Βρε Ντίνο, βρε Ντίνο... Που κρύβουν κινδύνους οι ευθείες στουν κάμπους, θα μας τρελάνεις?DINIE wrote: Οι ευθείες πολλές φορές κρύβουν πιο πολλούς κινδύνους από τις στροφές. Ας μην πηγαίνουμε τάπα στις ευθείες. Εξάλου 100 με ένα jimny ή vitara είναι λίγο στο χώμα ? Αν κάποιος θέλει πιο πολλά ας πάει Ζ1. Εγώ το σκέφτομαι για του χρόνου.![]()

Κατά την γνώμη μου ένα ανώτατο όριο ταχύτητας, όποιο και άν είναι αυτό, θα χαλάσει πολύ την εικόνα απο τους αγώνες του είδους! Ο καινούργιος που θα θέλει να έρθει να τρέξει, μόλις θα ακούει πως οι αγώνες αυτοί έχουν ανώτατο όριο π.χ. 100 χιλ. θα λέει " Έλα μωρέ, που να πάω? Να λέω πως τρέχω και να πηγαίνω με 100?" ή ο άλλος ο "κακός" που δέν έχει δεί ποτέ πως είναι τα 100 χιλ. στο χώμα θα λέει: " Έλα μώρε, τι χορηγός σου να γίνω? Αφού βόλτα κάνετε, μέχρι 100 πάτε. Αγώνες είναι αυτοί?". Και θα το πούνε! Να είσται σίγουροι! Αυτός που τρέχει, απο μόνος του ξέρει ποιά είναι τα ορια του, δέν χρειάζονται "ταμπέλες" και όρια!
Εσύ ας πούμε πιστεύεις πως 100 είναι πάρα πολλά για ένα Jimny ή ένα Vitara! Και καλά κάνεις! Μήν πάς λοιπόν ποτέ παραπάνω απο 100 αν έχεις Jimny ή Vitara. Τον Σταύρο ή εμένα που έχουμε Jimny ή τον Φώτη που έχει Vitara τον ρώτησες πως τους φαίνοντε τα 100? Ο Σταύρος ο Φώτης και εγώ ας πούμε πως έχουμε ξοδέψει 2000 ευρώ σε ανάρτηση και τα αυτοκινητα μας στα 100 είναι "τρένα" (λέμε τώρα!), γιατί θα πρέπει να περιοριστούμε στο δικό σου (είπα, λέμε τώρα..) ανώτατο οριο των 100 ακόμα και στις ευθείες? Δέν θα είναι άδικο για εμάς? Δέν θα μας στερεί ευχαρίστηση και θα μας κάνει να πηγαίνουμε με 100 και με το ένα μάτι στο κοντέρ?
Σου έθεσα απλά μερικούς λόγους που κατα την γνώμη μου δέν θα πρέπει να υπάρχουν ανώτατα όρια, σε καμία κατηγωρία. Επισυμάνσεις στα "μερικός" επικίνδυνα σημεία, και αυστηρά όρια ταχύτητας στα επικίνδυνα και στα άκρος επικίνδυνα, πιστεύω είναι η χρυσή τομή!

Αν μπούν αυτά τα χαζά όρια στις μικρές κατηγωριές, θα πιέζουν έμμεσα αυτούς που τρέχουν σε αυτές να πάνε στιν Ζ1 για να ξεφύγουν απο αυτά και να πηγαίνουν πιο "άνετα". Δέν είναι όμως όλοι έτοιμοι να πάνε ακόμα στην Ζ1! Αρκετοί θα "κουραστούν", θα ξενερώσουν και θα την κάνουν με ελαφρά! Αυτό θέλουμε? Να τρέχουν μόνο 10 - 15 αυτοκίνητα στην Ζ1 και απο πίσω το χάος? Θα έχουμε την τύχη των Rally4x4 τότε! Μήν προσπαθούμε να φέρουμε τον κόσμο ανάποδα μέσα σε μία μέρα! Το τραβάμε στα άκρα πιστεύω!