Παραθέτω κάποιες φωτογραφίες τις οποίες τράβηξα ο ίδιος σε πρόσφατη επίσκεψή μου στο σημείο που είναι το Α/Α Πυροβόλο.XAΡΙΔΗΜΟΣ wrote:Βλέπει κανείς ότι ο κόσμος που ασχολείται με τα ιστορικά, διψάει κυριολεκτικά για ειδήσεις και με ο,τιδήποτε καινούριο έρχεται "απο το πουθενά", οπότε καλό θα ήταν και εμείς τώρα εδώ να τροφοδοτούμε με τις σχετικές εξελίξεις τα σχετικά φόρουμ.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι και αυτό που φαινόταν απ'την πρώτη στιγμή της ανάσυρσις του , η κατάσταση των ελαστικών.
Από εδώ και πέρα στο Ι.Χ θα βάζω Dunlop ...μετά από 70 χρόνια είναι σαν καινούργια και με τον αέρα εσωτερικά του 1940!!!!

Μιλώντας και με τον υπεύθυνο της ανάσυρσης από την θάλασσα, μου είπε ότι το έκαναν αμμοβολή και βάψιμο αλλά λόγο της επικείμενης τουριστικής περιόδου δεν πρόλαβαν να το εκθέσουν όπως θα ήθελαν , θα γίνει βάθρο όπου θα τοποθετηθεί για να μην πατάει πάνω στα δικά του ελαστικά και θα τοποθετηθεί και σχετική πινακίδα με τις πληροφορίες που τους διαβίβασα σχετικά με τα ιστορικά στοιχεία του πυροβόλου.
Πάντως δεν θα το πιστέψετε το πόσοι ξένοι τουρίστες πήγαιναν να το παρατηρήσουν και να βγάλουν τις σχετικές πληροφορίες.