Οι θέσεις της Επιτροπής για τους αγώνες 4Χ4

superspiounos

Re: Οι θέσεις της Επιτροπής για τους αγώνες 4Χ4

Post by superspiounos »

Γιάννης Αθανασίου wrote:Ο κακός μου εαυτός! Μάλιστα...

Αυτός που στη συνάντηση των οργανωτών με την ΕΘΕΑ αναφέρθηκε μόνο στον αγώνα του και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του;

Να θυμίσω τί κάνατε μαζί με τον φίλο σας τον κύριο Κατσιμαλή στην ίδια συνάντηση; Πέρα από το ότι ήρθατε απροετοίμαστοι, χαρακτηριστικό του επιπέδου των οργαγώσεών σας, η μόνη πρόταση που κάνατε αμφότεροι ήταν ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ. Και μόνο αυτή. Ήταν αυτό απόρεια του κακού μου εαυτού;

Μήπως θέλετε κύριε Αποστολίδη να θυμηθούμε τη δήλωσή σας στη Λάρισα ότι δε θα συμμετάσχετε σε καμία επιτροπή. Η συμμετοχή σας μετά απο μόλις 10 μέρες στην επιτροπή της ΕΘΕΑ ήταν απόρεια του κακού μου εαυτού;

Να θυμίσω τις φημολογίες που σπέρνατε τον Οκτώβριο του 2009 ότι δε θα γίνει ο 24ωρος; Ήταν και αυτό απόρεια του κακού μου εαυτού;

Και τόσα άλλα που έχετε κάνει κύριε Αποστολίδη. Τόσα άλλα...

Γιάννη απροετοίμαστος δεν ήρθε κανείς. Δε χρειάζεται να βγάλουμε λαπτοπ επιδεικτικά στο τραπέζι για να δείξουμε τη σχέση μας με την τεχνολογία. Ούτε να μοιράζουμε μεμο με τις απόψεις μας δεξιά και αριστερά.

Ο Παυλόπουλος δεν άφησε κανένα να μιλήσει για τίποτα άλλο παρά μόνο για τις προτάσεις για τους αγώνες του την επόμενη χρονιά.

Κάπου εκεί και λίγο πριν το τέλος ο Χαλιβελάκης μας είπε ότι πρόθεση της ΕΘΕΑ είναι να μην γίνουν αγώνες τη νύκτα και μας ρώτησε πόσο επικίνδυνη τη θεωρούμε (τη νύκτα).
Προσωπικά είπα ότι από το 2006 που ο Στρατισίνο μας είπε να μην ξαναγίνει αγώνας νύκτα το ακολουθήσα (χωρίς να διαρρηγνύω τα ιμάτια μου). Δεν ξαναξεκίνησα στις 03:00 τα ξημερώματα αλλά πάντα με φώς.

Επίσης υπάρχει το αυτονόητο:
ότι αν γίνει ατύχημα τη νύκτα είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπισθεί από την μέρα, ακόμα και αν γνωρίζεις που βρίσκεται το όχημα - πράγμα που δε χωρά αμφιβολία. Αυτό και μόνο σχετικά με τα νυκτερινά.

Δεν πήραμε καμία απόφαση ούτε προτείναμε τίποτα.
Κανείς δεν είχε τέτοια εξουσιοδότηση. Απλά θέλεις να δημιουργείς εντυπώσεις με κάθε τρόπο, ίσως για να θεωρηθείς κατατρεγμένος; Δε ξέρω... :roll:
Πάντως το σίγουρο είναι ότι αδίστακτα διαστρεβλώνεις γεγονότα με κάθε τρόπο για το συμφέρον σου.

Γιατί δεν διαφώνησες με τον ίδιο τρόπο ανοικτά εκεί όπως εδώ όταν μας ενημέρωσαν σχετικά;

Αν έχεις πρόβλημα με τις αποφάσεις της ΕΘΕΑ, μίλα με τον Παυλόπουλο και το Χαλιβελάκη, ανθρώπους με εμπειρία στους αγώνες που έχουν τις γνώσεις να τις κρίνουν τις απόψεις σου και άσε τους λαϊκισμούς. Μην ψάχνεις τράγους. Κανείς από τους υπόλοιπους δε σου φταίει για τις επιλογές σου.

Αλήθεια την ίδια ημέρα συζητήθηκε και το θέμα που ήθελε να μην γίνονται κοινοί αγώνες μοτο και auto. Φαντάσου να αρχίσουμε να βλέπουμε φαντάσματα και να δείχνουμε ποιος ήταν ο δάκτυλος για αυτό....

Υ.Γ. Την ίδια ημέρα συζητήθηκαν επίσης πολλά αυτονόητα για τους περισσότερους οργανωτές (οχι για όλους).
Ότι πχ οι μετρήσεις γίνονται πάντα με terratrip και ότι το Roadbook πρέπει να είναι ακριβές για λόγους ασφαλείας, ότι τα αποτελέσματα οριστικοποιούνται μισή ώρα μετά τα προσωρινά και ότι φυσικά για να γίνει απονομή πρέπει να υπάρχουν αναλυτικά αναρτημένα αποτελέσματα. Ότι οι κανονισμοί πρέπει να ακολουθούνται κατά γράμμα (αυτό και αν είναι αυτονόητο!!!), ότι οι ετήσιες λισανς επιβλήθηκαν γιατί κάποιος οργανωτής έκανε μοντα με τις λισανς αγώνα παίρνοντας τα χρήματα, χωρίς να συμπληρώνει πράσινα καρτελάκια και μετά παρέδιδε λιγότερα χρήματα στην ΕΘΕΑ και άλλα πολλά.
aapo

Post by aapo »

Σταυρο διαβάζω παντα με ενδιαφερον τα γραφόμενα σου και σε διαβεβαιωνω οτι στην πλειοψηφία συμφωνώ μαζί σου.
Ολες οι επιτροπές 4χ4 από το 1990 ηταν τριμελης με τεταρτο μέλος της τεχνικής επιτροπής. Τα αποτελέσματα ηταν κατα γενική ομολογία θετικά.
Ομολογουμένως η δεκαμελής επιτροπή δεν προχωρησε , γιατί ?? ο κάθε ενας θα σου αναφέρει την δική του γνώμη. Ολοι μπορεί να έχουν δίκιο και όλοι άδικό.
Η σημερινή τριμελής είναι αναμφισβήτητα καλύτερη άσχετα αν διαφωνούν λιγα μεμονομένα άτομα το οποία και έχουν διαχωρήση την στάση τους. Προσωπικά εγω την στηρίζω και θα συνεχίσω να το κάνω.
Ενεκρίθη η ιδέα του Πετραινα για τον πρώτο αγώνα 24 ωρες 4χ4 απο την Λεσχη της Εκάλης στην οποια βοήθησε και ο Αθανασίου στον οποιο συμμετείχα σαν αγωνιζόμενος και οργάνωσα τους επόμενους τρείς.
Διεπίστωσα λοιπόν οτι δεν είναι δυνατόν να διασφαλισθή η ασφάλεια των συμμετεχοντων λόγω κόποσης κατα την διαρκεια του αγώνα. Και αποφασίσαμε την διακοπτης οργάνωσης από την Λέσχη.
Συνέχισε ο Αθανασίου. Δεν θα σιωπήσω όμως να εχω την άποψη που ανέφερα πιο πανω σχετικά με την ασφάλεια ασχετα ποιός είναι ο οργανωτής.
Την ιδια άποψη είχα και έχω για τους αγώνες τυπου Raid με μεγαλες ανοικτές ειδικές τυπου Hellenic Raid μεγάλου μήκους που και εκει εχω εκφράσει τους προβληματισμούς μου. Το ξέρει καο ο Σπύρος , και ο Αθανασουλόπουλος.
Δεν θα σταματήσω να λέω την αποψή μου οπου νομιζω. Και κανένας δεν θα με σταματήση. Επίσης δεν αρνούμαι ομως και να το συζητήσω με οποιον θέλει .
Χθες πχ μίλησα σχεδόν μισή ώρα με τον Θωμα Γωγου σχετικά με το θεμα της κορδέλλας στα Trophy.
Εχει την άποψη του , αποψη με την οποία διαφωνώ.
Οτι μπορώ κάνω.
superspiounos

Post by superspiounos »

aapo wrote:...
Την ιδια άποψη είχα και έχω για τους αγώνες τυπου Raid με μεγαλες ανοικτές ειδικές τυπου Hellenic Raid μεγάλου μήκους που και εκει εχω εκφράσει τους προβληματισμούς μου. Το ξέρει καο ο Σπύρος , και ο Αθανασουλόπουλος.
Δεν θα σταματήσω να λέω την αποψή μου οπου νομιζω. Και κανένας δεν θα με σταματήση. Επίσης δεν αρνούμαι ομως και να το συζητήσω με οποιον θέλει .....

Φαντάσου λοιπόν τώρα να βγώ δεξιά και αριστερά να τρέχω να λέω ότι με κατατρέχει ο Αλέκος και θέλει το κακό του χώρου κλπ :lol:

Σίγουρα διαφωνούμε σε πολλά, αλλά και σε πολλά συμφωνούμε. Η πολιτισμένη διαφωνία μας δεν μας εμποδίζει να έχουμε σχέσεις ή να συνεργαζόμαστε ώστε να πηγαίνουμε μπροστά. (O Αλέκος βοήθησε ενεργά στον αγώνα του HRR)
stavrosd

Post by stavrosd »

aapo wrote: Δεν θα σταματήσω να λέω την αποψή μου οπου νομιζω. Και κανένας δεν θα με σταματήση. Επίσης δεν αρνούμαι ομως και να το συζητήσω με οποιον θέλει .
Θα ήταν λάθος να κάνεις κάτι άλλο!

Για την κόπωση συμφωνώ οτι είναι ένας σημαντικός παράγοντας επικινδυνότητας αλλά με τη σωστή σχεδίαση φαίνεται να αντιμετωπίζετε!
100% ασφαλής δεν είναι κανένας αγώνας (εκτός αν το κάνουμε τελείως ξενέρωτο το άθλημα).
Και οι πίστες των enduro έχουν μεγάλη επικινδυνότητα και όπως λέ και εσύ και οι τύπου RR έχουν (και μάλιστα και προς τρίτους που το θεωρώ χειρότερο).
Ο 24ωρος και γενικά οι νυχτερινοί έχουν μία άλλη διάσταση και χάρη που είναι κρίμα να καταργηθούν.
Ίσως θα πρέπει να γίνονται περισσότερα διαλείμματα, ίσως μεγαλύτερα, ίσως οι ειδικές να είναι περισσότερες και μικρότερες για να κρατιούνται σε μεγαλύτερη εγρήγορση τα πληρώματα ίσως, ίσως...
Τρόποι μπορούν να βρεθούν, αν και μέχρι τώρα δεν έχει φανεί να χρειάζονται.
Εφόσον έχεις συμμετάσχει ξέρεις και εσυ απο πρώτο χέρι οτι σε έναν εικοσιτετράωρο μετά το πρώτο 8ωρο οι ταχύτητες πέφτουν και κύρια προτεραιότητα γίνεται ο τερματισμός του σκέλους με όσο το δυνατόν λιγότερες ζημιές, ενώ σε ένα 150-200 ημερήσιο μπορεί να πηγαίνεις τάπα συνέχεια.

Η κούραση είναι κάτι που θέλει διαχείριση, όπως και η κυκλοφορία σε ανοικτούς δρόμους, όπως και τα γκρέμια όπως και χιλιοιδυό άλλοι κίνδυνοι.
Μέτρα υπάρχουν για όλα.

Μή φτάσουμε να λέμε " Α γκρέμια πάνω απο 5 μέτρα δεν επιτρέπονται" ή "Σε ακτίνα 5χλμ απο χωριά δεν επιτρέπετε να κινούμαστε " γιατί θα καταλείξουμε σε αγώνες πίστας που είναι τελείως άλλο πράγμα.
Δημητριάδης Σταύρος
Nicolas
Site Admin

Post by Nicolas »

Σπύρο, μιας και τα λέμε υποτίθεται έξω από τα δόντια, και επειδή συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στο θέμα της συνεργασίας ή τουλάχιστον του fair play μεταξύ οργανωτών,
θέλω να πάρεις θέση για τα παρακάτω θέματα.

Θέλω να σχολιάσεις το γεγονός του αποκλεισμού ανθρώπων από το οφφροαδ, ανθρώπων μάλιστα που
είναι οργανωτές. Πώς αυτό συνάδει με τις εκκλήσεις για συνεργασία?
Τί είπες δηλαδή στον Σταύρο? Ότι πρέπει να σου τα στέλνουν μόνοι τους οι οργανωτές?
Ποιός είναι τελικά ο ρόλος του δημοσιογράφου και ποιά η διαφορά του από μία γραμματέα?

Θέλω να σχολιάσεις το γεγονός οτι οι κανονισμοί μέχρι τώρα που αναρτώνταν στην σελίδα της ΕΘΕΑ είχαν το όνομά σου
ενώ είχε αναφερθεί καιρό τώρα πως συντάκτης κανονισμών και οργανωτής είναι ασυμβίβαστα. Πώς έγινε αυτό?
Τα βλέπεις και συ τώρα τα φαντάσματα?

Επίσης θέλω να σχολιάσεις το γεγονός οτι κάποιοι αγώνες δεν προβάλονται από το οφφροαδ καθόλου.
Τυχαίνει δε να είναι αγώνες ανθρώπων που τα έχετε τσουγκρίσει. Αυτό είναι fair play ή κατάχρηση εξουσίας?

Επίσης θέλω να σχολιάσεις με ποιά λογική πήρες τηλέφωνο τον Μαραντζίδη να παραπονεθείς για παρατυπία στο αυτοκίνητο του
Μπάσδελη που έτρεξε στο Ναύπλιο.
Είναι τυχαίο πως ο Μπάσδελης είναι στην μεριά του Αθανασίου ή ήταν το μόνο παράτυπο αυτοκίνητο στον αγώνα?
Εσύ, ως τί πήρες τον Μαραντζίδη?

Εϊναι απόφαση της τεχνικής επιτροπής και ειπώθηκε μπροστά σε όλους τους παρεβρισκόμενους παλιούς και υποψήφιους ΤΕ,
πως οργανωτής και ΤΕ είναι ασυμβίβαστα. Τελικά δηλώνεις οργανωτής ή ΤΕ Α'?
"Η σιωπή μας, μόνο με τον κατήγορό μας γίνεται σύμμαχος".
Από την άλλη όμως, "Όσο πιο αθόρυβος είσαι, τόσα περισσότερα ακούς".
aapo

Post by aapo »

Σχετικά με τον ΤΕ που έγινε στο Ναυπλιο απο τον Νασο Παπακωστα ενωπιόν μου στο Navara του Μπασδέλη-Ατταρτ Αννα διαπίστωσε οτι το cage ήταν 38mm εγινε η σχετικη παρατήρηση στο ΔΤΤ και του επετράπη να αγωνιστή. Αυτα για την ιστορια.
pienaf

Post by pienaf »

aapo wrote:Σχετικά με τον ΤΕ που έγινε στο Ναυπλιο απο τον Νασο Παπακωστα ενωπιόν μου στο Navara του Μπασδέλη-Ατταρτ Αννα διαπίστωσε οτι το cage ήταν 38mm εγινε η σχετικη παρατήρηση στο ΔΤΤ και του επετράπη να αγωνιστή. Αυτα για την ιστορια.
Ο πίσω προφυλακτήρας πάντως ήταν άψογος!
Nicolas
Site Admin

Post by Nicolas »

aapo wrote:Σχετικά με τον ΤΕ που έγινε στο Ναυπλιο απο τον Νασο Παπακωστα ενωπιόν μου στο Navara του Μπασδέλη-Ατταρτ Αννα διαπίστωσε οτι το cage ήταν 38mm εγινε η σχετικη παρατήρηση στο ΔΤΤ και του επετράπη να αγωνιστή. Αυτα για την ιστορια.
Το γνωρίζω Αλέκο και δεν αντιλέγω.
Θυμάσαι που τα ξαναλέγαμε και επέμενα πως θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος και ΔΤΤ για να διορθωθούν τυχόν παρατυπίες?
Θυμάσαι κιόλας πόσο επέμενα για τον έλεγχο του κλουβιού. Ποιός το είχε δει μέχρι τότε?
Καλώς έγινε ότι έγινε.
Τον ρόλο του Σπύρου δεν αντελήφθην, πόσο μάλλον το νόημα του τηλεφώνου αφού ήδη είχε παρατηρηθεί η παρατυπία.
Επιπλέον γνωρίζουμε όλοι πως η αρμοδιότητα του ΤΕ σταματά με την παράδοση της αναφοράς του στον Αλυτάρχη,
η οποία αναφορά είναι επίσημο έγγραφο του αγώνα. Γιατί ζητήθηκε να ξαναγίνει απευθείας στην ΕΘΕΑ η αναφορά με
την επισήμανση πως ο ΤΕ το είδε και ο Αλυτάρχης το επέτρεψε?
"Η σιωπή μας, μόνο με τον κατήγορό μας γίνεται σύμμαχος".
Από την άλλη όμως, "Όσο πιο αθόρυβος είσαι, τόσα περισσότερα ακούς".
superspiounos

Post by superspiounos »

Nicolas wrote:....
Επίσης θέλω να σχολιάσεις με ποια λογική πήρες τηλέφωνο τον Μαραντζίδη να παραπονεθείς για παρατυπία στο αυτοκίνητο του
Μπάσδελη που έτρεξε στο Ναύπλιο.
Κάτσε γιατί εκτός ότι απέχεις γενικά, μάλλον έχεις αρχίσει να κάνεις πολύ παρέα με εκτός πραγματικότητας άτομα.... Ποιος είπε ότι πήρα τηλέφωνο το Μαραντζίδη για το Ναύπλιο; Θα μας τρελάνεις; :lol: :lol: :lol:
Πολύ ράδιο αρβύλα πέφτει... :lol: :lol: :lol:

Επίσης ποιος σου είπε ότι ένα μέσο είναι υποχρεωμένο να καλύπτει με το έτσι θέλω αγώνες. Όπως και στον έντυπο τύπο αν θέλει κάποιος καλύπτει ή όχι κάτι. Επιλογή του είναι και αποδέχεται ότι μπορεί να "κερδίσει" ή να "χάσει" αναγνώστες. Απο εκεί και πέρα αν κάποιος σε βρίσει προφανώς δεν θα του στρώσεις και το χαλάκι. Τουλάχιστον όχι αν σέβεται τον εαυτό του. Μην κοιτάς που εσείς το κάνετε αυτό.

Από εκεί και πέρα είμαι Αλυτάρχης, αγωνοδίκης και Τ. Ε.. Δηλαδή επειδή είμαι αλυτάρχης δεν μπορώ να είμαι Τ.Ε. ή το αντίθετο; Και ποιος είσαι εσύ που θα σου δώσω λογαριασμό; :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Κάνετε σα μωρά παιδιά, ενώ γνωρίζετε ότι οι τεχνικοί κανονισμοί πέρσι ελέγχθηκαν από το Μαραντζίδη. Ναι βασίστηκαν σε αυτους που επέβαλε η ΕΘΕΑ το 2006 με στόχο να υπάρχουν ενιαίοι κανονισμοί. Τότε συντάχθηκαν από τον Παπακώστα και εμένα. Και ναι μπορώ να φτιάξω Τεχ. κανονισμούς και όχι δεν μπορώ να γράψω ότι θέλω. Πάντα υπάρχουν "άνωθεν" εντολές και ΠΑΝΤΑ έτσι ήταν. Η διαφορά είναι ότι μπορώ να "καταπιώ" τις αντιρρήσεις μου σε διάφορα θέματα και να ακολουθήσω οδηγίες για να πάμε μπροστά.

Από εκεί και πέρα μια και προφανώς δεν το γνωρίζεις - αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχεις τη δυνατότητα να το γνωρίζεις - οι κανονισμοί ΠΑΝΤΑ ακολουθούν οδηγίες της ΕΘΕΑ η οποία έχει και τον τελικό λόγο. Κανείς δεν φτιάχνει πράγματα από το μυαλό του. Αν θες λεπτομέρειες πάρε τον Παυλόπουλο και μην ξύνεσαι με στόχο να κερδίσεις μια – δυο επισκέψεις παραπάνω. Εσπρέσσο... :roll:

Η αλήθεια είναι ότι με περίσσια ευκολία κάνετε παιχνίδι με γελοίους στόχους.
Έχετε μπερδέψει και τρομοκρατήσει τους πάντες. «Δε μπορείς να αλλάξεις κινητήρα», ο ένας, «θέλει ομολογκέ cage» ο άλλος, «πώς θα μετρήσεις» ο τρίτος, «συμπεράσματα» - αυθαίρετα ο τέταρτος.
Και σήμερα σκαει μύτη η «νέα» ομοσπονδία που έρχεται να ολοκληρώσει το παζλ.

Εν πάση περιπτώσει γιατί πολύ το τραβήξατε και φταιμε όλοι εμείς που δίνουμε τόπο στην οργή με τα καμώματα σας, αν κάποιος αγωνιζόμενος θέλει να ενημερωθεί περί ερμηνείας κανονισμών και «τι εννοεί» ο ποιητής, καλό είναι να επικοινωνήσει με την ΕΘΕΑ, 210 6068888 να τον παραπέμψουν ανάλογα και να μην τρομάζει από τις ασυναρτησίες.

Αυτά και καλά ξεμπερδέματα....
GENERAL LEE

Post by GENERAL LEE »

Κυριε Κατζιμαλη ,
Εχω ένα 1017 στη δουλεια με ανατροπη και θελω να το τρεξω , χρειαζεται ΔΤΤ ????
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply

Return to “Αγώνες 4Χ4”