Αγώνες Αντοχής προτάσεις/προβληματισμοί/απορείες

Pet4x4

Re: Αγώνες Αντοχής προτάσεις/προβληματισμοί/απορείες

Post by Pet4x4 »

pienaf wrote:Αυτό και τέλος:

Κ.Ο.Κ. Άρθρο 20
Ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ταχύτητας
Εντός κατοικημένων περιοχών: 50 χλμ/ώρα.

Εκτός κατοικημένων περιοχών:
αυτοκινητόδρομοι 130 χλμ/ώρα
οδοί ταχείας κυκλοφορίας 110 χλμ/ώρα
άλλο οδικό δίκτυο 90 χλμ/ώρα

πηγή: http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=249&id=&tid=249

Ευχαριστούμε για την ενυμέρωση! Βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας! Αυτό θέλεις? Όριο 90?

Αν το ξαναγράψεις κανα δύο φορές με πιό έντονα γράμματα, μπορεί και να το έχεις!
stavrosd

Post by stavrosd »

Σε τί κάθισμα?
Δημητριάδης Σταύρος
DINIE

Post by DINIE »

Όλη η προσπάθεια με τα όρια είναι για ξεχωρίσουν οι κατηγορίες. Η Ζ1 έχει την παθητική ασφάλεια οπότε μπόρει να πηγαίνει όπως θέλει. Για την Ζ2 συζητάμε που δεν έχει την παθητική ασφάλεια. Με χαμηλότερη μω η ασφάλεια σαφώς και βελτιώνεται, για τα δύσκολα κομμάτια όρια, χωρίς όριο ταχύτητας στο χώμα. Σωστά ?
Για μένα επειδή έχω κάνει αγώνα εντελώς νορμάλ συμφωνώ πως οι ζώνες τεσσάρων σημείων βοηθούν. Δεν θα ξεχάσω τον κόπο που έκανα να κρατηθώ στο κάθισμα και την μελανιά στο πόδι απο την κόντρα στην πόρτα. :)
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ
http://www.laskari.gr/
Pet4x4

Post by Pet4x4 »

DINIE wrote:Έχω αρχίσει να συμφώνω και εγώ. Πως είναι δυνατον να μην συμφωνίσω, με δύο έμπειρους. :roll: :roll: Πάντως βοηθάει η ανταλλαγή απόψεων γιατί έτσι και εμείς οι λιγότερο έμπειροι μαθαίνουμε από εσάς. ;) ;)
Εμπειρίες και πράσσινα άλογα :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ... χαλάρωσε βρέ ;) , μιά παρέα είμαστε όλοι και λέμε τις απόψεις μας! Ακόμα και κάποιος που δέν τρέχει μπορεί να πεί το ποιό σωστό απ'όλους μας... μίλα ελεύθερα, μήν μασάς τίποτα! ;)
DINIE

Post by DINIE »

Εμπειρίες και πράσσινα άλογα :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ... χαλάρωσε βρέ ;) , μιά παρέα είμαστε όλοι και λέμε τις απόψεις μας! Ακόμα και κάποιος που δέν τρέχει μπορεί να πεί το ποιό σωστό απ'όλους μας... μίλα ελεύθερα, μήν μασάς τίποτα! ;)[/quote]

Το θέμα είναι να λέμε τις απόψεις μας χωρίς να κάνουμε κακό στο χώρο. Αν η άποψη που έχω σε κάτι δεν είναι σωστή τότε το παραδέχομαι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως έχεις δίκιο δεν χρειάζεται ανώτατο όριο. Μόνο όρια σε συγκεκριμένα σημεία.
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ
Pet4x4

Post by Pet4x4 »

stavrosd wrote:Σε τί κάθισμα?
Οι τεσσάρων σημείων, έχεις δίκιο θέλουν οπωσδήποτε κάθισμα με τρύπες. Οι τρειών όμως, συνεργάζονται άψογα με ένα συμβατικό κάθισμα για το οποίο έχουν κατασκευασθεί άλλωστε. Χρόνια έτρεχα με τέτειες στην αρχη. Οι δύο ζώνες που περνάνε απο τους ώμους εννώνονται πίσω απο το κεφάλι και καταλήγουν σε μία η οποία βιδώνει στην βίδα που βιδώνει ο καταστευαστής το άγκιστρο για τις ζώνες των πίσω επιβατών.

Πραγματικά όμως τώρα που το ξανασκεύτομαι, όσο καλή και ρεαλιστική αν είναι σαν ιδέα για τους δικούς μας αγώνες, δέν νομίζω να μπορεί να επιβάλει η ΕΘΕΑ αυτές τις ζώνες καθώς δέν έχουν έγκριση για αγώνες αλλά για αγώνες τύπου "Track Day". Οπώτε αυτό μάλον θα πρέπει να είναι ένα μέτρο που θα πρέπει να το λάβει ο καθένας απο μόνος του, χωρίς την επιβολή των κανονισμών....
Pet4x4

Post by Pet4x4 »

stavrosd wrote:
Pet4x4 wrote:
stavrosd wrote:
Όσο για τα μεγάλα.... Άντε βάλε τώρα, Καραφωτιά, Κουτσίκο, Βουλγαράκη, Εγγλεζόπουλο κτλ. να πηγαίνουν με 100 στον κάμπο... τους γ@μησες! Στο "στενό" υστερούν, άν τους βάλεις τώρα και όριο στις ευθείες που είναι το δυνατό τους σημείο, πραγματικά τους έκοψες τα γόνατα!
Οι συγκεκριμένοι κανονικά θα έπρεπε να είναι Ζ1 ...όπως και εσυ ;)
Ορισμένοι απο αυτούς έχουν τα αυτοκίνητα έτοιμα χρόνια τώρα! Όταν με το καλό "σταθεροποιηθεί" η κατάσταση στον χώρο και υπάρχουν αγώνες με σταθερούς κανονισμούς που να αξίζει να συμετάσχει κανείς, αγώνες καλά σχεδιασμένοι, με ανταγωνισμό και προβολή, (όπως είναι ο αγώνας του Μελέτη) να είσαι σίγουρος πώς θα μαζευτούνε (-με) πάλι και θα είναι σίγουρα στην Ζ1! Πρός στιγμήν η αλήθεια είναι πως εσείς βγάζετε τα κάστανα απο την φωτιά και στρώνετε την κατάσταση! Λυπάμαι που το παραδέχομαι αλλά έτσι είναι! Οι περισσότεροι απλά κουραστήκαν απο τις φαγωμάρες και απο την αστάθεια του χώρου. Στο ίδιο έργο θεατές, κάθε τρείς και λίγο... πολύ θέλει για να σε κάνει να συχτηρήσεις? Αν όμως ξαναστρώσουν τα πράγματα, να είσαι σίγουρος πως θα είναι εδώ!
;)
apnea

Post by apnea »

Θέλω ΚΟΚ στην άσφαλτο και στα χωριά. Θέλω επισημάνσεις με όρια ταχύτητας για τα επικίνδυνα σημεία (πχ γκρέμια, νεροφαγώματα) πάνω στο Roadbook. Δε θέλω παράλογα όρια ταχύτητας στους χωματόδρομους, τύπου 70, 80 και 90 χλμ/ ώρα. Θα προτιμούσα +100 χλμ/ώρα. Αγώνα κάνουμε, όχι εκδρομή! ;)
Στη Ζ2 καλό είναι όποιος μπορεί να βάλει cage, όχι απαραίτητα ομολογκέ, αφού τα πιο πολλά αυτοκίνητα είναι καθημερινής χρήσης.

Ας σταματήσουμε επιτέλους τη φαγωμάρα :evil: . Λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Στο τέλος θα μείνουμε τρεις κι ο κούκος! :roll:

ΥΓ1: Δώστε στον κόσμο ταχύτητα! :mrgreen: :mrgreen:
ΥΓ2: Σας αγαπώ! :D
ΜΑΑΛΟΥΦ ΓΙΩΡΓΟΣ apnea
Δεν υπαρχει μεγαλυτερη ικανοποιηση απο το συναισθημα που προσφερει η πραγματοποιηση καποιας μεγαλης επιθυμιας
aapo

Post by aapo »

Συγνώμη που επεμβαίνω στη συζήτηση των ορίων. Απο οτι διάβαζω μεχρι τωρα ο Μαλουφ ειναι πιο κοντα στην πραγματικότητα.

apnea wrote:Θέλω ΚΟΚ στην άσφαλτο και στα χωριά. Θέλω επισημάνσεις με όρια ταχύτητας για τα επικίνδυνα σημεία (πχ γκρέμια, νεροφαγώματα) πάνω στο Roadbook. Δε θέλω παράλογα όρια ταχύτητας στους χωματόδρομους, τύπου 70, 80 και 90 χλμ/ ώρα. Θα προτιμούσα +100 χλμ/ώρα. Αγώνα κάνουμε, όχι εκδρομή! ;)
Στη Ζ2 καλό είναι όποιος μπορεί να βάλει cage, όχι απαραίτητα ομολογκέ, αφού τα πιο πολλά αυτοκίνητα είναι καθημερινής χρήσης.

Ας σταματήσουμε επιτέλους τη φαγωμάρα :evil: . Λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Στο τέλος θα μείνουμε τρεις κι ο κούκος! :roll:

ΥΓ1: Δώστε στον κόσμο ταχύτητα! :mrgreen: :mrgreen:
ΥΓ2: Σας αγαπώ! :D
ΜΑΑΛΟΥΦ ΓΙΩΡΓΟΣ apnea
Σκοπός του οργανωτή είναι να διασφαλήση κατα το δυνατόν την ασφάλειά σας. Ορια μπαίνουν μόνον στα κατα την γνώμη του οργανωτή επικυνδυνα σημεία (γκρέμια) Τα ορια αυτά μπορεί ωρισμένοι αγωνιζόμενοι να θεωρουν υπερβολικά. Τωρα στην ασφαλτο ο ΚΟΚ ισχείει χρόνια τωρα δεν είναι κατι ΝΕΟ και οχι μονον στους αγωνες 4χ4. Μεχρι τωρα που δεν υπήρχε ελεγχος ισχυαν οι κλησεις της τροχαίας. Σήμεςρα μπορει ο ελεγχος να γινετε απο τον οργανωτή. Αυστηρά θα είναι τα πραγματα στα χωρια , στην ευθεια του Ναυπλιου σε καμμια περιπτωση μια μικρή υπέρβαση δεν επιφερει ποινή. Τωρα σχετικά με μην μεγιστη ταχύτητα σε ακίνδυνα σημεία ποιός σας είπε οτι θα υπάρχει μεγιστη ταχύτητα.
Πρωσωπικά εγω οταν βγάζω διαδρομή προσπαθώ κατα το δυνατόν να είναι αργή. Και κατα συνέπεια τα 50 ή 60 να είναι πολλα.

Είστε έτοιμοι για τον Πυργο. Ο αγωνας είναι στα σκαριά. αα
DINIE

Post by DINIE »

Άρα συνοψίζοντας για τα όρια μπορούμε να πούμε τα εξής.
Άσφαλτος=κοκ (είπαμε χρόνια τώρα :o )
Χωμα=επικύνδινα σημεία (γκρέμια κτλ) όρια. (παράκλση τα όρια να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρα σε μήκος. Μία ,δύο τουλίπες ή όπως στο Καρπενήσι μέρος τουλίπας .) ;)
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ
Post Reply

Return to “Αγώνες 4Χ4”