Αγώνες Αντοχής προτάσεις/προβληματισμοί/απορείες

mitsos

Re: Αγώνες Αντοχής προτάσεις/προβληματισμοί/απορείες

Post by mitsos »

Δήμητρα sorry και εγώ το διατύπωσα λάθος, εννοούσα οτι θέλεις μεγαλύτερη ευαισθησία στην αξιολόγηση των επικίνδυνων σημείων
Σωστότερο έτσι? (για να καταλάβεις αν κατάλαβα :lol: )
Ναι αλλα χωρις αυτο:
=> περισσότερα σημεία.
Αν υπαρχουνε πχ. γκρεμια χωρις πατο καλο ειναι να μπαινει ενα οριο....αυτο μονο....
Κ σου ξαναλεω οτι αν μιλαμε για τον αγωνα στο Πευκι τετοια σημεια ηταν ενα κυριως κ αλλο ενα.....

Οσο για το αλλο που σου γραφω αποψη μου ειναι οτι για να δωθει καποιο κινητρο στους αγωνιζομενους να συμμετασχουν στην Ζ1 αντι της Ζ2 πρεπει να υπαρχει σαφης διαχωρισμος αναμεσα στις κατηγοριες.....

Για να καταλαβεις την λογικη των σκεψεων μου:
Δεν θα ετρεχα entry πχ γιατι ουτε πολυ σιγα θελω να πηγαινω, ουτε λιγοτερα χλμ θελω να κανω.....
Αλλα δεν θα το κυνηγουσα να τρεξω κ Ζ1 γιατι δεν βρισκω το "κατι παραπανω" που να με κανει να θελω να παω εκει....

Υ.Γ. Εξαιρεση ηταν ο προλογος του Μελετη.... αλλα για μια "εξαιρεση" το χρονο να αλλαξεις κατηγορια?
stavrosd

Post by stavrosd »

Γιάννη συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα τι θες να πείς.

Ξαναλέω οτι προσωπικά δεν πιστέυω οτι η ΜΩΤ προσφέρει στην ασφάλεια παρα μόνο αν είναι πολύ χαμηλή, αλλά αυτό δεν μας αρέσει.
Όλοι θέλουμε μία ΜΩΤ πρόκληση πράγμα που σημαίνει οτι θα πάω όσο πιο γρήγορα μπορώ και αν όλα πάνε καλά θα κόψω στο τελευταίο κομμάτι για να διασφαλίσω οτι δεν θα πάρω καπέλα. Αν είναι άπιαστη απλά και στο τέλος θα πηγαίνω όπως πριν! Ακόμα καλύτερα ίσως θα ήταν να μην υπήρχε καθόλου και ο καθένας να έχει το ρυθμό του αλλά αυτό είναι άλλη μεγάλη κουβέντα...

Αν κάποιος καταφέρει να ξεπεράσει και τον Gadasin ή όποιον άλλο, χωρίς να παραβιάσει τα όρια που αφορούν τρίτους αλλά και γενικά τα όρια που έχει κρίνει ο οργανωτής οτι πρέπει να τηρηθούν, δε βλέπω λόγο να πρέπει να τεθεί εκτός αγώνα, απλά θα φάει τις ποινές του και θα μάθει!

Σαφώς η δύσκολη ΜΩΤ έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες με τον βασικότερο και απλούστερο τον καιρό. Είναι τελείως διαφορετικός ο βαθμός δυσκολίας σε στεγνό, βρεγμένο, χιονισμένο τεραιν, οπότε ανάλογα δυσκολη είναι διαφορετική ΜΩΤ. Κανείς δε μίλησε για μια ΜΩΤ για όλα! Και η ΜΩΤ 30 δεν είναι πιο ασφαλής απο μία ΜΩΤ 45 ακριβώς ανάλογα τις συνθήκες. Ούτως ή άλλως η ΜΩΤ είναι η μέση και όχι η ανώτατη άσε δε που στο γκρεμό δεν παίζει ρόλο :| .

Η χάραξη και η περιοχή παίζει καταλυτικό ρόλο και στο Πευκί νοιώθαμε ασφάλεια για αυτόν ακριβώς το λόγο, είχε σφικτή διαδρομή και κινούμασταν σε περιοχές απομακρυσμένες και με όλη την κοινότητα της περιοχής στο κλίμα!
Αντίστοιχα στο Ναυπλιο δεδομένου της περιοχής, εννοείτε οτι μία δύσκολη ΜΩΤ θα ήταν πιο επικίνδυνη και γι' αυτό εκεί καλός και έγινε όπως έγινε το παιχνίδι!
Το τί μας αρέσει πιο πολύ είναι ξεκάθαρο!
mitsos wrote:Για να καταλαβεις την λογικη των σκεψεων μου:
Δεν θα ετρεχα entry πχ γιατι ουτε πολυ σιγα θελω να πηγαινω, ουτε λιγοτερα χλμ θελω να κανω.....
Αλλα δεν θα το κυνηγουσα να τρεξω κ Ζ1 γιατι δεν βρισκω το "κατι παραπανω" που να με κανει να θελω να παω εκει....
Πράγματι αν κάποια στιγμή θέλουμε να αναβαθμίσουμε τις συμμετοχές και να έχουμε όλοι πιο ήσυχο το κεφάλι μας, είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει και οι οργανωτές να λάβουν υπόψιν τους ;)
Δημητριάδης Σταύρος
DINIE

Post by DINIE »

[quote="mitsos
Για να καταλαβεις την λογικη των σκεψεων μου:

Υ.Γ. Εξαιρεση ηταν ο προλογος του Μελετη.... αλλα για μια "εξαιρεση" το χρονο να αλλαξεις κατηγορια?[/quote]

Εγώ Δήμητρα το βλέπω αλλιώς. Σκέφτομαι του χρόνου για rollcage μόνο και μόνο από θέμα ασφάλειας. Δύο παιδιά έχω και ένα τρίτο περιμένω. Μία δουλειά που δεν παίζει να λείψω οπότε.....θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Οχι ότι δεν με καλύπτει αγωνιστικά η Ζ2.
Θυμάμαι ο Φώτης το πρώτο πράγμα που μου είπε όταν πήγα να φτιάξω το jimny ήταν...βάλε rollbar, δύο παιδιά έχεις.... :o :o Και φέτος μας έχεις δεί. Και roolbar και κράνος. 8-) 8-)
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ
http://www.laskari.gr/
Γιάννης Αθανασίου

Post by Γιάννης Αθανασίου »

Σταύρο, δε διαφωνούμε ουσιαστικά. Απλά το εκφράζουμε διαφορετικά.

Η μόνη μου διαφωνία είναι ότι πρέπει ο οργανωτής να ρυθμίζει την ταχύτητα με βάση τις συνθήκες και να ΚΡΙΝΕΤΑΙ απο αυτό από την αρμόδια αρχή. Να μην κρίνεται για το αν αρέσει η φάτσα του ή όχι. Πιστεύω ότι καταλαβαίνεις τί λέω...

Η Ζ2 πρέπει να είναι σχεδιασμένη έτσι - διαδρομή, μέση ταχύτητα κλπ. - που να μην δημιουργεί προβλήματα ασφαλείας σε κανονικά αυτοκίνητα. Μεγάλη κουβέντα; Ίσως, αλλά αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας.

Η Ζ1 πρέπει να έχει στόχο την διεθνή πρακτική του μηδενικού χρόνου. Αν αποδείξουμε ότι μπορεί να γίνει, ΝΑ ΓΙΝΕΙ.
mitsos

Post by mitsos »

DINIE wrote: Εγώ Δήμητρα το βλέπω αλλιώς. Σκέφτομαι του χρόνου για rollcage μόνο και μόνο από θέμα ασφάλειας. Δύο παιδιά έχω και ένα τρίτο περιμένω. Μία δουλειά που δεν παίζει να λείψω οπότε.....θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Οχι ότι δεν με καλύπτει αγωνιστικά η Ζ2.
Ντινο μου συμφωνω κ ο καθενας καλα θα κανει να προστατεψει το κεφαλι του κ την ζωη του οπως νομιζει κ μπορει καλυτερα αλλα το θεμα ειναι οτι πλεον τα μετρα ασφαλειας δεν σε ανεβαζουνε κατηγορια.
Κ ρωταω εγω τωρα:
Ακομα κ οταν βαλεις roll cage η οτι αλλο σου λειπει, θελεις να πας στην Ζ1 (γιατι βρηκες το κατι παραπανω) η θα παραμεινεις στην Ζ2?????
DINIE

Post by DINIE »

mitsos wrote:
DINIE wrote:
Ντινο μου συμφωνω κ ο καθενας καλα θα κανει να προστατεψει το κεφαλι του κ την ζωη του οπως νομιζει κ μπορει καλυτερα αλλα το θεμα ειναι οτι πλεον τα μετρα ασφαλειας δεν σε ανεβαζουνε κατηγορια.
Κ ρωταω εγω τωρα:
Ακομα κ οταν βαλεις roll cage η οτι αλλο σου λειπει, θελεις να πας στην Ζ1 (γιατι βρηκες το κατι παραπανω) η θα παραμεινεις στην Ζ2?????
Όπως έχω δει φέτος τους αγώνες η Ζ2 με καλύπτει. :) Τα δύο τρία διαφορετικά πράγματα που έχει η Ζ1 δεν μπορώ να πω πως κάνουν την διαφορά στην ευχαρίστηση μου. :P
Εκεί όμως είναι το πρόβλημα. Ότι δεν έχει μεγάλη διαφορά η Ζ1 με τη Ζ2 ως όφειλε λόγω προδιαγραφών να έχει. ;)
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ
http://www.laskari.gr/
mitsos

Post by mitsos »

Γιάννης Αθανασίου wrote: Η μόνη μου διαφωνία είναι ότι πρέπει ο οργανωτής να ρυθμίζει την ταχύτητα με βάση τις συνθήκες και να ΚΡΙΝΕΤΑΙ απο αυτό από την αρμόδια αρχή.
Για να "κριθει" καποιος απο την αρμοδια αρχη, πρεπει να υπαρχουνε αντικειμενικα κριτηρια, αλλιως κ επειδη εμπλεκονται προσωπα, το ολο θεμα μπορει να παει αλλου.....

Δεν νομιζω οτι ειναι εφικτο κατι τετοιο, ουτε υπαρχει λογος να μπλεξουμε σε τετοιες λεπτομεριες τα πραγματα..... ο καθε οργανωτης βαζει τα ορια που κρινει απαραιτητα κ την ΜΩΤ που νομιζει κ κρινεται απο τους αγωνιζομενους και απο το αποτελεσμα.....
mitsos

Post by mitsos »

DINIE wrote:
Εκεί όμως είναι το πρόβλημα. Ότι δεν έχει μεγάλη διαφορά η Ζ1 με τη Ζ2 ως όφειλε λόγω προδιαγραφών να έχει. ;)
Αυτο ακριβως θελω να πω! 8-)
Τωρα ερχεσαι στα λογια μου κ πιστευω κ στο σκεπτικο του Σταυρου.
Γιάννης Αθανασίου

Post by Γιάννης Αθανασίου »

mitsos wrote:Για να "κριθει" καποιος απο την αρμοδια αρχη, πρεπει να υπαρχουνε αντικειμενικα κριτηρια, αλλιως κ επειδη εμπλεκονται προσωπα, το ολο θεμα μπορει να παει αλλου.....

Δεν νομιζω οτι ειναι εφικτο κατι τετοιο, ουτε υπαρχει λογος να μπλεξουμε σε τετοιες λεπτομεριες τα πραγματα..... ο καθε οργανωτης βαζει τα ορια που κρινει απαραιτητα κ την ΜΩΤ που νομιζει κ κρινεται απο τους αγωνιζομενους και απο το αποτελεσμα.....
Δε μπορεί ένας αγώνας να κρίνεται και να βαθμολογείται απο τους αγωνιζόμενους, γιατί ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια. Πρέπει να υπάρχει ανεξάρτητη αρχή - τί είπα τώρα; Σε όλον τον κόσμο έτσι γίνεται. Ας μην προσπαθούμε να εφεύρουμε και πάλι τον τροχό!
mitsos

Post by mitsos »

Κατ'αρχην ειπα:
mitsos wrote:Για να "κριθει" καποιος απο την αρμοδια αρχη, πρεπει να υπαρχουνε αντικειμενικα κριτηρια, αλλιως κ επειδη εμπλεκονται προσωπα, το ολο θεμα μπορει να παει αλλου.....

......... κ κρινεται απο τους αγωνιζομενους και απο το αποτελεσμα.....
Με βαση αυτα λοιπον παμε παρακατω:
Γιάννης Αθανασίου έγραψε:
Η μόνη μου διαφωνία είναι ότι πρέπει ο οργανωτής να ρυθμίζει την ταχύτητα με βάση τις συνθήκες και να ΚΡΙΝΕΤΑΙ απο αυτό από την αρμόδια αρχή
Επειδη εγω δεν το καταλαβαινω, μηπως θα ηταν ευκολο να μου εξηγησετε με ποια ΚΡΙΤΗΡΙΑ θα κριθει ο οργανωτης για την μετρα που ελαβε (ΜΩΤ κ ορια) για να ρυθμισει την ταχυτητα?
Post Reply

Return to “Αγώνες 4Χ4”