Σελίδα 1 από 1

Αγωνιστική πρωτιά για το Mitsubishi Outlander PHEV

Δημοσιεύτηκε: Παρ Αύγ 29, 2014 20:19
από friar
Η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) συμμετείχε στο 2014 Asia Cross Country Rally με ένα plug-in υβριδικό, ηλεκτρικό Outlander PHEV 4WD crossover όπου και κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων.

Εικόνα

Με ένα plug-in υβριδικό, ηλεκτρικό Outlander PHEV 4WD crossover συμμετείχε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μέσω της Two & Four Motor Sports rally team, η Mitsubishi Motors Corporation (MMC), στο Asia Cross Country Rally 2014 (AXCR) που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της FIA. Ο αγώνας ξεκίνησε στην Ταϋλάνδη στις 9 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στην Καμπότζη στις 15 Αυγούστου .

Το αυτοκίνητο που συμμετείχε στην κατηγορία T1E (κατηγορία ηλεκτρικών οχημάτων) κάλυψε 1.986 χλμ. σε 19 ώρες 17 λεπτά και 12 δευτ. μέσα από ιδιαίτερα δύσκολες διαδρομές, και κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία του και τη 14η γενικής κατάταξης, επιδεικνύοντας για μία ακόμα φορά αξιοσημείωτη αξιοπιστία, αντοχή και επιδόσεις για τον κινητήρα του Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) της MMC, ακόμα και κάτω από ακραίες οδικές συνθήκες.
Το Outlander PHEV rally car χρησιμοποίησε την τροποποιημένη ανάρτηση του περσινού αγωνιστικού αυτοκινήτου έχοντας επίσης αυξημένη απόσταση από το έδαφος και την μπαταρία τοποθετημένη ψηλότερα για καλύτερες επιδόσεις εκτός δρόμου.
Το ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου δυναμικής συμπεριφοράς οχήματος Super All-Wheel Control (S-AWC) ήταν ρυθμισμένο για αγωνιστική χρήση διασφαλίζοντας καλύτερη πρόσφυση. Άλλες μετατροπές ήταν η τοποθέτηση ενός roll cage και μιας προστατευτικής ποδιάς κάτω από το αμάξωμα και η χρήση ελαφρύτερων στοιχείων για εξοικονόμηση βάρους (καπό, πίσω πόρτα, εξαρτήματα εσωτερικού). Επίσης αναβαθμίστηκε η στεγανοποίηση και προστέθηκε μια προέκταση της εισαγωγής αέρα (‘αναπνευστήρας’) για τα υδάτινα περάσματα.
Εκτός από τις παραπάνω αλλαγές το αυτοκίνητο έτρεξε χρησιμοποιώντας το ίδιο σχεδόν σύστημα κίνησης Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) και μηχανικά μέρη του στάνταρ μοντέλου παραγωγής.Πηγή: http://www.skai.gr/