Κύριοι:
Έστω, πολύ καθυστερημένα παίρνω το βήμα, να δώσω εξηγήσεις σε λιγοστούς φανατικούς και γνώστες του αθλήματος από την μια, αλλά υποχρεωμένος από την άλλη, λόγο της θέσης μου στην Λέσχη και τα Μέλη της, που με αυταπάρνηση την συνθέτουν και την στηρίζουν από το 2002 μέχρι σήμερα σε όλες τις δραστηριότητες, εκδρομές εξτρίμ και οικογενειακές, κοινωνικής προσφοράς εθελοντισμός, πυροπροστασία, διάσωση, αγώνες, επιδείξεις και προσπάθεια ώστε να εξαπλωθεί το άθλημα.
Έχουμε διεξάγει πάνω από 15 αγώνες επίσημους, τόσους όσους περίπου έχουν διεξάγει όλες μαζί οι υπόλοιπες λέσχες της Κρήτης. Σε όλους αυτούς τους αγώνες η Λέσχη μας προσπαθούσε και έδινε μεγάλη σημασία ώστε να νικήσει ο καλύτερος οδηγός με το καλύτερο αυτοκίνητο. Δίναμε βάρος στο να μην αλλάζει το τερέν και προσπαθούσαμε τον παράγοντα τύχη να τον έχουμε πάντα τελευταίο γι αυτό και το επιλέγαμε στεγνό και βραχώδη στα Αμερικάνικα πρότυπα. Κοντά σε αυτές μας τις επιλογές ήμασταν πάντα αμερόληπτοι στις βαθμολογίες των αγωνιζομένων και στις περισσότερες φορές ήμασταν αμείλικτοι και αυστηροί προς τους δικούς μας αγωνιζόμενους με αποτέλεσμα να εισπράττουμε και ανάλογα παράπονα από τα δικά μας μέλη. Μη μου πείτε τώρα για το εμπόδιο στην Pista Park, που ο Τσουράκης ήταν ο μοναδικός που έστριψε χωρίς όπισθεν και δεν πήρε 50 βαθμούς ποινής, ενώ ο αγώνας κρίθηκε με διαφορά κάποιων χιλιάδων βαθμών!!! Να θυμηθώ πρόσφατα στο Λασίθι τους εξωτερικούς πασάλους του Μπουλντά που δεν χρεώθηκαν και κατέκτησε την πρώτη θέση ή παλαιότερα στο Νταμάρι που κλείνανε τα μάτια στις ποινές του φίλου μου του Πισκοπάκη, που εκτιμώ και αγαπώ ιδιαίτερα, και μετά από δικιά του παρέμβαση διορθώθηκαν ή να θυμηθώ στο Ρέθυμνο όταν είχαμε συμφωνήσει να μη μιλάμε σε κανένα οδηγό, τα κωδικοποιημένα σήματα σαν να σταθμεύει τζάμπο 747 σε αεροδρόμιο...
Στα του αγώνα. Ο προγραμματισμένος αγώνας ήταν να γίνει κοντά χρονικά, στο γουάιλτ τερέν του Λασιθίου και επειδή παρουσίαζε μεγάλο ενδιαφέρον, για ευνόητους λόγους αποφασίσαμε να τον αναβάλουμε και έτσι να έχουμε περισσότερο χρόνο για χορηγούς και τις εργασίες που χρειάζονται. "Δυστυχώς οι κήποι δεν πήγανε καλά" η ποιότητα του τουρισμού δεν ήταν καλή, συνέβαλε και η κρίση και έτσι δεν κατορθώσαμε αυτά που περιμέναμε. Ως εκ τούτου προσπαθήσαμε να κάνουμε τον αγώνα με τα λιγότερα δυνατά έξοδα, να ανταπεξέλθουμε στην υποχρέωση μας και να μην ακυρωθεί το πρωτάθλημα, που ούτως ή άλλως είχε κριθεί τουλάχιστον στην Κ3. Μία εβδομάδα πριν τον αγώνα τηλεφωνήθηκα με τον κύριο Σταθάκο για να παρευρεθεί, αυτός επικαλέσθηκε προσωπικό πρόβλημα και με παρέπεμψε στον Κύριο Τσέτσο, όπου του τηλεφώνησα και ενώ μου άφησε ενδεχόμενο παρουσίας του, μέχρι την ημέρα του αγώνα δεν κατάφερα να ξανα-επικοινωνήσω. Του έκανα κλήση και δεν απάντησε. Μήπως δεν έπρεπε να γίνει ο αγώνας επειδή δεν είχαμε παρατηρητή; Εμείς φταίγαμε; Ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά με αλυτάρχη τον κύριο Ξενάκη όπου παρέμεινε στην πεδία μέχρι τις 6 το απόγευμα. Τεχνικό Έφορα τον κύριο Μιχαηλάκη ο οποίος μετά τον τυπικό έλεγχο και την εκκίνηση του αγώνα αποχώρισε. Υπήρχε κανονικά επανδρωμένο ασθενοφόρο σε όλη την διάρκεια του αγώνα και δύο πυροσβεστήρες μεγάλου μεγέθους μιας και δεν υπήρχε διαθέσιμο όχημα, κάτι που είναι ένα χρόνιο πρόβλημα στον Νομό Χανίων. Ο αγώνας εξελίκτηκε ομαλά, αμερόληπτα χωρίς κανένα παράπονο από τους αγωνιζόμενους και κέρδισαν οι καλύτεροι.
Στα αποτελέσματα έγινε ένα λάθος, στο ότι μπερδεύτηκαν τα νούμερα του Διαμαντή με του Τσουράκη, με αποτέλεσμα στα προσωρινά πριν την απονομή, οι βαθμοί του ενός να πάνε στον άλλο. Συμπτωματικά ο Τσουράκης δεν εξέφρασε αντίρρηση για την 4η θέση που βρέθηκε, γιατί δεν ήθελε προφανώς να δημιουργήσει γκρίνια, γιατί δεν ήταν σίγουρος, ίσως έφταιγε και η γραμματεία (εγώ και η Άννα δηλαδή) που τα προσωρινά δεν τυπώθηκαν με ονόματα αλλά με νούμερα συμμετοχής μόνο, λόγο πρόβλημα στον εκτυπωτή. Έγιναν οι απονομές και αποχώρισαν οι λίγοι θεατές με τους αγωνιζομένους χώρις κανένα πρόβλημα. Την Τετάρτη στα γραφεία μας, μετά από ένα έλεγχο που έκανε ο Τσουράκης κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγε καλά. Μου ανάφερε αμέσως το πρόβλημα. Εγώ είπα στην Άννα να μην δώσει αποτελέσματα μέχρι να καθίσουμε να τα ξαναδούμε. Ήταν Γιορτές, εγώ είχα πάρα πολύ δουλειά, καθόλου χρόνο. Έπρεπε να κοιτάξω την δουλειά μου, όχι το χόμπι μου. Όταν χαλάρωσε η δουλειά μου στις 10-12 του Γενάρη, δώσαμε τα αποτελέσματα με συνέπεια όλο αυτό το κουτσομπλιό και την κατάληξη από τους επαγγελματίες της ΕΘΕΑ.
Ακόμη και σήμερα δεν έχουμε κανένα επίσημο έγγραφο από αυτούς τους επαγγελματίες, ακόμη παίρνω τηλέφωνο τον φίλο μου τον Σταθάκο και δεν το σηκώνει, του στέλνω μήνυμα να με πάρει, τίποτα. Γιατί; Δυστυχώς και στις μέρες μας υπάρχει ο Εφιάλτης, μόνο που έχει ξεθωριάσει και αυτά που υποτίθεται προδίδει είναι ανυπόστατα και ψευδή. Είναι ψέματα ο διάλογος με τον φίλο σου, (που κατά τα άλλα στο φόρουμ λέει μην το συνεχίζουμε, μας πήρανε χαμπάρι) "Ραι ση Δημήτρη αφτι κάνουν αγόνες χορις αλιταρχες κε κουραφεξαλα, γάμισαι τους και ακιροσε τους." Όταν ο φίλος μας ο Σταθάκος εισηγείται να ακυρωθούμε, οι κατά τα άλλα άρχοντες φασιστικά τον ακύρωσαν χωρίς να μας καλέσουν καν σε απολογία. Μήπως ντρέπεται γι αυτό που έκανε και δεν απαντά στο τηλέφωνο.........
Η διαπίστωση ότι έχουμε ακυρωθεί ξεκίνησε απ το φόρουμ και την βαθμολογία που ανέβασε ο κ.Σταθάκος. Η Άννα με πήρε τηλέφωνο, και ξεκίνησε έναν ολόκληρο μαραθώνιο για το τι έγινε, πώς έγινε και γιατί!
Πέσανε πολλά τηλέφωνα στον κ. Γκουρτζούλη (Γραμματέας ΕΘΕΑ), από την Άννα, τον Αλυτάρχη, τον Τεχνικό Έφορα, εστάλησαν όλες οι «απαραίτητες εκθέσεις» που χρόνια η Άννα δεν στέλνει ποτέ γιατί λόγω της ενασχόλησής της υπάρχει μια εμπιστοσύνη, με αποτέλεσμα, την επομένη να δούμε απλά στο
www.ethea/elpa.gr οτι ο αγώνας των Χανίων δεν μετράει στην Βαθμολογία. Εμάς όλους θα υπολογίσουν ή το σπλάχνο τους θα εκθέσουν...........
Μετά μου λές εμένα να ασχολούμαστε με αγώνες και ΕΘΕΑ. Σε όλα αυτά ασχολούμαστε γιατί είμαστε χομπίστες, δεν βάζουμε τίποτα στις τσέπες μας, αντίθετα βγάζουμε, δεν είμαστε επαγγελματίες, δεν έχουμε απολαβές ούτε προτροπή για να απολάβουμε. Ειδικά στην Λέσχη μας όσα άτομα επιχείρησαν κάτι τέτοιο, αμέσως μπήκαν στο περιθώριο.
Ψάχνετε λοιπόν κύριοι από χομπίστες να είναι πιο επαγγελματίες από τους επαγγελματίες.....
Μας ακυρώσατε τον αγώνα μας, δεν μας δίνετε αγώνες για το 11, τον κώλο σας να φοβερίζετε, εσείς θα χάσετε από την ματζιαδούρα. Εμείς το χόμπι μας θα το κάνουμε, σας καλούμε από τώρα στις επιδείξεις που θα κάνουμε να έρθετε να μας ακυρώσετε...............
Φίλε Μάκη 2 δέχομαι ότι οι συμμετοχές ήταν λίγες, οι θεατές ακόμη λιγότεροι, η οργάνωση ελλιπείς. -οι περικοπές βλέπεις- Για τον αλυτάρχη, είσαι ένας μεγάλος ψεύτης ή στραβός ή σπίουνος. Για τον παρατηρητή εξήγησα πιο πάνω. Πάντως κρίνω ότι δεν έχεις δει πολλούς αγώνες , γιατί τον τελευταίο χρόνο τον επέβαλε πρώτα σε εμάς η παράγκα, επειδή δεν έχουμε κολλητούς. Από εμπόδια είσαι παντελώς άσχετος γιατί όπως έγραψα και παλιότερα, όταν αγωνιζόμαστε δεν φοβόμαστε μη χυθεί ο καφές από το ταμπλό ή να πέσει το τσιγάρο από το τασάκι να κάψει την μοκέτα. Συμφωνώ, το άθλημα είναι για άντρες, ώρα να αλλάξεις και να διαλέξεις άλλο, πρώτα όμως αυτό που θα διαλέξεις προσπάθησε να κρατήσεις τα θετικά και να διώξεις όλα τα αρνητικά από πάνω σου γιατί θα είσαι περιθώριο.....
Φίλτατε Στάθη, σε αυτό το βήμα πολλοί κοκόροι ακούστηκαν, άλλος σαν κράχτης, άλλος σαν βαρβάτος, άλλος σαν ανεμικός, άλλος σαν ξεπέτης, άλλος σαν ξεπουπουλιασμένος, ακούστηκε και ένας είρωνας, ξέρεις από αυτούς τους άκαπνους που δεν βατεύουν, αλλά ειρωνεύεται τους άλλους για την δουλειά που κάνουν. Μόνο που αυτός ο είρωνας, τελικά αποδείκτηκε φλώρος και όχι απλά πετεινός, αλλά πολύ κότα. Θυμάστε που έλεγε την Τετάρτη θα έρθω να τα πούμε στην Λέσχη. Ναι, δεν μας είπε όμως πια Τετάρτη;
Κύριοι εσείς που είστε κριτές, καλά κάνετε, καλά θα κάνετε να κάνετε και προτάσεις, ή ακόμη καλύτερα ελάτε σε μερικές μέρες που θα έχουμε εκλογές στην Λέσχη να σας θυμηθούμε.
Δημήτρη αν θέλεις έλα και εσύ να μας πεις, πως θα κάνουμε ένα ΜΑΤΙΖ τετρακίνητο.
Ο Γράφων, ο Καπριδάκης, ο Ανδρουλάκης Κωστής και Γιώργης, ο Παπουτσάκης, ο Βουνάκης και άλλοι που ξεχνώ τώρα και όλοι οι ανάλογοι σε κάθε αγώνα, σε κάθε Λέσχη προσφέρουν έργο αφιλοκερδώς, τρέχουν, αγχώνονται, προσπαθούν κάνοντας λάθη πολλές φορές, αλλά το λιγότερο που μπορούν, είναι να κάνουν αγώνες, για να τρέχετε εσείς, να ικανοποιείτε το χόμπι σας, να επιβάλετε την παρουσία σας και τον εγωισμό ή μετριοπάθειά σας, την τεχνική σας ή την τόλμη σας, να προσφέρετε θέαμα και πολλά άλλα και όλα αυτά μαζί πρέπει να είναι μια γιορτή, μια συνεύρεση μια φιλία, ένα γλέντι.
ΛΥΠΟΥΜΑΙ γιατί ξεκατινιαστίκατε.
ΛΥΠΟΥΜΑΙ που το βράδυ στον ύπνο σας βλέπετε διαόλους και το πρωί ξυπνώντας νομίζετε ότι όλοι είναι αντίπαλοί σας,.
ΛΥΠΟΥΜΑΙ γιατί παντού ακούγετε η ενωτική ατάκα "οι μαλάκες οι Χανιώτες, οι μαλάκες οι Ρεθυμιώτες, οι μαλάκες οι Λασιθιώτες......"
ΛΥΠΟΥΜΑΙ που στην υπόλοιπη ΕΛΛΑΔΑ δείχνουμε αυτή την ΚΡΗΤΗ.
Λυπούμε Βασιλιά μου όπως και εσύ, αλλά δεν απογοητεύομαι, όπως έχω πει και παλιότερα, πως οι κομήτες μπορεί να κάνουν κακό, αλλά θα περάσουν και θα φύγουν, πάντα στο τέλος οι καλοί μένουν κι όσο κι αν μπαίνω στην μύτη κάποιων, έστω και σαν τελευταίος στρατιώτης, εδώ θα μείνω, γιατί είχα την τύχη να ξεκινήσω μαζί με το Παπουτσάκη το Γιώργο από το '90 την Τετρακίνηση στην ΚΡΗΤΗ...........
Μαθιος Παπαδομανωλάκης