Οι θέσεις της Επιτροπής για τους αγώνες 4Χ4
Re: Οι θέσεις της Επιτροπής για τους αγώνες 4Χ4
Δυστυχώς πουθενά το όλοι έξω δεν παίζει! Ακόμη και στη FIA. Δεν υπάρχουν, κάλώς ή κακώς, άνθρωποι κατάλληλοι για να διαθέσεις κάποιους.
Μόνο διαδικασίες δημοκρατικές, με πολλούς εμπλεκόμενους, μπορεί να αποτρέψουν τα όποια φαινόμενα. Σην ΕΘΕΑ στην Επιτροπή 4Χ4 αυτό λειτουργούσε. Αλλά από την επιτροπή μέχρι την ανακοίνωση των κανονισμών υπήρχαν ΠΟΛΛΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ παράγοντες. Και αυτοί μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.
Ανοιχτές διαδικασίες, δημοκρατικές διαδικασίες, δημοσιότητα, διαφάνεια είναι το σύνολο των ενεργειών που θα μας ξελασπώσει. Αν ο καθένας έχει το θάρρος και την ευθύνη της άποψής του, όλα θα αλλάξουν. Εδώ άλλα λέμε μπροστά και άλλα πίσω, οπότε επικρατεί μία χάβρα.
Μόνο διαδικασίες δημοκρατικές, με πολλούς εμπλεκόμενους, μπορεί να αποτρέψουν τα όποια φαινόμενα. Σην ΕΘΕΑ στην Επιτροπή 4Χ4 αυτό λειτουργούσε. Αλλά από την επιτροπή μέχρι την ανακοίνωση των κανονισμών υπήρχαν ΠΟΛΛΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ παράγοντες. Και αυτοί μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.
Ανοιχτές διαδικασίες, δημοκρατικές διαδικασίες, δημοσιότητα, διαφάνεια είναι το σύνολο των ενεργειών που θα μας ξελασπώσει. Αν ο καθένας έχει το θάρρος και την ευθύνη της άποψής του, όλα θα αλλάξουν. Εδώ άλλα λέμε μπροστά και άλλα πίσω, οπότε επικρατεί μία χάβρα.
Βρε συ Δήμητρα πραγματικά μου κάνει εντύπωση...mitsos wrote: Νικολα μου απο την στιγμη που οι κανονες ειναι ιδιοι για ολους τους αγωνες ανεξαρτητα απο το ποιος τον οργανωνει γιατι να ευνοηθει καποιος??
Το ιδιο ισχυριζονται κι αυτοι που λενε για το οτι αυτος που γραφει τους κανονισμους δεν θα πρεπει να ειναι αγωνιζομενος, λες κ μονο αυτος ευνοειται απο τους κανονισμους.....
Εγω αυτο το "ασυμβιβαστο" προσωπικα δεν το καταλαβαινω.
Ο dista ας πούμε μπορεί να αποκλείσει όλα τα μικρά αυτοκίνητα για να τρέχει μόνο με το wrangler.
Θα έρθουν και άλλοι με wrangler και θα τρέχουν όλοι μαζί με τους ίδιους κανόνες, όπως πολύ σωστά λες.
Ο άγνωστος χ οργανωτής που θα γράφει κανονισμούς θα απαγορέψει τους αγώνες την νύχτα.
Πάει δηλαδή ο 24ωρος.
Μετά τί θα κάνει ο Αθανασίου δηλαδή? 36ωρο με 12 ώρες ενδιάμεσο ύπνο?
Ο 24ωρος είναι ένα παράδειγμα και μόνο.
Όσο οι οργανωτές βάζουν προσωπικότητα στους αγώνες τους (που είναι και θεμιτό άλλωστε)
τόσο πιο εύκολο είναι να "ρίξεις" μερικούς και να ευνοήσεις άλλους, μόνο με έναν κανονισμό.
Δες τί είπα παραπάνω...
Αντί να διαμαρτύρονται για τους κανονισμούς οι αγωνιζόμενοι στην αρχή του σπορ, τσακώνονται οι οργανωτές μεταξύ τους.
Αν μπορούν ΟΛΟΙ οι οργανωτές να συνεργαστούν μεταξύ τους, καλώς, ας συμμετάσχουν ΟΛΟΙ μαζί να δούμε το φως.
Αλλά εσύ πως το κόβεις? Συνεργάζονται?
Γιάννη, το είπα και θα το ξαναπώ για να είμαι ιδιαίτερα σαφής προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
Μακάρι να έχω άδικο και να είμαι πολύ απαισιόδοξος και να βλέπω μόνος μου οράματα και εφιάλτες.
Νομίζω πως θα έχεις καταλάβει οτι και εγώ και οι περισσότεροι είμαστε υπέρ της δημοκρατικής διαδικασίας.
Αλλά όμως, ενώ υπάρχει δυναμικό ανάμεσα στους αγωνιζόμενους και τους ανθρώπους που παρακολουθούν τον χώρο,
όχι απλά δεν χρησιμοποιείται αλλά το μόνο που μας μένει είναι να καθόμαστε θεατές και να βριζόμαστε στα fora.
Επιπλέον έχω την εντύπωση πως η μικρολογιστική και εγωκεντρική αντίληψη του τυπικού Έλληνα
δεν επιτρέπει την εύκολη και επικοδομητική συνεργασία.
Έχεις ακούσει την ρήση πως "αν θες να θάψεις ένα θέμα, ανέθεσέ το σε μία επιτροπή"...
"Η σιωπή μας, μόνο με τον κατήγορό μας γίνεται σύμμαχος".
Από την άλλη όμως, "Όσο πιο αθόρυβος είσαι, τόσα περισσότερα ακούς".
Θα μπορουσε, αλλα δεν το εκανε!Nicolas wrote: Βρε συ Δήμητρα πραγματικά μου κάνει εντύπωση...
Ο dista ας πούμε μπορεί να αποκλείσει όλα τα μικρά αυτοκίνητα για να τρέχει μόνο με το wrangler.
Θα έρθουν και άλλοι με wrangler και θα τρέχουν όλοι μαζί με τους ίδιους κανόνες, όπως πολύ σωστά λες.
κι εγω θα μπορουσα αυριο να κανω ενα φονο, θα πρεπει να καταδικαστω απο σημερα?
Το τι θα μπορουσε καποιος να κανει κ το τι κανει ειναι διαφορετικο.
Ο νεος κανονισμος δεν ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τους αγωνες την νυχτα.Ο άγνωστος χ οργανωτής που θα γράφει κανονισμούς θα απαγορέψει τους αγώνες την νύχτα.
Πάει δηλαδή ο 24ωρος.
Μετά τί θα κάνει ο Αθανασίου δηλαδή? 36ωρο με 12 ώρες ενδιάμεσο ύπνο?
Ο 24ωρος είναι ένα παράδειγμα και μόνο.
Θα μπορουσε αλλα δεν το κανει.
Κι αυτο ειναι παραδειγμα οπως λες κι εσυ...
Αντι να μεινουνε ολοι στην ουσια, κ να δουμε τι εχουμε κ πως θα το κανουμε καλυτερο καθομαστε κ ασχολουμαστε με προσωπικοτητες κ ατομα.Όσο οι οργανωτές βάζουν προσωπικότητα στους αγώνες τους (που είναι και θεμιτό άλλωστε)
τόσο πιο εύκολο είναι να "ρίξεις" μερικούς και να ευνοήσεις άλλους, μόνο με έναν κανονισμό.
Δες τί είπα παραπάνω...
Αντί να διαμαρτύρονται για τους κανονισμούς οι αγωνιζόμενοι στην αρχή του σπορ, τσακώνονται οι οργανωτές μεταξύ τους.
Αυτο ειναι που με χαλαει εμενα.
Ειμαστε 100 ανθρωποι σε εναν χωρο, κ αντι να κοιταξουμε πως θα φτιαξουμε το παιχνιδι μας ποιο ομορφο με σωστους κ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟΥΣ κανονες πανω απο ολα (γιατι μονο ετσι μπορουν να βρεθουνε "ορια", μεσα απο κανονες) καθομαστε κ ασχολουμαστε με το ποιος θα αποκλειστει απο τα κεντρα αποφασεων γιατι ειναι οργανωτης η αγωνιζομενος η δεν ξερω κι εγω τι αλλο, και ποιο οργανο θα δοιηκησει κ αλλα πολλα δευτερευοντα.....
Εγω ενα πραγμα πιστευω θα το πω κ οποιος το καταλαβει το καταλαβε κ οι αλλοι ας το παρουνε στραβα.
Το ποιο ευκινητο κ αποτελεσματικο καθεστως ειναι η μοναρχια αρχει ο μοναρχης να ειναι "σωστος".
Επιτροπη με 100 ατομα δεν βγαζει ακρη σε λογικο χρονικο διαστημα, ενω αν φτασουνε προτασεις στον εναν κ αυτος ο ενας κανει αυτο που πρεπει ολα θα γινουνε....
Δεν ξερω αν ο dista ειναι η δεν ειναι ο καταλληλοτερος γι αυτη την θεση, αλλα καλη τη πιστη θεωρω οτι ειναι μεχρι αποδειξεως του αντιθετου. Μιας λοιπον κ μεχρι τωρα εχει δειξει οτι ακουει, αν του κανουμε/κανετε 10σαφεις προτασεις κ τις αγνοησει τοτε ναι να πεσουμε να τον φαμε.
Αλλα οχι απο τωρα για το τι ΘΑ μπορουσε να κανει για να βλαψει η να ευνοησει καποιους....
Συμφωνώ. Στο τελευταίο σκέλος τουλάχιστον...
"Η σιωπή μας, μόνο με τον κατήγορό μας γίνεται σύμμαχος".
Kι όμως τους απαγορεύει. Διαβάστε τους καλύτερα. Και όχι αγώνες νύχτα και διακοπή 8 ώρες υποχρεωτικά για κάθε 12 ώρες αγώνα.mitsos wrote:[Ο νεος κανονισμος δεν ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τους αγωνες την νυχτα.
Θα μπορουσε αλλα δεν το κανει.
Κι αυτο ειναι παραδειγμα οπως λες κι εσυ...
-
ειδήμονες του χώρου..
Ως ένας από τους παλαιότερους στον χώρο , από την εποχή που κάποιοι δεν γνωρίζατε πώς να βάλετε μία ίντζα ποιο μεγάλο λάστιχο στο 4χ4 σας , έχω να σας θυμίσω πως κάποτε που όλοι φορούσαν σαν ποιο άγριο το hankook κάποιο άντρες που φιλούν Θερμοπύλες έβανα ένα λαστιχάκι V και σε κάποια trial έπαιρναν τα βρακάκια από κάτι αστούς 4x4άκιδες..τότε εμφανίστηκε κάποια επιτροπή πάλι και τα απαγόρευσε για περιβαλλοντολογικούς σκοπούς… το θυμάστε παλαίμαχοι ?
Εν έτη 2010 το επίπεδο έχει φτάσει να φοράμε 35αρια και σε λίγο θα βάλουνε ερπύστριες….
Λοιπόν αστοί του χώρου … πέστε σε εμάς τους χωριανούς και αιμοδότες σας τόσα χρόνια τι και πως θέλετε να κάνουμε για να μας αφήσετε να παίζουμε … θα εφαρμόσουμε τον (παπαδοπουλικό) κανονισμό σας και μετά τι μας περιμένει? Τι θα σκαρφιστείτε για να μας απαγορεύσετε να παίζουμε ?
Σας βλέπω….sssss
Ως ένας από τους παλαιότερους στον χώρο , από την εποχή που κάποιοι δεν γνωρίζατε πώς να βάλετε μία ίντζα ποιο μεγάλο λάστιχο στο 4χ4 σας , έχω να σας θυμίσω πως κάποτε που όλοι φορούσαν σαν ποιο άγριο το hankook κάποιο άντρες που φιλούν Θερμοπύλες έβανα ένα λαστιχάκι V και σε κάποια trial έπαιρναν τα βρακάκια από κάτι αστούς 4x4άκιδες..τότε εμφανίστηκε κάποια επιτροπή πάλι και τα απαγόρευσε για περιβαλλοντολογικούς σκοπούς… το θυμάστε παλαίμαχοι ?
Εν έτη 2010 το επίπεδο έχει φτάσει να φοράμε 35αρια και σε λίγο θα βάλουνε ερπύστριες….
Λοιπόν αστοί του χώρου … πέστε σε εμάς τους χωριανούς και αιμοδότες σας τόσα χρόνια τι και πως θέλετε να κάνουμε για να μας αφήσετε να παίζουμε … θα εφαρμόσουμε τον (παπαδοπουλικό) κανονισμό σας και μετά τι μας περιμένει? Τι θα σκαρφιστείτε για να μας απαγορεύσετε να παίζουμε ?
Σας βλέπω….sssss
Για ποιούς μιλάτε; Μήπως για τους ίδιους που απαγορεύουν τους νυχτερινούς αγώνες σήμερα; Ή αυτούς που το μόνο που δε μας έχουν ζητήσει είναι να βάλουμε τσίγγινα σωβρακάκια;
- ΒαλαντηςΧ4
Επειδή νομίζω ότι γίνεται αρκετά σαφές , καθώς γεμίζουν οι σελίδες , ότι προφανώς όλοι όσοι γράφουν στο θέμα ΔΕΝ έχουν την ίδια πληροφόρηση ,
και αναφέρονται σε διαφορετικά γεγονότα . . .
Ρωτώ, μήπως που είπε ποιο πίσω ο Άρης, αν δεν κάνω λάθος ,να κάναμε εκείνη την συνάντηση που λέγαμε ??. Γιατί μέσο του πληκτρολογίου μόνο παρεξηγήσεις βλέπω να γίνονται και ουσία μηδέν.
Εκεί θα έχουμε ,πιστεύω την ευκαιρία να ξεδιαλύνουμε το τοπίο .
Και βέβαια να απαντήσουμε όλοι στα όποια ερωτήματα τεθούν . . .
γιατί εδώ . . .

και αναφέρονται σε διαφορετικά γεγονότα . . .

Ρωτώ, μήπως που είπε ποιο πίσω ο Άρης, αν δεν κάνω λάθος ,να κάναμε εκείνη την συνάντηση που λέγαμε ??. Γιατί μέσο του πληκτρολογίου μόνο παρεξηγήσεις βλέπω να γίνονται και ουσία μηδέν.
Εκεί θα έχουμε ,πιστεύω την ευκαιρία να ξεδιαλύνουμε το τοπίο .
Και βέβαια να απαντήσουμε όλοι στα όποια ερωτήματα τεθούν . . .

Go Hard Or Go Home
Βραχνίδης Γιάννης
Jimny RULICON Vercion
ΛΕΣΧΗ 4Χ4 ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Βραχνίδης Γιάννης
Jimny RULICON Vercion
ΛΕΣΧΗ 4Χ4 ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
- ΒαλαντηςΧ4
Ξέχασα το ποιο σημαντικό . . . υπάρχουν πολλοί αγωνιζόμενοι που έχουν πολλά να μας πούνε αλλά δεν έχουν όλοι την ευχέρεια στο p/c ας τους ακούσουμε χωρίς προκαταλήψεις έστω και τώρα .
Και εκεί βέβαια όσα ειπωθούν θα έχουν υπογραφή έτσι για μην ξεχνιόμαστε . . .

Και εκεί βέβαια όσα ειπωθούν θα έχουν υπογραφή έτσι για μην ξεχνιόμαστε . . .

Go Hard Or Go Home
Βραχνίδης Γιάννης
Jimny RULICON Vercion
ΛΕΣΧΗ 4Χ4 ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Βραχνίδης Γιάννης
Jimny RULICON Vercion
ΛΕΣΧΗ 4Χ4 ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Εχω μιλησει με τους περισσοτερους από Πατρα, Κρητη και Αθηνα.
Ειμαστε όλοι σύμφωνοι να γίνει η συνάντηση στην Θεσσαλονίκη .Περιμένουμε από τον Θεολόγη το δικό του ΟΚ (αφου αθελα του τον εχρισα επικεφαλη των Βορειων ) .
Καλή ημερομηνία είναι ή επόμενη Κυριακη μετα από το Πασχα 11-4-2010 .
Ειμαστε όλοι σύμφωνοι να γίνει η συνάντηση στην Θεσσαλονίκη .Περιμένουμε από τον Θεολόγη το δικό του ΟΚ (αφου αθελα του τον εχρισα επικεφαλη των Βορειων ) .
Καλή ημερομηνία είναι ή επόμενη Κυριακη μετα από το Πασχα 11-4-2010 .