουν θέσεις!
Πέραν αυτού του "σκληρού" λόγου, απλά και μόνο οτι ο άλλος θα χάσει τον ρυθμό που γουστάρει ή στην τελική θα ταλαιπωρήσει με "τινάγματα" το αυτοκίνητό του, αρκούν να μη θέλει κάποιος να βοηθήσει!
Το θέμα των εργαλείων, ελαστικών και γενικά πραγμάτων που δεν τα κουβαλάει τυχαία κανείς, είναι παρόμοιο.
Αρχικά ειδικά για εργαλεία μπορεί να φας εύκολα ένα πεντάλεπτο να ανοίξεις και να ξανακλέισεις/δέσεις τα πράγματα και δεύτερον ρισκάρει να σου λείψει και να χτυπάς το κεφάλι σου!
Αρα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει!
Το κάνει όποιος γουστάρει και παίρνει τους επιπλέον φιλικούς πόντους απο όλους μας, αλλά δεν πρέπει να χάνει κάποιος που δεν το κάνει.

Αν βέβαια όλοι παίρνουν πόντους τότε όποιος δεν βοηθάει μένει πίσω ;)
Kαι με αυτό το κειμενάκι συμφωνώ πολύ :)
Image
Post Reply

Return to “Αγώνες 4Χ4”