Τα Rally 4x4 οργανώνονται και μας προσκαλούν!

Attart Stefanos

Re: Τα Rally 4x4 οργανώνονται και μας προσκαλούν!

Post by Attart Stefanos »

ΚΑΙ..ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΩ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΙΑΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ,ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ,ΕΧΕΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΠΑΩ ΤΟ 2010,ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.........ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΙΔΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΚΕΙΝΑΓΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ,ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΧΕΡΑΚΛΑΔΕΣ, ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΕΤΑΙ, ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ.........ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΟΜΩΣ ΣΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΛΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΕΙΣΟΥΝ ...ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ......ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΖΗΜΙΑ..........ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΙΓΟΣΤΕΨΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ....ΑΥΤΗ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.,ΕΧΟΥ ΧΑΜΗΛΕΣ,ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ,ΣΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ,ΚΛΠ.....ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΕΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΑΣΑΝΑΙ 150.000Χ, ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ 10.000Χ ΒΑΣΗ ΣΤΟΙΧΗΩΝ ΠΗΡΑΝ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΤΟ, ΑΦΟΥ ΕΠΕΞΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΛΑΜΑΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ,ΜΕ ΛΕΣΧΕΣ ,ΑΛΛΟΙ ΕΙΡΘΑΝ ΣΤΑ ΤΡΑΙΑΛ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ...ΑΡΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ,,ΣΤΑΥΡΟΜΟΥ, ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΜΑΖΙ,ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ & ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ & ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ & ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΣΠΥΡΟ & ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ & ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ DOC ΑΛΛΟ ΑΜΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΩΝΩ! ΒΛΕΠΕ ΑΛΕΚΟΣ...............ΟΥΤΕ ΕΙΠΑ ΣΤΑΥΡΟΜΟΥ ΝΑ ΕΡΘΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΑΙ ΟΛΗ ΚΑΛΟΙ ,ΠΧ ΠΑΡΑΛΗΛΟΔΡΟΜΙΟ <ΤΟΥΜΠΕΣ>...ΤΟ ΡΑΛΛΥ ΘΕΛΗ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΧΕΡΙΑ .ΤΟ 2009 ΤΡΕΞΑΝΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΗΛΟΔΡΟΜΙΟ 8 ΡΑΛΥ 4Χ4 5 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΗΣΤΑ ΠΑΡΑΛΗΓΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΤΙΣΟΥΝ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΚΙΜΙΑΝ ΜΕ ΤΟ ΤΕΡΙΟΣ ΜΟΥ ΕΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ......ΑΥΤΟ ΕΝΟΟ ΟΔΙΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ...Η ΠΙΣΤΑ ΜΑΣ ΕΦΤΑΙΓΕ?... ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΟΣΟΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΑΙ ΟΠΟΣ ΕΓΩ ΤΟ 1983-4 ΣΕ ΑΓΩΝΑ 4Χ4 ΡΕΓΚΟΥΛΑΡΙΤΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΡΟΜΟΙ ,ΕΜΟΙΣ ΧΩΡΙΣ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΠΙΑΣΑΝΕ ΑΝΤΗ ΜΕ 35Χ Μ.Ω. ΜΕ 120 ΜΕ ΡΑΝΤΑΡ ΜΕΣ ΤΗΝ σ.σ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΙΝΑΙ Η ΡΑΛΛΥ. .........ΤΕΛΟΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΙΓΟΥ ......ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ...ΤΕΡΑΤΡΙΠ.........ΤΟ GPS...........ΤΟ ΛΑΠΤΟΠ........ΤΑ 4 ΚΙΝΙΤΑ.........ΤΟΝ ΕΞΑΝΤΑ..........ΤΟ ΜΟΙΡΟΓΝΟΜΟΝΙΟ.........ΤΟ ΠΟΛΙΜΠΡΗΖΟ ΑΝΑΠΤΗΡΑ........2ΠΥΞΙΔΕΣ........ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΠΑΝΑΓΙΑΜΟΥ .......ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΗΤΕ ΠΟΥ ΠΑΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ <<ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΛΑΞΩ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΦΕΝΖΟΥ ΗΜΟΥΝΑ>........................ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ................ΥΓΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ ΣΑΣ........ΚΑΙ.....ΤΟ 2010 ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.........................
I.Kaltsas

Post by I.Kaltsas »

Χρόνια πολλά , καλή χρονιά και ο ενθουσιασμός για την « αναθέρμανση» των rally 4x4 μακάρι να γίνει πραγματικότητα .

Είμαι και εγώ μέσα , αν και θα προτιμούσα ο συνοδηγός να είναι συνοδηγός και όχι αντίβαρο. (σκεφτείτε τουλάχιστον έναν αγώνα με μεικτές διαδρομές , «γραμμένες και άγραφες».)

ΥΓ1 Αν μπορεί κάποιος, ας με βοηθήσει με τον κανονισμό γιατί έχω χάσει αρκετά επεισόδια.
YΓ2 Ευχομαι επίσης από τους 16+1 να τρέξουν τουλάχιστον οι 7+5.
nikman

Post by nikman »

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους
Γιάννη καλησπέρα και καλή χρονιά.Στον κανονισμό του 10 θα πρέπει οι οδηγοί να εχουν περάσει απο ψυχολόγο :D :D
Αρα εσύ είσαι κομμένος προκαταβολικά :D :D
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
LAND ROVER - ONE LIFE LIVE IΤ
3toubes

Post by 3toubes »

Επιτρέπεται στα rally εξωτερικό roll cage(defender 90)??.
friar

Post by friar »

Δες http://ethea.elpa.gr/common/includes/media.php?id=1911
σελ. 17 σχέδιο 283-3 και 283-4 και αποφάσισε.

Αν ρωτάς εμένα θα έλεγα όχι.
"C'est en voyant un moustique se poser sur ses testicules qu'on réalise qu' on ne peut pas régler tous les problèmes par la violence"...
Φωκίων

Post by Φωκίων »

Αναπτυσοντας την απαντηση του σταθη θα σου ελεγα τα εξης.....

Για ποιο λογο ρωτας. Δηλ. θες να τρεξεις στους συγκεκριμενους αγωνες και το εχεις ηδη ή σκευτεσαι να το αγορασεις.??
Γιατι προφανως γι' αυτο ρωτας σε αυτο εδω το νημα, γιατι θες να τρεξεις...
Αν δεν το εχεις ηδη λοιπον θα σου προτεινα να το σκευτεις 2 φορές και ιδου γιατι..

α. Κατ' αρχην στο αναφερομενο λινκ που ειναι το "ευαγγελιο" ολων μας σε οτι αφορα θεματα ασφαλειας αν το καλοπροσεξεις η μονη αναφορά που υπαρχει για εξωτερικό cage ειναι αυτα τα 2 σχεδια..
Δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ απολυτος περεταιρω λεπτομερεια για τα κατασκευαστικά αυτου του πραγματος σε πληρη αντιθεση με τα εσωτερικά που ειναι ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΟ..
Θα μου πεις καποια μπορουν να εφαρμοστουν - ναι αλλα υπαρχουν ΠΟΛΛΑΑ θεματα που δεν διευκρινιζονται.
Προσωπικά μιλώντας δειχνει σαν αυτα να σχεδια να μπηκαν κατα λαθος - αλλα σε αυτο μπορει εγω να κανω λαθος
θα πρεπει να εχει τις διαστασεις σωληνων κ.λ.π. που αναφερονται στο ανωτερω λινκ, τα "πατηματα" να ειναι ως περιγραφονται... κ.λ.π.

β. υπαρχει το θεμα του συννομου με τον κωδικα κυκλοφωρίας. και κυριως το αρθρο 82-4 αν δεν απατωμαι... Θα πρεπι δηλ. τυπικά να εχει εγκριση τυπου δηλ να ειναι "street legal"
( Να ξεκαθαρισω εδω οτι απο την γραμμη της εκινησης και μετα η ΔΙΚΗ σας ασφαλιστικη καλυψη εχει παψει να ισχυει... ) θελω να πω οτι το πως κυκλοφωρητε το αυτοκινητο σας εκτος αγωνων ειναι δικό σας προβλημα - εντός αγωνων ειναι των υπεθυνων του αγωνα, αυτοι ειναι υπολογοι αν - μακρυα απο εμας - γινει κατι. Κι αυτο το λεω γιατι στους τεχνικους ελεγχους εχουν ακουστει διαφορα ευτραπελα τυπου... εγω ετσι κυκλοφωρω 10 χρονια και δε με εχει σταματησει κανενας κ.λ.π. κ.λ.π. σαν δικαιολογηση νομιμότητας...

ολα αυτα εννοειτε χωρις να βλεπω το συγκεκριμενο αυτοκινητο με το συγκεκριμενο cage πως ειναι τοποθετημενο και μιλώντας σε τελειως θεωρητικό επιπεδο...

μ' αυτα και μ' αυτα λοιπον πιστευω καταλαβαινεις κι εσυ οτι υπαρχουν σοβαροι λογοι να τεθει η συμετοχη υπο ισχυρη αμφισβητηση - η εκβαση βεβαια καθοριζεται ανα αυτοκινητο και συγκεκριμενη εγκατασταση..

ολα αυτα ειναι λοιπον υπο το πνευμα της off the record φιλικης κουβεντας
υπαρχει και το ενδεχόμενο να σου επιτραπει να τρεξεις αλλα ως νορμαλ, δηλ να μην θεωρηθει η κατασκευη ως cage αλλα ως....... μεγαλη σκαρα και τα στηριγματα αυτης...!!!!
Φωκίων

Post by Φωκίων »

και επειδη μ αρεσει να ψαχνω..

εδω ειναι το σχετικό αρθρο της FIA που το κειμενο του λειπει απο το σχεδιο.. ΑΛΛΑ και αυτο δεν δινει πολλές λεπτομερειες

ΟΜΩΣ
δες στο υπογραμισμένο για ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ αυτοκινητα αναφερεται ΚΑΙ ΜΟΝΟ

With regard to pick-up vehicles, the cockpit of which is not large
enough to allow the fitting of the compulsory basic safety cage, it
is possible to mount the rollbar(s) as per one of the Drawings 283-
4 to 283-7.
This possibility is open to pick-ups only, to the exclusion of all
other types of bodywork
and all the points of the installation must
comply with the prescriptions of the other paragraphs (including
the material specifications of Article 283-8.3.3).
Drawing 283-4: one diagonal strut compulsory.
Drawing 283-5: two diagonal struts compulsory, one for the 4-point
cage inside the cockpit (according to Drawing 253-5), one for the
4-point outside cage (according to Drawing 253-4 or 253-5).
Drawing 283-6: one diagonal strut compulsory (according to
Drawing 253-4 or 253-5).
Drawing 283-7: two diagonal struts compulsory, one for the interior
4-point cage, one for the exterior 6-point cage.

και βεβαιως το λινκ

http://argent.fia.com/web/fia-public.ns ... 09-10).pdf

σελιδα 12.
Attart Stefanos

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/1 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.00,ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ,ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΛΕΤΗ,ΤΟΥ[BALKAN OFF ROAD MARATHON..] EYKAIPIA EINAI OSOI ΘΕΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΣΑΣ ΛΥΣΟ ΟΛΕΣ ΤΟΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΑΛΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
Attart Stefanos

ΓΙΑ ΔΗΤΕ ΤΗ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΚΟΣΜΟ
Attachments
003.jpg
003.jpg (99.41 KiB) Viewed 3762 times
paladio 006.jpg
paladio 006.jpg (100.31 KiB) Viewed 3762 times
m.rodo 07.jpg
m.rodo 07.jpg (85.21 KiB) Viewed 3762 times
Attart Stefanos

ATTART 2.jpg
ATTART 2.jpg (142.28 KiB) Viewed 3760 times
Post Reply

Return to “Αγώνες 4Χ4”